• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlü müyüm değil miyim ?

Birevlilikmeselesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
26
9
38
29
Hanımlar merhaba Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
24 yaşındayım Ben istanbulda yaşıyorum sözlüm Ankara’da . Üniversite zamanında sevgili olup daha sonra ayrılmıştık bir dönem sonra okul bitince tekrar denemek istedik. Tabi içimde daima bir ukteydi kendisi çok seviyordum.Bundan 2 sene önce evlilik teklifi aldım geçen sene ise sözlendim o zamanlar özel bir firmada asgari ücretle çalışıyordum yani İstanbul’da kalmam için işi bahane etmiyordum onun yaşadığı yerde yaşamak istiyordum. Sonra Ocak ayında müdürlük teklifi aldım. İşler değişti sözlüm kesinlikle İstanbul’da yaşayamayacağını söyledi.Düğünüme 3 ay var ve ben gün geçtikçe daha çok arada kalıyorum onu çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum çok iyi niyetli her bir planı benim üzerime kurulu bir adam ama bi yandan ise yeni bir şehir düşüncesi beni çok kötü etkiliyor hazır olmadığımı düşünüyorum işimi bırakmak istemiyorum. Hatta onunda buraya gelmesini istemiyorum bu bile beni korkutuyor birinin sorumluluğu altına girmek Benim için herşeyi bırakıp gelecek korkusu. Kısaca ne yapacağımı bilmiyorum aşk mı kariyer mi arasında gidip geliyorum evlilik beni çok korkutuyor evinin yenigelini olmak beni korkutuyor ben güçlü bir kadın olmak istiyorum farklı bir şehirde hiç bilmediğim yerde nasıl olacak onu bilmiyorum kendimi sözlü evlilik hazırlığı yapan biri olarak görmüyorum ayrıca sözlümle sevgili olmaktan çok mutlu oluyorum ana evlilik konusu geçince içimde istemsiz derece de bir korku kaplıyor. Sözlüm çalıştığı yerden asgarinin üzerinde maaş alıyor şimdiden ben o parayla nasıl geçincez korkusuyla başbaşa kalıyorum. Nolur bana aklına yatmıyorsa ayrıl demeyin herşey o kadar basit değil biliyorsunuz sizde. Belki de annemle babamın yaşadığı evlilik hayatına şahitlik etmemdir mutlu bir ailenin çocuğu değilim . Babam başka yerde yaşıyor biz başka yerde. çok çaresizim lütfen bana yardımcı olun...

Onunla sevgili olmayı çok seviyorum ama onunla bir aile kurmak beni korkutuyor. 6 senedir birbirimizi tanıyor ve 4 senedir birlikteyiz öncesi de var heves olduğunu düşünmüyorum

Kısaca ne yapacağımı bilmiyorum aşk mı kariyer mi arasında gidip geliyorum evlilik beni çok korkutuyor evinin yenigelini olmak beni korkutuyor ben güçlü bir kadın olmak istiyorum farklı bir şehirde hiç bilmediğim yerde nasıl olacak onu bilmiyorum kendimi sözlü evlilik hazırlığı yapan biri olarak görmüyorum ayrıca sözlümle sevgili olmaktan çok mutlu oluyorum ana evlilik konusu geçince içimde istemsiz derece de bir korku kaplıyor. Sözlüm çalıştığı yerden asgarinin üzerinde maaş alıyor şimdiden ben o parayla nasıl geçincez korkusuyla başbaşa kalıyorum.
Bence siz zaten cevabı biliyorsunuz.

bu celiski normal degil ama.. insan sevdigiyle evlenmek ister ömür gecirmek ister.. onunla evlenmekten mi korkuyorsunuz evlilikten mi?
Biliyorum normal değil inanın onunla konuşurken evlilik için can atıyorum ama kendimle kaldığım zaman düşünmekten gözüme uyku girmiyor ve sanırım tek korkum yeni şehirde yaşamak eğer İstanbul’da yaşıyor olsaydı o zaman böyle bir korkum olmayacaktı bundan da eminim

Biliyorum normal değil inanın onunla konuşurken evlilik için can atıyorum ama kendimle kaldığım zaman düşünmekten gözüme uyku girmiyor ve sanırım tek korkum yeni şehirde yaşamak eğer İstanbul’da yaşıyor olsaydı o zaman böyle bir korkum olmayacaktı bundan da eminim
degisikliklere acik olmak lazim.. mekan degistirmek ruha iyi gelebiliyor. ummadiginiz kadar mutlu olabilirisniz hele istanbulun kesmekesinin ardindan ankarada duzenli sakin bir hayat guzel olabilir. ben sevdigimle dunyanin obur ucuna giderim bilemiyorum bu mekan bagimliligini. dusunmenizin bir sebebi de seytan olabilir. seytan acik kapi arar hayirli isi bozmak icin vesvese verir durur. o sebeple hayirli iste acele etmek lazim derler.

