• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan sözlümle nişan bohçası ve nişan alışverişi konusunda başım dertte :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
nisan faslini atlatip, dügün arifesine gelince acicaginiz konuyu size simdiden ben söyliyeyim NISANLIM BULASIK MAKINESINE NE GEREK VAR ELINDE YIKA DIYOR

o dönemde cok problem yasarsiniz eger hemen bir cözüm bulmazsaniz. Ayrica sunu hatirlatmak isterimki sevgililerimiz kocalarimiz bizim sahiplerimiz degil lütfen yeri geldiginde kendi istediklerinizi söylemekte kendinizi savunmakda geri kalmayin!!!

ailene söyle onlar konuşsnlar ailesiyle yoksa ikiniz arasında bu iş çözülmez.adet yerini bulcak kadar aldır sonra içinde kalır sölemiş olıyım canım.ben bizzat yaşamış biri olaraktan herşeyin bir kez olcak vede eskik de olsa olsun

canım nişanlın iktisatçımı.genelde iktisatçılar böle davranır.sakın dalga geçtiğimi düşünme.bizde bu telaşları yaşıcaz.ikimizde nişanlın gibiyiz çünkü.en basit örnek veriyiim düğün davetiyesi örneği gösterdi sevdiceğim dedim ne gerek var herkes atıyo zaten evde basarım ben taslak hazırlarız dedim.yada dediğn gibi makyaj malzemesi alınıyo ben aldırmam bi parfüm yeter bence.acaba bizde mi sorun var :26:

O nasıl bir usluptur yahu..
Elbisen var elbiseye ne gerek var, ayakkabın var gereksiz e makyajda yapmıyorsun zaten..
Günün özelliğinin farkına varamamış olmalı henüz.
Hem maddi durum yeterli olmasa da buna ayrılan bütçeyle tamamlanmaya çalışılır. Samimiyet de çok önemli illa eşya değil her şey. Size fazla masraf yapacak durumda değilim makule ayarlasak dese zaten insan halden anlar ama böyle söylemler hiç hoş değil. Evlilik hakkında soru işaretleri oluşturuyorlar sevdiklerinin aklında.

ben de uslubunun kötü olduğunu düşünüyorum canım.. maddi imkanları olmasa bile bunu sana güzel bi dille anlatmalı, oysa sözlün çok kırıcı konuşmuş.. 2 yıllık bi ilişki söz de kesilmiş muhakkak çok seviyorsun ama ailen de arkanda değilse bence bir kere daha düşün.. tüm ömrünü bu şekilde geçirebilecek misin? ya da böyle bi üslubu hak ediyor musun? eğitim farkı da fazla aranızda bu da sorun olmayacak mı sence ileride? belki şimdiden sorun yaratıyordur.. inşş hakkınızda hayırlısı olur ve mutlu olursun..

arkadaşım iki kez konu açmışsın demekki yardıma çok ihtiyacın var ben yazdıklarının ikisini de okuyunca nişanı biraz ertelemeniz gerekli diye düşündüm gene görüşmeye devam edin ama nişanlının da bişeyleri anlaması gerek tek taraflı olmaz bazı şeyler... ayrıca sadece o alışveriş yapmayacak ki sizde muhtemelen bohça hazırlayacaksınız aynı masrafı sizde yapacaksınız ...üzülerek söylüyorum ki kıyafet alışverişinde böyle yapan altın alınacağı zaman ne yapacak? Rabbim yardımcınız olsun umarım herşey hakkınıza hayırlı olur.

arkadaşım iki kez konu açmışsın demekki yardıma çok ihtiyacın var ben yazdıklarının ikisini de okuyunca nişanı biraz ertelemeniz gerekli diye düşündüm gene görüşmeye devam edin ama nişanlının da bişeyleri anlaması gerek tek taraflı olmaz bazı şeyler... ayrıca sadece o alışveriş yapmayacak ki sizde muhtemelen bohça hazırlayacaksınız aynı masrafı sizde yapacaksınız ...üzülerek söylüyorum ki kıyafet alışverişinde böyle yapan altın alınacağı zaman ne yapacak? Rabbim yardımcınız olsun umarım herşey hakkınıza hayırlı olur.

ya varya senden Allah razı olsun çok saol benim çok iyi anlamışsın. allah razı olsun saolasın

başımdan böyle bir olay geçmediği için belki söyleyeceklerim eksik kalacaktır.
kısmet olursa yakında başıma gelecek. şimdiden düşünüyorum bizde öyle nişan bohçasıydı kıyafetiydi vs. gibi adetler yok.
hem ne gerek de var. bir elbise bir ayakkabımı alamayacak kadar acizmiyim. öyle bile olsam bu işi adet kalıplarına oturtmadan sevgilimle paylaşırım eksiğim neyse alınır.
yani demem o ki yok makyaj çantası yok traş takımı yok çantaydı ne gerek var bu muhabbetlere, gönlünüzü kırmaya, amaç iki yüzük takıp, bir an önce birlikte yaşama başlamak değil mi? bence kapatın bu konuların üstünü herşeyi akışına bırakın, herşey olduğu kadar olsun. sevgilinizi gerçekten seviyorsanız, iyi niyetine güveniyorsanız aranızı bozmayın bir an önce düğünü yapıp birlikte yaşamaya bakın. şahsen benim sevgilimle bu resmi durumlara girme ihtiyacımın temeli budur.

