Sözlüm yalan söylüyor sanırım ne yapmam lazım??

Sürekli ailenle sözlün arasında kalıyosun farkında mısın? Resmen sen mahçup oluyorsun adamın abuk yalanları yüzünden:26:

Çok önemli konulardan tut en gereksiz konulara kadar gereksiz yalanlar söylemiş. Evleneceğin adamın ne mezunu olduğunu bile bilmiyormuşsun halbuki sana lise mezunuyum böyle böyle durumlar oldu eğitimime devam edemedim ama işim gücüm yerinde dese durup bunu mu sorgulayacaktın sanki.

Bence çok iyi düşün. Çünkü en gereksiz konularda bile yalana meyilli bi'adam yarın öbür gün babanla konuştuklarında sürekli peşinden yalanları mı toparlayacaksın?:44:

Son düzenleme:
evet çok mahcup oldum onun yüzünden ve daha ablamlara anlatmadım onlar bilmiyor..annemle babam biliyor..ailemde yalan kısmının detaylarını bugün öğrendiler. çünkü sözlümün ailesi geldi bugün ne oluyor diye sormaya gelmişler..bende anlattım durumu ..teyzesi dedi mert 10 yıldır ev geçindiriyor annesini dublex evlerde yaşattı rahat bir hayat yaşattı v.s..sana bakamıcanı mı düşünüyon v.s dedi bende mevzu o değil dedim bana yalan söylüyor dedim... teyzesi babası terketti evi, çok zor durumda kaldılar ailesine mert baktı ,babası yüzündedn bıraktı okulu v.s dediler..bende olabilir doğruyu söylemedi ama dedim.benim ablamlar hala önlisans biliyorlar dedim..mertin durumlarını ben toparlıyorum dedim.teyzesi bilmiyorum psikolojisi mi bozuldu acaba şu sıralar işleride iyi gitmiyor v.s dedi. aylık 5000 tl kazanıyormuş ..ama borcundan dolayı biriktiremiyormuş vs vs.(ama her zaman o kadar değil bazen 2500 kazanıyor ortalama bu civar zaten)onlar tamamen beni geçindiremicene takıldığımı sanmışlar ama ben yalanlarına takıldım yanii.. mert adına özür dilediler konuşucaz bida yaparsa ayrılırsın v.s
bide teyzesi aynı eve gelin gelirmisin dedi..annesinin oturduğu eve dedi..bende hayır gelmem biz bu meseleyi en başında konuşmuştuk kabul etmemiştim maddi durumun iyi değilse seneye istemeye gel demiştim bu yüzden kabul etmem bunu dedim.. kim isterki bunu ya..

Son düzenleyen: Moderatör:
çok yalan söylüyor bence iyi düşün.bildiğin yalancı bu! ezilmekle falan ne alakası var gerçekler ortaya çıkmayacak mı?

bilmiyorum pek hoş değil:KK19::KK19::KK19::KK19: hadi okul konusunda kendını ezik hissetti...
araba konusu -borçlar vs.......bu sürer gider......
yalan kişiliğine işlemiş...

Arkadaşlar,dün sözlümün ailesi gelmişti ya.. genelde dudup dinlemişti...borcu varmış vs dediğimde hep sustu 15.000 tlmiş dedim ne onayladı ne hayır dedi... annem de kadın sesini çıkarmıyor.oğlunun yalanlarını destekliyor resmen..evet kızım varda demiyor,yayır kızım o öyle değil işin gerçeği şu kadar var da demiyor dedi.. ayrıl sen dedi bu sabah... evlenince sefillik çekeceksin diyor.. annesini dublexde yaşatmış olabilir ama...seni yaşatcağını sanmıyorum dedi.. aynı eve gelirmisin diye sormalarından belli dedi..zaten kararım o yönde giibydi ama annemden de onayı aldım...nasıl yapacam bilmiyorum.. korkuyorum da... offf bu ne sıkıntılı bir süreçmiş ya..

niye kalbim acıyor beniim..:KK43:( üstelik sevmediğimi düşünüyordum.şimdi niye böyle oldu:KK43:( normalmi bu??

