Sözlüm yalan söylüyor sanırım ne yapmam lazım??

yaşımda 27.. bu saatten sonra ya evlenmezsem diye de bir korku oldu...hiçbirşeyi böyle hayal etmemiştim..dürüst olsaydı ona gere harket etseydik .seneye gelseydi isteseydi.sonraki seneye evlenseydik... şimdi hem güvenim sarsıldı... hem iyilikleri aklımda..hemde karombele gidecekmişim gibi hissediyorum.sanki evlenince borcun harcın içinde olacakmışım gibi.. belki de kredi çekecekk eski borcuda var... evlenince birdenn borçlerın içinde buluncam kendimi... annenin sorumluluğunu da üstlenebilir.. keyfine çok düşkün kadınnn gezerde gezer.. ayrı ev istersem .annesinin ev kirasıda olabilir.kıızımın yanına gitcem diyor ama inanmıyorum artık... neyi bekliyor ki.. illa evlenelim mi..başımıza kalcak sonra...bu kadar güensizlik ortamı içinde artık gideceğine de inanmıyorum ben..geçen teyzesinin aynıe evde yaşarmısın demesi bunu destekliyor resmen

Son düzenleyen: Moderatör:

Bir daha sana ben şöyle çektim, ben şunu yaptım vs diye konuşan olursa ver ağzının payını. Siz çektiniz diye ben de mi çekmek zorundayım? Mutlu olabileceğim,kendimi güvende hissedeceğim, kendime ait özel bir yaşantımın olacağı, sorunsuz bir evlilik yapmak istiyorum de.
Senin kendini oğullarına mecbur hissetmediğinin bilincine varsınlar.

Oğullarının yalan söylediğini söylüyorsun, kalkıp sana aynı eve gelirmisin diyorlar. İnsan bi küçük çaplı şoka uğrar, mahçup olur, senden ve ailenden özür diler ve oğlunada diletir. Eğer bu insanlar borcunu vs bilmiyor olsa sana aynı evi teklif etmezlerdi. Büyük olasılıkla en başından beri akıllarındaki düşünce buydu.

Benimde yaşım 27. Yaşı çok sorun etme, artık evlilik yaşı yükseldi. Şu an 27 yaşında bekar bi kızsın, ya bundan 3 sene sonra ( Allah korusun ) 30 yaşında, dul ve bebekli bir kadın olursan? bir de bu açıdan düşün. Evlenip mutlu olmadıktan sonra emin ol bekar kalmak daha mantıklı.

çok haklısın arkadaşım doğru söylüyorsun ya boşanmış ve bebekli olsaydımmm..allahım korumuş.. aklıma geldikçe bunu düşünmek kendimi iyi hissettirir çok sağol..