başımdan böyle bir olay geçmediği için belki söyleyeceklerim eksik kalacaktır.
kısmet olursa yakında başıma gelecek. şimdiden düşünüyorum bizde öyle nişan bohçasıydı kıyafetiydi vs. gibi adetler yok.
hem ne gerek de var. bir elbise bir ayakkabımı alamayacak kadar acizmiyim. öyle bile olsam bu işi adet kalıplarına oturtmadan sevgilimle paylaşırım eksiğim neyse alınır.
yani demem o ki yok makyaj çantası yok traş takımı yok çantaydı ne gerek var bu muhabbetlere, gönlünüzü kırmaya, amaç iki yüzük takıp, bir an önce birlikte yaşama başlamak değil mi? bence kapatın bu konuların üstünü herşeyi akışına bırakın, herşey olduğu kadar olsun. sevgilinizi gerçekten seviyorsanız, iyi niyetine güveniyorsanız aranızı bozmayın bir an önce düğünü yapıp birlikte yaşamaya bakın. şahsen benim sevgilimle bu resmi durumlara girme ihtiyacımın temeli budur.

benim gibi düşünen birisi daha :3:
önemli olan sevdiğin kişinin senide sevmesi.okuldan sonra hemen evlenmek istedik ama maddi imkanımız yoktu.dedim ben düğünde istemiyorum önemli olan seninle birlikte olmak.kendisi dedi ben senin içinde hevesin kalsın istemyiorum.biraz daha sabrederiz hep düşündüğümüz düğünü yaparız.şimdiye kadar maddiyat olarakta bi konu geçmedi hiç aramızda.seneye inşallah bizde söz nişan yapıcaz :16:

bencede nişan tarihini ertelemelisiniz . ama şu da var 2 yıl boyunca bunu yapmayan neden şimdi böyle yapıyor. zor bir durum. bi sıkıntısı da olabilir, konuşmak lazım :(:50:

böyle zamanlarda ınsanlar alıngan ve fazla beklentı içinde olur ama bır turlu bunu kabul etmezler bende aynı durumdayım ama bakıyorum herkes aynı , amaaan dıyorum param var ben alırım

böyle zamanlarda ınsanlar alıngan ve fazla beklentı içinde olur ama bır turlu bunu kabul etmezler bende aynı durumdayım ama bakıyorum herkes aynı , amaaan dıyorum param var ben alırım

canım haklısın bende kendi öyle diyorum amann boşver param varsa ben kendim alırım diyorum ama çevrene bakıyorsun çevrende olaylar böyle gelişmiyor, kız tarafı poh pohlanıp el üstünde tutuluyor, sen ne istersen onu al deyip hiç karışmadıklarını duydukça alla alla benim neyim eksik bende aynı durumdayım onunla diye kendini poh pohlanan kişiyle karşılaştırıyorsun, bak sana bişi anlatayım mı? benim lisede bir arkadaşım vardı kız okadar afedersin salak ve gereksiz bişeydi ki sana anlatamam. şimdi bakıyorum nişanlanmış, o salak diye dalga geçtiğimiz kıza kız kulesinde evlenme teklifi edilmiş, fotoğraflarını kendi gözlerimle gördüm, kıza gül gibi bakıyor erkek tarafı bir istediğini iki etmiyorlar kızı hiç üzmüyorlar.

durumları çok çok iyi değil bende bunun farkında olarak ona göre hareket edeceğim , ama daha alışverişe çıkmadan 1000 tane laf söylemesi beni inciten, çantan var zaten neden çanta alıyoruz ki, ne ayakkabısı ayakkabın var ya, elbisen de var senin, bu laflar beni inciten, birde bana en son şunu dedi telefonda; bak alışverişe çıktığımızda bunu bunu isterim diye sıkıştırmayacaksın sık boğaz etme bak. demesi beni iyice çileden çıkardı. annemi babamı ben bu iş için zor ikna etmişim zaten, hala daha benimseyemedi ailem onu ve ailesini, hatta daha dün babam (babamım bu anlattıklarımdan haberi yok)karşısına alıp bak kızım pişman olacağın bişey yapma dedi, oysaki onun bana dediği sözlere bak :( ne yapacağımı şaşırdım :(((((((( 10 gün sonra nişanım var benim suratımdan düşen bin parça içimse kapkara oldu :(

Arkadasım yazdıklarından ıkı tanesini okudum diğerlerine bakmadan cevap yazmak istedim, bilmiyorum su an ne durumdasın ama ben de seninle aynı seyleri yaşadım bilmeni isterim.