Bence de al karşına konuş. Çünkü okul konusunda kendini ezik hissetmiş olabilir evet ama evlilik gibi ciddi birşey var ortada. Sanki evliliği aceleye getirmek istemiş yalanlar anlaşılmasın gibi geldi bana. Rahatsız edici. Ama seviyorsun da belli ki. Otur bir konuş derim ben sevdiğin için. Ama onun haricinde bu kadar yalan seni hep kuşkuya sokacak ilerde. Güvenebilecek misin? Cevabın hayırsa ömür geçmez öyle bir adamla. Zor ama karar sana kalıyor.

Böyle sürekli bütün sözleeri çvirmiş durmuş hep yalan söylüyor bu çok kötü bi davranış .. buna bi çözüm bulsun bence önce .. ve düzgün de bir iş bulsun kendine ..

yaa kızlar ben ona aşık değildim çok iyi bir insan olduğu için birde evlilik kararı almıştım aşıkta olurum diye... sevgi konusunda bilemiyorum birden bire kendimi sözlü bulduğum için, birde çok iilgiliydi ya ..hislerimi anlamadım hiç hep sevmiyormuşum igibi geliyordu..ten çekimi bile yoktu içimde..ama yinede çok iyi biir olduğunu düşünüyordum hepp...ama sonra bunlar çıldırttı benii... iletişim kuramıyorum sinirlendiriyor benii.. dün 50 kere anneni karıştırma dedim...annesini yolladı haliyle bende olan biteni anlattım... ablamlar hala bilmiyr bişey annem kesin ayrıl dedi.yalanları duyunca..ben yine de bir konuşalım istedim aradımmm... abuk subuk laf soktu. neyin ne olduğunu anladım diyeeee. benim suçummuş gibi davranıyor :KK43:((( manyak mı bu yaaaaaaaaa..... ben pireyi deve yapmışım ..o dün annesini ara bulmaya yollamışş.. kadın bana hesap soruyor anlatmıcammı ya..bunu kastetti herhalde.. annele konuş,ben de konuşcm yazrın bidaaa bana msj atma demiş .... sinir oldum yaaaaaaaaaaaaaaaa resmennnnnnnnnnnnnnnn....

yaa kızlar ben ona aşık değildim çok iyi bir insan olduğu için birde evlilik kararı almıştım aşıkta olurum diye... sevgi konusunda bilemiyorum birden bire kendimi sözlü bulduğum için, birde çok iilgiliydi ya ..hislerimi anlamadım hiç hep sevmiyormuşum igibi geliyordu..ten çekimi bile yoktu içimde..ama yinede çok iyi biir olduğunu düşünüyordum hepp...ama sonra bunlar çıldırttı benii... iletişim kuramıyorum sinirlendiriyor benii.. dün 50 kere anneni karıştırma dedim...annesini yolladı haliyle bende olan biteni anlattım... ablamlar hala bilmiyr bişey annem kesin ayrıl dedi.yalanları duyunca..ben yine de bir konuşalım istedim aradımmm... abuk subuk laf soktu. neyin ne olduğunu anladım diyeeee. benim suçummuş gibi davranıyor :KK43:((( manyak mı bu yaaaaaaaaa..... ben pireyi deve yapmışım ..o dün annesini ara bulmaya yollamışş.. kadın bana hesap soruyor anlatmıcammı ya..bunu kastetti herhalde.. annele konuş,ben de konuşcm yazrın bidaaa bana msj atma demiş .... sinir oldum yaaaaaaaaaaaaaaaa resmennnnnnnnnnnnnnnn....

Üste çıkmasını geçtim bir de sürekli anneyi araya sokmak ileride seni ciddi sıkıntıya sokacak gibi. İyi düşün derim

Üste çıkmasını geçtim bir de sürekli anneyi araya sokmak ileride seni ciddi sıkıntıya sokacak gibi. İyi düşün derim

