Gerçekten böyle düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorsum ama yüreğime su serptiniz.Bunların 3te birini söylesem annem yaygaralar koparır ben hiçbirşey demedim sessizce aldım eşyalarını çıktım bu saatten sonra allah muhtaç etmesin ama kendine aniden birşey olsa kim bakıcak nasıl yüzü olcakBundan sonra kendi işine kendisi koştursun. Benzer şeyleri ben de yaşadım.
Belki hastadır, bakamıyordur, yazıktır cümleleri benim içimi soğutup gönlümü alamaz. Zamanında söz verirken düşünseydi. Hiç affedilesi bir şey değil. Önce bi höst deyin, sabahtan akşama ne iş bırakılır ne bakıcı bulunur. Zaman bermeli size ki bir çıkar yol bulun. Bu resmen öldürücü darbe. Herkese karşı da mahçup eder. Böyle düşüncesiz insanlar kimseye söz vermesin yaaaa, bir tek siz yıkılmıyorsunuz, yaptığınız planlar verdiğiniz sözler, sizden beklenenler, her şey yerle bir oluyor.
Ben uzun bir zaman ziyaretine falan gitmezdim açıkçası, gelince de coşkuyla karşılamazdım. Kazık atana mesafe candır
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Söz veripte tutmayan annem
- Konu Sahibi melina123
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Olay tam olarak bir öğlen arayıp istemiyorum diyip eşyalarını hazırlamak oldu bende 1 yıl bakmasını istemiştim sadece kreşe 2 yaşında alıyorlar diyeİki çocuğum var, aileden kimseye saatlik bile baktırmış değilim. Gece kendimiz için acile gidecek olsak bile uykudan uyandırıp taşıdık, taşıyamayacaksak eve doktor çağırdık 8 senedir. Küçük yaşına gelmedi daha, aylardır işyerine taşıyorum. (kendi işyerim şükürler olsun böyle bir imkanım var ama yine de çok kolay diyemem)
Normal şartlar altında ben de ileride torun bakmayı düşünmüyorum. Benlik değil.
Ama çocuğumun o işe ihtiyacı varsa anne olarak elimi taşın altına koymam gerekir diye düşünüyorum.
Sağlık sorunu olur amenna, ama bir öğlen canım çocuk bakmak istemiyor diyeni cidden silerim.
Kadınsal hastalığım çıktığı için hamile kalmam gerekti yoksa bir daha anne olamayabilirdim.Işın tedavisi olduğumda yumurtalıklarımın hiçbiri kalmıyormuş bu sebepten öteleyemedimBen annelerin torunlara bakmasını doğru bulmuyorum onlara üzülüyorum yazık belli bir yaşa gelmiş onlarda çekmiş etmiş çocuk büyütmüş bırakın artık rahat etsinler yazık. Maddi durumunuz iyi değilken çocuk fikrini biraz erteleseydiniz keşke siz de
- 29 Mayıs 2021
- 13.490
- 87.481
- 548
- 36
Aile olmak böyle bir şey değil.
Annenize zor gelmiş olsa bile, telefon edip hemen torunun eşyalarıni kapıya koymasi çok çirkin bir hareket. Eve gidince düzgün bir sekilde konuşur sizinle, farklı bir yol bulunur mu bakılır, sonra duruma göre yine bakmayacaksa bile bunu insan gibi yapar, pat diye al çocuğunu git demek nedir yani.
Ben ciddi kırılır, iletişimi en aza indirirdim böyle bir durumda.
Annenize zor gelmiş olsa bile, telefon edip hemen torunun eşyalarıni kapıya koymasi çok çirkin bir hareket. Eve gidince düzgün bir sekilde konuşur sizinle, farklı bir yol bulunur mu bakılır, sonra duruma göre yine bakmayacaksa bile bunu insan gibi yapar, pat diye al çocuğunu git demek nedir yani.
İşten pazartesi ayrılmaya gidicem eşyalarımıda alıcam.İş yerinde tam istediğim pozisyona gelmiştim 1 haftadır ona seviniyordum şimdi böyle olunca bütün herşey kaç yılımın emeği suya düştü. İçeride kalan kıdem haklarımın yanmasıda cabasıUzucu bir durum iki ayda ne yasanmis olabilir bir yil idare edebilirdi iki yasiinda krese verirdiniz amabu durmda isten cikin kendiniz bakin annenizede mesafe koyun hicbir isine kosmayin kimin cocuguna baktiysa o ilgilensin
Anladım geçmiş olsun özel bi durumunuz varmış ama dediğim gibi annenizin tavrı keskin olmuş ama söz bile verse mecbur değil unutmayın insna yaşlandıkça tahammül edemiyor çocuklara cidden .ablanızın çocuğunda tüketmiş belliki enerjisini hevesini böyle yorumlayınKadınsal hastalığım çıktığı için hamile kalmam gerekti yoksa bir daha anne olamayabilirdim.Işın tedavisi olduğumda yumurtalıklarımın hiçbiri kalmıyormuş bu sebepten öteleyemedim
Ne anneler var çevremde vallahi imreniyorum yengemler teyzemler hepsi torunlarına baktı büyüttü öyle 1 yılda değil okula başlayıncaya kadar benim annemde ağlayarak çocuk gibi ben bakmak istemiyorum diye 2 ayda bıktıAile olmak böyle bir şey değil.
