Sözlümle Çıkmazdayız

Birakacak misin diye baski yapacagina doktora gidip senin icini rahatlatmayan bir adamla nisan hazirligi falan yapmamalisin. Neye evet dedigini, nasil bir yola ciktigini bilmeden o yola adim atmamalisin. Cok vicdansizca olur evet ama hastaliginin teshisi koyulduktan sonra hasta biriyle bir hayat surmek istemeyebilirsin . Herkes duygusal ve fiziksel ve belki de maddi olarak zor olabilecek bir yasami goze alip onu goguslemek zorunda degil ve belki de o kadar guclu de degil. Duygu sömürüsü yaparak bu durumu oldu bittiye getirmelerine izin vermemelisin. Bu is seni manevi olarak suclu hissettirip ustu ortulecek bir durum degil. Seni ve hatta aileni ileride cok etkileyebilecek ciddi bir durum.
Evet katılıyorum, teşekkür ederim. Bu şekilde düşündüğüm için canavar gibi hissedecektim neredeyse. Ailemin öyle çok iyi bir durumu yok. Kardeşim yok, pek akrabam yok, yalnızım destekçim yok. Üzerine kendi anksiyete sorunum, obsesif bozukluk ve takipte bazı rahatsızlıklarım var. Olabilecek kötü senaryolarda bu yükü kaldırabilecek gücüm olmayabileceğini düşünüyorum, maddi veya manevi..

Evet MS tarzı. Doktora gitmeyi geciktiriyor. Durum ne olursa olsun evlenmeyecek misin sonra gitsek ne değişecek diyor. Aslında ben bir yıldır gitmek istiyorum ama çok fazla endişe ettiğimi söyledi bana hep. Teklife evet dedikten sonra doktorlara danışmak benim en büyük hatam oldu ve şuan inanılmaz suçluluk hissediyorum.. Fakat zordu paylaşmak da, gizliliğine özen göstermek istedim birlikte çözelim istedim.. bilemiyorum
Biliyordur annesi sağlıkçı ise o da Biliyordur. Doktora da gitmiştir. Ama gittim hastalığım suymus demek istemiyor evlenmeden. Çünkü demek ki tedavisi yok ve ileride bakıma muhtaç olacak. Bunu evlenmeden bilmenizi istemiyor. Yoksa insan böyle bir tehlikeli hastalık şüphesi varsa kendi gider bi gösterir. Size de umursamama sebebi zaten bilmesi. Tamam giderim beraber gidip bi bakalım da diyemez çünkü soracaksiniz gittin mi neymiş diye gece açıklamak zorunda kalacak. Bence iyi niyetli bulmadım adamı. Hastalıktan değil ama bu sebepten ayrilirdim

Günahını almak istemem sözlünüzün ama belki de hastalığını biliyor ama gizliyor :KK43:
Sizin tepkinizden, gitmenizden korktuğu için saklıyor olabilir mi? Böyle ciddi semptomlar varsa insanın ihmal etme olasılığı çok az. Kendi ihmal etse ailesi fark eder onlar doktora gidip tedavi olma konusunda ısrarcı olurdu. Saçma geldi bu zamana kadar gitmemiş olmaması, sözlünüzün bu kadar rahat olması.
Ayrıca sözlünüzün tavrı yanlış. Kendisini sizin yerinize koymalı. Bir hastalık varsa sizin de bilmeye hakkınız var.

Ayrica bilsek ne değişir o durumda bırakacak misin lafı tanı koyduguna kanıt zaten. Kötü bir hastalığı olduğunu bilmeyen kişi kendine konduramaz bisi yoktur ya falan der. Hasta olduğunu bilip saklayan kişi bilsek ne değişir ayrılacak misin bilince der? Ayy adam çok korkunç biri bence.. çok kötü biri

Evet demeniz her yükü çekeceğiniz demek değil,bunu aklınızdan çıkarın Siz şu hastalığı var ayrilayim demiyorsunuz,Bir an önce tedavi olsun diye uğraşıyorsunuz.Aklima tüm sorunu biliyorlar,tedavi imkanı yok,aile ortaya çıkmasın diye sizi oyalıyor ve vicdan yaptırıyor gibi geliyor.Bu kandırmak ve oyuna getirmektir dikkatli olun sizin düşündüğünüz kadar o sizi düşünmüyor olabilir.....

Her turlu durumu kabul edip teklife evet dedikten sonra hastaligi var diye kendinizi geri cekmek sozlunuzde cok buyuk travmalar yatatabilir empati kurun. Ben cok uzulurdum.
Yani???Evlensin feda etsin kendini evet dediği için?Söz, nişan bunlar zaten evlilik öncesi süreçlerdir vaz geçme hakkının olduğu .