ilk defa dün oldu işte aileler bilmiyordu yalanları falan kadın gelince düğünü sen atmışın seneye ne oldu şimdi diyince bende anlattım anlatmasam ben suçlu olcam benim ailemde orda öğrendi. bizimkiler sadece düğünün seneye ertelendiğini.birde durumu iyi giibi gösterip birden kötü diyince ona sinirdiler.ama dün mertin sayesinde herşeyi diyiverdim...dün ilk oldu annesinin gelişi ama laf aralarında diyor evet annene sorcam babana sorcam hasta ediyor beniiii... demin yine oldu resmen söz atmadım düşünme aşamasıdayız die.. aradım yoluna koyulabilir mi ki diye ..konuşulsun dedik... açtııı laf soktu bir sürü. aramaaa ne olduğunu anladım v.s diye.dün annesine dedim diye mi ne artık.. msjlar attı.... sus kıızm yazma die.. yarın annemle konuşcam sende konuş neyine ne olduğunu anladık demiş.sinir oldum yalanları söyleyen sensin ailemde senin ne olduğunu anladı dedim... yarın görcez bakalım yine abartmalarından biri.yazmaaa demiş.
bitti mi annemle mi konuşmaya gelcek valla anlamadımmm ..benle konuşmuyor hasta mı ne daha çok sinirlendiriyor yemin ederim ya

ilk defa dün oldu işte aileler bilmiyordu yalanları falan kadın gelince düğünü sen atmışın seneye ne oldu şimdi diyince bende anlattım anlatmasam ben suçlu olcam benim ailemde orda öğrendi. bizimkiler sadece düğünün seneye ertelendiğini.birde durumu iyi giibi gösterip birden kötü diyince ona sinirdiler.ama dün mertin sayesinde herşeyi diyiverdim...dün ilk oldu annesinin gelişi ama laf aralarında diyor evet annene sorcam babana sorcam hasta ediyor beniiii... demin yine oldu resmen söz atmadım düşünme aşamasıdayız die.. aradım yoluna koyulabilir mi ki diye ..konuşulsun dedik... açtııı laf soktu bir sürü. aramaaa ne olduğunu anladım v.s diye.dün annesine dedim diye mi ne artık.. msjlar attı.... sus kıızm yazma die.. yarın annemle konuşcam sende konuş neyine ne olduğunu anladık demiş.sinir oldum yalanları söyleyen sensin ailemde senin ne olduğunu anladı dedim... yarın görcez bakalım yine abartmalarından biri.yazmaaa demiş.
bitti mi annemle mi konuşmaya gelcek valla anlamadımmm ..benle konuşmuyor hasta mı ne daha çok sinirlendiriyor yemin ederim ya

Canım bırak bence. Dediği gibi hiç mesaj atma. Sen haksız değilsin bence hiçbir konuda

ayy böyle biriyle asla mutlu olamazsın. gururundan açlıktan ölmenize bile müsade edebilir. işsiz kalır, sizin veya babanızın bulduğu işi beğenmez gurur yapar, çalış dersin az maaş veriyorlar der. aynen öyle bir tip.

ayy böyle biriyle asla mutlu olamazsın. gururundan açlıktan ölmenize bile müsade edebilir. işsiz kalır, sizin veya babanızın bulduğu işi beğenmez gurur yapar, çalış dersin az maaş veriyorlar der. aynen öyle bir tip.

dinlemiyor, yüzyüze de konuşsak yalanını asla kabul etmiyor..o senin yanlış anlaman diyor... siz olsanız daha çok sinirlenmezmisiniz.. tamam haklısın demiyor. ben söylemedim.. siz beni yanlış anladınız diyor ikidebir..ya ben neresinin yanlış anlamışım. anneside gitmiş sanırım bunları bunları dedi demiş demekki.. kadın bana ne olduğunu sormaya gelmiş ne diyeceğim ki..gerçeği söyledim..sustu sustu gitti.. ben kaçkeere dedim anneni karıştırma diyee kaç keere dün... bunun üstüne 1 saat sonra annesikapımızda belirdi. beni dinlemiyor a desem b yi yapıyor.. a desem b diyor... bunu defalarca söyledim.. dünden bugün olan tartışma ilk büyük tartışmaydı..neyin ne olduğunu anladım diye üst üstee söyleyip söyleyip durdu... bana suç atacak işte belli etti herşeyiii. o hiçbirşeyi bozmadı, sanki herşeyi ben bozdum ,herşeyii ben mahvettinnn yemin ederim sinirlerimiiii harap ettiiiiiiii yaa:KK43:(((((((((((((((( boynum ağrıyor,sırtım ağrıyorrr :KK43:((((((((((((((((((((((((( birde milleteee beni kötüliyecekkkk belli:KK43:((((((((((((((

Benden size abla tavsiyesi oturup kalkarken bile rahatça yalan söyleyen, her yalanı başka bir yalanla örtmeye çalışıp ortaya çıktığında hem suçlu hem güçlü tavrıyla zeytinyağ gibi üste çıkan birinden hayırlı bir eş olmaz.

