nişanlım geldi gelir gelmez kavga ettik :(

kaba da olsa nişanlın çok haksız sayılmaz. baban hem hiçbir şeye yardım etmeyecek hem de kirasını faturasını ödeyeceksin. annen de bi yandan ayıp etmiş. herkes kafasına göre takılıyor mu sizin ailede.

canım 3 5 ay sizde kalcak ya babanla ben o durumdan bahsettim, kalacak olan o, yani hoşgörülü olması gereken de o

zaten hoşgörülü ama babam bazen tuvaleti banyoyu öyle bi kullanıyo ki inanın ben kendi kızıyım ve ben hoşgörülü olamıyorum gerçi eve gelirken babamı az çok biliyodu bende uyardım bak seninle kötü olmayalım diye.
bakalım zaman ne gösterecek.

kaba da olsa nişanlın çok haksız sayılmaz. baban hem hiçbir şeye yardım etmeyecek hem de kirasını faturasını ödeyeceksin. annen de bi yandan ayıp etmiş. herkes kafasına göre takılıyor mu sizin ailede.

aynen öyle annemde babamda çok ama çok rahatlar bunu söylemek hoş değil ama gerçek bu.
ayrılıklarıyla daha da rahat bi hayatları oldu gece geç geliyolar kardeşimide beni de zor durumda bırakıyolar çogu zaman.
şimdi bütün bunlar yüüznden bile erkenden evlenmek istiyorum.

aslında bunuda düşünüyorum hiç bişey almayıp evlendikten sonra alırım şimdilik kaba şeyleri tamamlasam yeter diye düşünüyorum ama her türlüsü zor.

aynı evde kalmanızda dogru degil bence.
ilk günden ailen yüzünden tartıştıysanız. dahası gelicektir.
kendi memleketinde iş bulup calışsa daha iyi olurdu.

Karakterlerine bakınca beraber kalmanın sizi çok arada bırakacağı belliymiş, bu işe hiç kalkışmasaydınız keşke.

Bir an önce eve gitmek isterken başkaları yüzünden gecikirsem ben de çok gerilirim, kendimi sıka sıka beklerim, çok haksız sayılmaz ama büyük tepki vermiş.

Ev kurarken aileye yardım etmenin gereği yok, bu konuda da haklı nişanlınız.
Aç değiller, açıkta değiller.
Kendinizi düşünün, elinize geçen ne ki düğün arefesi ailenize yardım edeceksiniz?

Nişanlınızın geri dönmesi herkesin hayrına görünüyor.

Hakli olan taraf nisanlin. Yazik ya insanin zoruna gider. Çocuk köle değil. Ayrica daha bugün para, Çeyiz, düğün mevzusunu halledip cozememisken ileriyi nasil tartisabiliyorsunuz anlamadim???:eek:

ilerisi zaten düğün çeyiz kendisi çeyiz istemiyorum para biriktir nakit olursa hepsini gidip bi haftada hallederiz daha ucuza dedi ama kararsızım

aynen öyle annemde babamda çok ama çok rahatlar bunu söylemek hoş değil ama gerçek bu.
ayrılıklarıyla daha da rahat bi hayatları oldu gece geç geliyolar kardeşimide beni de zor durumda bırakıyolar çogu zaman.
şimdi bütün bunlar yüüznden bile erkenden evlenmek istiyorum.

sen yine de ailene laf söyletmeden kendini biraz geri çek herkes başının çaresine baksın, kardeşine de yazık.

aynı evde kalmanızda dogru degil bence.
ilk günden ailen yüzünden tartıştıysanız. dahası gelicektir.
kendi memleketinde iş bulup calışsa daha iyi olurdu.

bende ilk başta doğru değil diye düşündüm kendi yaşadıı şehirde askere gideceği için 3 aylığına kimse işe almamış.
burda da benim ailem iş buldu boşuna kira vermesin gelsin yaşasın bizimle dediler bizde bişey demedik

Karakterlerine bakınca beraber kalmanın sizi çok arada bırakacağı belliymiş, bu işe hiç kalkışmasaydınız keşke.

Bir an önce eve gitmek isterken başkaları yüzünden gecikirsem ben de çok gerilirim, kendimi sıka sıka beklerim, çok haksız sayılmaz ama büyük tepki vermiş.

Ev kurarken aileye yardım etmenin gereği yok, bu konuda da haklı nişanlınız.
Aç değiller, açıkta değiller.
Kendinizi düşünün, elinize geçen ne ki düğün arefesi ailenize yardım edeceksiniz?

