- 13 Nisan 2008
- 5.806
- 26.962
Sevgilisinin annesi vefat etmiş, sonraki yorumlarda yazdı. Adam tek başına 3 çocuk büyütmüş. Tabi ki pisliğin mazereti olmaz ama evde kadın olmayınca öğrenci-bekar evi gibi takılmışlar. Ayrıca gelin adayı falan değil konu sahibi, sevgililermiş daha. Kendi kendilerine yüzük takmışlar.Hayır bak diyelim ki pisler, tamam. Ama yani insan gelin adayı geleceği zamanda bile bu kadar umursamaz ise yarın öbür gün bu insanlarla ne yaşarsın bilmem. Hani sözlünüzü de tanımıyoruz sonuçta ama o da bu ailede yetişti. Günahını almak istemem belki o da istemedi böyle bir ortamda pislik içinde yetişmeyi. Belki o da rahatsız ve de daha fazla böyle yaşamak istemiyor olabilir. Ama yani normal bir insan evine ilk defa gelen bir misafiri, üstelik de evladının eş adayını temiz ağırlamak ister. Pencere önündeki toza kadar alır. Bu kadar rahatlık hayra alamet değil. Yarın öbür gün burnunu karıştırıp, top yapıp da alnının orta yerine fıyyk diye yapıştırırsa sümüğü? Aynı evde yaşamadan da eşinin hijyeni nedir anlaman çok zor. Belki köprüyü geçene kadar dikkat edip de sonra doğasına geri dönebilir. Ya da gerçekten sen de temiz titiz olunca o da kendine özen gösterir belki de. Ama ailesi için pek bir şey demek istemiyorum. Mana bulup da başıma gelmesini istemem. Evliliği çok aceleye getirmeyin bari. Iyi düşün taşın yani. Annenin sözlerini de yabana atma derim..
Kaçırmışım orayı. Yani adam belki de eşi vefat edince depresyona girmiş ve çıkamamış olabilir de. 3 çocukla hem çalışıp hem de evi çekip çevirmek herkesin harcı değil şimdi böyle bakınca. Yaşamadan bilinmez.Sevgilisinin annesi vefat etmiş, sonraki yorumlarda yazdı. Adam tek başına 3 çocuk büyütmüş. Tabi ki pisliğin mazereti olmaz ama evde kadın olmayınca öğrenci-bekar evi gibi takılmışlar. Ayrıca gelin adayı falan değil konu sahibi, sevgililermiş daha. Kendi kendilerine yüzük takmışlar.
Aynı eve girmeden kesinlikle bilemezsin.ama sevgilim bence temiz duruyor evlendikten sonra belki ailesi gibi olmaz
Mevzu sadece adamın temiz olması değil ki anne de yokmuş başlarında her bayram seyranda sabahlara kadar temizlik yapacak kadın sevgilinin işi ne gittiğinde bir kadın tutarsın temizlik için en azındanÇocukla bir hafta tatile git ama otelde kalma, apart gibi Airbnb gibi kendi temizliginden kendinizin sorumlu olduğu,yemeği mutfakta yaptığınız bir yerde kal. İnan pis erkek temiz erkek kendini dördüncü günden belli eder
Onlar kendi pisliklerinden memnunlar, sanmıyorum ki biri gelsin temizlesin istesinlerMevzu sadece adamın temiz olması değil ki anne de yokmuş başlarında her bayram seyranda sabahlara kadar temizlik yapacak kadın sevgilinin işi ne gittiğinde bir kadın tutarsın temizlik için en azından
annesi yokk babası baya yaşlı 60-65 arası. maddi durumları orta. babasının emekli maaşı var abisi bir yerde patron ve evleri kendi üzerlerine. hastalıkları yokAnnesi babası yaşlı mı,maddi durumları nasıl,bir hastalıkları falan mı var
evet baya kokuyor ve kokuyu tek alan benimÖgggggg kokmuyor mu bunlara o yastık çarşaf yemin ederim midem ağzıma geldi.daginik ev çok gördüm de bu kadar pis ev mide bulandırıcı.
aynen öyleYa Allah aşkına çarşaf yastık havlu değiştirmeyen , tuvalete su dokmeyen giderde biriken saçı toplamayan insanın görüp bilmeyle insan içine karismayla ne alakasi var midem kalktı. Dağınık olması evet. Toplamayi bilmez düzen bilmez nasıl yerleştirir bilmez buna tamam ama yemekten çıkan kıllar ,kirden kararan yastıklar havada uçuşuyor.bu insan sabah akşam dus alsa ne olacak aksam o yastığa baş koyuyor
annesini lise yıllarında kaybetmiş sevgilim. bende ok üzülüyorum bu duruma. arada akrabaları geliyor hatta küçük kuzenleri geliyordu sık sık ama kimse birşey demiyor herhalde.Şuan içim burkuldu malesef. Kaç yaşında annesiz kaldilar bilmiyorum. Biz de çok kucukken anne babasız kaldik. Ben 13 yasindaydim ama bizi bırakmayan akrabalarimiz vardı , e bir de anneden kalma bir düzen. kız erkek farketmez annem hepimize kendi odamızı toplattirip, bulasigimizi yikattirdi. Abilerimin yaptigi yemeği benim diyen kadın yapamaz herkes bir degil.
Yeni nesil biraz farklı .görmeyen nerden uğraşacak, içinde yoksa hele. Anlatıklarindan yola çıkarak büyük ihtimalle akrabalarla da iletişim kopmuş gibi geliyor. Yoksa teyze hala vs birinden biri illa iyi çıkar el atardı. Ha çalışan insanlar ozellikle baba temizlikci tutmayı dusunebilirdi o ayrı.her türlü konusmada fayda var. Karşılıklı iletişim şart.
teşekkür ederim bunları söyleyeceğimO kadar üzüldüm ki annenin vefat ettiğini öğrendiğime, çok normal anne olmayınca öyle olması.