Biliyordur annesi sağlıkçı ise o da Biliyordur. Doktora da gitmiştir. Ama gittim hastalığım suymus demek istemiyor evlenmeden. Çünkü demek ki tedavisi yok ve ileride bakıma muhtaç olacak. Bunu evlenmeden bilmenizi istemiyor. Yoksa insan böyle bir tehlikeli hastalık şüphesi varsa kendi gider bi gösterir. Size de umursamama sebebi zaten bilmesi. Tamam giderim beraber gidip bi bakalım da diyemez çünkü soracaksiniz gittin mi neymiş diye gece açıklamak zorunda kalacak. Bence iyi niyetli bulmadım adamı. Hastalıktan değil ama bu sebepten ayrilirdim
Yani iş daha da uzarsa ve hala gitme işini uzatırsa kötü niyet aramaya ister istemez başlayacağım ve bu da ayrılık sebebi olabilir. Beni bu derece etkileyen kötü hissettiren bir durum var, adım atıyor anlamaya çalışıyor olmasını beklemek de bir noktada hakkım sanırım. Onun için de kırıcı evet eminim… yani en azından erteleyebiliriz zaman verebiliriz, en azından buna diretmenin bir mantığı yok.

Yani???Evlensin feda etsin kendini evet dediği için?Söz, nişan bunlar zaten evlilik öncesi süreçlerdir vaz geçme hakkının olduğu .
Teşekkür ederim. Zaten evet demeden önce bunları daha fazla araştırmadığım olayın büyüsüne kapıldığım ve biraz sözlümün “sen fazla endişelisin” sözlerini düşünüp kendimi rahatlatmaya çalıştığım için şuan inanılmaz suçlu hissediyorum. Daha erken soruşturmalıydım belki evet. Ama kesinlikle çok zor bir durum, sormak da çok zor. Kimsenin başına gelsin istemem. Konuyu açmak bunları sormak konuşmaya çalışmak o kadar ama o kadar zordu ki. Anlatmam çok zor

Sorun hasta olmasından ziyade tedavi olmayı veya hastalığını reddetmesi. Sorumsuz biriyle ileride sıkıntı yaşamanız olası.
Evet derdim bu aslında. Bir şey yok diyor ama gidip hızlıca olup olmadığını öğrenebiliriz, belki bir şey varsa bile düşündüğüm kadar kötü değildir ve çözümü vardır, neden hızlıca gidip öğrenmiyoruz anlamıyorum. Ben nişan hazırlıklarına odaklanmakta zorlanıyorum diyorum, ne alakası var konuların birbiriyle diyor endişe ediyorsun etmenin hiçbir anlamı yok hiçbir şey değişmeyecek diyor. Ben anormal düşünüyorum heralde diyordum sizlerle konuşana kadar. Yine gaslighting sorunu yaşıyorum yada, ve yine bunu göremedim

Belki kolayca cozulebilecek bir seyken ertelemesini anlamiyorum yazmissiniz devamli.
Kimse kas kaybedip, denge sorunu yaşayacak duruma gelip bir şey yoktur diyip oturmaz boyle bir şeyin "kolayca" cozumu olsa çoktan cozulurdu. Annesi de biliyordur teşhişi de vardir zaten.

Ileride sizin bakiminiza kalacak bir rahatsizlik muhtemelen o yuzden evlilik olmadan size soylemek istemiyor.

Evet. Muscular dystrophy diye geçen ilerleyici kas hastalıkları arasında yaşı ve şuanki semptomlara bakarak olabilecek birkaç seçenek var. MS tarzı rahatsızlıklar benzer belirtiler göstererek hastalığa göre farklı hızlarda ilerliyor, bazılar yavaş bazıları hızlı. Aslında teşhis koyulsa ve yavaş ilerleyen bir rahatsızlık olsa en azından 10 belki 15 sene normal bir hayatımız olabilir. Fakat çocuklara bile bile geçirmek çok büyük gaddarlık. O yüzden teşhis koyulmalı diye diretiyorum. Diğer taraftan MS gibi 1-2 yıl içinde tamamen benim bakımıma geçmesine neden olacak bir hastalık olması da mümkün..
Annesi doktordu sanırım sozlunuzun. Eğer öyleyse kuvvetle muhtemel hastalığından haberleri vardr neyin ne olduğunu onlar çok iyi biliyorlardir. Farklisi düşünülemez

Bu kadar bilgili ve bilinçli bir ailenin çocuğunu doktora götürmediğine inanıyormusunuz???

Gitmedik vs vs diye yalan söylüyor.

Tanıdığım bir kişinin; Cok iyi yere kızları gelin gitti diye sevinirken kocasının rahatsızlığını ailesi saklamış. Kadın sonra fark ediyor zamanla ve ciddi kalp hastası olduğunu öğreniyor.

Diyeceğim o ki doktora gitmediklerine inanmayın.

