Ya şimdi adam bu kadar kıt kanaat geçirir düğün masrafları için bedelli için 700 tl ile yaşarken sizin konunuz ilk bakışta çok itici görünüyor ama var ya, bence haklısınız. Yanlışım da olabilir ama şu an bir tahmin yapıyorum, doğru ise doğru deyin. Bence sizin derdiniz cimrilik değil aslında ya. Bence sizin derdiniz şunlar:
1. 6-7 senelik bir ilişkiden çıkmışsınız bozulmuş şimdi 6 aylık tanıdığınız biriyle hızla evliliğe yol alıyorsunuz
2. Siz daha onu yeterince tanımamışsınız emin olamamışsınız (6 ayda ben de olamazdım)
3. Gerek ailenizin baskısı, gerekse sözlünüzün dürüst ve samimi ama biraz aşırı evlilik hevesi sizin üstünüzde baya baya baskı yaratmış.
4. Bu baskıyı bence siz de hissediyorsunuz, demişsiniz zaten "basiretim bağlandı".
5. Aslında adamı sevmiyorum diyemiyorsunuz ayrılık diyince üzülüyorum diyorsunuz zaten çünkü adamı tanıdığınız kadarıyla seviyorsunuz en azından ona karşı şefkatiniz var
6. Ki haklısınız insan taş olsa kendisini bu kadar seveni sever siz de eminim seviyorsunuzdur sevginizi sorgulamıyorum.
7. Öte yandan düşündüren şeyler var mesela:
- Kıskançlık yapıp işinizden sizi çıkarması (aşırı saçma bir davranış)
- Ailesinin soğukluğu
- Diğer çocuksu vs dediğiniz davranışları
--> Bence bu çocuk kesinlikle cimri değil ve aslında siz de içten içe bunu biliyorsunuz ve sizin kızdığınız cimrilik de değil. Sizin kızdığınız sizin isteklerinize saygı duyulmaması. Sizin istediğiniz = Rahat rahat gezip tozmalı, romantik, güllü, kafeli, uzun bir çıkma-tanıma, belki aşık olma dönemi (kim istemez ki bunu?) Ailenizin + çocuğun istediği= Her şeyden kısalım hemen düğün yapalım evlenelim.
Açıkçası ben kendimi sizin yerinize koyuyorum da, ben de uzun uzun çıkmadan tanışmadan önce hemen hop diye evlenmek istemezdim.
Şimdi bu ukala tahminlerim doğruysa eğer bence çocuğa diyin ki "canım, aşkım ben seni çok seviyorum ama şundan şundan rahatsız oluyorum, biraz daha flört dönemimizi uzatalım, rahat rahat flört edelim sen de rahatla ben de, bu günler geri gelmez." filan. Gereksiz kıskançlıklarla da işten çıkarmasın sizi bence.
Neyse diyeceklerim bu kadar inşallah darılmazsınız ama hissiyatım bu yönde. Kolay gelsin, sevgiler.