Nişan yapmadan iyice düşünün taşının, bu yalanlar ömür boyu sürer, eşiniz sıfatını alınca sizinde yalanlarına ortak olmanızı isteyecek, söylediği yalanlar aileniz karşısında ezilmemek için değil, bir erkeğin cebinde beş kuruş parası olmayabilir, yokluk çekiyor olabilir bunların hiçbiri yalan söylemeye sebep değil.

Yaşam standartları neyse, yapabilecekleri neyse baştan konuşmalıydı, bunun ayıbı olmaz, dürüstlük her zaman iyidir, karşındakinde güven hissi uyandırır.

dinlemiyor, yüzyüze de konuşsak yalanını asla kabul etmiyor..o senin yanlış anlaman diyor... siz olsanız daha çok sinirlenmezmisiniz.. tamam haklısın demiyor. ben söylemedim.. siz beni yanlış anladınız diyor ikidebir..ya ben neresinin yanlış anlamışım. anneside gitmiş sanırım bunları bunları dedi demiş demekki.. kadın bana ne olduğunu sormaya gelmiş ne diyeceğim ki..gerçeği söyledim..sustu sustu gitti.. ben kaçkeere dedim anneni karıştırma diyee kaç keere dün... bunun üstüne 1 saat sonra annesikapımızda belirdi. beni dinlemiyor a desem b yi yapıyor.. a desem b diyor... bunu defalarca söyledim.. dünden bugün olan tartışma ilk büyük tartışmaydı..neyin ne olduğunu anladım diye üst üstee söyleyip söyleyip durdu... bana suç atacak işte belli etti herşeyiii. o hiçbirşeyi bozmadı, sanki herşeyi ben bozdum ,herşeyii ben mahvettinnn yemin ederim sinirlerimiiii harap ettiiiiiiii yaa:KK43:(((((((((((((((( boynum ağrıyor,sırtım ağrıyorrr :KK43:((((((((((((((((((((((((( birde milleteee beni kötüliyecekkkk belli:KK43:((((((((((((((

Ben "kendini ezik hissetmemek için yalan söylemiş, fazla takılma" diyenlere KATILMIYORUM! Ozaman hepimiz kendimizi yetersiz hissettiğimiz durumlarda yalana başvuralım. Bu bile bir psikolojik sorundur.

Benim sana tavsiyem devam etme.

Benimde erkek arkadaşım çok iyi bir insandı abdestinde namazında ve bana çok düşkündü ama ayrıldım. Çünkü senin dediğin gibi a desem b yapıyor, b desem a yapıyordu. Mesela onu yapma diyorum tamam diyor ama yapıyor. Ömür geçmez! Sinir hastası olur çıkarsın dedim ve bitirdim.

Üzülüyor muyum? Evet onun acı çektiğini düşünmek beni çok üzüyor. Ama aşk acısı çekmiyorum çünkü farkında olmadan içimde tüketmiş kendisini bu davranışlarıyla. Gerçekten çok iyi bir insandı asla sesini yükseltmez, ben tartışsam o alttan alır, hakaret namına en ufak bir kelime duymadım 3 yılda ağzından, çok anlayışlıydı ama bu şartlar altında devam edemezdim.

İnsallah rabbim karsısına anlaşabileceği, hakkında hayırlı olacak bir insan çıkartır. Mutlu olsun diye dua ediyorum. Hayatımda ilk defa ayrıldığım birinin ardından güzel sözler sarfedebiliyorum. Onunla arkadaş kalmayı çok isterim ama o sıcak bakmıyor buna.. İlişkiyi çirkinleşmeden bitirmek en güzeli.

Senin yerinde olsam devam etmezdim arkadaşım. Ömür boyu nasıl katlanıcaksın bu duruma? Bir zaman sonra söylediği sözlerin bir gram hasiyeti kalmayacak senin gözünde, yine yalandır diye düşüneceksin. Sürekli bir şüphe hali. Ailen desen, hadi sen seviyorsun bi nebze kabullenirsin ama onlara daha sevimsiz gelmeye başlayacak bu durum.

