Arkadaşlar lütfen yardımcı olun abartıyormuyum ,evlenmekten vazgeçmelimiyim..erkek arkadaşımla tanıştık çok iyi bir insandı acayip ama,namaz kılıyor,içki içmiyor,sigara içmiyor...oldukçada güzel bir kızım..eskiden kimi çok sevdiysem acı çektim.. ama bu çocuk beni çok sevdiğini hissettiriyordu.herçeyi alttan almalar. bana para harcatmaz.. çok düşüyor üstüme. yemek yesek .önce benim tabağımı hazırlıyor..çok da hızlı evlenme teklifi etti.. ikna etti beni. niye uzatalımki,benim aradığım senin gibi biriydi falan diyordu hep.. bu kadar iyi bir insanla evlenmemek için tereddüt etmedim.. hatta eylül,ekim sonu gibi düğün olsun dedi.ben ailemi ikna ettim..hızlı gidiyorsun demelerine rağmen ama tek bir şartla.düğün seneye olacak mayıs gibi olacak dediler.şimdi söz olacak nişanda..eylül ,ekim gibi.tanı bir çocuğu.millet iyica tanıyor..sonradan pişman olursan çok geç olur dediler .kabul ettim..
asıl olaylara gelelim,
ben erkek arkadaşıma ünv mezunu sanıyordum.ünv nerde okudun demiştim sakarya demişti..annesiyle tanışmaya gittiğimde mert üniversitedeyken diye hikayeler anlatıyordu.ablamla tanıştırcağm gün.akşam ablamda sordu tanımaya çalışırken onada sakarya dedi. ertesi gün bölümünün elektrik elektronik olduğunu öğrendim..sen mühendismisin bu ne şimdi dedim.hayır 2 yıllık okudum tekniker dedi.e dedim niye ünv şurda okudum diyorsun bana. ünv değik yüksek okul niye demedin ablamlarada öyle dedik birde akşam yuh sana dedim.. ne bileyim o aklıma gelmedi vs dedi. bende üstelemedim ertesi gün ablam sordu o ünv. nerde okumuştu diye bende oh dedim düzeltmek için bahane oldu.direkt sakaryada okudu 2 yıllık önlisans dedim .kurtardım durumu.. sözlendikten sonra annesi oturmaya geldi.annesi babası ayrı sözlümün..birşeyler anlattı.. oğlum ünvyi bıraktı işte .babası bizi terkedince dedi.şaşırdım çaktırmadım sordum merte.ünv 1 den terkim dedi. biz sözlendik ettik herkez önlisans zannederken..lise mezunu olduğunu öğrendim.kimseye diyemedim bunu.ben utandım doğruyu konuşmamasına, dedim sanıyordum falan dedi mert.birde sözlenmeden şöyle bir olay olmuştu.diğer ablamla başka yerde tanıştırdım.arabanda eskişehir plakalıymış dedi ablam o da evet eskişehiri çok severim dedi.ama arkadaşınındı araba.kendisinin miş gibi lens etti. bende düzelttim onun değil arkadaşının ortak kullanıyorlar dedim.sonra kızdım niye öyle dedin diye ama alacam ondan dedi .benim olcak sonuçta dedi.olabilir senin değil şuan..yapma birdaa dedim uyardım. babamada aşağı yukarı arabanın üçte birini verdim demişti.alıyorum demişti.12yse 4nü gibi.ama ne zamna gelse yürüyerek geliyor haliyle soruyorlar araban nerde diye sonra bana kızıyor niye sorup duruyorlar diye bende demeseydin öyle o zaman diyorum..4nü verdim dediği de .arkadaşının arabasına koyduğu benzini vs hesaplamış birkerede bakımını yaptırdı 1000 tl ye toplamda 4000tl vermiş,demesine göre....geçen dedim arabayı almaktan vazgeçtim de.arabanı sormasınlar dedim. masada ablama arabayı sattım dedi .yuhh dedim içimden..onun olmayan arabayı satmış niye öyle dedin diyorum ablan