Annenize zor gelmiş olsa bile, telefon edip hemen torunun eşyalarıni kapıya koymasi çok çirkin bir hareket. Eve gidince düzgün bir sekilde konuşur sizinle, farklı bir yol bulunur mu bakılır, sonra duruma göre yine bakmayacaksa bile bunu insan gibi yapar.
Ablamınkinede bakmamış olsa belki daha az takılıcaktım ama birininkine bakıp diğerininkine hiç bakmamakta ayrımcalık oluyor.Bunun için gerekçeside bizim kız uyumuyormuş diğer torunu çok uyurmuşAnladım geçmiş olsun özel bi durumunuz varmış ama dediğim gibi annenizin tavrı keskin olmuş ama söz bile verse mecbur değil unutmayın insna yaşlandıkça tahammül edemiyor çocuklara cidden .ablanızın çocuğunda tüketmiş belliki enerjisini hevesini böyle yorumlayın
- 16 Haziran 2011
- 14.958
- 63.103
- 798
Ne tuhaf bir kıyas bu. Anneler kendi evlatlarını büyüttükten sonra torunlarına da bakmak zorunda mı ? Bakmak istemeyenler annelikten mi atılıyor ?Sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil kimse… sizde koşturmak zorunda değilsiniz bırakın öbür kızları koşsun zordayken yanınızda olmayan anneyide iyi günde lütfen siz yaklaştırmayın maddi zorunluluğunuz olmamış olsa hadi neyse der affedin derdim ama bu sekılde affedilmemeli bence . Ve bundan sonra bu olayı asla unutmayın ..
insan çalıştığı yerden işi bırakacağında bile patronuna zor durumda kalmasın die haber eder eleman bul der. Sizin anne pat die toparlamış kapıya koymuş torun bu yaaa neye ne kadar bunalmış olabilirsin ki bugün bunalırsın kızım yarın izin al der dinlenir ertesi toparlanırsın başınıza bi iş gelse demekki iki ay zor bakacak …
- 6 Mart 2024
- 2.336
- 2.185
- 48
Benım ilk cümlem kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil yazıyor .. ne diyorsunuz siz iyi misiniz .Ne tuhaf bir kıyas bu. Anneler kendi evlatlarını büyüttükten sonra torunlarına da bakmak zorunda mı ? Bakmak istemeyenler annelikten mi atılıyor ?
- 16 Haziran 2011
- 14.958
- 63.103
- 798
Mesajınızın devamındaki cümle peki ?Benım ilk cümlem kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil yazıyor .. ne diyorsunuz siz iyi misiniz .
bırakın öbür kızları koşsun zordayken yanınızda olmayan anneyide iyi günde lütfen siz yaklaştırmayın
- 6 Mart 2024
- 2.336
- 2.185
- 48
Devamı peki..Mesajınızın devamındaki cümle peki ?
siz evladınız maddi sıkıntıdayken her çocuğunuza koşup bi kızınızı sanki elmiş gibi gereksiz bi sebeble toplayıp valizini çocuğuyla çıkartır mısınız ?
Yok benden ne istiyorsunuz onuda anlayamadım.
