Ne peki evlenmek için sebep sevmek saymak ailelerin anlaşması fedakar olmak paran yoksa düğüne bile gerek yok boşver demek bunlar önemli değil mi
Gözden ırak gönülden ırak diye bir laf var hiç duydunuz mu? Erkekler kadınlar kadar vefalı olmuyor. Tutturmuşsunuz öyle biri değil, asla yapmaz bana kıyamaz... Sosyal medya fotoğraflarımız falan, siz orada kalmışsınız hala.
Türk hattı kullanmıyor, eski telefonu bir köşede duruyordur. Kendimden biliyorum. Ailesi falan yeni telefonda da vardır. Yurtdışında da bizdeki gibi telefon hattı alana yeni telefon veriliyor. Ben Singapur hattı kullanıyorum ve burada da yerli halk WhatsApp yerine WeChat kullanıyor. Hatta ergenlerin elli tane programı var iletişim için.
Kıskançlık dırdır deyince "sakın oraya buraya gitme, o kız kim gözüm tutmadı niye aynı ortamdasın, ben burada aramanı beklerken sen başkalarıyla mı eğleniyorsun..." bunlar geldi gözümün önüne. Yaptınız mı bunu? Bana öyle geliyor ki masumca başlayan merak, soru sorma, öğrenme, paylaşma isteğiniz daha sonra baskıya sıkmaya bunaltmaya dönüşmüş.
Farzedelim döndü barıştınız, yüzde yüz emin olabilir misiniz bu kişiden artık? Hiç size dair, evlendikten sonra sizi de yanına aldırmaya yönelik lafı planı oldu mu? Hadi gitti ve dönmekten vazgeçti. Gelirim evleniriz ama seni yanıma alırım dedi mi? Bir abla olarak çok samimi yazıyorum, bitmiş gitmiş kendinizi ümitlendirmeyin. Yeni çevre, yeni insanlar, heyecan, eğlence... Şu anda belki biri olmayabilir -ki bence de var biri- ama olmayacak demek değil bu.
Çok üzüleceksiniz biliyorum ama kapatın bu sayfayı önünüze bakın. Ailesinden falan da medet ummayın, oğulları ne derse o onlar için. Annesi babası beni çok seviyor, benim ailemle çok iyi anlaşıyorlar diye birşey yok, oğullarıyla beraberseniz varsınız ayrılınca yoksunuz. Yüz yüze kolay olmayabiliyor ama uzaktan, başka ülkedeyken ayrılalım demek daha basit. Kendisine "neden nasıl yaparsın bunu, bu kadar kolay mı bir kızın hayalleriyle oynamak..." diyecek biri yok orada. Ertesi gün hayat devam ediyor onun için yeni ortamında.
Eminim ki anne babası hayırlısı olsun oğlum, demek kısmet değilmiş der geçerler köşeye. Ayrılmayı siz isteseydiniz aileniz hangi tarafta olurdu, kendi kızlarının mı yoksa sözlüsünün mü?