• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sözel bölümü bitiridm ama tm'den psikoloji seçmek istiyorum..

sorununu anlamadım canım, katsayı olayını mı dert ediyosun yoksa uzun zaman mat görmedim yapabilir miyim gibi mi düşünüyosun?
liseyi bitirdiğin seneden sonra alanın farketmiyodu her alandan tercih yapabiliyodun katsayı sorunu olmadan geçen seneye kadar, şimdi de değiştiğini hiç sanmıyorum :71:

bende aynı şekil tm-3 çözerek giriliyo zaten araştırmışsındır :) ama yine belirleyici olan türk dili ve edebiyatı biraz daha şanslıyız o konuda bunlarda konuların dağılımları ;

LYS TM-3 Puan Türü için Türkçe Test Ağırlıkları : %15
LYS TM-3 Puan Türü için Temel Matematik Test Ağırlıkları : %10
LYS TM-3 Puan Türü için Sosyal Bilimler Test Ağırlıkları : %10
LYS TM-3 Puan Türü için Fen Bilimleri Test Ağırlıkları : %5
LYS TM-3 Puan Türü için Matematik Test Ağırlıkları : %18
LYS TM-3 Puan Türü için Geometri Test Ağırlıkları : %7
LYS TM-3 Puan Türü için Türk Dili ve Edebiyatı Test Ağırlıkları : %25
LYS TM-3 Puan Türü için Coğrafya-1 Test Ağırlıkları : %10

yani düzenli ve planlı çalışılırsa kolayca girilebilen bi bölüm =)

Son düzenleme:
sorununu anlamadım canım, katsayı olayını mı dert ediyosun yoksa uzun zaman mat görmedim yapabilir miyim gibi mi düşünüyosun?
liseyi bitirdiğin seneden sonra alanın farketmiyodu her alandan tercih yapabiliyodun katsayı sorunu olmadan geçen seneye kadar, şimdi de değiştiğini hiç sanmıyorum :71:

o kdar zamn mat görmedim yapabilrimiyim diye endişe duyuorum ..

o kdar zamn mat görmedim yapabilrimiyim diye endişe duyuorum ..

o zaman bu senin biliceğin iş biz burda yorum yapsak seni ancak yanlış yönlendiririz,

kendine sor sırayla,
1)neden sözel seçtim mat yapamadığım için mi?
2)mat yapamıyosam anlamadığımdan mı yoksa sevmeyip çalışmadığımdan mı?
3)psikolojiden kesinlikle emin miyim? ne kadar istiyorum? sevmesem bile sırf bu hayalim için matematiğe katlanabilir miyim? (psikolojiye tm'nin en sözel agırlıklı bölümden girilir ama biyoloji matematik mantık vs pek de sözel olmayan dersleri vardır, sözeller de var tabi ki)

bunları düşün, cevapların olumluysa düzgün bi çalışma programıyla olabilir yani, mat çözebilenler de senin gibi insan, hiç birimiz anamızın karnından mat bilerek doğmadık :))
ama bu sene girceksen vakit dar, o zor işte

yeni sınav sistemini biliyosundur zaten.sözellerin iyi olsun birazda mat yaptın mı bu iş tamamdır :) iyi bilen bi arkadasından rica et birlikte çalısın.istedikten sonra hiç bişey seni tutamaz.bak bana sözel çıkışlıyım ama anestezi okuyorum :66:

Back
X