Sözlüm çok cimrileşti soğumaya başladım :( Ailesi de soğuk :(

Çok haklısınız ama annem bu çocuktan ayrılırsan seni mahvederim diyor. ben daha önce düğün öncesi ayrıldım nişanlımdan ve o yüzden çok dedikodum yapılmış güya ve annem bu yüzden beni değil el alem ne der derdinde oldu her zaman. Bana evde kaldın çirkinleştin diyen bir annem var. Beni anlayacağını hiç zannetmiyorum. inanın annem yüzünden bu hale düştüm zaten hiç bana destek olmadı hiç! onun derdi bi an evvel evlenip milletin çenesi kapansın. . Az önce sözlüm aradı ben soğuk davrandım. neden böylesin dedi çok tedirgin oldu. bugün konuşmayalım lütfen dedim çünkü içimden hiç konuşmak gelmedi bi an :KK43: bugün telefonu kapatırsak ben sabaha kadar uyuyamam lütfen bunu bana yapma sıkıntı ne ise söyle dedi. Bende tüm kafama takılan her şeyi söyledim. cimrileştiğini söyledim. ilerde de böyle olur musun dedim. "ben evlenip kavuşalım diye böyle tutumlu davranıyorum borçları ödeyelim bi de seneye stajyerliğim kalkınca özel ders vermeye başlayacağım o zaman durumumuz düzelince hafta sonları tatile bile gideriz, gezeriz ne istersen onu yaparız" dedi... hiç böyle planlar yaptığını bilmiyordum ve biraz ona karşı haksızlık yaptığımı düşünüp üzüldüm. sanırım nişan tarihini biraz daha erteleyip biraz daha onu tanımaya ihtiyacım var..
kıyamam bu çocuk çok seviyor değer veriyor size. inşallah sizde zamanla aynı şeyleri hissedebilirsiniz. belkide annenizin bu tutumu yüzünden farkında olmadan sözlünüzden soğuyorsunuzdur. annenizin elle tutulur yanı yok. bir anne kızım mutlu olsunda elalemden bana ne der. hatta o dedikodu yapanların çok afedersiniz ama ağzına ..... çocuklar bugün uyuşturucu kullanıyor binlerce kötü şey yapıyor siz nişanlınızdan ayrılmışsınzı bu mu skandal. dedikoduda ne diyor o beyinsizler çok merak ettim. biliyor musun bu kız nişanlısımdan ayrılmış! eeeee noolmuş yani? bilinçsiz cahil insanlar.. çok kızıyorum böyle böyle insanların hayatını etkiliyorlar.. siz kimseyi dinlemeyin şu süreci biraz uzatın birazda iletişiminizi arttırın. planlarınız beklentileriniz neler sözlünüzle bunları konuşun. bekletilerşnizi isteklerinizi anlatın. bu kadar önemsiyor çözmeyede çalışır. zamanla sizde belki daha ılımlı olursunuz.

Cok yorucu birisin ..
Tamam bikacinda hakli olabilirsin ama genel anlamda yorucu ,bogucu ,istekleri bitmeyen birisin cekilmez biri gibi gorundun sahsen ben erkek olsam birak evlenmeyi yaka silkerdim senden
Herkes bir olmaz ki ,illa kafandakine bire bir uyan biri olamaz yani ..
kız evlenmeden az bir süre önce sevdiği adamdan ayrılmış bunun bunalımını atamadan etrafı dedikodu yapmış annesine fitne vermiş. annesi bulduğu herkesle evlendirmeye çalışmış. sözlüsüyle olsun diye baskı yapıyor. kız daha belki ilk yaşadıklarını tam atlatamadan hi. hazır olmadığı bir ilişkinin içinde bulmuş kendisini.. sadece bu kadar acele etmemek doğru karar vermek istiyor ben bu yorumu gereksiz kırıcı ve anlayışsız buldum.