- 9 Mart 2011
- 11.802
- 9.204
- 448
ya herkes bir mi allah aşkınaAnnem hep ben yaşlanınca huzur evine giderim kimseye ihtiyacım yok diyip duran bi kadın bende olurmu anne öyle şey ben sana gül gibi bakarım derdim hep.Annem sevgi vermedi bize hiç bir kere güzel kızım dememiştir.kardeşlerimede aynı şekilde.Doğuma girdiğimde bile uyuyordu hiö endişelenmemiş bile doğumdan sonra torunu için kalmaya gelmek bile istemedi olaylar çıkardı 3 günlük lohusayken hüngür hüngür ağladım şokundan
ben anamın evinde kalamıyordum karşı karşıya oturduğumuz halde
kızımın evinde de gidip kalmam çünkü evimden başka yerde kalmak istemiyorum sevmiyorum
insan günden güne bile değişiyor
ablanızınkine bakmıştır da artık kafası kaldırmıyordur
yine de bakmak istemiş ama dayanamamış olabilir
ben torun falan bakamam da zaten şimdi yeni bir çocuk bile bakamam
nasıl mecbur gibi konuşuyor bi de küsüp kızıyorsunuz anlamadım
Son düzenleme:
- 15 Temmuz 2016
- 8.163
- 13.631
- 248
- 29 Mayıs 2021
- 13.490
- 87.481
- 548
- 36
O kadar bakmak istemeyebilir. Belli bir yaştan sonra çocuk bakmak çok zor. Ben bakmak istemeyeni de anlarım ama annenizin yaptığı sizi direkt ortada bırakmak. Başta söz vermiş, artık bakmayacaksa bile bunun bir yolu yordamı olur. Öyle pat diye kapıya eşya bırakılmaz yani.Ne anneler var çevremde vallahi imreniyorum yengemler teyzemler hepsi torunlarına baktı büyüttü öyle 1 yılda değil okula başlayıncaya kadar benim annemde ağlayarak çocuk gibi ben bakmak istemiyorum diye 2 ayda bıktı
- 3 Şubat 2018
- 25.490
- 109.813
- 598
Annem hep ben yaşlanınca huzur evine giderim kimseye ihtiyacım yok diyip duran bi kadın bende olurmu anne öyle şey ben sana gül gibi bakarım derdim hep.Annem sevgi vermedi bize hiç bir kere güzel kızım dememiştir.kardeşlerimede aynı şekilde.Doğuma girdiğimde bile uyuyordu hiö endişelenmemiş bile doğumdan sonra torunu için kalmaya gelmek bile istemedi olaylar çıkardı 3 günlük lohusayken hüngür hüngür ağladım şokundan
Aslinda annenizin huylari belliymis. Size sevgi vermeyen insan cocugunuza da bakmaz. Bence böyle yüz üstü birakilmak cok kötü, ama mecbur baska bir cözüm bulmalisiniz. Sahsen ama bundan sonra bende her isine kosmazdom
Sizi çok iyi anlıyorum anneniz gerçekten ablanizin çocuğuna bakıp sizinkine bakmayarak size bir haksızlık yapmış oluyor birde söz vermiş burda haklısınız
Değer taraftan kendimden biliyorum 47 yaşına gireceğim inanın gün günü aratıyor
Belki ablanizda daha enerjikti şimdi hali dermanı kalmadı bunu anlayabilirim bence sizde anlayış gösterin
Değer taraftan kendimden biliyorum 47 yaşına gireceğim inanın gün günü aratıyor
Belki ablanizda daha enerjikti şimdi hali dermanı kalmadı bunu anlayabilirim bence sizde anlayış gösterin
Kızlar bir akıl verin çok doluyum çok sinirliyim ne yapıcam bilmiyorum.
Bir kızım var şuan 10 aylık olucak 7. Ayında işe başladım kızıma annem bakıcam diye hamile kalmadan bile söz veriyordu bakmayada başlamıştı taki 3 gün önce ben işteyken arayıp ağlayarak ben bakamıyorum işi bırak gel götür kızını diyinceye kadar daha 2 ay bakmıştı oysaki.Doğumdan sonrada hiç yanımda olmadı kalmadı etmedi.2 yaşında kreşe vericem diye anlaştık bende zaten ömür boyu bak demedim.Yok hastalandım yok başım tuttu hastaneye gitcem dedi tamam anne iyileşinceye kadar izin alayım 1 ay 2 ay ne kadar istersen dedim yok ben bakmak istemiyoruma döndü.Ablamın kızına 2 yıl baktı ama bana gelince bakmak istemiyorum olması üzdü ve bozuldum açıkcası herşeylerine ben koşturuyorum diğer kızları değil.Annemin hasta olması gerçek bir konu olsa anlıcam ama annem ablamın kızına bakarkende hastalandım bakmıcam der bırakırım diye anlatan bi kadın şimdi böyle demesi inandırıcı gelmiyor.Konuşmaya halini görmeye gittim hiçbirşeyi yoktu evini temizlemiş halılarını değiştirmiş yemek yapıyodu kızımın eşyalarınıda toplamış hepsini kapının dibine koymuş kafasında direk bitirmiş.Benim maddi sıkıntı içinde oldugumuda biliyor.Ben konuşup orta yol bulmaya çalıştıkça yok yok istemiyorun diyip durdu bende tüm eşyalarını alıp geldim kızımın.İşi bırakmak için patronumla konusmaya gidicem pazartesi günü.Başka bakabilcek kimsemde yok.Siz olsanız ne yapardınız nasıl bi tavır alırdınız allah aşkına çizgimi çekmelimiyim?
Önceki torununa iki yıl baktığı için kendine güvenip söz vermiştir muhtemelen ama yapamamış, ileri yaşlardaki insanları anlamak lazım, ben olsam gönül koymam