• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sözlüm hakkında farklı düşünmeye başladm 5 YILDAN SONRA !

Bi kere aile konusu ilerde başınızı fena ağrıtır.
Benim eşimin ailesi de aynı seninkinin ailesi gibi yaptı. Nişan oldu, düğün oldu, ne aradı ne sordu. Ailelerimiz görüşmüyor. Kimse de bu duruma bi çözüm bulmuyor. Aileler yüzünden çok kavga ettik. Hep birbirimizden çıkardık hıncımızı.

Sözlünün cimriliğine gelince, bence de bi erkek karısına içirdiği çayın hesabını yapmaz. Benim eşim öğrenciyken daha eti ne budu neyken yani, cebindeki son kuruşa kadar benim için harcardı. Hiç bişeyde gözün kalmasın derdi. Kaç kere sinemaya gittik haddi hesabı yok, hep yedirdi içirdi sağolsun. Hala da öyle. Hiç parasını sakınmaz. Senin işin baya zor. Bence bazı şeyleri gözden geçir vakit varken.

Canim sen bu numuneyi nerden buldun :26: Bak kor degilsin simdiden olmuyor evlenince hic olmaz birazcik kismakla hakli evlenince oyle cok rahat yasanmiyor ama bi sinemaya bile gitmedik diyosun oha yani :20: bizim ayda bir bile olsa bi sinemamiz bi bowlingimiz vardir hic olmadik bi cahimiz vardir yani iyi dusun canim hayatini cekilmez yapma acele etme

ne kadar güzel çok özeniyorum böylelelrine gecenlerde dolmusta bi genç erkek sevgilisiyle konusuyo istemeden kulak misafiri oldum nasıl teselli ediyor üzülme bitanem sen senin yanında ben varım ben herseyin üstesinden gelirim vs. ben daha bu lafları hiç duymadım çok özeniyorum arkadaslarıma sölüyorumda ona sunun sevgilisi bunu yapmış şöyle demiş flan diye hiçç tın aynen devam ediyo bu kız özeniyo hevesleniyo bile demiyo .

aynen pişkin...
üstte yazdıklarına da aynen katılıyorum...
ben evlenene kadar 2 sene boyunca koştu benimde peşimden..
ama geçmiş olsun...
bulunca böyle salak kızları bi de ellerinden kayıp gidince pişman olup geri dönüyolar..
değiştiklerinden değil..daha salağını (kendi adıma konuşuyorum yanlış anlaşılmasın :1:) bulamam diye...
ayneen canım benm ayyyynenn daha salağını bulamadı o da. herşeyine sustum ben bakkala bile süreyle gidermi insan ? 2 dk geçer bana bağrır 1 hafta konşmaz köpek gibi yalvartırdı. annemn mezarına bile yeri gelir izin alır giderdm. ne salakmışım yahuu. yok inthar edermişl yok çok seviyomuşş.. zamanında olacaktı bunlar zamanında dedim bende. görsem yüzüne bakmyorm nefret bile etmek gelmyo içimden

babam dedi zaten evlenince ne yaşarsan yaşa bida dönme evime diye gelemezsin diye ben ailemede tutunamıyorum ki o kadar yanlızımki sadece Allahım varr.:50::50:

öyle diyecekler bak aklını kullan. benm gibi ol . nişanlanınca dönemceksin asla. sözlyken at. ne demek kayınpedern alcak eşyaları. saçmalama güzelim lütfen yaa. inan çok üzülüyorum ben böyle şeylere. kaç yaşndasın sen? sanırım hemen hemen benmle yaşıtsın. gençliğine kıyma ne insanlar çıkar karşına :50: karşımızaaa :16:

ne kadar güzel çok özeniyorum böylelelrine gecenlerde dolmusta bi genç erkek sevgilisiyle konusuyo istemeden kulak misafiri oldum nasıl teselli ediyor üzülme bitanem sen senin yanında ben varım ben herseyin üstesinden gelirim vs. ben daha bu lafları hiç duymadım çok özeniyorum arkadaslarıma sölüyorumda ona sunun sevgilisi bunu yapmış şöyle demiş flan diye hiçç tın aynen devam ediyo bu kız özeniyo hevesleniyo bile demiyo .

canım benim maddiyi geçtim bu manevi desteği bile göremediğin bir adamla bir ömür nasıl geçer ki...
gerçekten nişan yapıpta işi daha da dallandırma...
annenle mi ablanla mı abinle mi kimle aran daha iyiyse konuyu önce onlara çıtlat..
sonra babanla konuşursun..
onlarda biraz laf söyleyecekler ama denedim gerçek yüzünü gördüm pişman oldum özürdilerim dersin..
bir süre sonra kapanır gider bu konu da...