Evet çok sıkıntılı :KK43: eski sevgilimin maddi durumu çok iyiydi. Hep pahalı hediyeler alır lüks mekanlara götürürdü beni. onunla evlenecektik nişanlanmıştık. 2011 yılında düğün salonuna 10.000 tl verecekti... şu an sözlü olduğum kişi düğün salonuna 10.000 tl verecek olsa aklı çıkardı sanırım ama o eski ayrıldığım kişi beni çok mutsuz etti... parası olmasın dürüst temiz sadık biri olsun diye düşündüm ama bu seferde parasız olmuyor :KK43:

Kuşum aralardaki mesajları okudum bir kaç sayfa , sen kpss falan demişsin ama grafikerlik yapıyormuşsun ne bileyim.. Tuhaf geldi bana keşke hiç çıkmasaydın işten 27 yaş çok genç bir yaş değil bence iş için.. 30dan sonra çoğu yere girerken problem çıkıyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum ? Bu arada sigara konusuna gelirsek eğer bana gül almıyor ama sigaraya para buluyor demişsin , eski bir sigara içicisi olarak söylüyorum yemek yemek su içmek gibi doğal bir eylem yani bulur bulur ne yapar eder onu alacak parayı bulur. Bu arada düğün konusunda hiç bir erkek hevesli değildir hayaller kurmaz ay düğünüm şurda olsun burda olsun diye bunlar kadınsal aktivitelerdir.. Sevgilin eğer kabul ediyorsa istediğin yerde yapmayı bunu sen mutlu ol diye yapıyordur canım. Erkekler pek romanik değildir zaten onu bu konuma sen zorlayacaksın sen getireceksin ne yapıp edip. Ben eğer dönebiliyorsan eski işine geri dön derim. kpssye hazırlanıyor musun şimdi ? en azından paranız olur biraz daha.. en çok paraya ihtiyacınız olan dönemler şu sıralar bu iş olsa da olmasa da sen çalışmalısın öyle ek dersle özel dersle olacağını sanmam.. kaç para kazanıyorsun ayda tahmini?

Ya şimdi adam bu kadar kıt kanaat geçirir düğün masrafları için bedelli için 700 tl ile yaşarken sizin konunuz ilk bakışta çok itici görünüyor ama var ya, bence haklısınız. Yanlışım da olabilir ama şu an bir tahmin yapıyorum, doğru ise doğru deyin. Bence sizin derdiniz cimrilik değil aslında ya. Bence sizin derdiniz şunlar:

1. 6-7 senelik bir ilişkiden çıkmışsınız bozulmuş şimdi 6 aylık tanıdığınız biriyle hızla evliliğe yol alıyorsunuz
2. Siz daha onu yeterince tanımamışsınız emin olamamışsınız (6 ayda ben de olamazdım)
3. Gerek ailenizin baskısı, gerekse sözlünüzün dürüst ve samimi ama biraz aşırı evlilik hevesi sizin üstünüzde baya baya baskı yaratmış.
4. Bu baskıyı bence siz de hissediyorsunuz, demişsiniz zaten "basiretim bağlandı".
5. Aslında adamı sevmiyorum diyemiyorsunuz ayrılık diyince üzülüyorum diyorsunuz zaten çünkü adamı tanıdığınız kadarıyla seviyorsunuz en azından ona karşı şefkatiniz var
6. Ki haklısınız insan taş olsa kendisini bu kadar seveni sever siz de eminim seviyorsunuzdur sevginizi sorgulamıyorum.
7. Öte yandan düşündüren şeyler var mesela:
- Kıskançlık yapıp işinizden sizi çıkarması (aşırı saçma bir davranış)
- Ailesinin soğukluğu
- Diğer çocuksu vs dediğiniz davranışları

--> Bence bu çocuk kesinlikle cimri değil ve aslında siz de içten içe bunu biliyorsunuz ve sizin kızdığınız cimrilik de değil. Sizin kızdığınız sizin isteklerinize saygı duyulmaması. Sizin istediğiniz = Rahat rahat gezip tozmalı, romantik, güllü, kafeli, uzun bir çıkma-tanıma, belki aşık olma dönemi (kim istemez ki bunu?) Ailenizin + çocuğun istediği= Her şeyden kısalım hemen düğün yapalım evlenelim.

Açıkçası ben kendimi sizin yerinize koyuyorum da, ben de uzun uzun çıkmadan tanışmadan önce hemen hop diye evlenmek istemezdim.

