Sözlümle Çıkmazdayız

Evet MS tarzı. Doktora gitmeyi geciktiriyor. Durum ne olursa olsun evlenmeyecek misin sonra gitsek ne değişecek diyor. Aslında ben bir yıldır gitmek istiyorum ama çok fazla endişe ettiğimi söyledi bana hep. Teklife evet dedikten sonra doktorlara danışmak benim en büyük hatam oldu ve şuan inanılmaz suçluluk hissediyorum.. Fakat zordu paylaşmak da, gizliliğine özen göstermek istedim birlikte çözelim istedim.. bilemiyorum
Yurmesinde konuşmasında sıkıntı var mı şuan?

Şüphelendiğiniz hastalığın bir ismi var mı?
Evet. Muscular dystrophy diye geçen ilerleyici kas hastalıkları arasında yaşı ve şuanki semptomlara bakarak olabilecek birkaç seçenek var. MS tarzı rahatsızlıklar benzer belirtiler göstererek hastalığa göre farklı hızlarda ilerliyor, bazılar yavaş bazıları hızlı. Aslında teşhis koyulsa ve yavaş ilerleyen bir rahatsızlık olsa en azından 10 belki 15 sene normal bir hayatımız olabilir. Fakat çocuklara bile bile geçirmek çok büyük gaddarlık. O yüzden teşhis koyulmalı diye diretiyorum. Diğer taraftan MS gibi 1-2 yıl içinde tamamen benim bakımıma geçmesine neden olacak bir hastalık olması da mümkün..

"Hastalığı yüzünden onu istemiyor muyum?" diye kendinize yüklenmeyin, suçluluk hissetmeyin.
"Hasta olsam evlenmeyecek misin, ne farkeder sonra gitsek" demesi çok saçma. Sonuçta ikinizin hayatını da etkileyecek bi şey bu, sizi de düşünüp harekete geçmesi ve tedavi yolları araması gerekir.
Sevgilinizle konuşurken onu düşündüğünüz için endişelendiğinizi hissettirin, ki zaten öyledir de.
Onun kötü olması durumunda ne kadar üzüleceğinizi ve hayatınızın zorlaşacağını anlatıp doktora gitme konusunda ısrarcı olabilirsiniz.

Yakın bir akrabamız yıllar önce evlendi ve eşi sevgiliyken ms hastalığını gizlemişti. Yıllar içinde belirtiler arttı ve sonu hiç iyi olmadı ama şükür ki bildiğim kadarıyla çocuklarında bir genetik geçiş şimdilik yok.
Ben sizin sevginizden şüphe etmedim ama bu çok ciddi bir durum. Sevgiliniz sizinle evlenmek için ya da başka bir şey için değil kendisi için önlem alıp tedavi yöntemlerini denemeli. Her şeyden önce kendi hayat kalitesi için. Ailesinde annesi kadar yakın biri bu sektördeyken nasıl olur da bir kez bile bununla ilgili doktora gitmez şok oldum

Yüzde kas problemleri, atrofi pitoz, alt bacak atrofisi denge kayıpları. Dediğim gibi net şeyler aslında, nöromusküler rahatsızlık belirtileri ve bakılması gerek şeklinde yönlendirdi doktor tanıdıklarım.. benim de korkum buydu
Çok bariz bi şekilde bu dedikleriniz varsa ve annesi de bilgili bilinçli bi insansa doktora gitmiş ve biliyor olabilirler bence. Zaten anladığım kadarıyla sadece sözlünüzle konuşmuşsunuz bu konuyu bence doktora gitmişlerdir biliyorlardır. Sadece size söylemiyor olabilir onu bırakacağınız endişesiyle.

Evet. Muscular dystrophy diye geçen ilerleyici kas hastalıkları arasında yaşı ve şuanki semptomlara bakarak olabilecek birkaç seçenek var. MS tarzı rahatsızlıklar benzer belirtiler göstererek hastalığa göre farklı hızlarda ilerliyor, bazılar yavaş bazıları hızlı. Aslında teşhis koyulsa ve yavaş ilerleyen bir rahatsızlık olsa en azından 10 belki 15 sene normal bir hayatımız olabilir. Fakat çocuklara bile bile geçirmek çok büyük gaddarlık. O yüzden teşhis koyulmalı diye diretiyorum. Diğer taraftan MS gibi 1-2 yıl içinde tamamen benim bakımıma geçmesine neden olacak bir hastalık olması da mümkün..
Anne tıp sektöründeyken bu hastalığı bilmemelerine imkan yok bence. Tıp sektöründe olmasa dahi dışardan kendini belli eden bir rahatsızlık için doktora gitmemis olmamaları mümkün mü, hastalığı sizden sakladığını düşünüyorum

Geciktiriyor.. ben kötü düşünmek istemiyorum ama dediğim gibi ailede sektörden insanlar var (annesi). Görüştüğüm doktor arkadaş “bilmemelerine imkan yok, çok bariz, sektörde biri varsa hele ki” dedi. Bu kadarını da düşünmek istemiyorum ama çok mu safım.. bilmiyorum. Geciktiriyor olması da ayrıca rahatsız edici
Kesin tanısını biliyordur sizden saklıyor

Aile bencilce sizi yanlış yönlendiriyor çok aşık değilseniz farklı bahanelerle ayrılın

Ben katılıyorum, çocuğun alenen kasları kötüyse, eli ayağı titriyorsa eşşek değiller ya anlamışlardır zaten, doktora da gitmişlerdir bu kızı kandırıyorlar anca.

X