Söz Kesimi Sözü nişanlayip da mı saklasak nişanlamasak da mı sözlesek

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.435
1.786
133
Selam kızlar,

Görmemişin bı nişanı olmuş tutmuş kurdelesini koparmış demelik bı konuyu açıyorum.

Şimdi kısmetse birkaç aya sözüm olacak. Evimiz küçük. Dar bı salonumuz var. Diğer odalar da aynı şekilde. Durum böyle olunca söze istediğimiz herkes gelemeyecek. Normalde nişan söz bir arada olsun bitsin modundayim ama erkek arkadaşım kalabalık olsun vs istiyor. Böyle olunca gerek yok diyip atamıyorum. Şimdi dışarida nisan yapinca oyunlu vs olması gerekecek. Oynamayı hiç hiç hiç bilmiyorum. Üstelik insanları hem nişana hem düğüne çağırmak garip geliyor. Gereksiz bir masraf gibi geliyor nişan her anlamda. küçük evde nişan söz bir arada yapan var mı nasıl üstesinden geldiniz? Ya bir de erkek arkadaşımın yanlış anlamayacagina eminim ama ailesi acaba masraftan kaciyormusum gibi anlar mı? (Nişan için harcayacagim parayi sonuçta yine ev eşyaları için kullanacağım)

Şimdi kimler gelecek

Evde nişan yaptık görümceme

Kız tarafı 8 kişi artı gelin erkek tarafı 12-13 kişiydi

Bu kadar kişiye yer tutulmaz dendi

Birisi ile konuştum söze kp in amcası onun çocukları onların çocukları vs gelecekti terasta yapacak salonda nişan yapacaktı

Kişi sayısı kaç olacakmış erkek tarafında

Daha büyük bir akraba evinde yapsanız olmaz mı?
Arkadaşım öyle yapmıştı.
Nişanı da salonda vs yapmayın,çok gereksiz. Söz nişan bir arada olsa iyi olur hatta.

Ya bende ve aşırı gereksiz bir şey. Söz tamam ama nişanın olayı nedir sahiden bilmiyorum. (Kinaye yapmıyorum gerçekten bilmiyorum.)

Akraba evi uygun olur mu ki bilemedim

Ya bende ve aşırı gereksiz bir şey. Söz tamam ama nişanın olayı nedir sahiden bilmiyorum. (Kinaye yapmıyorum gerçekten bilmiyorum.)

Akraba evi uygun olur mu ki bilemedim
Uygun olur niye olmasın.
Söz-Nişan güzelce süslersiniz,hediyelik vs falan çok güzel olur.
Nişan gerçekten çok boş birşey.

Açıkçası kişi sayısı yere göre belli olacak galiba. Eğer dışarıda olursa arkadaşlarımız filan da gelir ama evde olursa en fazla 20 kişi alır ev. Bana kalırsa yeterli bir sayı

soz nisan isteme hepsi birarada oldu bizim ama evimiz genisti 50 kisi sigdi . yine masrafli oldu ama yemek yaptirmistik tatlisi baklavasi bir de hediye yaptirmistim ben kolonya ve magnet .

Uygun olur niye olmasın.
Söz-Nişan güzelce süslersiniz,hediyelik vs falan çok güzel olur.
Nişan gerçekten çok boş birşey.

Benim de aklımda olan bı şey değildi ama mesela odalardan birindeki eşyaları başka odaya koysam ( o odada az eşya var zaten) boşaltılan odaya söz için masa hazirlasam, ikramliklar vs o oda rahat 10 kişi alır bu haliyle salonda da o civarda olsa yeterli ama genelde bakınca yine sıkış sıkış bı ortam olacak. Bu da beni geriyor

Açıkçası kişi sayısı yere göre belli olacak galiba. Eğer dışarıda olursa arkadaşlarımız filan da gelir ama evde olursa en fazla 20 kişi alır ev. Bana kalırsa yeterli bir sayı

Arkadaş değil de aile büyüğü mutlaka çağırmalı dediği kişi sayısı

Çoğaltmak her an mümkün de bunun altına inilmez dediği sayı

20 kişi yeter çok da abartmaya gerek yok ev içinde

soz nisan isteme hepsi birarada oldu bizim ama evimiz genisti 50 kisi sigdi . yine masrafli oldu ama yemek yaptirmistik tatlisi baklavasi bir de hediye yaptirmistim ben kolonya ve magnet .

Evde olacaksa masraf hiç önemli değil ama dışarıda 4-5 saatlik çok da gerekli olmayan bir şeyin mekanına 4-5 bin vermek çok saçma geliyor

Ev
Evinin dar olması senin sorunun değil,söz nişan için başka bir akrabanın evine ihtiyacınız olduğunu sevgiline söyleyebilirsin. Anlayışla karşılayacağına eminim. Nişan için nereden baksan bir düğün parası harcayacaksın emin ol.

Arkadaş değil de aile büyüğü mutlaka çağırmalı dediği kişi sayısı

Çoğaltmak her an mümkün de bunun altına inilmez dediği sayı

20 kişi yeter çok da abartmaya gerek yok ev içinde

Evet ama 20 kişiyle bile ev sıkış sıkış olacak

Bizim isteme gunu siz takildi, yuzukler yani.
Nisanimiz 1 hafta sonra 40 kisinin katildigi yemekli bi davetle oldu.
Oyle halay vs olmadi, nisan yuzukleri takildi bi dans edildi, resim cekindik sonra oturup muhabbet ettik.
Gelenlerin hepsi yakindi zaten.
Evin icinde sIkis tepis ne bileyim.
Eviniz buyuk olsa bi derece ama kucucuk yere sIkisirsaniz gercekten masraftan kacmus gibi olursunuz.

Kesinlikle nişanla sözü bir arada çıkartın.6 ekimde sözlendim ve nişan yapmadım.Küçük bir nişan düşünüyordum zaten boş yere zaman kaybı ve masraf şuan aile arası yüzükleri takıcaz yine.Gidiceksin elbise alıcaksın falan birsürü uğraş onun yerine düğününe odaklan

Ben bı sorayım aileme umarım onlara da uygun gelir

O nasil bi oda 10 kisi aliyor? Aileler oturur zaten amcalar teyzeler ne bilim anne baba. Kuzenler digerler sandalye koyarsiniz otururlar. Biz öyle yaptik ama bizim ev büyük ve terasta yaptik. Herkes biyere dağıldı yüzükler takildiktan sonra kimse bi arada kalmadi. Gözünde büyütme korkma güzel geçer

Küçük evde söz nişan hiçbirşey olmuyor misafirlerede sizde tam bir eziyet benim kuzenim yaptı en az 30 kişi vardı nefes alınmıyor içeride şapır şapır ter akıyor insandan bide gürültü böyle uğul uğul 1 saat bile sürmedi dağıldı insanlar tahammül edemedi o havasızlıga düğün salonu yerine küçük kafe tarzı biyer ayarlayın yüzükler takılır bir dans edersiniz pasta çay bitti gitti

Bilemiyorum, evin içinde insanlar sıkış sıkış olursa çok üzülürüm, ama dışarıda da sahiden hem maliyetli olacak hem de muhtemelen oyunlu olacak

Ya bizim akrabalar vs hep oynamayi seven tipler mutlaka oynama olur çay pasta ile kalmaz

Diyorum ya 10 kişi aldığı haliyle sıkış sıkış olacak diye.
Siz kaç kişi çağırmıştınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…