Nişanlının ailesının de ailene karsı sorumsuz oldugunu okumustum baska bir topikte umarım araları düzelmiştir, nişanlına gelince benimkinden daha vahimmiş tavırları senı uzer elbette ama karsı tarafta neler yasanıyor bize muamma...

Benim nişanım gecen yıl oldu hala bohçamız gelmedi düğüne yakın dediler mecburen tamam dedi annem, 6 ay kalmadı hala nişan bohçası yok ortada ve ben onuda yapmayacaklarından kprkmaya basladım. Nişanlım onu alalım deme isteme demez ama elinde para bırakmıyolar ki,bir evin bir oglu ama yardım etmedıklerı gıbı elındekini de alıyorlar bohça için de bisuru tatszlık cıkacak diye korkuyorum. Ben de sevdiğim için ailemi zor ikna ettim simdi bıraksam kımse nıye demez, ama yapamıyorum allaha dua edelim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin, üzme kendini arkadasım ama ezdirme kendini millet bırak onu bunu almayı marka olmazsa ıstemem diyo senin kimin kızından neyin eksikki bütcesine uyacak sekilde hepsini yapmak zorunda elbette...

Arkadasım yazdıklarından ıkı tanesini okudum diğerlerine bakmadan cevap yazmak istedim, bilmiyorum su an ne durumdasın ama ben de seninle aynı seyleri yaşadım bilmeni isterim.

Nişanlının ailesının de ailene karsı sorumsuz oldugunu okumustum baska bir topikte umarım araları düzelmiştir, nişanlına gelince benimkinden daha vahimmiş tavırları senı uzer elbette ama karsı tarafta neler yasanıyor bize muamma...

Benim nişanım gecen yıl oldu hala bohçamız gelmedi düğüne yakın dediler mecburen tamam dedi annem, 6 ay kalmadı hala nişan bohçası yok ortada ve ben onuda yapmayacaklarından kprkmaya basladım. Nişanlım onu alalım deme isteme demez ama elinde para bırakmıyolar ki,bir evin bir oglu ama yardım etmedıklerı gıbı elındekini de alıyorlar bohça için de bisuru tatszlık cıkacak diye korkuyorum. Ben de sevdiğim için ailemi zor ikna ettim simdi bıraksam kımse nıye demez, ama yapamıyorum allaha dua edelim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin, üzme kendini arkadasım ama ezdirme kendini millet bırak onu bunu almayı marka olmazsa ıstemem diyo senin kimin kızından neyin eksikki bütcesine uyacak sekilde hepsini yapmak zorunda elbette...

aynen canım aynnnneen dediğin gibi millet marka olmazsa giymem deyip istediğini çatır çatır aldırıyor ama ben şunun farkındayım ben yumuşak başlı olduğum için ya bunu da yapsak bişi olmaza getiriyorlar ama bakalım sonu ne olacak :s benim nişanım oldu şuanda, onlar nişan günü bohçaları getirdiler kötünün iyisi bişiler koymuşlar saolsunlar ellerinden geldiğince yapmışlar bişiler bizde bohçalarımızı hazırladık bu pazar götüreceğiz. ama bizim hazırladığımız bohçalar allah için söylüyorum ki 10 numara oldu hepsi okadar içime sindi ki sana anlatamam, bohçaları onlar gibi bişeyler var gibi görünsün diye doldurmadık adam gibi şeyler koyduk az olsun öz olsun ama herkez vay bee bunu koymuşlar diyeceği şeyler koyduk,zaten bu son gidişim ve ailesini son görüşüm olur düğüne kadar birdaha ne ararım nede yanlarına giderim böyle karar aldım son açtığım konuyu okuduysan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın canım seninde durumun aynı benimki gibiymiş Allah hakkımızda hayırlısı neyse kat be kat iyisini ve hayırlısını nasip etsin.