size son hadiseyi anlatayım kızlarr.. teyzesi ve annesini buraya gönderdikten sonra bize düşünme süresi verdiler.. ben sinirlerim yatışınca aradım merti ama hep kaba davrandı bana ne olduğunu anladık.ailemde teyzem üslubunu hiç beğenmemiş.. anneme anne dememişsin v.s v.s yazma aramaa umrumda değilsin.. babamlar bütün olanlara rağmen orta yol bulun demişti. dün konuşmaya çalıştım aynı yazmaaa,aramaa uzak durr..kardeşlerine söylee çabuk yoksa ben arıyacamğım anlatıcam herşeyiiii v. v.s dedim mert ablamlar bilmiyor bak yapma konuşalım, karıştırma aileleri...anneni aratma, aramasın. daha kötü olur biz halledelim. dana önce dedim dinlemedin eve gönderdin.daha kötü oldu herşey. senin ailende benim ailemde bilmedikleri şeyleri duydular.ama daha ablamlar bilmiyor onlara demedik birşey. konuşalım dedim .çabuk ara, sen aramazsan ben arıycam herşeyi anlatıcaam diyeee bağırdı durdu..yazmaa umrumda değilsin dedi..tamam dedim aradım , ablamı arayıp, anlattım herşeyi.merte de msj attım ablamlara söyledim artık herkes biliyor..bitti okey..bi ara bilgisayarını falan al dedim. 2 dk sonra odamdan çıktım babam karşımda mert aradı yarın akşam oturmaya geliyorlarmış....sinirlerim tepeme çıktı..msj attım sen ne yapmaya çalışıyorsuun...ben kardeşlerime söyledimm..söylettirdinde ne oturması bu şimdi gelmeyin..bitti gitti işte.istemiyorum..yeter be.... yazdım gönderdim.senin için gelmiyoruz..seni nasıl istediysek aradaki ,husumeti bu şekilde noktalamak için geliyoruz dedi.bittiğini yüzünüze söyliyeceğiz yazmış.bende msjnı aynen okudum babama.. mertede tamam msjnı ilettim buyrun gelin dedim..ama sinirim tepemde..hiç sevmediğim şey aileleri niye karıştıırıyor bittiyse bitti..anne,bab ne alaka..sakız gibi uzatıyorlar..3 saat sonra annesini aradım... gelmeyin dedim..o an gerginlilk çıkar kırıcı şeyler söylenir.. sinirden..sizden de bizden de ..daha kötü olur.. çirkinleştirmeye gerek yok dedim.tamam kızım dedi.bende annenlerle kötü olmak istemiyorum v.s dedi.. bebeğimlide konuşuyor bu arada..sonra canım birşey diyeceği kızmak yok dedi.söyleyin dedim. geçen sen seyhan teyzen sorduğunda aynı evde yaşamam dedin ya çok kızdım sana birşey dememek için balkona çıktım dedi.. bende bunda kızacak birşey yok ben en başında merte söylemiştim bunu..hiçbir kız kayınvalidesiyle aynı evde yaşamayı hayal etmez evlendiğinde diye. o biliyordu dedim.mert bana böyle bir konuşma yaptığınızı söylemedi o gün duydum dedi. ben zaten kızımın yanına gidecektim dedi. sen çocuklarını yetiştir büyüt ,birde ortada kal dedi.. kızım evlenince ne olcak dedi..bende anne ben onu mertle o zaman konuşmuştum zehra evlenmiyecekmi diye o da ben annemi kabul etmeyenle evlenmem diyor zeliha dedi bana dedim hatta bende olurmu damat kabul edermi o zaaman 6 ay bizde 6 ay zeliha da kalır hatta demiştim dedim ... damat istiyecek mi bakalım damat istemez v.s v.s yaniiii oğlumla kalırım demeye getirdi..o ana kadar olumluydum ama onu duyunca olumsuzlaştım dedi... ben mertin annesini de anlamıyorum... mertin annanesi yani annesinin annesi tek yaşıyor... niye onla o evde yaşamıyorda.. bizle yaşamak için bu denli ısrarlı anlamış değilim. insan aile kurmuş insanı niye rahatsız etmek isterki üstelik gidecek yeri varken..sokakta kalıyor sanki.zelihanın yanında zeliha evlenesiye kadar kalıcak ama bizim yanımızda,geri kalan ömrünü geçircek.. eve gidince merte kızmışş bitanecik annnen var diyemedin mi lan dedim diyor bana telefonda kadın.damat kendisini istemezi kabul etmiş ortada damat yokken.. ama benim isteyip istemiceğimi düşünmüyor..evde dayılarla konuştuk hatta dedi. bu zelihayla bizim eve gelmemizi de istemez diye dedi bana. anne olurmu öyle şey dedim.