Sözlümün ailesi sorunu ve söz bozuldu

Ben nişanda takılan takılar eger erkek tarafı nişanı bozarsa yasal olarak kız tarafinda kalıyor diye biliyorum. Bununla ilgili emsal kararlar var.
Bu arada ben en çok aileniz adına üzüldüm ben sizin yerinizde olsam on kere bitirmiştim bu ilişkiyi. Olmayacağı yönünde o kadar çok sinyal verilmiş ki. Son nokta söz günü kayinbabaniz tarafından koyulmuş.

Hukuken kendisinin değil eğer resmi bir nikah olsaydı evet hukuken kendisinin olmuş oluyordu. Kafanızdan hukuk uydurmayın.
Nişanda ve sözde takılan takilar da gelinde kalıyor diye biliyordum. Ya değişmiş, ya da yanlış hatırlıyorum. Şu an tekrar baktım evet, belli bir miktarın üzerindekiler sebepsiz zenginleşme sayıldığından geri istenebiliyormuş. Belli bir miktarin üzerinden kasıt sanırım Nişan yüzüğü vs taki seti gibi hediye sayılabileceklerin dışındakiler..

Hangi hukuk ? Eksik ve yanlış bilgilerinizle insanları yanlış yönlendirmeyin.

maddi set koyuyordu
Ben bunu bildiğimiz ‘altın set’ diye anladım kayınbaba ikide bir bu kızın önüne niye set çıkarıyor diyorum

Konu sahibi, ben de evlenirken ailelerin biraz yardımcı olması taraftarıyım. çünkü artık hayat çok zorlaştı iki kişi çalışsa bile bütün evi almak çok çok zor. Ama siz kalkıp da sıfır maddi imkanla evlenmeye çalışıyorsunuz hiç böyle bir şey olabilir mi? Üzgünüm ama önce kendi ayaklarınızın üstünde durmanız gerekiyor sonra gerisi gelir

Kayınbaba aşırı haklı

Hangi hukuk ? Eksik ve yanlış bilgilerinizle insanları yanlış yönlendirmeyin.
Öyle değilmiş diye yazdım zaten. Ben daha önce nisanda takılan altınların da kadında kaldığını okuduğumu anımsıyorum. Münferit bir olay ile ilgiliydi belki de. Neyse mesajı silebiliyorsam sileyim.

Öyle değilmiş diye yazdım zaten. Ben daha önce nisanda takılan altınların da kadında kaldığını okuduğumu anımsıyorum. Münferit bir olay ile ilgiliydi belki de. Neyse mesajı silebiliyorsam sileyim.
Nişanda kalıyor da sözde kalmıyor. Örf adet geleneklerimizce de iade edilir. Eğer düğünde takıldıysa onu alsın çatır çatır da yesin

yalnız konu sahibesi şok olmalara doyamamış.
konuda "şok oldum" ifadesi kaç kere geçiyor, 4 mü yoksa 5 mi?
sırf evlenip yasal olarak seks yapabilmeleri için neden damadın ailesinin bu kadar masrafa katlanmaları, o da yetmeyip sürekli mali destek vermeleri gerekiyor? bunu da anlayabilmiş değilim yani.
"mali olarak set koydu, aylık en fazla şu kadar verebilirim dedi, evi vermedi kiraya çıkmamızı kira yardımı edeceğini söyledi" .... uzayıp gidiyor. yani benim bildiğim ev geçindirebileceksen evlenirsin, geçindiremeyeceksen oturursun.
adam zorunda mı bunları yapmaya?

Senin yapman gerekeni erkek arkadaşın yapmış. Anneci ve babacı dediğin an dedimki niye ısrarcı niye ayrılmıyor?! Ne işin var milletin lafıyla iş yapan koca adayıyla. Evlendikten sonra da kocam annesinden geldikten sonra bana soğuk yapıyo şiddet uyguluyo diye konu açardın. İyi olmuş şükret

Yaşlar kaç ve ne iş yapıyorsunuz? ailesi çok normal konuşmuş bence. evin kira gelirini size verip sizin kiranızı ödeyeceğiz diyorlar ama size hâlâ yaranamıyorlar, hayret bir şeysiniz. para yok pul yok hadi evlenelim. ne asalak bir yaşam.