aşkından geberdiğini iddia eden bi hödükçük ve kankasıyla yolda yürürken vitrine baktık. kanka sürekli kız arkadaşına kıyafetler hediyeler alan bi tip. bizim oğlan da vitrindeki saati gösteriyor bunu sevgiline al diye. yine bizim esas oğlan benden önceki sevgilisini resmen beslemiş... benim kimsenin bi şeyin de gözüm yok ama benim yanımda bi başkasına bunu sevgiline al demesi çok tuhaf gelmişti :s bana en küçük bi hediye çok görmüş olacak ki neredeyse başlamadan biten bi ilişki oldu :) bazı kızların nasıl çatır çatır istediklerini yaptırdıklarını anlamıyorum :s bunun hak etmeyle ilgisi yok erkeğin salağına denk geliyorlar sanırım ya da bazı erkekler sevdiği insan için isteyerek bi şey yapmayı salaklık görüyorlar biz de onlara denk geliyoruz.
sana da en azından beğendiğin elbiseyi almalıydı ve ben sigarayı bıraktığına da pek inanmadım. evlenene kadar her şeyi geçiştirip gönlünü almaya çalışıyor gibi :s yine çok konuştum :) bence sana karşı davranışlarını dikkatli takip et. iş sevgililikten çıkıp ciddiye binince çok zorlaşıyor etrafımdaki bi çok kişide böyle sorunlar görüyorum umarım düzelirsiniz :54:

Merhaba kızlar..

Daha çok yeniyim aranızda. umarım beni de hemen aranıza alırsınız. benim çaresini bulamadığım bir derdim var vede yardımlarınıza ihtiyacım var :( bayramdan sonra nişanımız olacak aile arasında küçük birşey yapmayı planlıyoruz çok abartmadan, ancak sözlüm aynı zamanda 2 yıldır beraber olduğum sevgilim nişan alışverişi muhabbeti her açıldığında aman buna ne gerek var şuna ne gerek var diyerek masraftan kaçmak için elinden geleni yapıyor. İsraf tabiki kötü birşey bende onlara gereksiz şeyler aldırıp boşuna para verdirmem vicdanım el vermez ancak gelin görünki sözlüm beni çileden çıkarıyor :(
bir örnek verecek olursak; bana diyorki senin nişan kıyafetini neden biz alıyoruz sen kendin al, hem ayakkabında var senin ne diye masraf ediyoruz, mesela benim tıraş takımım var sende makyaj yapmıyorsun bunlarada gerek yok, ben masraf yapmak istemiyorum boşuna neden paramız gitsin ki değilmi deyip benimde bu sözlerini onaylamamı bekliyor. 2 yıldır beraberiz nerdeyse hiç para masraf konusu açmayan sevgilim nişan bohçası alışverişine konu gelince çenesi düştü mübarek. ço fazla konuşuyor artık ve artık dinleyemiyorum suratına kapatıp telefonu şarjım bittiide kapandı falan demeye başladım. yaa bunlar normal mi sizce ? yoksa benmi abartıyorum :S

sen bence duygularını ve düşüncelerini açıkça ifade et :) sonuçta sen 10 defa evlenmiceyeceksin,10 defa nişan alışverişine cıkmayacaksın :) herşey yerıne göre ve adetlerınıze uygun olmalı. Maddi durumları yoksa diyebılecegım bırsey yok canım. Bence en güzel bir şekilde ifade et söyle ilerde içinde ukte kalmasın :)

fazla yumusak oldun mu veya durumlari iyi degil diye onlara masraf olmasin diye iyi niyetli oldukca onlar dahada kisitlama yoluna gidicektir.

Bence napmalisin biliyormusun canim ölümü gosterip hastaliga mum ediceksin. Bir magzada istedigin herseyi sec birde asiri pahali birsey sec. O cok pahali olani almicak durumum yok diye ama o digerlerini almak mecburiyetinde olucaktir. Sonucta cok sey aldiricagini sanmiyorum kullanabilicegin lazim olucak seyleri alicaksindir illaki ama goruceksin ki onlarda dahi kisitlama yoluna gidiceklerdir. Sen uygun fiyatta olsun diye hemen ilk gordugun seyi almaz butun carsiyi dolanirsin ama yinede yaranamazsin. Etrafimda cok gordum.

Daha 2 hafta once bir ailes arasi nisan/soz gittim 8 kizdan sonra 1 tane oglan olmus ailenin en kucugu cok ozeniyoruz ilgileniyoruz diyorlar ama eser yok. Nisanlanan kizi kuafore dahi goturmediler dusun yani kendileri evde yapmislar kiyafeti desen eski model nisanlik kizin. Durumlari yok mu diye dusunuceksiniz var olmaz mi, ama cimrilikte cigir acmislar. Sozde bir tepsi baklava dahi gelmez mi yok ne cicek ne baklava oyle soz/nisan oldu ama hicbirseye benzemez.

canim insanin hayatinda bir kere yasanan gzel anilar bunlar, inan ben hala esimin yüzüne vuruyorum, bana ne nisan bohcasi yaptiniz nede dogru dürüst birsey aldiniz diye, esimde diyorki, bilseydim hergün bana bunlari diyeceksin dünyayi alirdim sana:)
demek istedigim taviz verme aldir ona, sonucda bir kerelik birsey gelinligindede mirmir eder bu simdi:( cimri bu adamlar yahu:(

Back