• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan sözlümle nişan bohçası ve nişan alışverişi konusunda başım dertte :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
benim bildiğim nişanla ilgili her şey kız tarafına ait, yani kendi elbiseni ayakkabını falan kendin alman lazım zaten.ama bohça olayını bilmiyorum yorum yapamıcam.erkek arkadaşının üslubu yanlış tabi ama böyle zamanlarda erkekler bi tribe giriyolar sıkıntı yapıyolar ben de iki haftaya nişanlanıyorum.sevgilimle 6 aydır birlikteyiz bu sürede bana o kadar çok para saçtı ki sen benim evleneceğim kadınsın diye hepsi marka çantalar ayakkabılar kıyafetler elbiseler daha neler neler aklına ne gelirse.her girdiğim mağazadan elim dolu çıkıyodum en güzel yerlerde yemekler yiyoduk günlük masrafımız en az 200 dü öyle söyleyim.ama şimdi o da her şeyi kısmaya başladı artık çok az şey alıyo bana o lüks restorantlar gitti fastfoodta yemek yemeye basladık :) ama bence cok normal onun böyle kıstığını tedbir almaya çalıştığını görmek çok güzel, bence öyle de olabilir lüzumsuz masraf yapmaktansa para lazım diye düşünüyo kendince ben de halimden memnunum :)

nisanlıgı erkek alır bohca olayıda zaten kız erkege erkek kıza yapsın anne babaya gerek yok..biz bosnagız bosnak adetlerini yaptırmıycam millet neler alıyor neler takıyor nisanda dahi ne adetler var bu kdrcık seylerde öf pöf yaparlarsa yandık

Nişanın ana faktörü alyansların takılması değil mi? Ne gerek var ki boğçaya, her iki taraf da boğça yapmasın yeter ya her gün her gün aynı dertler. Bizim geleneklerimiz göreneklerimiz adet olmaktan çıktı, gösteriş merağına,gösteriş telaşına dönüştü; o zaman da samimiyet ortadan kalkıyor. Ben dedim abiye mabiye istemiyorum :) Ben cinsim dedim, onlar da benim cinsime göre hareket ediyorlar :)

benim sözlüm de öyleydi ailesine masraf olmasın diye ona gerek yok buna gerek yok. ailesinin hiçbişeyden haberi yokmuş herşeyi bana sordular ne alıncak ne lazım.. benim annem de çok iyi bilir abime bi çeyiz yaptı ki görseniz yengemin çeyizini bile sanki annem yaptı bütün aile seferber olduk elimizden geleni yaptık büyük bi zevkle,özene bezene.. ama benimkiler hiç ilgilenmedi nasıl istiyosa öyle yapsın dediler sözlüm de öyle bu sefer arada kaldım. annem de üzüldü tabi bu duruma ben de.. sanki ben de sözlüm ve ailesiyle annemi memnun etmeye çalışmışım gibi yani olsun da bitsin modundaydım hep..şimdi evliyiz ama çok şey içimde kaldı aklıma gelince çok üzülüyorum.. mobilyamı bile onların söylediği yerden aldım sırf zorluk çekmesinler diye paraları varmış meğer cimrilik yapıyolarmış keşke hiç düşünmeseydim istediğimi aldırsaydım diyorum şimdi ama nerden bileyim.. nişanlılık evliliğin en güzel dönemlerinden biri bu kpnular beni çok yormuştu, çok üzmüştü..

yokta alamıyorsa tamam ısrar etme varken almak istemiyorsa devam etme bence
yoksa içinde kalır herkesle kendini kıyas etmekten ömrü billah kafandan silemez ikinizede hayatı zor yaparsın,
Ailene anlat durumu onlarla paylaş eniyisini büyükler kararlar, bunu sakın unutma tatlım

Merhaba kızlar..

Daha çok yeniyim aranızda. umarım beni de hemen aranıza alırsınız. benim çaresini bulamadığım bir derdim var vede yardımlarınıza ihtiyacım var :( bayramdan sonra nişanımız olacak aile arasında küçük birşey yapmayı planlıyoruz çok abartmadan, ancak sözlüm aynı zamanda 2 yıldır beraber olduğum sevgilim nişan alışverişi muhabbeti her açıldığında aman buna ne gerek var şuna ne gerek var diyerek masraftan kaçmak için elinden geleni yapıyor. İsraf tabiki kötü birşey bende onlara gereksiz şeyler aldırıp boşuna para verdirmem vicdanım el vermez ancak gelin görünki sözlüm beni çileden çıkarıyor :(
bir örnek verecek olursak; bana diyorki senin nişan kıyafetini neden biz alıyoruz sen kendin al, hem ayakkabında var senin ne diye masraf ediyoruz, mesela benim tıraş takımım var sende makyaj yapmıyorsun bunlarada gerek yok, ben masraf yapmak istemiyorum boşuna neden paramız gitsin ki değilmi deyip benimde bu sözlerini onaylamamı bekliyor. 2 yıldır beraberiz nerdeyse hiç para masraf konusu açmayan sevgilim nişan bohçası alışverişine konu gelince çenesi düştü mübarek. ço fazla konuşuyor artık ve artık dinleyemiyorum suratına kapatıp telefonu şarjım bittiide kapandı falan demeye başladım. yaa bunlar normal mi sizce ? yoksa benmi abartıyorum :S