( saçmalık resmen insan tatili gelir kalır 1 ay 2 ay neden istemiyim ki . sürekli yaşamakla bu aynı şeymi bende kusur aramışlar bütün gece .üslubumu beğenmemişler..yaşamak istememe laf söylemişler) neden hiç mertin yalanları üstünde durulmamış acaba anlamadım.. neyse teli biz güzel kapattıkk ama.. mert 2 saat sonra msj atmış. gelmeyin mi dedin ailen istemiyormuş gelmemizi demişsin doğrumu diye..çok geç gördüm msj aradım.. konuştuk sakin sakin .ben isteniyorum dedim ama annemler demedim ben dedim..gerçekten de demedim ama...annem gelsin de teli ona veriyim dedin mi demedin mi konuşun daçıksın dedi. ne diyon mert demedim işte saçmasapan hareketleer yapma dedim.kararın ne dedi..bütün gece de ablamlar birde aile dostumuz vardı konuşuldu herşey... çocuğun babası yok..bbaasının üç kağıtçı olması onun suçu değil .düğün etmek kolay değil acele etme.zaman verin birbirinize o da kredi çekmesin borca girmesin gerekirse düğünü uzaltın v.s dediler..yalanları içinde onaylamadılar ama..direktee ayyyy uzak dur da demediler..anlamaya çalıştı herkes karşı tarafı.telde güzel sakin konuştum anlattım..zamanı bırakıyoruz.ne bitti ne bitmedi.sen paranı şöyle biriktir v.s v.s güzel birşekilde konuştuk.bugün beni çağırdı birşey danışcakmış 2 iş bulmuş onu sordu .ben karışmam senin hayatın dedim..bugün gerçekten tam anlamıyla masumum çok az konuştum o sordukça cevap verdim ve çok sakindim.. iş konusundan sonra 10 dk sustuk.. annemde sabaha kadar uyuyamadı onla uğraştım burnu kanadı dedi.ne olduki dedim. morali bozuldu birkaçgündür dedi.. sonra sen annem su iştemiş, sen ona pat diye suyu atar gibi vermişsin dedi.şok oldum,ne? dedim..tekrarladı..saçmalama niye öyle birşey yapıyım ki dedim..annenin su istediğini hatırlıyorum ama verdiiğim aşamaları bile hatırlamıyorum ben dedim.ama öyle birşey neden yapıyım ki orda benim annem babam da vardı yapsam onlar bana kızmazmı dedim.. yapmadım diyorum yaptınmı diyor..kime inancam ben farklı konuşuyorsunuz dedi.bende o zaman annene inan 27 yıldır o bakıyor sana dedim.anneme inancam tabii sana mı inancam dedi... sonra ben sinirlendim tam.. başka ne dedi söyle dedim.söylemiyorum dedi.söylesene dedim.yok dedi.. ben en iiyisi sizi yüzleştireyimmm dedi.ne diyorsun mert dedim daha düngece annne ,babaları karıştırmayalım aileyi karıştırmayalım demedik mi dedim.. anlat sen ne dedi dedim yok hep beraber konuşalım kim kime ne demiş çıksın dedi. yüzleştireyim dedi.. bir sinirlendim orda eeeh yeter be dedim kalktım.. hesabı ödedim.arkamdan yarın akşam eşyalarımı almaya geliyorum dedi.. bu şekilde bitti.ablamı arayıp dedim. eve gelice anne, babama da dedim,bittiğini dahad a bana birşey dmeyin dedim.. yalan söylüyorlar, üstüme geliyorlar, düğün dernek birşey olmadan borç baatağının içinde gelecek vaad ediyorlar, aynı evde yaşamamı bekliyorlar.. birdeee bana neler diyorlar üstüme üstümeee gelip dedim sizde bana hala acele karar vermeyin demeyin dedim..neyi bekliyorsunuz.öldüreyimmi kendimi ben dedim ...ben mi suçluyum yine baba dedim .ben suyu öylemi verdim anne dedim.. yok öyle vermedin dediler .biz öyle versen sana laf söylemezmiyiz dediler... tama birşey demiyoruz artık dedi babam ..eşyalarını çıkar koridora yarında ordan alsın dediler..böylee telimi de kapadım kızlarrrr..yalnız annesi dün telde benle kıızmlı bebeğimli konuşup,merte niye suyu önüme atar gibi koydu demiş anlamış değilim ki yapmadım..öyle algılamış olabilir ama yapmadım diyorum merte.. yüzleştiriyim demesi çok tuhaff..

Sen Allah'ın sevdiği kullarındanmışsın ki tüm bunları sana evlenmeden önce gösterdi. Senin layığın onlar değil. Bundan sonra Allah karşına sana layık, düzgün, dürüst ve aşk dolu bir evlilik yapabileceğin insanlar çıkarsın.

Amin bebeğim inşallah ,seninde öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…