çok teşekkürler öncelikle içtenliğin için :)
Ekonomik durumu çok çok iyi değil, çok çok kötü de değil, orta diyelim. annem şimdiden bu kadar çok konuşan adamla sen nasıl bir ömür geçireceksin diye başımın etini yiyor ( Ailem baştan beri onunla olmamı istemiyorlar bu ayrıntıyı eklemeyi unutmuşum ) :/:/
Bence abartmıyosun canım, sözLün aşırı derecede cimri! Nişan bu insanın hayatında kaç kere oLuyor ki? Maddi durumLarı nasıL? Yani bu masraf etmeyeLim neden biz aLıyoruz ki LafLarına göre maddi durumu iyi değiLde ondan faLanmı yapıyor acaba?
Erkekleri ve erkek tarafını işin içine maddiyat girince tanıyor insan o zaman ak koyun kara koyun belli oluyor. Sevgiliyken güllük gülüstanlık her şey en fazla dışarda bir yemek yiyip kahve içiyorsun .
çok teşekkürler öncelikle içtenliğin için :)
Ekonomik durumu çok çok iyi değil, çok çok kötü de değil, orta diyelim. annem şimdiden bu kadar çok konuşan adamla sen nasıl bir ömür geçireceksin diye başımın etini yiyor ( Ailem baştan beri onunla olmamı istemiyorlar bu ayrıntıyı eklemeyi unutmuşum ) :/:/
arkadaşım beni kötü anlama ama ailen istemiyorsa bi bildikleri vardır:26:
üzülerek söylüyorum ki erkek arkadaşıınız işini biraz garantileyince gerçek yüzünü ortaya çıkarmış.cimrilik bir erkekte asla olmaması gereken bir özellik bence.heleki daha nişan alışverişinde byle yapıyorsa evlenince inanın daha fazla cimrilik yapar.ailesi ne diyor bu duruma çok merak ettim açıkçası..benim abim çok yakında sözlendi,nişan istemedi kız tarafı(farklı şehirlerde yaşıyoruz size gelip gitmek zor oluyor diye)ve dolasıyla nişan için alışverişte yapılmamış oldu..şimdi bayramda ziyarete gidicez ve annem nişanda alınması gereken herşeyi aldı bayram hediyesi adı altında ve sürekli abime gelinimize istediği bişiy varmı diye sorduruyor.olması gerekeni yapıyor aslında ekstra bişey değil bu yaptığı..aileside çok önemli annesi olması gereken şeyleri bilir az çok anlatsın oğluna biraz..işin zor arkadaşım erkek arkadaşını bir kez daha gözden geçir bu gibi şeyler ilerde hayatı yaşanmaz kılabilir..
benimde seninle aynı zamanda nişanım olacak inşallahbence de arkadaşların dediği gibi sözlün bu durumu biraz abartmış.. maddi durumu ii olmasa ble senin gönlünü kırmadan orta yolu bulmalıydı.. böyle yaparak seni ailene karşı zor durumda bırakıyor bunlar senden geçse bile ailen ilerde ters bir durum olduğunda "zaten sana nişanda bir elbise bile almamıştı" derler bunları sözlünle açık açık konuş kaç yıldır görüştüğün biriymş seni anlaması lazım
haklısın derlerteşekkür ederim ilgine şimdiden hayırlı uğurlu olsun
ne demek senin çantan var ayakkabın var niye alıyoruzki?
nişan alışverişi ihtiyaçları alma işi değildir.
tabiki senin kıyafetin,ayakkabın,çantan var...100 tanede olsa almak zorundalar.
buna bohça denir.yani erkek tarafının geline hediyesi....
ve ihtiyacın olsada olmasada bunlar alınır.
sözlünüzün cimriliği değilde,üslubu beni tedirgin eden.
sonuçta böyle düşünse bile bunu sana usturuplu demesi lazım(gerçi hiç denmemesi gerekirde...neyse)
siz sözlüsünüz ve sen onun durumunu az çok biliyorsun,haliyle alışveriştede ona göre ayarlayabilirsin kendini,bunu onun sürekli vurgulamasına ne gerek var?
yaptığı gerçekten kabalık...
iş bohça almaktan çıkmış,pazarlığa dökülmüş.
ailen neden istemiyordu peki sözlünü?
eğer mantıklı bi gerekçeyse,üzerine şu yaşadıklarınıda koy bi daha düşün derim....
Merhaba kızlar..
Daha çok yeniyim aranızda. umarım beni de hemen aranıza alırsınız. benim çaresini bulamadığım bir derdim var vede yardımlarınıza ihtiyacım varbayramdan sonra nişanımız olacak aile arasında küçük birşey yapmayı planlıyoruz çok abartmadan, ancak sözlüm aynı zamanda 2 yıldır beraber olduğum sevgilim nişan alışverişi muhabbeti her açıldığında aman buna ne gerek var şuna ne gerek var diyerek masraftan kaçmak için elinden geleni yapıyor. İsraf tabiki kötü birşey bende onlara gereksiz şeyler aldırıp boşuna para verdirmem vicdanım el vermez ancak gelin görünki sözlüm beni çileden çıkarıyor
bir örnek verecek olursak; bana diyorki senin nişan kıyafetini neden biz alıyoruz sen kendin al, hem ayakkabında var senin ne diye masraf ediyoruz, mesela benim tıraş takımım var sende makyaj yapmıyorsun bunlarada gerek yok, ben masraf yapmak istemiyorum boşuna neden paramız gitsin ki değilmi deyip benimde bu sözlerini onaylamamı bekliyor. 2 yıldır beraberiz nerdeyse hiç para masraf konusu açmayan sevgilim nişan bohçası alışverişine konu gelince çenesi düştü mübarek. ço fazla konuşuyor artık ve artık dinleyemiyorum suratına kapatıp telefonu şarjım bittiide kapandı falan demeye başladım. yaa bunlar normal mi sizce ? yoksa benmi abartıyorum :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?