canım benim maddiyi geçtim bu manevi desteği bile göremediğin bir adamla bir ömür nasıl geçer ki...
gerçekten nişan yapıpta işi daha da dallandırma...
annenle mi ablanla mı abinle mi kimle aran daha iyiyse konuyu önce onlara çıtlat..
sonra babanla konuşursun..
onlarda biraz laf söyleyecekler ama denedim gerçek yüzünü gördüm pişman oldum özürdilerim dersin..
bir süre sonra kapanır gider bu konu da...

aynen yaa çocuk alttan almaktan, sevgisini belli etmekten acizz. ama arkadaşada laf diyemyorm çnkü biz bayanlar vurdum duymazların peşinden koşmayı seviyoruz :50::50:

babam dedi zaten evlenince ne yaşarsan yaşa bida dönme evime diye gelemezsin diye ben ailemede tutunamıyorum ki o kadar yanlızımki sadece Allahım varr.:50::50:

Merhaba makule37 ,

Babanızın söylediklerinde ciddi olduğunu sanmıyorum. Daha ziyade onaylamadığı bu süreçten vazgeçmeniz için gözünüzü korkutmak istemiş. Tam olarak kaç yaşındasınız ? Üniversite öğrencisi misiniz ? Kpss , kredi çekme gibi detayları şimdiden hesapladığı için sözlünüz anlam veremedim açıkçası.

ayrılın ayrılmayın demiycem ama görerek yaşayan birisi olarak şunu söliyim erkekler evlenince değişiolar evet ama dahada odunlaşıyolar ilgiyi sevgiyi zar zor veriyolarsa evlenince dahada azaltıyolar hatta hiç yapmıyorlar evlenince düzelen erkek henüz görmedim kendimdede çevremdede düzelenide varsa örnek versinler bende bir ümit der beklerim gerçekten:ssz:

insanları bi lafı bi davranışı bile ele verir. O yüzden anlattım bunu ben bi olayla adamla gelecek olmadığını anladım konu sahibesinin önünde bi sürü örnek var.
Bu işin gelinliği var eşyası var arabası var davetiyesi şekeri ohooooo şimdiden 2 liralık çay muhabbeti yapan evlilik zamanı neler yapar

kesinlikle. anlatmanız iyi bi etki bırakmıştır inşallah konu sahibesinde
3-5 günlük ilişki degilki aman bi gün biter diyeesin.
bi ömür sürdürmek istenen evlilik var.
cayın hesabını şimdiden yapıosa daha neler vardır...

benim bi arkadaşımında aptal eski kocasıyla bim'e gidiyolar...
eee kadın bilir evinin eksigini falan.... arkadaşım bez alıo. temizlik bezi. şuan ne kadar bilmiyorum ama 2-3 yıl önce 0,80KURUŞ
ve eşi onun için onla tartışıo. bununmu derdindeyiz. tek eksigimiz bumu? kaldı. buna niye para verelim gibi bi ton laf....
tabi baya kavga kıyamet evde.... arkadaşımda calışıodu oysa.. eşi olcak şahıs eve 1 tl bile harcamıodu.
arkadaşımın aldıgı maaşla geciniyolardı. Kendini aldıgı maaş ortalıkta yoktu.
ilk bana anlattı yuhhh dedimmm. yuhhhhh.... ama kendi aldıgı maaşın ne hesabı var nede maaşın varlıgı var ortada.
arkadaşlarıyla orda burda gününü gün ediodu. evdede 2 cocuk var....
boşandıda kurtuldu salak herifden...:ssz:

dünde bi konu daha vardı. maaş kartına kadar eşine vermiş bi bayan vardı...
eşi sen ne borc ödedin diyede atıfta bulunmuştu....:50:

