Söz Kesimi Sözü nişanlayip da mı saklasak nişanlamasak da mı sözlesek

biz evde isteme yaptık çok çok yakınlarla yüzük takmadık ama adı söz işte daha sonra da ufak bir yer tutup nişan yaptık. bizim evimiz de çok ufak olduğundan o kadar misafiri ağırlamamız mümkün değildi evde yapılacak ikram masrafına biraz daha ekledik dışarda yaptık. insanlara ayıp olacak diye de düşünme masraf isteyen yapar istemeyen yapmaz kimse zorunlu değil. çok dert ediyorsanız takı olmıcak diye duyurursunuz olur biter.

İlle de kalabalık olsun demedi aslında ama çok hevesli o o hevesli olunca bende yok olmaz diyemedim tabi. Bana kalırsa düğün bile çok gereksiz
Diyebilirsiniz, hevesini düğünde alsın.
Evde oynama işi dışarıdan çok komik ve kötü duruyor. Siz masanızı hazırlayın, evinizi süsleyin, davetli sayısını minimum düzeyde tutun, ikramlıkları halledin. O akşam da yüzük takılsın, yeter işte. Mis gibi.

Yer tutulur masraf vs artık ondan da geçtim ama oynamali olacaktır kesin çok gerekiyor bu beni

Değil mi temiz temiz hallolsun. Dışarıda olunca yok müziği yok arabasi yok abiyesi ohoooo çok enerji çok gereksiz :)

Değil mi temiz temiz hallolsun. Dışarıda olunca yok müziği yok arabasi yok abiyesi ohoooo çok enerji çok gereksiz :)
Gerçekten öyle. Bizimkiler de oynama delisidir, göçmeniz. Annemi nişan akşamı öncesinde müzik falan açılmayacak diye tembihledim. Zaten ev de dar olduğu için kimsenin aklına gelmedi oynamak.

Gerçekten öyle. Bizimkiler de oynama delisidir, göçmeniz. Annemi nişan akşamı öncesinde müzik falan açılmayacak diye tembihledim. Zaten ev de dar olduğu için kimsenin aklına gelmedi oynamak.

ahaha kaç kişi geldi ki

ahaha kaç kişi geldi ki
32 kişi vardı. Herkesi çağırmak mümkün olmuyor. Alınan, gücenen oldu. Onları geçiştirmek için “Sözü aile arasında yaptık. Daha bunun nişanı var, ona gelirsiniz inşallah.” dedim. Nişan yapmayacaktım oysaki, öyle dedim.

Benim arkadaşım cam balkonlu,güzel manzaralı bir yere rezervasyon yapmiş, şöyle 15-20 kişilik. Masasını falan kendi süslemiş, hediyelikler koymuş.
Gelen yakın akrabalar isteme- tanışma sohbet ... Güzel bir akşam geçirmiş.
Ben davetli değildim ama sağolsun gece boyu attığı storilerden gitmiş kadar oldum
Bence siz de öyle yapin

Canım bu olaylar tamamen ailelerle ve çağıracağınız kişilerle alakalı.

Eğer kalabalık değiliz ve çağırmadınız diye alınan gücenen olmayacaksa evde söz nişan birlikte yapın derim. Ama kalabalık gelecekse ve eve sığmayız diyorsanız sadece aile büyükleriyle söz kesin. Nişan için de küçük bir cafe falan kisi sayısına göre salon tutabilirsiniz.
Bu masraf olmasın olayı bana pek mantıklı gelmiyor çünkü mesela 50 kişi falan nişanda gelecekse eve ağırlamak için pasta börek tatlı yapayım içecek alayım masayı süsleteyim derken inanın küçük bir salon tutmakla aynı para gidiyor. Ben de nişanımı salonda yaptım 100 kişiye yakındık öyle çok da pahalıya gelmedi. Evde yapsam annem bir sürü hazırlık yapardı birde evi temizle et birsuru tantana olurdu. Salon kalabalık davetler için cok mantıklı bence. Sözde çağıramadıklarını da nişana çağırırsın.

Ya aslında bir yer tabi ki bulunur ama dışarıda olunca oynamayı olacaktır mutlaka o boyuta girmek istemiyorum hiç

Ben de oyle diyordum da hep nisanimda kendimi oyle bir kaptirmisim ki en son topuklu ayakkabilarimi ariyordum oturma odasinda

Canim tv unitesi ve köşe sehpa gibi o aksamin amacına hizmet etmeyecek herseyi salondan çıkar. Bosalan yerlere sandalyeleri sırala. O akşam insanlarin oturacaklari iki saat bir şekilde sığışılır.

Bizim evimiz de küçük sayılır. O yüzden ablamın nişanını teyzemlerde yapmıştık. Erkek tarafı kalabalıktı. Siz de boyle bir akraba evini düşünebilirsiniz. Gerçi nisan soz denilen şeyler kalabalık olur. Evinizde yapsanız da gelen misafirler anlayışla karşılayacaktır bence.

Kız isteme olsa sadece aile gelip isteyecek kahve içilecek bikaç gün sonra da küçük bi kafe kapatabilirsiniz çok pahalıya geleceğini sanmam buraya da yakın akrabaları çağırırsınız sadece yine istediğiniz gibi süslersiniz. Bir de düğününüzde oturmayacaksınız heralde illaki oynayacaksınız bir yerden başlamak gerek :) ama zaten çok yakınlar olacağı için pek sıkıntı olacağını sanmıyorum hem de alışmış olursunuz bir nevi prova

Benim sözüm 90 kişiydi.
Allahtan evimiz büyüktü ama yine de kaldırmadı bu kadar kalabalığı.
Bir evde 25 30 kişiden fazla insan olmamalı.
Eğer sayı geçerse evde isteme, dışarda nişan yapın derim.

Bizim evimiz dar olduğu için dedemin evinde yaptık nişanı. Tanışma, isteme, yüzük takması vs hepsi aynı günde oldu. Sadece aile fertleri ve benim bir arkadaşım geldi. Eşimin ailesi uzun yoldan geldikleri için sofra hazırlandı. Hatta ve hatta yer sofrası yaptık. :) ikram olarakta sadece tatlı, çay, kahve verildi. Karşımızdaki insanları ben senelerdir tanıyordum. Güler yüze ve saygıya önem veren insanlardı. Ne köy evi dediler ne de yer sofrası. Süsleme, müzik, oyun olmadı. Bence amacına uygun bir gün oldu.
Umarım gönlüne göre olur :)

Yer bulunur ama illa ki oyunlu olacaktır. Hiç hiç bilmiyorum oynamayı ondan da biraz çekiniyorum

Kesinlikle yakışmıyor bana da oynamak. Kıvıramıyorum. Sopa yutmuş gibi kol sallamak çok saçma geliyor. İçimde yok zerre oyun hevesi yok. Senelerce düğünüm dualı olacak dedim. Ney, ilahiler olacak dedim. Ama kimseyi ikna edemedim iki gece kına yapıldı ve ben saatlerce oynamak zorunda kaldım Benden başka herkes çok eğlendi. Bir sene oldu. Daha hiç video kayıtları izlemedim. Kendimi öyle görmeye tahammülüm yok.

Benim hayalim uluslararası sularda büyük bir turistik gemide kaptanın kıydığı, bikini ve parmak arası terlik giydiğim, yüzlerce yabancının alkışladığı bir nikahtı ne zaman bunu desem benimle dalga geçtiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…