Aileler siz evlenin diye evini, parasını vermek zorunda değil önce bunu bir kavrayın.Asiri anacı ,babaci bir adamı eş olarak seçme nedeniniz ne çok merak ettim Böyle adamlar tuvalete bile ana , baba izniyle gider,çok mu meraklısınız böylesine yoksa mevzu tamamen duygusal mı?
Ananiz, babanız söz günü asagilanirken,siz gerim gerim gerilirken,nasıl bir son hâyâl ettiniz?
Adam babama saygısızlık ettiniz diye sözü atmış ,siz onun kadar olamamışsınız her hakareti yutup oturmuşsunuz,adam ayrilmasa ailecek daha ne hakaretler yiyecektiniz,insanda az gurur olur canım.Sana ders olsun,ayakların yere sağlam basmadan evlenme,her açıdan kendine yetecek kimseyi işinize karıştırmayacak ekonomik güçte ol öyle bir partner seç ,evlenecem diye ailenin gururunu ayaklar altına aldırma değmez.......

Oğlanın babasının 2 bin dolar kota koyması

Şoklardayım şoklardayım deyip durma şükürlerdeyim de şükret, saçmalıklar silsilesi bir durumu ite ite evliliğe götürmek isteyecek kadar kör gözlerini aç. Sende de erkek arkadaşında da hatalar mevcut. Otur bir düşün. Altınları verin gitsinler. Babana da de ki baba benim mutluluğum için bile olsa hiçbir zaman oğlan tarafına böyle benim evde otururlar yeter ki mutlu olsunlar şeklinde vaatlerde bulunma kıymetim olmaz sonra de. Erkek arkadaşına da de ki Allah yolunu bahtını açık etsin.

İkinizin geliri nedir ya da ne iş yapıyorsunuz?
Kayınpederin tavrı yanlış öyle herkesin içinde olmaz.Babanız belki iyi niyetle söylemiş ama herşeye razı gibi bir durum ortaya çıkmış.
Evlilik her anlamda birilerine değil,birbirinize güvenerek çıkılması gereken bir yol.

Erkek arkadaşınız ailesinin sözünden çıkamayan, ben sevdiğim kadına bakarım diyemeyen, ailesine yapışık bir asalak. Önce bir o adamdan kurtulduğunuza şükredin.
İkinci olarak evi geçindirmek konusunda başkalarına güveniyorsanız evlenmeyin zaten.
Biz pandemi dönemi eşimle ikimizde işsiz kaldık. Tam bir yıl ailelerden kimse dönüp yüzümüze bakmadı (bir iyilik meleği tuttu elimizden)
Kayınvalidem, Allah rağmen etsin altın biriktiriyordu biz çocuklarla sürünüp, yiyecek ekmek bulamazken. (Depremde çalındı o altınlar)
Ben bile sizin kadar şok olmadım o dönemde :) kimse kimseye para vermek zorunda değil.
Bu olgunluğa erişmeden evlilik düşünmeyin.

Şaka gibisiniz
Yaşınız kaç bilmiyorum ama aileden destek beklemek nedir?
Evi geçindirecek sizsiniz.
İkiniz evi bağımsız geçindiremeyecekseniz evlenmeyin zaten.
Onun dışında sözlün anne kuzusu olmasa babanla konuşur. Baba ailem böyle elimden birşey gelmiyor ama ben seviyorum ve evlendikten sonra böyle şeylere maruz bırakmam der.
Evlenirsiniz ve gidip gelmessiniz olur biter.

Kurtulmussun canım onlar ayrıldığı için altınları vermek zorunda değilsin bu arada boşver önüne bak hakkında hayırlısını dile

Sen git bi sadaka ver, şükür namazi falan kıl. Es kaza bu adamla evlensen kanser ederdi seni. Nasil bi beladan kurtuldugunun henuz farkinda degilsin. Ama şoku atlatinca cok rahatlayacaksin. Hatta annesi babasina karsi olan köpekliğini gördüğün halde iliskiyi sürdürdüğün zamanlar icin ne salakmışım falan diyeceksin emin ol.

Kahvaltıya a yersiniz öğlene ş aksama da k..

Sonra da birbirinizi yemeye başlarsınız.

Kendi kendinize gecindirecek gücünüz yoksa neyinize evlilik sahi? Var ama vermiyor diyorsunuz mecbur değiller ki.. Laflarına bakarsan gönlü yokmuş vermeye kp in. Zorla değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…