Nişanlınızın geri dönmesi herkesin hayrına görünüyor.

kesinlikle ailemle nişanlım arasında kalcam daha ilk günden kaldım hatta.
şimdi nasıl git derim inş kötü olmaz

sen yine de ailene laf söyletmeden kendini biraz geri çek herkes başının çaresine baksın, kardeşine de yazık.

bazen öyle yapayım sadece kardeşimi düşüneyim diyorum kıyamıyorum işte.
ama ne annem ne babam bu kız evlenecek bi birikim yapalım istediklerini alalım demiyolar ne yaparsan kendin yapcan daha bi sene var hallolur deyip başlarından atıyolar.

ilerisi zaten düğün çeyiz kendisi çeyiz istemiyorum para biriktir nakit olursa hepsini gidip bi haftada hallederiz daha ucuza dedi ama kararsızım

Sakin öyle bir şey yapma sonra yuzune vururlar bi Çeyiz bile getirmedi diye. Bu konuda nisanlini dinleme. Senin parana karismasi bana cok sacma geliyor, daha evli bile değilsiniz, yarin ne olacagi belli degil. Allah korusun diyelim ki ayrildiniz ee ne olacak o paralar? Bana evlenmeden ortak hesap acilmasi, ortaklasa birikim yapilmasi cok ama cok yanlis geliyor. Ayrica ailene neden yardim ediyorsun? Durumlari mi yok? Kendi ihtiyaclarini giderebilirler bencede. Ömür boyu yardim edemezsin ki. Senin de bir evin bir yuvan olacak. Insanin kendi ailesi bile olsa, kim olursa olsun alistirirsan bir gün vermezsen nankör olursun. Ona göre dikkat edin.. Paranizi kendiniz ihtiyaclariniz icin ayri biriktirir ya da ufak ufak alirsiniz. Ceyiz oyle bir gunde halledilecek bir sey degil ki. Hem cok para gitmesin diye de belki istediklerinizi alamayacaksiniz. Kendi bildiginizi okuyun. Ayrıca madem ayni evde yasiyorsunuz bi nikah kiyin olsun bitsin.

zaten hoşgörülü ama babam bazen tuvaleti banyoyu öyle bi kullanıyo ki inanın ben kendi kızıyım ve ben hoşgörülü olamıyorum gerçi eve gelirken babamı az çok biliyodu bende uyardım bak seninle kötü olmayalım diye.
bakalım zaman ne gösterecek.

ya canım bu olay ilişkinizi yıpratçak benden söylemesi yani bu aynı evi paylaşma olayı çok yanlış, nişanınla baban yüzgöz olcak, baban zaten bu yaştan sonra değişmez, herkes rahatsız olcak bu işten, keşke başka çare bulabilseniz

Sakin öyle bir şey yapma sonra yuzune vururlar bi Çeyiz bile getirmedi diye. Bu konuda nisanlini dinleme. Senin parana karismasi bana cok sacma geliyor, daha evli bile değilsiniz, yarin ne olacagi belli degil. Allah korusun diyelim ki ayrildiniz ee ne olacak o paralar? Bana evlenmeden ortak hesap acilmasi, ortaklasa birikim yapilmasi cok ama cok yanlis geliyor. Ayrica ailene neden yardim ediyorsun? Durumlari mi yok? Kendi ihtiyaclarini giderebilirler bencede. Ömür boyu yardim edemezsin ki. Senin de bir evin bir yuvan olacak. Insanin kendi ailesi bile olsa, kim olursa olsun alistirirsan bir gün vermezsen nankör olursun. Ona göre dikkat edin.. Paranizi kendiniz ihtiyaclariniz icin ayri biriktirir ya da ufak ufak alirsiniz. Ceyiz oyle bir gunde halledilecek bir sey degil ki. Hem cok para gitmesin diye de belki istediklerinizi alamayacaksiniz. Kendi bildiginizi okuyun. Ayrıca madem ayni evde yasiyorsunuz bi nikah kiyin olsun bitsin.

valla bende herşey içimde kalacak hiç bi istediğimi alamıycam diye korkuyorum.haftaya kıymayı düşünüyoruz zaten hem askeriyede lojman çıksın diye hemde insalar bi süre sonra konuşmaya başlar