aynısını bende yaşadım şuan nişanlıyım. bunu erkek arkadşınla konuşup birbirinizi yıpratmayın kayınvaliden adetleri biliyodur, alışverişede onunla çık. istediğini al. çünkü erkeklere göre adetler gereksiz :)

Canım evet paraya,pula değer vermiyceksin, maddiyatla ölçmiyceksin sevgini tamam buda güzel ama bazı şeylerde vardırki hayatta bir kere olması gerekir, o anda tadı vardır öyle aman aman paşa torunu olmasakta bizimde hayallerimiz, isteklerimiz vardır, dünyaları ser önüme demiyoruz sadece yolu yordamına göre olsun herşey isityoruz ki buda bizim hakkımız.. Sevgilin şimdi böyle yapıyorsa inan bana evlendikten sonra 1 kuruşun hesabını yaptırır sana. Tamam elbette ölçüyü bilicez evlendikten sonra atamam ama dağla deve istemiyoruz hayalleri bir nebzede olsa yaşamak istiyoruz.Bu kadar ark.yazmış benden daha tecrübeli olanlar hatta bunlar, ki bunu çözmek için alim olmaya gerek yok ama onların dediklerini kulak ardı etme derim, cidden çok verici olma,herşeye ''he'' deme, evlilikte bir süre sonra maddi sorunlar araya girdimi çekilmez oluyor bunu çok iyi biliyorum çevremde örneği çok, unutma erkeğin cimrisi feci oluyor, dayanıırım aşkım üstesinden gelir katlanırım bu huyuna dersen amenna ama şimdiki bulutların üstünden biraz inip evlendikten sonra ki sevgilini kafanda kur ve bak, bir gününüzü hayal et, şimdi nasıl o zaman sence nasıl olur bir tart bakalım.. Çıkacak sonuca görede devamını getir canım.. Allah yardımcın olsun, zor işler ailenide asla arkana alma, sonrasında kan kusup kızılcık şerbeti içiyorum demek çok koyar adama! iyi düşün olurmu? Herşey gönlünce olur inşallah dilerim..

işin zor açıkçası.. sonuçta bizlerde aç gözlü hayatımızda ayakkabı çanta görmemiş insanlar değiliz..ama herşey zamanında güzel.. şu zamanda bi çok bayanda çalışıyo zaten,kendi parasıyla alıyo ihtiyaçlarını. sonuçta sen de biliyosun fazla açılmamanız gerektiğini. 200 tllik ayakkabı çanta da var 20 tlyede.. sende bilirsin orta yolu bulmayı..erkek arkadaşının üslubu çok yanlış.. en azından ne alınması gerekiyosa almaya çalışırım,fazla açılmadan lükse kaçmadan almaya çalış diyebilirdi nazikçe :19: sen ona öyle söyle baştan açıkça.. yoksa bu böyle gider,gelinlik alışverişi mobilya beyaz eşyada düşünemiyorum nişanlını

benim bildiğim nişanla ilgili her şey kız tarafına ait, yani kendi elbiseni ayakkabını falan kendin alman lazım zaten.ama bohça olayını bilmiyorum yorum yapamıcam.erkek arkadaşının üslubu yanlış tabi ama böyle zamanlarda erkekler bi tribe giriyolar sıkıntı yapıyolar ben de iki haftaya nişanlanıyorum.sevgilimle 6 aydır birlikteyiz bu sürede bana o kadar çok para saçtı ki sen benim evleneceğim kadınsın diye hepsi marka çantalar ayakkabılar kıyafetler elbiseler daha neler neler aklına ne gelirse.her girdiğim mağazadan elim dolu çıkıyodum en güzel yerlerde yemekler yiyoduk günlük masrafımız en az 200 dü öyle söyleyim.ama şimdi o da her şeyi kısmaya başladı artık çok az şey alıyo bana o lüks restorantlar gitti fastfoodta yemek yemeye basladık :) ama bence cok normal onun böyle kıstığını tedbir almaya çalıştığını görmek çok güzel, bence öyle de olabilir lüzumsuz masraf yapmaktansa para lazım diye düşünüyo kendince ben de halimden memnunum :)

kız erkeğe erkek kıza alır,hediyeleşmektir bu.. yoksa herkes bilir gidip kendine elbise takım vs almayı..

Back