Sözlüm çok cimrileşti soğumaya başladım :( Ailesi de soğuk :(

1. Minimum görgü kuralları gereğince yaşça küçüğün büyüğü araması gerekir, aramamalarından şikayet etmeniz anlamlı gelmedi bana.
2. Çok mu dizi ya da romantik film izlediniz bilmiyorum ama gerçek hayatta işler böyle yürümüyor, hayallerinizdeki gibi "romantik" bir adama rastlama ihtimaliniz maalesef mevcut değil, çünkü öyle bir adam yok.
3. Keşke evlenmeden önce çalışmaya başlayıp hayatı biraz tanısaydınız.

para kazanmak zor ben de babamdan harçlık aldığım donemlerde çok rahat harcama yapardım keşke oğrenci kalsaydım dediğim zamanlar çoktur . ne zamanki para kazanmaya başladım 3 sene once ınanılmaz cimrileştim . neyseki şimdi normale dondum . borçlarınız bitince rayına oturacaktır bence

TDK diyor ki

"sıfat
Elindeki parayı harcamaya kıyamayan, bitli, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, mıhsıçtı, nekes, pinti, sıkı, varyemez"

adamın elinde parası yok ki harcamaya kıyamasın, varı yok yi yemezlik yapsın.

Sen çalışmıyorsun herhalde ki belli oluyor.

Nasıl bu kadar hızlı ilerlerdi ciddi bir yola girdim bende anlamadım ama çevre baskısı kurbanı oldum sanırım basiretim mi bağlandı anlamadım. Birbirimizi iyice tanımamız gerekiyordu ama acele edildiği için her şey ters gidiyor maalesef.
Sadece bu sözlere dayanarak, pişman olacağınız bir evlilik ufukta görünüyor gibi geldi bana. İçinize sinmiyorsa ki öyle görünüyor, devam ettirmeyin, o da yeni atanmış illaki birileri olur etrafında tanışacağı, aynen sizinde öyle daha içinize sinen birileri olur

Konu başlığına bakınca,içerikte sözlünüzün durumu var da sizden esirgiyormuş gibi düşünmüştüm. İçeriğe bakınca öyle olmadığını anladım.

Sözlünüz cimri değil,siz fazla anlayışsızsınız. Bakış açınızı değiştirseniz mutlu olursunuz bence.
Olması gerekeni değil,olanı ele alın.

Ve artık bu süreçte bence çok da sorun olmamalı ya kimin ne ısmarladığı,ne hediye aldığı. Sonuçta adam yemiyor içmiyor para biriktiriyor.
Siz ısmarlayın,siz hediye alın. Siz kıyafet alıp,giyimine çeki düzen verin ozaman?
Elinizi biraz da siz taşın altına koyun..
ben zaten bütün bunları yapıyorum bende elimi cebime çoğu kereler atıyorum ama mesela geçen en yakın arkadaşı ders videosu istemiş bundan, o çocuğun evinde çok kaldı bi zamanlar... işte o ders videoları için 70-80 tl masraf etti.. arkadaşından masraflarını isteyecekmiş. sonnuçta en yakın arkadaşın o kadar evinde kalmışsın yani 70-80 tl nin lafını etmemesi lazımdı bence. Ben bana karşı yaptığı cimrilikleri önemsememeye çalışıyorum ama böyle konularda da yapınca üzülüyorum.. Ben sadece acele etmeyelim istiyorum düğünü seneye yapsak ne olur ki.... ama illa ki bu yaz yapacağım diye diretti....

Sadece bu sözlere dayanarak, pişman olacağınız bir evlilik ufukta görünüyor gibi geldi bana. İçinize sinmiyorsa ki öyle görünüyor, devam ettirmeyin, o da yeni atanmış illaki birileri olur etrafında tanışacağı, aynen sizinde öyle daha içinize sinen birileri olur
bilmiyorum kafam çok karışık :KK43: ayrılık kelimesi geçince de üzülüyorum :KK43:

TDK diyor ki

"sıfat
Elindeki parayı harcamaya kıyamayan, bitli, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, mıhsıçtı, nekes, pinti, sıkı, varyemez"

adamın elinde parası yok ki harcamaya kıyamasın, varı yok yi yemezlik yapsın.

Sen çalışmıyorsun herhalde ki belli oluyor.
ben çalışıyordum ayrıldım işten. kendisi ayrılmamı istedi. özel ders veriyorum haftanın belli günleri yine harçğımı çıkarıyorum yani..

Hem hemen evlenelim, hem cimri olmasın gibi bir şey söz konusu değil. Adam 3 kuruş maaşla hem Kredi ödüyor, hem birikim yapıyor hem de yaşamaya çalışıyor. Siz de gelmiş burda ay bana çay ısmarlamadı, yemek yemedik, hediye almadı diyorsunuz. Bu adam kendini bu kadar paralarken siz ne yapıyorsunuz merak ettim? Eliniz armut mu topluyor? Çayı yemeği de siz ısmarlayıverin amdem o kadar çok istiyorsunuz. Hem siz kaç kez hediye aldınız bu süreçte ona? Biraz bencil gördüm sizi kusura bakmayın.
Bende çoğu zaman hesap ödedim. ama onun 1-2 tl nin hesabını yapması canımı sıkıyor sadece. Kaç kez yemek ısmarladım. Bayan hesap ödemez dedi cebine gizlice para koydum. kaç kez sinema biletlerini ondan önce almak için koşa koşa AVM ye gittim o almasın masraf etmesin diye. Hep bizde yedik dışarıda yemek masrafı olmasın diye. 3 kez hediye aldım ve hatta bu hafta sonu buraya gelecek (yol parasını çok hesap etti hatta otobüs biletlerini bile ben aldım) avon dan parfüm aldım bi de cüzdan aldım bir tane de tişört ve pantolon almayı düşünüyorum