Şimdi bu ukala tahminlerim doğruysa eğer bence çocuğa diyin ki "canım, aşkım ben seni çok seviyorum ama şundan şundan rahatsız oluyorum, biraz daha flört dönemimizi uzatalım, rahat rahat flört edelim sen de rahatla ben de, bu günler geri gelmez." filan. Gereksiz kıskançlıklarla da işten çıkarmasın sizi bence.

Neyse diyeceklerim bu kadar inşallah darılmazsınız ama hissiyatım bu yönde. Kolay gelsin, sevgiler.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten içimi okudunuz adeta... uzun uzadıya yazmışsınız elinize sağlık. Dediğiniz gibi bana karşı aşırı ilgisi, dürüstlüğü, sadakati (çok sadık gibi görünüyor) , fedakarlığı ... bazı zor bulunabilecek para ile bile elde edilemeyecek huyları var o yüzden bu yaştan sonra dürüst birini bulmak için uğraşacak da gücüm yok.. sevmediğim yönlerini görmezlikten geleyim diyorum ama bazen çok batıyor. ayrılmayı düşünüyorum ama ona alıştım da... Ondan ayrılınca çok üzüleceğimi de biliyorum. Evet içimden bir ses evlenince borçları ödeyip durumumuzu düzeltince cimrilikleri fazla olmayacak gibi geliyor ama insan bazı şeyleri vaktinde yaşamak istiyor yaşayamayınca üzülüyor yıpranıyor. farklı şehirlerde yaşıyoruz 2 aydır. ay da 1 kez görüşebiliyoruz biraz da bu yüzden çabuk evlenmek istiyor sanırım...

Ben 6-7 yıllık ilişkimden düğüne 3 gün kala ayrıldım ve ailem bu yüzden bi an evvel evlenmemi istiyor sıkıştırıyor beni özellikle annem. Bana görücü usulü talipler oluyordu annemin derdi bi an evvel beni evlendirip milletin ağzını kapatmaktı... o olmazsa onlar olur gibilerinden... evlendikten sonra karışamasın diye sırf o yüzden uzağa gideceğim için mutluyum.
para kazanmanın zorluğunu bilmediğimi nerden biliyorsunuz? Ben 2011 yılında düğüne 3 gün kala ayrılık yaşadım ve psikolojim düzelsin diye şehir değiştirdim başka şehre gittim asgari ücretli bir işte çalışarak ev geçindirdim.

Eski konularına baktım, önceki erkek arkadaşından "evlenmeyi düşünmediği için" ayrıldığını yazmışsın.
Ondan ayrılır ayrılmaz da "evlenmeyi düşünen" bu adamla ilişkiye başlamışsın.
Acaba O'na haksızlık mı ediyorsun ? Sanki maksadın sevdiğinle evlenmek değil, evliliğin kendisi gibi görünüyor.
Bence güzelce ölçüp tart, annenin düşüncelerini kenara bırak.
Bu adam seninle evlenmek için kendini sıkıyor.Sense senin için çekilen sıkıntı yüzünden soğuyorsun.
Bunun bir de nikahtan sonrası var.Sevmediğin bir adamla hayat mücadelesine girmek insanı mutsuz eder.

kız evlenmeden az bir süre önce sevdiği adamdan ayrılmış bunun bunalımını atamadan etrafı dedikodu yapmış annesine fitne vermiş. annesi bulduğu herkesle evlendirmeye çalışmış. sözlüsüyle olsun diye baskı yapıyor. kız daha belki ilk yaşadıklarını tam atlatamadan hi. hazır olmadığı bir ilişkinin içinde bulmuş kendisini.. sadece bu kadar acele etmemek doğru karar vermek istiyor ben bu yorumu gereksiz kırıcı ve anlayışsız buldum.

Bana hicte oyle gelmedi
"Oburunun parasi varmis luks mekanlara gotururmus 10 binliralik salon tutmus ama cok uzmus buseferde parasiz ama durust olsun demismis ama parasizda olmuyormuş" derdi para basbaya o cocugun durumuda iyi olsa hem dugunu en guzelinden ayarlasa hem luks yerlere goturse o kafa karisikligi filan kaliyor mu gorurduk
Cocuk kredimi odesin? kizi mi luks gezdirsin ?dugune parami biriktirsin? Giyimine para mi doksun ?
Sonra vay efendim hapsirdim cok yasa demedin oluyor tabi tabi..