Suizanda bulunmak istemem ama bence onların en başından beri planı aynı eve çıkmak olabilir. Madem durumu böyle borçları vs var, neyine güvenerek bir kaç ay içinde evlenmek istiyor?

İyi düşün tart ona göre kararını ver. Rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah.

canım çok açık ki sözlünün aşşağılık kompleksi var. üniversite okumadan okudum demesi, araba onun değilken benim demesi, işlerim iyi demesi falan filan.. bunlar hep kendini ezik hissettiğinden, utandığından kendini olduğundan farklı gösterme çabaları.. emin ol bu hep böyle devam eder. bunlar sana şimdilik basit şeyler gibi gelebilir ama belli ki o böyle demeye böyle davranmaya alışmış.. kendini daha üstün göstermek için her şeyi söyleyebiliyor belli ki.. mutlu olabilecek misin bunu düşün sadece? sen böyle bir hayatı mı hakediyorsun? daha fazlasını mı?

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun abartıyormuyum ,evlenmekten vazgeçmelimiyim..erkek arkadaşımla tanıştık çok iyi bir insandı acayip ama,namaz kılıyor,içki içmiyor,sigara içmiyor...oldukçada güzel bir kızım..eskiden kimi çok sevdiysem acı çektim.. ama bu çocuk beni çok sevdiğini hissettiriyordu.herçeyi alttan almalar. bana para harcatmaz.. çok düşüyor üstüme. yemek yesek .önce benim tabağımı hazırlıyor..çok da hızlı evlenme teklifi etti.. ikna etti beni. niye uzatalımki,benim aradığım senin gibi biriydi falan diyordu hep.. bu kadar iyi bir insanla evlenmemek için tereddüt etmedim.. hatta eylül,ekim sonu gibi düğün olsun dedi.ben ailemi ikna ettim..hızlı gidiyorsun demelerine rağmen ama tek bir şartla.düğün seneye olacak mayıs gibi olacak dediler.şimdi söz olacak nişanda..eylül ,ekim gibi.tanı bir çocuğu.millet iyica tanıyor..sonradan pişman olursan çok geç olur dediler .kabul ettim..

