• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz kesme prosedürleri

kravat takılıp takılmaması niye devlet meselesi gibi olmus anlayamadım.

kimisi kravatta rahat edemez. :19:

benim nişanlım da istemeye geldiklerinde yani sözümüzde kravat takmadı. babam da takmamıstı.:26:

giyinişleri güzel miydi evet?

bence erkek arkadasının bunları dile getirmesi yanlış olmuş.( ailesinin gazına gelip bunları sana söylemesi hos değil)

--

ayrıca baban düsünelim demiş.

olması gereken senin erkek arkadasına söyleyip uygun bir gün( her iki taraf için de ) onların size tekrar gelmeleridir. :42::42:

oldu olcak baban seni kurdelalayıp hediye paketi gibi onlara göndersin direkt bari. ne münasebet baban arayacak onları.

yorumun için çok teşekkür ederim..valla güldürdün..bende gel git taraftarı değilim ama neden se babamın ağzından evet kelimesi çıkmadı diye çok kırılmışlar.oysaki babam yüzükleri takarız bidahaki gelmenize dedi düşünün artık..şimdi pişmanım keşkede öyle demeseydi.aile kendilerini çok beğenmiş çok burunları havada..sonumuzu çok merak ediyorum açıkcası

Bana trip atmana gerek yok.
Kayınvaliden değilim çok şükür :)
O zaman sevgiline söyleyecektin babam ilk seferde vermez bizde devlet töreni yapılır o göre sizde pek önemsemeden gelin diyecektin.
Onlar ne giyineceklerdi özenli ne de kızı verirler diye düşüneceklerdi.
öyle size akşam oturmasına gibi gelmiş olacaklardı.
Burada kabahatli olan onlar değil ki onları uyarmayanlar.
Nereden bilsinler sizin aile kurallarınızı insanlar?
Memlekette bin tane etknik köken var.Hepsinin türlü türlü usulü var.
Bizde de şehir dışından geldiler eşimin ailesi 8 saatlik yoldu.
Ben eşimi aylar evvel getirip babamla tanıştırmıştım zaten yıllardır sevgilimdi.
Diyorum ya görücü usulüyse söylediklerim sizin için katiyyen geçerli değil.

senin 8 saatlik yolun varmış bence hiç yorum yapmasaymıştın.. e heralde geldiklerinde vercek baban :)) yok bide 2 3 kez gelseydi nolurdu 3 yılda söz yapardınız heralde..Allah iyiliğini versin :)))

Ailelerin ikisinide kızamayız aslında.
Herkesin beklentisi başka başka.
Kızı istenecek babanın veya kız isteyecek adamın da elinden geldiğince iyi giyinmesini evine gelenlere veya evine gittiklerine saygı duymasını isterim.
Kravat takmamış derken belki de yeterince saygı görmedik demek istediler.
Ama şimdi konu sahibine sorunca babam mükemmeldir ,erkek arkadaşımın ailesi tüü kaka diyeceği için hiçbirzaman gerçeği öğrenemeyeceğiz.
Çünkü tek taraflı dinliyoruz.
Ben de oğlan annesi babası olsam gençler anlamış bize de gidip istemek düşüyor.
Neden uğraştırılıyoruz ki diye düşünürüm.
Ama kızın babası da kız alacaklar sürünsünler diyebilir zora koşabilir.
Kız alırken ağızlarından burunlarından getirilenler kızı aldıktan sonra onun ağzından burnundan getiriyor.

Elbette herkesin aile yapısı başka benim babam otoriter kuralcı bir tipti ama ben adamı sevmişim yıllardır birlikteyim.
Evleneceğim gidin gelin tekrar gelin yok arayın ısrar edin falan bunlar bu dönem için fazla gibi geliyor.
Ama bunlara sahip çıkanlarda vardır ama karşıdaki insanın bunlara uymasını istiyorsak uyarmalıyız demek istedim.
Mesela babam dedi ki eşimin ailesi geleceği zaman kalabalık gelmesinler birbirimizi tanıyabilelim karmaşa olmasın dedi.
Ama bazı aileler var kız istemeye 50 kişi falan gidiyor.Ben uyardım eşimi.
Bunun gibi..

demişsin ya burnundan getiriyor bazıları..bende ona çok karşıyım ama 2 kere giderler bu çok normal ilki tanışma faslı gibi olur çünkü..onların istediği 30 kere gelsinler değil ki?
mesela amcam kızını 3 ay sonra vermiş bu çok saçma bence de ama 2 kere gitmeye de kimse laf etmemeli bence..2. kez gidilmesi orta yoldur..dahası tabi ki fazladır..

ben onların ailesine tüü kaka demiyorum...10 kez gelsinler demiyoruz zaten şehir dışında oğlumuz gelsin yüzükleri takarız inşallah dedi babam daha ne desin...canım senin durumun farklı 8 saatlik yoldan bi zahmet geri göndermesin baban :))
ayrıca naz falan yapmadı yine görüşürüz takarız yüzükleri inşallah biraz daha düşünüp karar verelim dedi..

O zaman sorun yok.
Yani baban yüzükleri takalım demiş,mesafede yakın diyorsun.
Sorun ne anlamadım kızı verdim gitti lafını etmemesi mi?
Onlar gelirken yüzükleri yanlarında mıydı?
Bir de oğlan nerede o arada o gelmedi mi ki o gün :)
Konuya bir hışımla girdim ama şimdi kafam çok karıştı yahu :P

senin 8 saatlik yolun varmış bence hiç yorum yapmasaymıştın.. e heralde geldiklerinde vercek baban :)) yok bide 2 3 kez gelseydi nolurdu 3 yılda söz yapardınız heralde..Allah iyiliğini versin :)))

Hahah doğru bu yaz falan evlenecek durumda olurdum herhalde.
Bence sizde yanlış anlaşılmalar olmuş.
Muhtemelen senin sevgilin yanlış laf taşımış gidip kızı isteyeceğiz yüzüğü takacağız falan demiş herhalde.
Aklıma başka birşey gelmiyor.

Hahah doğru bu yaz falan evlenecek durumda olurdum herhalde.
Bence sizde yanlış anlaşılmalar olmuş.
Muhtemelen senin sevgilin yanlış laf taşımış gidip kızı isteyeceğiz yüzüğü takacağız falan demiş herhalde.
Aklıma başka birşey gelmiyor.

eğer yanlarında yüzükle gelseydi babam oracıkta takardı.sevgilim şehir dısında suan 2 ay sonra gelecek..hele bi gelsin o zaman takarız dedi babam.laf çıkartmalarına üzüldüm sadece..sevgilimin dediği de neden baban evet demedi..bk bababm diyoki sen geldiğinde yüzükleri takarız dedi..yok anlamıyo bayagı doldurulmuş galiba günahını almayım ama..ben laflara üzülüyorum babamın kıyafetiyle ne alaka..üzüldük baban evet demedi dese ok..herneyse :D

Back