Sevgilinizle konuşurken laf arasında temizlik rutininizle ilgili atıyorum aşkım nevresimler 1 hafta oldu onları değiştirecektim şöyle oldu böyle oldu
Kalabalık yerde lavaboya gittiğinizde kadın gözümün önünde tuvaletten çıkıp elini yıkamadı şaka gibi deyin mesela. Atıyorum bi küpemi kaybettim inşallah bulurum odamda her gün süpürge çalışıyor hangi gün düşürdüm bilemedim gibi ipuçları verseniz böyle mi yapmalıymışım deyip düzelir mi ki?
ailesiyle baya farklıyız ama sevgilim cidden mükemmel birisi her zaman çok alışkan bir insan. her zaman bana yardım eder ve destekidir hep bana iyi davranır. gerçekten çok seviyorum onu. ailesi böyle diye ondan ayrılırsam çok pişman olacağımı biliyorum onun gibi birisini asla bulamamBu söylediklerimi yabana atmayın ailesi önemli değil ikimiz evleniyoruz diyip ailesinin beğenmediğim huylarını es geçtim patavatsızlıklarını kültürsüzlüklerini es geçtim. Günün sonunda herkes ailesine dönüşüyor ailesi içinize sinmiyorsa evlilik yürümüyor boşanma eşiğinde birisi olarak söylüyorum
iki yıldır tanışıyoruz ama sanki çok uzun yıllardır tanıyor gibiyim çok iyi anlaşıyoruzNe kadar zamandır tanışıyorsunuz ne kadar zamandır ilişkiniz var
valla yemek yerken çay içerken kusmamak için kendimi çok zor tuttum. ama mecburdum bu yüzden yemeye devam ettim. benimde her dakika evin hali aklıma geliyor düşündükçe kuscak gibi oluyorum.Nasıl yiyip,içtiniz ben bugün bunun yarısı kadar bile pis olmayam bı eve gittim,İnanki asla eksik kusur arayan bı insan değilim orda içtiğim bı bardak çay sanki boğazımda hâlâ ,sürekli gözümün önüne mutfağın banyonun filan o hali geliyor,muhtemelen bir daha gidemem o arkadaşa ,siz ömrünüzü geçireceksiniz bu insanlarla,gelip evininzde kalıcaklar,çocuğunuzu sevicekler çocuğunuz orda kalıcak ayyyyy yazarken bile bunaldım
ailesini gördükten sonra evliliği asla hıza getirmem çünkü kafamda soru işaretleri var. bence sevgilimde bu evden rahatsızdır. ama bilemiyorum annem çok temizdir ve annem her gün evi temizler bundan bahsettiğimde oha hergünde temizlenmez falan dedi. dün akşamda annem yatak çarşaflarını yastık kılıflarını sık sık yıkar perdeleri yıkıyıp ütüler dedim. bana dediki bu kadar sık yapması çok yorucu falan. sevgilimin evinde perdeler alındığından beri hiç yıkanmamış gibi duruyorHayır bak diyelim ki pisler, tamam. Ama yani insan gelin adayı geleceği zamanda bile bu kadar umursamaz ise yarın öbür gün bu insanlarla ne yaşarsın bilmem. Hani sözlünüzü de tanımıyoruz sonuçta ama o da bu ailede yetişti. Günahını almak istemem belki o da istemedi böyle bir ortamda pislik içinde yetişmeyi. Belki o da rahatsız ve de daha fazla böyle yaşamak istemiyor olabilir. Ama yani normal bir insan evine ilk defa gelen bir misafiri, üstelik de evladının eş adayını temiz ağırlamak ister. Pencere önündeki toza kadar alır. Bu kadar rahatlık hayra alamet değil. Yarın öbür gün burnunu karıştırıp, top yapıp da alnının orta yerine fıyyk diye yapıştırırsa sümüğü? Aynı evde yaşamadan da eşinin hijyeni nedir anlaman çok zor. Belki köprüyü geçene kadar dikkat edip de sonra doğasına geri dönebilir. Ya da gerçekten sen de temiz titiz olunca o da kendine özen gösterir belki de. Ama ailesi için pek bir şey demek istemiyorum. Mana bulup da başıma gelmesini istemem. Evliliği çok aceleye getirmeyin bari. Iyi düşün taşın yani. Annenin sözlerini de yabana atma derim..
evet eğer benim ailemi görürse ve evlenince benim gibi olacağını düşünüyorumBu kadar çeşit deterjan ve temizlik makinesinin olduğu bir devirde pislik içinde yaşamak büyük başarı. Benim eşimin ailesi de pistir. Ocak silme alışkanlığı yok, dolap içleri hep dağınık, kaşık-çatal kirli, odalarda örümcek ağları, küvet artık insan kirinden renk değiştirmiş ama eşimde kardeşi de temizdir. Annelerini sürekli uyarırlar ama kadının gözü yok temizlikte. Belki sözlünüzde evlenince sizin düzeninize temizliğinize ayak uyduracak ve şimdiye kadar yaşadığı evin aslında pis olduğunu fark edecek bilemeyiz. Evlilik bir nevi kumar bu durumlarda
aynen keşke bir temizlikçi tutsalarOnlar kendi pisliklerinden memnunlar, sanmıyorum ki biri gelsin temizlesin istesinler
Ayda bir tam gün detaylı temizlik için kadın tutsalar yeter.