asıl olaylara gelelim,

ben erkek arkadaşıma ünv mezunu sanıyordum.ünv nerde okudun demiştim sakarya demişti..annesiyle tanışmaya gittiğimde mert üniversitedeyken diye hikayeler anlatıyordu.ablamla tanıştırcağm gün.akşam ablamda sordu tanımaya çalışırken onada sakarya dedi. ertesi gün bölümünün elektrik elektronik olduğunu öğrendim..sen mühendismisin bu ne şimdi dedim.hayır 2 yıllık okudum tekniker dedi.e dedim niye ünv şurda okudum diyorsun bana. ünv değik yüksek okul niye demedin ablamlarada öyle dedik birde akşam yuh sana dedim.. ne bileyim o aklıma gelmedi vs dedi. bende üstelemedim ertesi gün ablam sordu o ünv. nerde okumuştu diye bende oh dedim düzeltmek için bahane oldu.direkt sakaryada okudu 2 yıllık önlisans dedim .kurtardım durumu.. sözlendikten sonra annesi oturmaya geldi.annesi babası ayrı sözlümün..birşeyler anlattı.. oğlum ünvyi bıraktı işte .babası bizi terkedince dedi.şaşırdım çaktırmadım sordum merte.ünv 1 den terkim dedi. biz sözlendik ettik herkez önlisans zannederken..lise mezunu olduğunu öğrendim.kimseye diyemedim bunu.ben utandım doğruyu konuşmamasına, dedim sanıyordum falan dedi mert.birde sözlenmeden şöyle bir olay olmuştu.diğer ablamla başka yerde tanıştırdım.arabanda eskişehir plakalıymış dedi ablam o da evet eskişehiri çok severim dedi.ama arkadaşınındı araba.kendisinin miş gibi lens etti. bende düzelttim onun değil arkadaşının ortak kullanıyorlar dedim.sonra kızdım niye öyle dedin diye ama alacam ondan dedi .benim olcak sonuçta dedi.olabilir senin değil şuan..yapma birdaa dedim uyardım. babamada aşağı yukarı arabanın üçte birini verdim demişti.alıyorum demişti.12yse 4nü gibi.ama ne zamna gelse yürüyerek geliyor haliyle soruyorlar araban nerde diye sonra bana kızıyor niye sorup duruyorlar diye bende demeseydin öyle o zaman diyorum..4nü verdim dediği de .arkadaşının arabasına koyduğu benzini vs hesaplamış birkerede bakımını yaptırdı 1000 tl ye toplamda 4000tl vermiş,demesine göre....geçen dedim arabayı almaktan vazgeçtim de.arabanı sormasınlar dedim. masada ablama arabayı sattım dedi .yuhh dedim içimden..onun olmayan arabayı satmış niye öyle dedin diyorum ablan arabayı satmışsın dedi bende seni öyle dedin sandım diye öyle dedim dedi.manyakmısın ben niye öyle birşey diyim dedim.eminmisin öyle dediğine ablamın yanlışlıkla demiştir laf karışıklığı olmuştur belki sen düzeltebilirdin yinede dedim,alamamıştımki zaten alıyordum vazgeçtim deseydin dedim..ne biliyim sen öyle dedin sandım diyor..sözlümün evi arabası yok yani.. ablamlar sözlenmeden sordu..3 ayda düğünü nasıl yapacakmış kolaymı düğün yapmak diye.birikmiş parası varmı dediler yokmuş dedim ama iyi para kazaıyor dedim.borcları varmış gelen gideni dengeliyomuş.para kalmıyomuş elinde dedim.borçları nezaman bitecek dediler 2,3 taksit kalmış dedim ki öyle biliyordum.. düğünde seneye mayısa atılmıştı zaten.. ilk tanıştığımızda heray 1000 tl biriktirim diodu.. geçen ay sordum para biriktirebildinmi yok dedi.borçların bitti mi sonbahara dedi. nasıl yani dedim2,3 demiştin dedim.kasımda falan bitcek dedi.. ne zaman sorsam para biriktirmedim diyor 1000 tl bile biriktirmemiş 4 ayda.geçen bize geldiğinda babama işlerinin iyi olduğunu herşeyin yolunda olduğunu bizim ayarladığımızı söylemiş .ertesi gün bana piyasa kötü dedi. iş alamıyormuş artık ben dedim düğüna az kalıyor nasıl olcak dedim.parada biriktiremedim diyon dedim..biriktirebilcenmi dedim evet dedi.4 ayda bin tl koyamıyorsan 9 ayda otuzbini nasıl ayarlıcan dedim gelen gideni dengeliyorsa borcunda aralığa kadar anca bitiyorsa yine biriktiremicen dedim.sabit işede girmedin kredide çekemezsin...babsıda vermiyor ,ennesinde yok.kardeşide kredi borcunu ödüyomuş oda veremio.halletcem diyor kızdım bende..halletcem diyip durma..bu ay sonunda nişan olcak..ailem eşyaları yavaş yavaş alcak,nişanda olmuş olcak .davetiyeleri yollıyıp millete yollıyınca para ayarlayamadım mı diyecen dedim.. olmıyacak öyle birşey diyor ama mantıklı düşünmüyor sanki.. allah büyüktür yarın zengin olmıcamı nerden biliyon dio. gökten paramı yağacak anlamadım.düğünü erteleyelim o zaman seneye yetişmez dedim evet zor dedi.kabul etti.sonrada sen erteledin işime geldi dedi.ben yapacaktım dedi..sinir oldum keyfime erteledim sanki ben.babama erteledik dedim, durumunu söyledim.daha düngece herşey yolunda diyordu biz hallediyoz diyordu dedi.bende piyasa kötüymüş dedim 1 gündemi kötülemiş piyasa yalan konuşmuş resmen dün burda dedi.babam arayıp kızacaktı niye yalan söyledin diye arattırmadım.. birde babama erteledik dedikten 4 saat sonra borçlarının bu kasımda değil seneye kasımda bittiğini öğrendim,çıldırdım resmen. vede ben düğün istemedim nikah olcaktı.konsol yemek masasıda istemedim birtek..buzdolabo,çamaşır mak. tv ve köşe takımı alacaktı.gerisi bize aitdi.babam dairede veriyordu hemde çok güzel denizin dibinde.. anlıyorum çocuğun durumu yok anlattığına göre babası üç kağıtçı hazır sözlümün üstüne borç bıramış onu ödüyormuş birde.annesinden kardeşinden maddi beklentisi yok 10 yıldır ailesine o bakmış ama ,ben kandırılmış olmuyormuyum yinede..????????? suç benim mii ,yada gerçekten ben yanlış mı anlıyorum cidden o öyle diyor çünkü hep.. ne yapmalıyım evlenmelimiyim????

