Benden size abla tavsiyesi oturup kalkarken bile rahatça yalan söyleyen, her yalanı başka bir yalanla örtmeye çalışıp ortaya çıktığında hem suçlu hem güçlü tavrıyla zeytinyağ gibi üste çıkan birinden hayırlı bir eş olmaz.
Nişan yapmadan iyice düşünün taşının, bu yalanlar ömür boyu sürer, eşiniz sıfatını alınca sizinde yalanlarına ortak olmanızı isteyecek, söylediği yalanlar aileniz karşısında ezilmemek için değil, bir erkeğin cebinde beş kuruş parası olmayabilir, yokluk çekiyor olabilir bunların hiçbiri yalan söylemeye sebep değil.
Yaşam standartları neyse, yapabilecekleri neyse baştan konuşmalıydı, bunun ayıbı olmaz, dürüstlük her zaman iyidir, karşındakinde güven hissi uyandırır.
bende ona kızıyorum.elbisemi giyip evlerine gidip orda hep beraber mi yaşıcaz onu anlamadım ben... onlar o düğünü yaparmış yine ben öbür,seneye atmışım annesi bile bunu diyor.. mantıksız düşünmüyorlar mı..birikmiş paraları yok.üstelik borçları var...parada biriktiremiyorum gelen gideni dengeliyor diyorlar..sonra sen attın biz yapardık diyorlar..onların evlilikten kasıtları..bir gelinlikle nikah yapıp eve getirmek giibi hissettim.. teyzesi diyor ..siz birbirinizi seviyorusunuz..ben kocama kaçtığımda neler çektim sırtımda çay taşıdım 3 yıl buraya gelemedim.. şunu yaptım bu işi yaptım v.s... kısacası sende çek demek istiyor gibi..sonra da aynı eve gelirmisin dedi zaten( annesi iyi bir kadın aslında ama geldi ,bana yalan konuştu böyle böyle oldu diyorum.sesini çıkarmıyor..kızım bu işin doğrusu şu demiyor.. mert söylemezse..annesi söylemezse benim nasıl bilmememi bekliyorlar işin doğrusunu.. annesi ben borcunu bilmiyorum diyor..kimse yardımcı olmuyor.. ben düğünün hesabını kitabını ben yapıyorum.. sinir hastası oldum sonunda zatennnn (
Bir daha sana ben şöyle çektim, ben şunu yaptım vs diye konuşan olursa ver ağzının payını. Siz çektiniz diye ben de mi çekmek zorundayım? Mutlu olabileceğim,kendimi güvende hissedeceğim, kendime ait özel bir yaşantımın olacağı, sorunsuz bir evlilik yapmak istiyorum de.
Senin kendini oğullarına mecbur hissetmediğinin bilincine varsınlar.
Oğullarının yalan söylediğini söylüyorsun, kalkıp sana aynı eve gelirmisin diyorlar. İnsan bi küçük çaplı şoka uğrar, mahçup olur, senden ve ailenden özür diler ve oğlunada diletir. Eğer bu insanlar borcunu vs bilmiyor olsa sana aynı evi teklif etmezlerdi. Büyük olasılıkla en başından beri akıllarındaki düşünce buydu.
Benimde yaşım 27. Yaşı çok sorun etme, artık evlilik yaşı yükseldi. Şu an 27 yaşında bekar bi kızsın, ya bundan 3 sene sonra ( Allah korusun ) 30 yaşında, dul ve bebekli bir kadın olursan? bir de bu açıdan düşün. Evlenip mutlu olmadıktan sonra emin ol bekar kalmak daha mantıklı.
Sen Allah'ın sevdiği kullarındanmışsın ki tüm bunları sana evlenmeden önce gösterdi. Senin layığın onlar değil. Bundan sonra Allah karşına sana layık, düzgün, dürüst ve aşk dolu bir evlilik yapabileceğin insanlar çıkarsın.