- 5 Nisan 2015
- 399
- 212
Gerçekten böyle kadınlar oldugunu görünce rahatlıyorum biliyo musunuz. Böyle şeyleri erkeklerin yapmasını hoş karşılamayalm şayet kız da yapmamışsa. Böyle böyle erkekler her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Evlenince görmeyecekleri ne malum. Oh olsun bak sırf zevki için şimdi o tertemiz kız ondan vazgeçti. Müstahakiyi yapmışsın.inşaallah sana göre birini bulursun.ben evlenirken de senin gibi dusunmustum.12 yıl oldu fikrim aynı.
Bi ikimiz yanlış anladık sanırımbende öyle anladım da değil herhalde.
Bu sebeple evlenmek istemeyebilirsiniz, kimse bir sey diyemez. Ama yanlış anlamazsaniz tepkiniz biraz fazla değil mi? Daha da konuşmam demişsiniz. Açip telefonu hayat görüşlerinizin uyusmadigini söyleyebilirsiniz. Iletisim kurmak bu kadar zor olmamalı.Ben onunla daha da konuşmak istemiyorum. Annem annesine söylesin. Ailesi ah vah eder bizden daha serbestler ama eminim onlar da şok olur
var bizde birşeyBi ikimiz yanlış anladık sanırım
Kizdigim sey bana gerikafali demesiDurumu annenize anlattiysaniz birakin büyüklerimiz versin bu karari siz muhatap olmayin derim ben. Kimseye de biseyden bahsetmeyin onun özel hayatı. Evlilikten önceki hayati tabiki önemli. İnsanlar evlenince hemen degismiyorlar. Hem ne malum erkektir yapar mantiginin devam etmeyeceği.
Öldürdün beni gülmektennn nasıl çıkardın bu sonucu pesssİlişki yaşadığı kişimi erkekmiş?
Sormadı alacağı cevabi biliyor çünkü. Hem yaparlar hem de karisi ilki olsun isterlerAkilli hareket etmissin. Peki sana sordu mu daha once biriyle oldun mu diye? Bence sormamistir cunku, Boyleleri her halti yer sonra da el degmemis kizlarla evlenmek isterler.
Sen neysen evlenmek icin de oyle bir insani tercih et...
Ben de ailesine söylemek istemiyorum ne halt yerse yesin. Ailesi beni gercekten istiyordu (tam istedikleri gibiydim hem onlae gibi cerkesdim hem küçüktüm) anlasamadikla bitirilirse ailesi irdeleyecek olsun anlasin diye diretecekOncelikle madem kaldiramayacaktiniz neden en bastan konusmadiniz diye sormak istiyorum. Bana da bahane ariyormussunuz da bulmussunuz gibi geldi. Cinsellik konusuna gelirsek..Farkli yorumlar var elbette. Kimisi icin karsindaki insanin onun ilki olmasi onemlidir. Hem konu sahibinin nisanlisi kendi bakis acisini oyle bir yerde tutmus ki, sumoshh'u bildigin hakir gormus ve ezmeye calismis. Evet evlilik oncesi cinsel iliskiyi normal gorebilirsin ama bunu normal gormeyen bir insana sen gerikafalisin diye de laf sokamazsin, bunu yapamazsin. Insanlarin deger yargilari var, bunlarla dalga gecilmez. Benim onemsedigim seye kimse agzini yaya yaya 'ne var yeaaa amma gerikafaliymissin' diyemez. Ben bakirlikti bakireliktiden cok bu alayci konusmaya takildim ve boyle dusuncede bir insanla asla evlenmezdim. Cunku gorus farkliliklariniz var ve evlendikten sonra bu farkliliklar mutlaka ayyuka cikar.
Fakat neden bunu onun ailesine ifsa etmek istiyorsunuz? Tanidikca konustukca gorus ayriliklarimiz buyudu ve biz birbirimize uygun olmadigimizi dusunduk deseniz yeterli degil mi? Muhafazakar olarak nitelendiriyorsun kendinizi ama bu durumu ifsa etme derdindesiniz? Siz bu konuyu aranizda konusmussunuz ama bunu baskalarinin bilmesine gerek yok. Bu onun ozel hayatidir. Siz ben bunu kaldiramam deyip lafinizi soylemissiniz tamam ama bunu tum dunyaya duyurmakta cok sacma kusura bakmayin.
Sözlüme zaten ısınamamıştım, görucu usulü oldu ve hayatımı rahat geçirmek adına kabul etmiştim.. ....Akrabayız ve buna rağmen kültür farkı vardı.
Sukurler olsunValla bende asla kabul edemezdim biriyle birlikte olması ne demek yahuu. Helede pişkin pişkin söylemekay beynmimden vurulmuşa dönerdim . Sözü attığınızı söyleyin Kendisi ailesine açıklasın siz muhattap bile olmayın bence. Sizde şükredin YA Evli olsaydnız bu gerçei öğrendiğinizde
Anlaşıyorduk, arada tökezlemeler oluyordu ama böyle değil. Keşke bana en basta deseydi sözlenmezdim bileSadece yukarıdaki kısım yeterli bu işin evlilikle sonuçlanmamasının hayırlı olduğunu söylemek için.
Aynı yastığa baş koyup hayatla mücadele etmek adına ortak neyiniz var ki evlilik öncesi ilişkiye bakışınız aynı olsun...
Siz hayatınızı daha rahat geçirmek adına kabul etmişsiniz o da muhtemelen ailesinin razı olacağı ve evlenmesi yönündeki talebi karşılayacağı temiz aile kızı olmanıza istinaden razı olmuş.
Evliliğiniz iki taraftan en az birinin mutsuzluğuyla sonuçlanırdı.
Sevgi, saygı, uyum ve ortak hedefle başlamayan evlilik yürümez, görücü usulü de olsa denklik şart.
Neyse ki böyle bir vesile olmuş da zıtlıklarınız baş göstermiş, umarım bu yanlıştan dönersiniz de aynı çatı altında farklılıklarınızın telafi edilmez sonuçlarını bizzat yaşamak zorunda kalmazsınız.
Bu bakış açın için seni tebrik ediyorum. Türkiyede dini ve ahlaki inancında iki yüzlü olmayan ender insanlardansın.Teşekkürler bana göre erkek=kadin dir. Ben bakire olmasaydim beni kabul etmiycegine eminim
Neyse hadi biz çıkak burdan kimseye çaktırmadanvar bizde birşey. herkes normal yazınca bayan diye düşündüm
Ben ne kadının bakire olmasını ne de erkeğin bakir olmasını önemsemem asla. Ki ggeçmişe mazi derler bana göre :)) ama sumosh benim ya da senin fikrine göre değil kendi değerlerine göre hareket etmeli pek tabi... Bu sebepten onun bu fikrine saygım sonsuzdur.Bence sorun değil konu sahibi önemsemiş ayrılır tabii
Ama biz burda bakire değilim ne yapayım intihar edeceğim diyenlere bile bu senin hayatın yaşanmışlığın dert etme diyoruz karşı tarafa söyle böyle kabul edebilir şeklinde de açıklama yapıyoruz
Erkeklere gelince de asla olmaz nasıl olur vs gibi yorumlar var kendini üstün görüyorlar denmiş
Oysa söz konusu erkek konu sahibinden bakire olmasını istediğini bile söylememiş
Zaten ilişkinin Sonu iyi değildi bitmesi iyi olmuş da yorumlarda bir çifte standart yok mu