arabayı satmışsın dedi bende seni öyle dedin sandım diye öyle dedim dedi.manyakmısın ben niye öyle birşey diyim dedim.eminmisin öyle dediğine ablamın yanlışlıkla demiştir laf karışıklığı olmuştur belki sen düzeltebilirdin yinede dedim,alamamıştımki zaten alıyordum vazgeçtim deseydin dedim..ne biliyim sen öyle dedin sandım diyor..sözlümün evi arabası yok yani.. ablamlar sözlenmeden sordu..3 ayda düğünü nasıl yapacakmış kolaymı düğün yapmak diye.birikmiş parası varmı dediler yokmuş dedim ama iyi para kazaıyor dedim.borcları varmış gelen gideni dengeliyomuş.para kalmıyomuş elinde dedim.borçları nezaman bitecek dediler 2,3 taksit kalmış dedim ki öyle biliyordum.. düğünde seneye mayısa atılmıştı zaten.. ilk tanıştığımızda heray 1000 tl biriktirim diodu.. geçen ay sordum para biriktirebildinmi yok dedi.borçların bitti mi sonbahara dedi. nasıl yani dedim2,3 demiştin dedim.kasımda falan bitcek dedi.. ne zaman sorsam para biriktirmedim diyor 1000 tl bile biriktirmemiş 4 ayda.geçen bize geldiğinda babama işlerinin iyi olduğunu herşeyin yolunda olduğunu bizim ayarladığımızı söylemiş .ertesi gün bana piyasa kötü dedi. iş alamıyormuş artık ben dedim düğüna az kalıyor nasıl olcak dedim.parada biriktiremedim diyon dedim..biriktirebilcenmi dedim evet dedi.4 ayda bin tl koyamıyorsan 9 ayda otuzbini nasıl ayarlıcan dedim gelen gideni dengeliyorsa borcunda aralığa kadar anca bitiyorsa yine biriktiremicen dedim.sabit işede girmedin kredide çekemezsin...babsıda vermiyor ,ennesinde yok.kardeşide kredi borcunu ödüyomuş oda veremio.halletcem diyor kızdım bende..halletcem diyip durma..bu ay sonunda nişan olcak..ailem eşyaları yavaş yavaş alcak,nişanda olmuş olcak .davetiyeleri yollıyıp millete yollıyınca para ayarlayamadım mı diyecen dedim.. olmıyacak öyle birşey diyor ama mantıklı düşünmüyor sanki.. allah büyüktür yarın zengin olmıcamı nerden biliyon dio. gökten paramı yağacak anlamadım.düğünü erteleyelim o zaman seneye yetişmez dedim evet zor dedi.kabul etti.sonrada sen erteledin işime geldi dedi.ben yapacaktım dedi..sinir oldum keyfime erteledim sanki ben.babama erteledik dedim, durumunu söyledim.daha düngece herşey yolunda diyordu biz hallediyoz diyordu dedi.bende piyasa kötüymüş dedim 1 gündemi kötülemiş piyasa yalan konuşmuş resmen dün burda dedi.babam arayıp kızacaktı niye yalan söyledin diye arattırmadım.. birde babama erteledik dedikten 4 saat sonra borçlarının bu kasımda değil seneye kasımda bittiğini öğrendim,çıldırdım resmen. vede ben düğün istemedim nikah olcaktı.konsol yemek masasıda istemedim birtek..buzdolabo,çamaşır mak. tv ve köşe takımı alacaktı.gerisi bize aitdi.babam dairede veriyordu hemde çok güzel denizin dibinde.. anlıyorum çocuğun durumu yok anlattığına göre babası üç kağıtçı hazır sözlümün üstüne borç bıramış onu ödüyormuş birde.annesinden kardeşinden maddi beklentisi yok 10 yıldır ailesine o bakmış ama ,ben kandırılmış olmuyormuyum yinede..????????? suç benim mii ,yada gerçekten ben yanlış mı anlıyorum cidden o öyle diyor çünkü hep.. ne yapmalıyım evlenmelimiyim????