biz 5 yıldan beridir çıkıyorduk 1 ay önce sözlendik Allahın izniyle. ama sözleneli bile o kadar değiştiki (?)
ailem hiç isteemdi çok ağladım sabahlara kadar ama yinede öyle böyle ikna ettim ailemi
onun aileside iyiler bana karsı ama hiç ne babası ne annesi ne beni ne ailemi hiç aramıyorlar daha 1 aydır gelemdilerde hiç
ailem sürekli bana dırdır ediyor "nasıl akraba olucaz bunlarla aramıyorlar etmiyorlar cevredekiler soruyor yalan söylemek zorunda kalıyorum diyo annem "
neyse ailem zaten he konuda ufak bi özürlerini arıyo diyorum onların lafına aldırmıyım diyorum sözlüme söylemiyorum bile aileme karsı kötü bi soğukluk olmasın diye daha neler neler ben kısaltıyorum aile konusunu hiç takmıyorum eşim iyi olsunda diyorum
ama bi dönüp bakıyorum eşim olucak sevdiğime de :s bu adamla gercekten anlaşamıyoruz biz eskidende çok ayrıldım barıstım ilgisizsin ilgisizsin diye düzelicem dedi bi iki gün iyi oluyo sonra yine aynı hesap
benim bi sorunumla hiç ilgilenmez düşünmez ben söylerim sunu da sen yapıver ben yapamadım diye tamam der unutur yapmaz. gecen gün kuyumcuya gittik yüzüğüme cila attırıcaktık attırdık işimiz bitti dedim gel biryere gidelim bi çay içelim olmaz hiç vsktim yok babam hemen gel dedi(babasıyla aynı yerde çalışıyorlar abisi falan) gitmedik akşamda aradığında şakasına niye gidip Azıcık oturmadık ben seni özledim dedim bana dediki " Evlenince bol bol demler içersin dedi bende ben seninle dışarıda içmek istiyorum ama dedim evlenincede dışarda hiç mi oturmıycaz mı dedim bana şaka yapar gibi bi çay 2 lira 2 çay 4 lira ona yarım kilo çay alınır flan dedi " güldü böyle konuda bunun hesabımı yapılır .

başaka bi günde dedim evimizin eşyalarını beraber beğeniriz ben beğenirim baban gidip kendi alamsın dedim eltime öyle yapmışlar . neyse bana sen simdi gidip 8 milyarlık koltuk takımı falan alırsın olmaz dedi

bana illa kpssyi kazan memur ol diyo kazanamam belki fln dedim ne kadar maaş alcan falan diyo yok kredi çekermişiz 100er milyardan 200 milyar gidip ev araba alıp ödermişiz 5 10 sene bende dedim benim ömrüm borç ödemekle mi gecicek hiçmi hayatımı yaşamıycam dedim artık bi çayın hesabını o zamanda yaparsın dedim gülerek ee yapıcan tabi yapmassan oturcak biyer bulmassın diyo.
ben 6 milyarlık düğün salonu beğendim çok pahalı değil ama güzel onlarında öylesine hayalini kurarken yok olmaz 2.5 milyarlık olcak o kadar para verilirmi demez mi bana .daha nca sene hiç pikniğe gitmedik
hiç sinemaya gitmedik
iki yada 3 kere anca kontör atmıştır
ben öğrenciyim o çalışıyo hiç paraya ihtiyacn varmı diye sormamıştır bile hee sorsa ben yok derim utanırım alamam ama sorma gereği bile duymaz onların tanıdığından nişanlıgımı alıcakmışım falan bilmem daha neler ailesi hiç demiyo ne dersem yapıyorlar ama sözlüm onlardan beter acaba diyorum böyle adamla hayat gecer mi nişanımız olucak bi iki aya uzatsammı nişanlanmasamm mı sizce sözlüm sevmiyor mu beni insan sevdiğine nasıl cimrilik eder ben olsam son kuruşuma kadar harcarım harcadımda. askerdeyken para gönderdim ihtycı olan herseyi harclığımdan artırdım aldım yolladım her gördüğüm güzel erkek parfümü kıyafeti vs. hmn aklımdan o gecer param varsa alırım yoksa keske alabilseydim ona ne yakısırdı derim .

nolur yardım edin napıyım seviyorum ama mutlu etmk için hiç cabalamıyo artık umursama z umursamaz konusuyo beni azarlıyo bazen hatta isteksiz gibi he he diyerek konusuyo :(:( kafayı yicemmm eskiden bu kadar değildi evlenincede değişir diyorlar bundan daha beter olursa ben ölürümmm:43::43::43::43::2::2::2:bahtsızkiz::26::26:

ayrıl bence ...evlenince hiç adam olmaz bu ....ilgisiz bencil bir adamımı çekiceksin ömür boyu ucunda boşanmakta olabilir Allah korusun ....hem balık baştan kokar ayrıl bu adamdan bir halt olmaz uğraşmaya değmez hayatını karartma bence ...hem aklına hem kalbine uyan insanı bekle ..çünkü bu kişi o değil ...buarada sözlün okadar bencilki kendinden başka kimseye değer vermeyen saygısız bir kalas ...yani böyle adamlar vampir gibi olur ömür boyu kanını emer seni tüketene kadar ...böyle sevmek böyle aşk mı olur ayrıca ya...bu nee ...hiiiiç düşünme bırak gitsin ...sen hayatına seni seven ve seninde seveceğin aklının aldığı bir kişiyi sok ...yol yakınken vazgeç