aşırı tutarsız konuşuyor sözlünüz ve dediğiniz gibi çok kısa bir sürede iyice tanımadan bir karar vermişsiniz.evlenmek için acele etmeyin bence tanımaya çalışın.neticeye göre sonra gerekeni yaparsınız zaten :KK34:

canım çok açık ki sözlünün aşşağılık kompleksi var. üniversite okumadan okudum demesi, araba onun değilken benim demesi, işlerim iyi demesi falan filan.. bunlar hep kendini ezik hissettiğinden, utandığından kendini olduğundan farklı gösterme çabaları.. emin ol bu hep böyle devam eder. bunlar sana şimdilik basit şeyler gibi gelebilir ama belli ki o böyle demeye böyle davranmaya alışmış.. kendini daha üstün göstermek için her şeyi söyleyebiliyor belli ki.. mutlu olabilecek misin bunu düşün sadece? sen böyle bir hayatı mı hakediyorsun? daha fazlasını mı?

Canım hiç basit şeyler gibi gelmiyor.. çok ağrıma gitti,kendimi aptalmışım gibi hissettirdi..demek acelesi bu yüzdenmiş diyip duuryorumm..sözlendik ,herkese yayıldı..ben hakkında bunları öğrendim...insan sevgilisinde kestrip atabiliyor ama böyle bin kere düşünüyor.ona ne dicem buna ne dicem... bana acele etme demişlerdi ..haklı çıktılar işte.herkese karşı mahcupum:KK43:( birde sürekli beni suçlamasıı.senin yanlış anlaman diye.. nasıl sinir sitemim bozuldu anlatamam.. yemek yiyemez oldum.. miğdem almıyor... bihterin psikolojisi bozyk haline döndüm resmen... :KK43:((

Ben "kendini ezik hissetmemek için yalan söylemiş, fazla takılma" diyenlere KATILMIYORUM! Ozaman hepimiz kendimizi yetersiz hissettiğimiz durumlarda yalana başvuralım. Bu bile bir psikolojik sorundur.

Sinir hastası olur çıkarsın dedim ve bitirdim.

Suizanda bulunmak istemem ama bence onların en başından beri planı aynı eve çıkmak olabilir. Madem durumu böyle borçları vs var, neyine güvenerek bir kaç ay içinde evlenmek istiyor?

İyi düşün tart ona göre kararını ver. Rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah.

bende ona kızıyorum.elbisemi giyip evlerine gidip orda hep beraber mi yaşıcaz onu anlamadım ben... onlar o düğünü yaparmış yine ben öbür,seneye atmışım annesi bile bunu diyor.. mantıksız düşünmüyorlar mı..birikmiş paraları yok.üstelik borçları var...parada biriktiremiyorum gelen gideni dengeliyor diyorlar..sonra sen attın biz yapardık diyorlar..onların evlilikten kasıtları..bir gelinlikle nikah yapıp eve getirmek giibi hissettim.. teyzesi diyor ..siz birbirinizi seviyorusunuz..ben kocama kaçtığımda neler çektim sırtımda çay taşıdım 3 yıl buraya gelemedim.. şunu yaptım bu işi yaptım v.s... kısacası sende çek demek istiyor gibi..sonra da aynı eve gelirmisin dedi zaten :KK43:( annesi iyi bir kadın aslında ama geldi ,bana yalan konuştu böyle böyle oldu diyorum.sesini çıkarmıyor..kızım bu işin doğrusu şu demiyor.. mert söylemezse..annesi söylemezse benim nasıl bilmememi bekliyorlar işin doğrusunu.. annesi ben borcunu bilmiyorum diyor..kimse yardımcı olmuyor.. ben düğünün hesabını kitabını ben yapıyorum.. sinir hastası oldum sonunda zatennnn :KK43:(

X