bence kariyerini seç sen ondan daha iyi alıyorsan şartların ve işin daha iyiyse o senin için istanbula gelmiyorsa kendi düzenini bırakma zahmetine girmiyorsa ömrünü de geçirme bence bu adamla.
maaşın iyi olmasa bile ondan kariyerini seç bence çünkü ilerde onun sana kötü davrnamayacağını nerden bilebilirsin?
Millet 20 senelik karısını aldatıp dövüyor kadınlar sırf çalışmadığı için susuyor yıllarca.
Aşkımla işim arasında kalsaydım ben işimi seçerdim sanırsam.

Eşimle neredeyse dağ başında yaşıyoruz ama olsun onunla olmaktan mutluyum. Herkes evlilkten biraz korkar ama sizinki normal değl. Ve bu tamamen sizle alakalı yani karşıdaki kim olursa olsun sizin içinizde aşamadığınız şeyler var. Bence evlenmeyin çünkü evlilikteki en ufak bir sorunla bile baş edemeyebilirsiniz. Ama karşı tarafın da fikri önemli illa evlenmek istiyorsa ayrılmaktan başka ne yapabilirsiniz ki

degisikliklere acik olmak lazim.. mekan degistirmek ruha iyi gelebiliyor. ummadiginiz kadar mutlu olabilirisniz hele istanbulun kesmekesinin ardindan ankarada duzenli sakin bir hayat guzel olabilir. ben sevdigimle dunyanin obur ucuna giderim bilemiyorum bu mekan bagimliligini. dusunmenizin bir sebebi de seytan olabilir. seytan acik kapi arar hayirli isi bozmak icin vesvese verir durur. o sebeple hayirli iste acele etmek lazim derler.
Çok doğru söylediniz. Şeytan en çok nişanlı olan kullarla uğraşırmış biliyorum o kadar hoş naif açıkladınız ki söylediklerinizi düşüneceğim belki de üzerimde olan yüklerimden kurtulurum belki Ankara bana daha iyi gelir ben hiç böyle düşünmemiştim çok teşekkür ederim 🌺

bence kariyerini seç sen ondan daha iyi alıyorsan şartların ve işin daha iyiyse o senin için istanbula gelmiyorsa kendi düzenini bırakma zahmetine girmiyorsa ömrünü de geçirme bence bu adamla.
maaşın iyi olmasa bile ondan kariyerini seç bence çünkü ilerde onun sana kötü davrnamayacağını nerden bilebilirsin?
Millet 20 senelik karısını aldatıp dövüyor kadınlar sırf çalışmadığı için susuyor yıllarca.
Bence sanki sorun başta adamın yaşadığı şehre gitmeyi kabul etmesi.

Eşimle neredeyse dağ başında yaşıyoruz ama olsun onunla olmaktan mutluyum. Herkes evlilkten biraz korkar ama sizinki normal değl. Ve bu tamamen sizle alakalı yani karşıdaki kim olursa olsun sizin içinizde aşamadığınız şeyler var. Bence evlenmeyin çünkü evlilikteki en ufak bir sorunla bile baş edemeyebilirsiniz. Ama karşı tarafın da fikri önemli illa evlenmek istiyorsa ayrılmaktan başka ne yapabilirsiniz ki
Aslında bu noktaya onun baskısı neticesinde geldik. Hemen herşeyin olmasını istediği için geldik kendi derdimi açıkladığım zaman ise sen beni sevmiyorsun oluyor erkeklerin direk bakış açısını bilirsiniz benim aklımda seneye yapmak uzatabildiğim kadar uzatma duygusu var buna anlam veremiyorum

Tabi ki insan bunları düşünmeden edemiyor çünkü dediğiniz gibi çevremizde sürekli tanıklık ettiğimiz karı koca mevzuları aldatma dayak öldürme her gün haberlerde gördüğümüz şeyler evlendiğimde güçlü olamayacağım hissi iş kadınıyken evde kocasının prensesi olacağım hissi beni korkutuyor

Aslında bu noktaya onun baskısı neticesinde geldik. Hemen herşeyin olmasını istediği için geldik kendi derdimi açıkladığım zaman ise sen beni sevmiyorsun oluyor erkeklerin direk bakış açısını bilirsiniz benim aklımda seneye yapmak uzatabildiğim kadar uzatma duygusu var buna anlam veremiyorum
Karşı tarafın da kötü niyetli olduğnu düşünmüyorum. Orta yolu bulmalısınız aslında farkında olmadan ikinizde birbirinize kendi istediğiniz şeyi yaptırmak istiyorsunuz.

Back