Sözelci olup Türk Dili ve Edebiyatı okumak kötü bir durum mu?

20ysndabrcck

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
8
0
1
20
Sozelcıyım ve matematiğim ıyı degıl.
Güzel şiir yazabiliyorum.İfadelerimin çok net olduğunu söylemişti edebıyat öğretmenim.
Sözelci olmak kötü bir şey mi?

değil ben de sözelciyim ve dilciyim.. herkes havalı buluyor aksine 😂 ama edebiyatcılar biraz sey oluyor 🙄🙄😂

ben sözelde ve dilde derece yapmıştım ama maalesef hayalci davranıp yanlış bölüm seçimi yaptığımı düşünüyorum. o yüzden gerçekçi bakmanı tavsiye ederim, göreceğin derslerden çok çalışmaya başlayınca gününü neyle geçireceğini hesapla, düşün. maaşını, ortamını, statünü. dil edebiyat, tarih bölümlerini akademiden devam etmeyi düşünüyorsan okumanın mantıklı olduğunu düşünüyorum ya da yazarlık, köşe yazarlığı, editörlük vs. yapabilecek çevreyi edinebileceğini, okumayı yazmayı sevdiğini düşünüyorsan.
sanat tarihi okuyup turist rehberliği yapabilirsin böyle bir rehber tanıdım inanılmaz donanımlı, özgür yaşayan bir kadındı. ama eve bağlı kalmadan hayatımı yaşarım, entelektüel olurum, gezerim dersen. bildiğim kadarıyla arkeoloji bölümü de akademide devam edilecek bölüm, sahadaki araştırma kadroları o şekilde oluşuyormuş. direkt öğretmenlik bölümleri okuyabilirsin düzenli hayatım, maaşım olsun dersen. görsel iletişim tasarımı, yeni medya bölümleri çizime, tasarıma, bilgisayara, kodlamaya yatkınlığın varsa. reklam sektörüne geleceğim şimdi. ben sinema mezunuyum reklam ajansında ve dizi setlerinde çalıştım, aileden destek görüp ekipman, bilgisayar vs. alabileceksen, işsiz kalınca sıkıntı çekmeyeceksen, mesai saati olmadan ha babam çalışabileceksen, yine sana gelecek sağlayacak geniş çevreyi (network) edinebileceksen, özgün fikirlerim var yazarım, çevreme satarım, çekerim, çizerim, üretirim diyorsan çalış. ben kendi sektörümü tavsiye etmiyorum, beni de okuma diye uyarmışlardı dinlemedim. ne okursan oku derslerini iyi tut, hocalarına yakın ol ki akademide devam etme ihtimalin cebinde kalsın. okul harici de okuyarak kendini geliştir.
mezun olurken kpss'ye girip memur da olabilirsin. kpss'de azıcık kadroyla alım açıldığını gördüğüm bölümler sanat tarihi ve arkeoloji.
neyle mutlu olacaksan onu yap. yolun açık olsun.

Son düzenleme:
Back
X