Cnm beni anladığın için çok teşekkür ederim sana... Evet öyle zor günler yaşadım ki.... Çok sevdiğim cnm dan çok sevdiğim çok uzun bir ilişki yaşadığım kişi ile evliliğe 3 gün kala ayrıldım. gelinliğimi giymek kısmet olmadı. Çok zor günler yaşadım tarifi mümkün değil. Psikolojim düzelsin diye şehir değiştirdim bir süreliğine. Yurtdışına bile gitmeyi düşündüm ama ailem izin vermedi... Kafam çok karışık kendi kararlarımın bir önemi yok hiç. Kuklaya döndüm...

Cnm beni anladığın için çok teşekkür ederim sana... Evet öyle zor günler yaşadım ki.... Çok sevdiğim cnm dan çok sevdiğim çok uzun bir ilişki yaşadığım kişi ile evliliğe 3 gün kala ayrıldım. gelinliğimi giymek kısmet olmadı. Çok zor günler yaşadım tarifi mümkün değil. Psikolojim düzelsin diye şehir değiştirdim bir süreliğine. Yurtdışına bile gitmeyi düşündüm ama ailem izin vermedi... Kafam çok karışık kendi kararlarımın bir önemi yok hiç. Kuklaya döndüm...
sana içten, samimi bir tavsiye vermek isterim, almak istersen elbet
aileni dinleme, hayatını mafedersin. aile var aile var, eğer sevmiyorsan bu çocuktan ayrıl, sevseydin zaten para pul falan gözünde olmazdı, abartıyorsun çünkü ama zor bir dönem geçirmişsin, henüz erken olabilir, sağlıklı düşünmen için.
kendini düşün, elalemi, ananı, babanı, sözlünü değil.
kuklaya döndüysen bir makas darbesine bakar ipleri kesmek. bir gün uyandığında 35 yaşında 2 çocuklu sevmediği bir adamla evli mutsuz bir kadın olarak uyanabilirsin, o zaman daha zor olur durumu düzeltmek

7-8 yıllık ilişkim vardı. evlenmekten kaçıyordu. şu an 34 yaşında kendisi)
yıllarca bekledim evlenmeye ikna olur diye ama artık inanın çok yorulldum. ve yaşım 26-27 oldu ve çevremde herkes evlendi ben 7-8 yıldır bu insanı bekliyorum ve artık yoruldğumu farkettim ve yaklaşık 6 ay evvel bitirdim. bitirdikten kısa bir süre sonra biriyle tanıştım ve içime sinen biriydi ve yeni bir ayrılık yaşamış olmama rağmen o kişiyi tanımaya karar verdim görüşmeye karar verdim ve her şey o kadar hızlı ilerledi ki şu an o ayrıldığım kişi hiç aklıma gelmiyor sadece 7-8 yılımı ona harcadığım için kendime kızıyorum.

Allah Allah acaba yanlış mı hatırlıyorum dedim tekrar baktım böyle yazmışsın.Hem de 2 konunda...
Ve şimdi düğüne 3 gün kala ayrıldım yazıyorsun.Seni hiç anlamadım.

