- 10 Şubat 2010
- 1.612
- 1.551
- 333
arkadaşım iki kez konu açmışsın demekki yardıma çok ihtiyacın var ben yazdıklarının ikisini de okuyunca nişanı biraz ertelemeniz gerekli diye düşündüm gene görüşmeye devam edin ama nişanlının da bişeyleri anlaması gerek tek taraflı olmaz bazı şeyler... ayrıca sadece o alışveriş yapmayacak ki sizde muhtemelen bohça hazırlayacaksınız aynı masrafı sizde yapacaksınız ...üzülerek söylüyorum ki kıyafet alışverişinde böyle yapan altın alınacağı zaman ne yapacak? Rabbim yardımcınız olsun umarım herşey hakkınıza hayırlı olur.
başımdan böyle bir olay geçmediği için belki söyleyeceklerim eksik kalacaktır.
kısmet olursa yakında başıma gelecek. şimdiden düşünüyorum bizde öyle nişan bohçasıydı kıyafetiydi vs. gibi adetler yok.
hem ne gerek de var. bir elbise bir ayakkabımı alamayacak kadar acizmiyim. öyle bile olsam bu işi adet kalıplarına oturtmadan sevgilimle paylaşırım eksiğim neyse alınır.
yani demem o ki yok makyaj çantası yok traş takımı yok çantaydı ne gerek var bu muhabbetlere, gönlünüzü kırmaya, amaç iki yüzük takıp, bir an önce birlikte yaşama başlamak değil mi? bence kapatın bu konuların üstünü herşeyi akışına bırakın, herşey olduğu kadar olsun. sevgilinizi gerçekten seviyorsanız, iyi niyetine güveniyorsanız aranızı bozmayın bir an önce düğünü yapıp birlikte yaşamaya bakın. şahsen benim sevgilimle bu resmi durumlara girme ihtiyacımın temeli budur.
ya varya senden Allah razı olsun çok saol benim çok iyi anlamışsın. allah razı olsun saolasın
böyle zamanlarda ınsanlar alıngan ve fazla beklentı içinde olur ama bır turlu bunu kabul etmezler bende aynı durumdayım ama bakıyorum herkes aynı , amaaan dıyorum param var ben alırım
durumları çok çok iyi değil bende bunun farkında olarak ona göre hareket edeceğim , ama daha alışverişe çıkmadan 1000 tane laf söylemesi beni inciten, çantan var zaten neden çanta alıyoruz ki, ne ayakkabısı ayakkabın var ya, elbisen de var senin, bu laflar beni inciten, birde bana en son şunu dedi telefonda; bak alışverişe çıktığımızda bunu bunu isterim diye sıkıştırmayacaksın sık boğaz etme bak. demesi beni iyice çileden çıkardı. annemi babamı ben bu iş için zor ikna etmişim zaten, hala daha benimseyemedi ailem onu ve ailesini, hatta daha dün babam (babamım bu anlattıklarımdan haberi yok)karşısına alıp bak kızım pişman olacağın bişey yapma dedi, oysaki onun bana dediği sözlere bakne yapacağımı şaşırdım ((((((( 10 gün sonra nişanım var benim suratımdan düşen bin parça içimse kapkara oldu
Arkadasım yazdıklarından ıkı tanesini okudum diğerlerine bakmadan cevap yazmak istedim, bilmiyorum su an ne durumdasın ama ben de seninle aynı seyleri yaşadım bilmeni isterim.
Nişanlının ailesının de ailene karsı sorumsuz oldugunu okumustum baska bir topikte umarım araları düzelmiştir, nişanlına gelince benimkinden daha vahimmiş tavırları senı uzer elbette ama karsı tarafta neler yasanıyor bize muamma...
Benim nişanım gecen yıl oldu hala bohçamız gelmedi düğüne yakın dediler mecburen tamam dedi annem, 6 ay kalmadı hala nişan bohçası yok ortada ve ben onuda yapmayacaklarından kprkmaya basladım. Nişanlım onu alalım deme isteme demez ama elinde para bırakmıyolar ki,bir evin bir oglu ama yardım etmedıklerı gıbı elındekini de alıyorlar bohça için de bisuru tatszlık cıkacak diye korkuyorum. Ben de sevdiğim için ailemi zor ikna ettim simdi bıraksam kımse nıye demez, ama yapamıyorum allaha dua edelim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin, üzme kendini arkadasım ama ezdirme kendini millet bırak onu bunu almayı marka olmazsa ıstemem diyo senin kimin kızından neyin eksikki bütcesine uyacak sekilde hepsini yapmak zorunda elbette...
Merhaba kızlar..
Daha çok yeniyim aranızda. umarım beni de hemen aranıza alırsınız. benim çaresini bulamadığım bir derdim var vede yardımlarınıza ihtiyacım varbayramdan sonra nişanımız olacak aile arasında küçük birşey yapmayı planlıyoruz çok abartmadan, ancak sözlüm aynı zamanda 2 yıldır beraber olduğum sevgilim nişan alışverişi muhabbeti her açıldığında aman buna ne gerek var şuna ne gerek var diyerek masraftan kaçmak için elinden geleni yapıyor. İsraf tabiki kötü birşey bende onlara gereksiz şeyler aldırıp boşuna para verdirmem vicdanım el vermez ancak gelin görünki sözlüm beni çileden çıkarıyor
bir örnek verecek olursak; bana diyorki senin nişan kıyafetini neden biz alıyoruz sen kendin al, hem ayakkabında var senin ne diye masraf ediyoruz, mesela benim tıraş takımım var sende makyaj yapmıyorsun bunlarada gerek yok, ben masraf yapmak istemiyorum boşuna neden paramız gitsin ki değilmi deyip benimde bu sözlerini onaylamamı bekliyor. 2 yıldır beraberiz nerdeyse hiç para masraf konusu açmayan sevgilim nişan bohçası alışverişine konu gelince çenesi düştü mübarek. ço fazla konuşuyor artık ve artık dinleyemiyorum suratına kapatıp telefonu şarjım bittiide kapandı falan demeye başladım. yaa bunlar normal mi sizce ? yoksa benmi abartıyorum :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?