Allah yardim etsin zor bir durum inşallah pişman olacagin değil senin için hayirlisi olan olur. Şimdiden bu kadar değişen birini ileride ne kadar katlanabilecegini düşünüp karar vermem gerekebilir umarim en hayirlisi olur

Göz göre göre nasıl yazık ediyorsunuz kendinize değmez bir adam için.
Balık kokalı çoook olmuş, 5 senene yazık, evlenirsen bu adamla geçireceğin günlere yazık.
Ziyan etme kendini:31:

Sözü atamam babam ne der demişsin.At hiç çekinme baban bir der iki der ama 3.gün unutur.Ortalık durulur
Fakat bu yanlış evliliği yaparsan bir ömür çekersin.
Sakın hayatının geri kalanını etkileyecek yanlış kararlar alma.Bugün tek başına aldığın evlenme kararı yarın evlatların için hüsran olabilir.

nişanlanın durumunu göze alarak sende fazla beklentili olma diycem falan ama.ya bi çayı bile sakınan bi adamla bi ömür nası geçer bilemedim.bu arada seninde beklentilerin varmış gibi geldi bana.bu adam birde senin beklentilerini karşılayamayacak durumdaysa eğer yol yakınken vazgeçmek en iyisi.hem senin hemde onun mutluluğu açısından.

Bence o adamla evlenme. Direk söylüyorum kusura bakma. Benim ablam da yok babam ne der yok bu ne der demiş zamanında. Bizim haberimiz yok tabi. Sonradan boşandı hem de ne zor. Üstüne nafaka verecekti nerdeyse. Hiçbir kararın dönüşü olmayan yola girdiğini düşünmüyorum ben. Neresinden hatta şu anki durumundan dönsen çok iyi olur senin için. Önce okulunu bitir işine gir. Sonra evlilik kararı al. Acele sakın etme. Benden sana bir büyük olarak tavsiyedir bu.

şu şartlarda kesinlikle acele etmeyin!
nişanı ileri bir tarihe almak istediginizi ve ilişkinizden emin olamadıgınızı soyleyin ona.
şok etkisiyle kendine gelir.
gelmezse de bu bahaneyle kurtulursunuz zaten.

Kuzum ne öleceksin???
Bu adam sana simdiden yüzünü gösteriyor,yat kalk dua et!
O he he yi ona yedir.
Ah be canim evlen,bu senin aldigin coraba bile karisir.
Cekilir mi? Ömür boyu?

nolur yardım edin ben okuğum bölümde bölüm birincisiydim bu işler olalı kafam cok dağıldı notlarımda düştü resmen allak bullak oldu herseyim
Sizinle ek geliri olsun diyemi evleniyor? Tek maasla alamıyor herhalde ev, araba. Tabiki birlikte çalışıp alabilirsiniz hatta almalısınız ama bu şekilde dillendirmek size baskı yapmak hoş değil.
Bence iyi düşünüp karar verin. Insan tutumlu olur, düğün oncesi dikkat etmek isteyebilir ama 2 liralık çayın da hesabı yapılmaz.
Evlenince dahada sıkabilir bu tavırları sizi.

Evlenince daha beter olur en iyi ihtimal aynı kalır.
Ama asla daha iyi olmaz:ssz:

Bu sorunlar hep varmış ağlaya ağlaya söz niye yaptın be canım?
Adam senin memur olmana güveniyor :S
En gıcık olduğum erkek, karısının parasına güvenen erkek..:25:

bütün ailemi karsıma alıp sözlendim atmıycam sözü diye söz verdim babam şimdi kıyameti koparıcak ayrılıyorum desem bizde böyle söz nişan atmak ayıplanır yani :( off tamam bataklıktayım işin içinden çıkamıyorum

Şu mentaliteyle kendini kandırmayı bir bırak...boşanırken daha mı iyi oluyor...tarihi ertele bari........madem kpss filan diyor......ağzını yokla bakalım ortalama ne kazancı varmış.....yoksa evi sen mi geçindirecekmişsin.........ben böyle biriyle evliydim ve boşandım sakın acele etme

Back