Kuşum aralardaki mesajları okudum bir kaç sayfa , sen kpss falan demişsin ama grafikerlik yapıyormuşsun ne bileyim.. Tuhaf geldi bana keşke hiç çıkmasaydın işten 27 yaş çok genç bir yaş değil bence iş için.. 30dan sonra çoğu yere girerken problem çıkıyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum ? Bu arada sigara konusuna gelirsek eğer bana gül almıyor ama sigaraya para buluyor demişsin , eski bir sigara içicisi olarak söylüyorum yemek yemek su içmek gibi doğal bir eylem yani bulur bulur ne yapar eder onu alacak parayı bulur. Bu arada düğün konusunda hiç bir erkek hevesli değildir hayaller kurmaz ay düğünüm şurda olsun burda olsun diye bunlar kadınsal aktivitelerdir.. Sevgilin eğer kabul ediyorsa istediğin yerde yapmayı bunu sen mutlu ol diye yapıyordur canım. Erkekler pek romanik değildir zaten onu bu konuma sen zorlayacaksın sen getireceksin ne yapıp edip. Ben eğer dönebiliyorsan eski işine geri dön derim. kpssye hazırlanıyor musun şimdi ? en azından paranız olur biraz daha.. en çok paraya ihtiyacınız olan dönemler şu sıralar bu iş olsa da olmasa da sen çalışmalısın öyle ek dersle özel dersle olacağını sanmam.. kaç para kazanıyorsun ayda tahmini?
Ben Moda tasarım mezunuyum. Halk eğitimlerde ve kız meslek liselerinde öğretmenlik yapabiliyorum tabi atanırsam ama zor biraz bizden az alıyorlar ve formasyon almadım ama ücretli öğretmen olarak çalışabiliyorum. Moda tasarım mezunu olduğum için grafikerlerin kullandığı programları biliyorum ve biraz eğitim aldım grafik eğitimi grafikerlik yapabiliyorum yani..... Ayrıca İktisat mezunuyum aynı zaman da da... Kpss ye şu an çalışmıyorum ama başlayacağım 2016 kpss ye çalışmaya şu an durumum çok karışık kafam net olmayınca aklımı derse veremiyorum :KK43: Matematiğim çok iyidir matematikten özel ders veriyorum çok fazla gelirim yok aylık 500-600 tl ama kendi ihtiyaçlarımı çok rahat karşılamaya yetiyor. Eski işime geri dönmeyi isterim hatta başka işlerde bulabilirim ama sözlendiğim kişi istemiyor çok kıskanç ve bu kıskançlıkları yüzündende çok sıkıntı yaşıyorum.
Ayrıca zaten eşyaları biz alacağız benim çeyiz param var hesabımda 20,000 tl kadar. Ailem eşyaları alacak daha ne yapın ki cnm... sigarayı da çok şükür bıraktı artık ama o sıralar içiyordu hatta çalışmıyordu o zamanlar annesiinin verdiği paralardan alıyordu paketi. günde 1 paket içiyordu ve şu an para biriktirmek için içmeden duruyorsa o zamanda durabilirdi ve 1 tane gül alabilirdi.

Allah Allah acaba yanlış mı hatırlıyorum dedim tekrar baktım böyle yazmışsın.Hem de 2 konunda...
Ve şimdi düğüne 3 gün kala ayrıldım yazıyorsun.Seni hiç anlamadım.
Düğüne 3 gün kala ayrıldım yani düğün olmadı cnm hani herkes ayrıldık diye duydu. ama sonra tekrar görüşmeye başladım ondan kopmam çok zor oldu çok mücadele ettim çok tedavi gördüm. sonra arkadaş gibi görüşmeye başladım en sonunda da bitirdim tamamen...

Bana hicte oyle gelmedi
"Oburunun parasi varmis luks mekanlara gotururmus 10 binliralik salon tutmus ama cok uzmus buseferde parasiz ama durust olsun demismis ama parasizda olmuyormuş" derdi para basbaya o cocugun durumuda iyi olsa hem dugunu en guzelinden ayarlasa hem luks yerlere goturse o kafa karisikligi filan kaliyor mu gorurduk
Cocuk kredimi odesin? kizi mi luks gezdirsin ?dugune parami biriktirsin? Giyimine para mi doksun ?
Sonra vay efendim hapsirdim cok yasa demedin oluyor tabi tabi..
herşeyden azar azar olması lazım. Çok para da gözüm olsaydı bu kişi ile bir dakika bile düşünmeden bitirirdim. benim için karakterde çok önemli..

Bana çok anlayışsız gelmedi konu Sahibi. Bir sene bekleyelim demiş işte. Ama çocuk istemiyor ertelemek böyle yaparak flört dönemini ikisine de zehir ediyor. Hem flört dönemi en güzel zamanlar olması gerekirken. Bir de bu çocuk da en az 27 yaşında olmalı niye askere gitmemiş atanmadığı halde bunca zaman bence bedelli onun da işine gelmiş. Annesi kafasına silah dayamadı ya illa bedelli yapacaksın diye. Konu sahibi sizin de kafanıza silah dayanmadi bir sene ertelemek istiyorum deyin. Evlilik çocuk oyuncağı değil ya altı ayda karar verilsin.
29 yaşında

Anneniz "Bedelli yap, hemen evlenin" dememiş mi? Neden düğünü bu sene istiyor diye kızıyorsunuz ki sevgilinize, anneniz doğrudan tembihlemiş adamı. Neden anneniz damat adayıyla böyle bir konuşma yapıyorsa artık.