NisNliniz bence cok hakli noe yardim edeceksiniz ailelere ben cok sacm buldum sizden baska kimse yokmu yardim edecek ben yardim ederim etmesinede cok az annen baban calismiyorlar mi siz olmadan once nasil para kazaniyorlardi yardim edin ama oncelik siz olun tam evlndnz 1 yil sonra yardimlar basliyck 800 maasla cocuk dusunmuyorsunz tm dusunmednz bir baktiniz oldu kismet bunun giyimiydi mamasiydi sizin ihtiyaclariniz ben misal veriyrm tm cocuk yok yaa ev ihtiyaclAri 3 yila yakin evliyim ve cocugum henuz yok ve cok para gidiyor esimde ailesine paara gonderyr ve cooook huzursuz oluyrz bazen canim bazen ewdeki hesap carsiua uymaz siz ilk kendi geleceklerinizi kurtarin sonr ailelere katkida bulunun ilk onlar dusuncesinde olmayin yoksa hep birbirinizle kavga edersinizz

valla bende herşey içimde kalacak hiç bi istediğimi alamıycam diye korkuyorum.haftaya kıymayı düşünüyoruz zaten hem askeriyede lojman çıksın diye hemde insalar bi süre sonra konuşmaya başlar

Iyi bari sonucta insanlar tabiki de konusur. Hakkinizda hayirlisi olur insallah..

ya canım bu olay ilişkinizi yıpratçak benden söylemesi yani bu aynı evi paylaşma olayı çok yanlış, nişanınla baban yüzgöz olcak, baban zaten bu yaştan sonra değişmez, herkes rahatsız olcak bu işten, keşke başka çare bulabilseniz

söyledim 3 ay sonra nişanı atıp gidecek duruma gelirsin insanlar kendi ailesine dayanamıyo bazen sen nasıl kendine güvendin dedim 3 ay nolabiir dedi.
kardeşimde dedi ki abi bence hata yaptın sinir hastası olursun bu evde ablamla bana bak ne haldeyiz dedi.
olsun sen,nle 3 ay geçircem değer dedi ama ilk günden de demediğini bırakmadı.

bazen öyle yapayım sadece kardeşimi düşüneyim diyorum kıyamıyorum işte.
ama ne annem ne babam bu kız evlenecek bi birikim yapalım istediklerini alalım demiyolar ne yaparsan kendin yapcan daha bi sene var hallolur deyip başlarından atıyolar.

sen de madem siz elinizi cebinize götürmüyosunuz ben kendim yapıcam herşeymi de zaten yardım edecek gibi durmuyolar

Git denmez ancak bunlar benim ailem ve değiştiremem ben kabullendim ama senin yadirgamani anlayabilirim bu zor zamanda ya disimizi sikacaz ya da olmaz diyip diğer seçeneklere bakacagiz diyeceksin..

Gitmek isterse zorla tutma sakin haklisin bencede böylesi bizi yiprtacak gibi gözüküyor dersin ilimli ve mantikli davran..

Bu durum sizi sarsmaya baslarsa önlemini al sakin düzelir geçer deme. Ve aileye yardim konusunda o zaman konusuruz daha biz ev kuramazken yardim düşünmek çok hayal oluyor dersin.. Sende yardim şuan düşünme çünkü zaten oldukça zor durumdasiniz

sen de madem siz elinizi cebinize götürmüyosunuz ben kendim yapıcam herşeymi de zaten yardım edecek gibi durmuyolar

kesinlikle durmuyolar..
kardeşim haftalıklarıyla bana bi senede çeyrek yapmış bu sene de yaparım abla üzülme hallederiz diyo :)
yani kardeşim olmasa şuan bile evlenir giderim o kadar bıktım kız resmen benim yaşam kaynağım.
aslında düşündüm de gerçekten kardeşimden başka kimseye yardım edecek durumda değilim şuan..
madem birini düşüncem bu kişi kardeşim olsun.

ben 800 o 1000 alacak 3 ay burda kalacak kazandığımızın yarısını yesek yarısını kenara koysak en azından yatak odasının bi kısmını biriktirmiş oluruz diye düşündük sonuçta kira vermıycez eve tabiki yicek alcaz bi kaç fatura ödeyecegız benim ilk düşüncem tüm maaşımı eve yatırmaktı yani ilk 5-6 ay birikim yapmayacktım babama yardım edecektim zaten bunun üstüne tartştık diyebilirim.

Canım zaten söylenmiştir ama nişanlının haklı,sende farkındasındır zaten,o anne bırakma konusunda senin konuşman gerekirdi bence sonuçta yoldan gelmiş,tedirgin yorgun..kalma konusunda da konuşmalıydın araba var nasılsa burdan gidersiniz dediğinde.. amaç para biriktirmek çünkü..şimdi nasipse biraz karışıkta olsa bizde sevdiceğimle evliliği planlıyoruz, aldığım maaşları harcamamam lazım,o da öyle oturduk konuştuk böyle karar aldık,ailemi de aldım karşıma anlattım durumu,babam şöyle birşey dedi her ay misal 500 tl ile altın alalım ,gerisi evlenirken bozdurursun .. yani demem o ki nişanlın bu konuda da haklı ikimizde sonra yardım edelim demiş..maaşını bana ver dememiş ki.. o_O

X