Şu bidelli mesellesinden başlıyayım ayda 2.700 maaş alıyor bedellide kısa dönem için aylık 3.000 TL. Yani 300 TL için 30 gün orada rezil olmaya, emir almaya değmez. İşinden ayrılacağı için bi takım kayıpları olabilir. Onlarla daha net zararda bile olabilir.

Siz çalışıp çalışmama konusunda bi şey yazmamışsınız ama paranın değeri ve borç kavramları altında pek ezilmemişsiniz gibi geldi. Yok gül almadı, yok çay içmedik. yok hediye almadı.

Ailesi konusunda bi şey diyemiyeceğim ama sizin yol değiştirmeniz garip geldi bana. Yani o sizin ANNENiz olacak ve siz kaçıyorsunuz. (Millet çok arayan kaynanadan şikayetçi)

EN ÖNEMLİSİ: Siz bu adamı daha içinize sindiremişsiniz. Gerçekten sevdiğinden istediğinden emin ol.

çocuk c,mri değilki. hesabı siz söylemişsiniz zaten 1200 lirası kredi 700 lirası masraflar 700 de düğüne diye. şimdi evlenebilmek ev kurabilmek için para biriktirme derdinde. kendi üstüne bile bir şey almıyormuş yazık o parayı ikiniz için biriktiriyor. oturup kendisi yemeyecekki. sorumluluk sahibi ve sizide seviyor. amasizin sevgi sorunlarınız var gibi.

çocuk c,mri değilki. hesabı siz söylemişsiniz zaten 1200 lirası kredi 700 lirası masraflar 700 de düğüne diye. şimdi evlenebilmek ev kurabilmek için para biriktirme derdinde. kendi üstüne bile bir şey almıyormuş yazık o parayı ikiniz için biriktiriyor. oturup kendisi yemeyecekki. sorumluluk sahibi ve sizide seviyor. amasizin sevgi sorunlarınız var gibi.

Aynen ya. Bu zamanda nerede böyle adam.

Şu bidelli mesellesinden başlıyayım ayda 2.700 maaş alıyor bedellide kısa dönem için aylık 3.000 TL. Yani 300 TL için 30 gün orada rezil olmaya, emir almaya değmez. İşinden ayrılacağı için bi takım kayıpları olabilir. Onlarla daha net zararda bile olabilir.

Siz çalışıp çalışmama konusunda bi şey yazmamışsınız ama paranın değeri ve borç kavramları altında pek ezilmemişsiniz gibi geldi. Yok gül almadı, yok çay içmedik. yok hediye almadı.

Ailesi konusunda bi şey diyemiyeceğim ama sizin yol değiştirmeniz garip geldi bana. Yani o sizin ANNENiz olacak ve siz kaçıyorsunuz. (Millet çok arayan kaynanadan şikayetçi)

EN ÖNEMLİSİ: Siz bu adamı daha içinize sindiremişsiniz. Gerçekten sevdiğinden istediğinden emin ol.

Ben atanamadım. Bir reklam ajansında çalışyordum işimden çok memnundum grafikerlik yapıyordum ama kendisi kıskançlıkları yüzünden çalışmamı istemedi çıktım işten. Başka iş bakayım dedim şimdi de özel sektörde çalştırmam seni diyor. evde otur kpss çalış diyor. bende özel ders veriyorum şu aralar. 1 gül en fazla 10 tl değil mi? sigaraya para veriyor ona buluyor bu yüzden kızıyorum.
uzaktan geçiyordum yakından geçmiş olsam yol değiştirmezdim epeyce uzaklarındaydım. Arada koca cadde vardı epey aralıydık uzak olduğu için bi de kendileri soğuk oldukları için gitmedim

sonuçta siz evleniceksiniz çok şikayetçiysen seneye düğün istiyorum bu kadar parasızlığa gelemiyorum de 27 28 yaş evlenmek için geç değil ben 32 de evlendim ayrıca sözlünüzü sevdiğinizi düşünmüyorum bencede cimri değil :KK66:

Ben atanamadım. Bir reklam ajansında çalışyordum işimden çok memnundum grafikerlik yapıyordum ama kendisi kıskançlıkları yüzünden çalışmamı istemedi çıktım işten. Başka iş bakayım dedim şimdi de özel sektörde çalştırmam seni diyor. evde otur kpss çalış diyor. bende özel ders veriyorum şu aralar. 1 gül en fazla 10 tl değil mi? sigaraya para veriyor ona buluyor bu yüzden kızıyorum.
uzaktan geçiyordum yakından geçmiş olsam yol değiştirmezdim epeyce uzaklarındaydım. Arada koca cadde vardı epey aralıydık uzak olduğu için bi de kendileri soğuk oldukları için gitmedim

X