100 TL'yle size hediye olarak ancak çokonat alabilir; üzgünüm ama bu böyle. Madem para harcasın istiyorsunuz, her ay kenara koyduğu 700 TL'nin atıyorum 300'ünü siz üstlenin. O da cebine kalan 300 TL ile size hediye alabilir pekâlâ.

Siz bu adamı sevmiyorsunuz. Yazık, 20,000 TL'sine mâl olmuşsunuz şu durumda.
Düşünün biriyle tanışıyorsunuz ve ciddi bir ilişkiniz var. 6 aylık beraberliğiniz var ve size 1 tane gül bile almıyor?? zoruma giden bu!!!

herşeyden azar azar olması lazım. Çok para da gözüm olsaydı bu kişi ile bir dakika bile düşünmeden bitirirdim. benim için karakterde çok önemli..

Git Allah askina bikac sayfa oncesinde sevgi sorunun var diyorlar" galiba" diyorsun "hayir seviyorum" bile demiyorsun.. yok osundan hoslanmiyorum busu kotu diye siralayip duruyorsun kalkmis simdide sevmesem bi dakika dusunmem bitiririm diyorsun bi bakmissin acele ettirdiler diyorsun
Burda kafami buluyorsun ?
Bence buluyorsun yalan soyluyorsun tutarsiz tutarsiz konusuyorsun

Git Allah askina bikac sayfa oncesinde sevgi sorunun var diyorlar" galiba" diyorsun "hayir seviyorum" bile demiyorsun.. yok osundan hoslanmiyorum busu kotu diye siralayip duruyorsun kalkmis simdide sevmesem bi dakika dusunmem bitiririm diyorsun bi bakmissin acele ettirdiler diyorsun
Burda kafami buluyorsun ?
bazı huyları hoşuma gidiyor sadeceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........... Çoğu erkekte bulamayacağım özellikleri var.... sevmek aşık olmak çok farklı bir şey. aşık değilim ama seviyorum yani bazı huylarını seviyorum. sevmediğim kafama takılan huylarını da paylaştım zaten... az da ola seviyorum herhalde hiç sevmediğim biriyle neden burada yorum açayım ki??

Ailem baskıcı diyorsunuz. Baska ilişkilerim !! diyorsunuz. 6,7 yıl süren daha önceki ilişkim diyorsunuz

Ailen baskıcı, onun ailesi soğuk, sözlüm cimri Siz mükemmelsiniz.

Ha bir de eski nişanlınız ve onun ailesini de arada karalamakta eksik kalmadınız.

İyi insansınız belli. Ama biraz şımarıklık var gibi.

İçim daraldi okurken..
Annen baski yapiyo bedelli askerlik yaptiriyo ama borcu oderken dayanamiyosunuz..
Kazandiği para bedelliye yetmez.. 18bini en az 20 bin olarak odeyecek.. 6 aya boldugunuzde 3binden fazla yapar.. Eee bu adam hayatini devam ettirmek zorunda 700 lira zorunlu gideri varmiş. 7-8 bin zarara girdi..
Eeee askere gitme diye baski yapip simdi de borcun var diye ayrilirsaniz adamla kafa buldugunuzu dusunurum.
Ogretmen oldugunu soylemişsiniz yaz tatilinde ek ders ucreti almayacagi için maaşi duşecek ozaman krediler nasil odenecek? Askerlik icij kredi cek dugun salonu icin cek.. Eee yeni atandi dogru duzgun kiyafetin yok onuda al.. Cicek de al pahali cafeye de gotur.. Vallahi adamla peygamber sabri varmiş hala tamam istiyosan oyle yapalim diyo..
Buarada ucretli ogretmenlik oyle kolay degil.. Kac kisi var sirada biliyo musun? Ogretmenler atanamiyo senin formasyonun dahi yok.. Ayrica ucretli ogretmnler cok komik bi ucrete calisiyo..
16 yasindaymis gibi davranmayi birakin adama da yazik etmeyin..

X