Söz Kesimi Sözdeki takılar

Erkek tarafi bu kafayla sizin adetlerinizi ve isteklerinizi önemsemez ki zaten. Onlar paranin takinin derdinde. Durumlari fazla yok sanirim oradan gelecek parayla bir seyleri yapmayi planliyorlar ?
Takı töreni olursa zaten bana kimse takmıcak bizden cok kişi bile gelmiyor genel olarak kendi taraflarını çağırdılar. Bu sefer ben garip duruma düşcem bana kimse takmıcak sadece erkeğe takılcak. Evet gelecek parayla bilezik olmayı düşünüyorlar

Bende öyle diyorum ben kurdele takmıyım sen tak sana takılsın o zaman diye ama olmaz diyorlar öyle
Ay takmayınnnnn. Yahu takmayın. Takmazsınız. Kurdele almazsınız. Bizde böyle dersiniz. Ne yapalım gidip sözlünüzle mi konuşalım? Gerçekten hayatı kendinize zorlaştırıyorsunuz. “Bizde adet böyle” diyip takmazsınız.

Oooooo hem kız tarafı takı takmıyor hem de erkek tarafı sadece geline takıyor. Ne güzel adetmiş o öyle yav. Biraz uyduruk geldi gerçi çevir kazı yanmasın tarzı

bizde de öyle olur, erkek tarfı ne takarsa geline takılır
kız tarafı anne baba kardeşlr takmak isterse takıylıyor yoksa takan olmaz hepsi düğünde takılılır ,

erkek tarafıda çok takı takmaz işin aslı ,

Kızlar söz kesimim olcak nişan yapmıcaz o yüzden erkek tarafı takı töreni olsun dedi
Takılarda erkek tarafı misafirledi erkeğe kız tarafı kızamı takar yoksa sadece gelinemi takılır
Bizim sadece söz olduğu için sözde kız tarafı takı takmaz diye sorun yaşıyoruz
Sözde erkek tarafı kıza takı takar hatta tepsi gezdirilir herkes oraya para atar
Yadırganmış ama bizde de ne sözde ne de nişanda damada altın/para takılmaz… Erkek tarafından da yüzük dışında bir şey beklenmez. Takan olursa gönül zenginliğinden takar yani :) Nikah olunca, kız tarafı geline, erkek tarafı da damada takar, (kızın anne/babası saat takabilir) yine de altınların tamamı geline aittir. İstediği gibi kullanır, saklar vs…

2 defa evlendim, ikisinde de karşı tarafa “bizim bir adetimiz de beklentimiz de yok” dedik. Böylece onlar yapmak istediklerinden geri kalmadı, bizim de yapmamız/yapmamamız sorun olmadı… Yerinizde olsam kafama takmam, onlar taksın, sizin böyle bir ritüeliniz yoksa davetlilerinize “takı takın” diyemezsiniz…

merak edenler için: eski İstanbul rumuyuz. Kız tarafı evlenirken de yatak odasını alır, ufak ev aletlerinden, mutfak ve banyo eşyalarından (beyaz eşya değil) çeyiz hazırlar vb… Mevzu örf adetse böyle, ama pratikte kimin ne kadar imkanı varsa o ölçüde yapması daha doğru…

Takı töreni olursa zaten bana kimse takmıcak bizden cok kişi bile gelmiyor genel olarak kendi taraflarını çağırdılar. Bu sefer ben garip duruma düşcem bana kimse takmıcak sadece erkeğe takılcak. Evet gelecek parayla bilezik olmayı düşünüyorlar
Garip falan olmazsin adetleriniz farkliymis. Taki olacagi zaman damat bey taksin kendi boynuna kurdelasini sizde biz sozde taki takmayiz adetimiz boyledir siz buyrun takin diyin cekilin kenari bu ne boyle ya 🙄

Bizde ne sözde ne nişanda kimse bişey takmaz sadece geline yüzük ya da bilezik takılır onu da eşi ve ya ailesi yapar takar. Akrabalar falan herkes düğünde takar. İlk defa duydum sözde takı merasimini. Ee düğünde tekrar mı takacaklar anlamadım ben 🙄

Bizde ne sözde ne nişanda kimse bişey takmaz sadece geline yüzük ya da bilezik takılır onu da eşi ve ya ailesi yapar takar. Akrabalar falan herkes düğünde takar. İlk defa duydum sözde takı merasimini. Ee düğünde tekrar mı takacaklar anlamadım ben 🙄
Bende ilk defa duydum ama karşı taraf hem sözde takı takmış akrabalarına hemde düğünde o yüzden almak istiyorlar

Oooooo hem kız tarafı takı takmıyor hem de erkek tarafı sadece geline takıyor. Ne güzel adetmiş o öyle yav. Biraz uyduruk geldi gerçi çevir kazı yanmasın tarzı
Neden öyle diyorsunuz bizim burda söz nişanda kız tarafı bir şey takmaz erkek takar kıza erkek tarafı da kıza yada erkeğe takar. Doğu da böyle

Kızlar söz kesimim olcak nişan yapmıcaz o yüzden erkek tarafı takı töreni olsun dedi
Takılarda erkek tarafı misafirledi erkeğe kız tarafı kızamı takar yoksa sadece gelinemi takılır
Sözde erkek tarafı kıza takı takar hatta tepsi gezdirilir herkes oraya para atar
Sözde takı töreni mi olurmuş ya hiç duymadım böyle saçma adet. Normalde kız tarafı erkeğe erkek tarafı kıza takar. Aileniz size taksın yarın öbür gün söz atarsanız geri alamazsınız.

Açık açık belirtin sonuçta nişan kısmı kızın evinde oluyor deyin. Ne takacaksanız düğünde taksınlar.

Sözden sonra ne zaman durumunz olursa dedim. Benim derdim takı töreni istemiyorum. Takı töreni olacaksa da sözde geline takı takılır sadece takılan takılar gelinin olur. Ya böyle olsun ya da hiç takı olmasın diyorum
Sözde takı takmak çok manasız her aile taktığı parayı kendine geri alacaksa takı takmanın ne manası var ki. O parayla kuracağınız evinize bişey almayı önerin. Zaten sözde Ortaya konu olacak yüksek bi mevla da cıkmaz ki. Sizin adetle bizimki birbirine benziyor. Bizim ki gibi çeyiz almayı teklif edin

Sözde takı takmak çok manasız her aile taktığı parayı kendine geri alacaksa takı takmanın ne manası var ki. O parayla kuracağınız evinize bişey almayı önerin. Zaten sözde Ortaya konu olacak yüksek bi mevla da cıkmaz ki. Sizin adetle bizimki birbirine benziyor. Bizim ki gibi çeyiz almayı teklif edin
Büyük ihtimal takı alcaklar parayla

Büyük ihtimal takı alcaklar parayla
Alsınlar boşverin. Size de takın ve o paraları bize verin demiyorlarmış en azından. Sizin mahcup olduğunuz konuyu anladım ben. Sizde öyle bi adet olmadığı için kimse size bişey takmayacak mahcup düşeceksiniz. Bunu düşünüyorsunuz. Tarafınızla konuşun onlarda görüntü olarak taksınlar. Söz sonu geri verirsiniz.

Bende ilk defa duydum ama karşı taraf hem sözde takı takmış akrabalarına hemde düğünde o yüzden almak istiyorlar
Erkek tarafı taksın o zaman siz karışmayın. Herkesin adeti geleneği farklı bizde yok dersiniz olur biter.

X