Ben evlendikten 3 sene sonra; gen rahatsızlığımı öğrendik şok olduk hiç bir sağlık sorunum kesinlikle yoktu. Yüksek homosistein seviyesi ile yaşıyorum. Doktor eşimin yüzüne eşiniz yüksek iç organ iflası, kalp krizi, inme riski ile yaşıyor dedi.
Ve şu an iç ogran sorunları yaşıyorum yüksek homosistein seviyesi karaciğer enzim değerlerini bozuyor, safra kesemi bozdu aldırıcam.
Kalbimin sağ alt kısmında sorun başladı ritim sorunu oluyor arada kalbim örnek vereyim her 3 atışından sonra bir kere durup tekrar atıyor yada çok yüksek nabız atımı oluyor dakika da… Doktor doktor gezdim hepsinin söylediği ara ara bi olacak ileride hoş geldik kalp hastamız minvalinde cevaplar..
Benim gibi hiçbir sağlık sorunu olmadan ortaya başka bi sebepten dolayı araştırma sonucu ortaya çıksa eyvallah diyeceğim de.

Sizin erkek arkadaşınızın kabak gibi ortadaymış sorunu.

Evliliği lütfen iyi düşünün kaldıramayacak iseniz evlenmeyin.
Kendi adıma yazayım.
Çogu zaman katıla katıla aglıyorum. Kalbimde sorun oldugu zamanlar hayat kalitem o kadar kötü oluyor ki.

Evet hayatta herşey bizler çok için ama ortada bi sorun var doktora gidilmiyor ise hiç kendinizi ateşe atmayın…

Bu kadar bilgili ve bilinçli bir ailenin çocuğunu doktora götürmediğine inanıyormusunuz???

Gitmedik vs vs diye yalan söylüyor.

Tanıdığım bir kişinin; Cok iyi yere kızları gelin gitti diye sevinirken kocasının rahatsızlığını ailesi saklamış. Kadın sonra fark ediyor zamanla ve ciddi kalp hastası olduğunu öğreniyor.

Diyeceğim o ki doktora gitmediklerine inanmayın.

Ben evlendikten 3 sene sonra; gen rahatsızlığımı öğrendik şok olduk hiç bir sağlık sorunum kesinlikle yoktu. Yüksek homosistein seviyesi ile yaşıyorum. Doktor eşimin yüzüne eşiniz yüksek iç organ iflası, kalp krizi, inme riski ile yaşıyor dedi.
Ve şu an iç ogran sorunları yaşıyorum yüksek homosistein seviyesi karaciğer enzim değerlerini bozuyor, safra kesemi bozdu aldırıcam.
Kalbimin sağ alt kısmında sorun başladı ritim sorunu oluyor arada kalbim örnek vereyim her 3 atışından sonra bir kere durup tekrar atıyor yada çok yüksek nabız atımı oluyor dakika da… Doktor doktor gezdim hepsinin söylediği ara ara bi olacak ileride hoş geldik kalp hastamız minvalinde cevaplar..
Benim gibi hiçbir sağlık sorunu olmadan ortaya başka bi sebepten dolayı araştırma sonucu ortaya çıksa eyvallah diyeceğim de.

Sizin erkek arkadaşınızın kabak gibi ortadaymış sorunu.

Evliliği lütfen iyi düşünün kaldıramayacak iseniz evlenmeyin.
Kendi adıma yazayım.
Çogu zaman katıla katıla aglıyorum. Kalbimde sorun oldugu zamanlar hayat kalitem o kadar kötü oluyor ki.

Evet hayatta herşey bizler çok için ama ortada bi sorun var doktora gidilmiyor ise hiç kendinizi ateşe atmayın…
Çok geçmiş olsun, annemde de benzer aritmi sorunu var aşina olduğum bir durum gerçekten çok zor. Size sabır ve sağlık diyorum, umarım ailenizle mutlu sağlıklı huzurlu günler geçirirsiniz. Yorumunuz için de çok teşekkür ederim kesinlikle haklısınız. Gözle görülür belirtiler varken gitmemek sorumsuzluk, üstüne kişinin hem kendine hem gelecekteki ailesine haksızlık

Annesi doktordu sanırım sozlunuzun. Eğer öyleyse kuvvetle muhtemel hastalığından haberleri vardr neyin ne olduğunu onlar çok iyi biliyorlardir. Farklisi düşünülemez
Doktor değil ama iyi bir biyolog sürekli hastanelerde çalışmış hatta bazılarında kurucu görev almış bir insan. Yüzlerce doktor arkadaşı olduğuna eminim, her gün birlikte çalışıyorlar. Olmasa da kendisi belki de genetik konularında özellikle doktorlardan daha bile bilgili olabilir, hiç doktora götürmeyeceğini düşünmek çok anlamsız geliyor bana da

Babamda iki yıl önce ayağına aksama başladı ne olduğunu çözemediler ilk önce.sonra takılıp düşme sonra ilerledi meğer ALS hastalığı yani kas hastalığı kaslar giderek gücünü yitiriyor.bunun saptanması 1 yılını aldı geç ilerliyor dendi şu an zor ayakta duruyor bakımı zor ve ilacida yok ciddi iyi bakım istiyor.demem o ki ihmale gelmez zaten ilerliyor sizinkinin durumu tam nasil nelerden şüphelendiniz.banada bilmemeleri yada üstüne düsmemeleri kısaca NET olmayislari huylandirir insanı evlilik için acele etmeyin

X