• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz kesme prosedürleri

canım normalde siz daha sonra dediğiniz için zmanı sizin belirlemeniz lazım:) fakat erkek tarafıda arayabilirmi evet arayabilirler ama adet sizin uygunuz diye haber vermeniz... onlarında ilk seferde vermediler kırıldık diye caz yapmalarına gerek yok manavdan armut almıolar sonuçta:) baban krvatmı takmamış olabilir nolmuş yani adam belki takmayı sevmiyo üstü temizmiydi evet kumaş pantolon gömlek varmıydı evet benim kp.de takmamıştı ama sorun etmedik çünkü adam sevmiyo üstü başı temizdi ciddi giyinmişti ohooooooo takılcak daha neleeeeeer neleeeeeeeeer çıkcak kravatı hatırlamıcakısnız bile:) ama sonu çok güzel oluyo çekilen tüm sıkıntılara değiyo emin ol:)
azcık kurnazlık yapim diosanda arasın kv. bizimkiler şu gün müsaitlermiş gelebilirsiniz derim sonrada anneme anne şu gün gelmek istiolarmış derim oh mis orta bulundu:) gelirler isterler:) sıkam böle şeler için canını sakın:)

çok duygulandım yazdıklarına canım benim ya çok samimi yazmışsın çok sağol :(( sosyete gibi görünüyolar ama hiç alakaları yok bunada çok üzülüyorum insan neyse o

yani sözün özü bunlar çok problem edilecek şeyler değil..
daha neler neleerr bekliyor..
böyle anaokulu çocugu gibi annemler şunu begenmedi
dayımlar bunu dedi
komşular darıldı
ayağıma bastın
saçımı çektin...
olay bu şekilde şikayet memnuniyetsizlik haline dönerse sıkıntı büyük :63:

bende onun ablasıyla annesiyle ilgili kırıldığım şeyler oldu ama o kırılmasın diye dile getirmedim..kız evi naz evidir evet ama biz naz yapmıyoruzki dedim..sadece 2.ci kez arayıp geleceksiniz yüzüğümüz takılcak kesin dedim..hatta babam kırılmasınlar diye (sevgilim görev dolayısıyla şehir dışında bir ay sonra gelecek) mustafa oğlum gelince tekrar konuşuruz demişti...neden saçma sapan şeylere takılıyorlar anlayamadım..sevgilimin bunları bana direkt söylemesi ne kırıcı

Ya aslında sevgilinle aranda halledebilirdin bile.Mesela baban bi daha gelmeleri için karar verdiğinde sen sevgiline söyleseydin baban arasın babamı diye.Sevgilin de babanın kararından bahsetmeden babasına bi daha arayalım deseydi sorun olmazdı.Bu konuda herkesin bakış açısı farklı.
Mesela bizde de babam karar verince biz arayalım dedi.Aradık davet ettik.

Ya aslında sevgilinle aranda halledebilirdin bile.Mesela baban bi daha gelmeleri için karar verdiğinde sen sevgiline söyleseydin baban arasın babamı diye.Sevgilin de babanın kararından bahsetmeden babasına bi daha arayalım deseydi sorun olmazdı.Bu konuda herkesin bakış açısı farklı.

evet aileden aileye tavır değişiklik gösterebiliyor
o bakımdan gelin-damat orta yolu bulmalı :100:

güzelim yanlış anlama ama senin sevgili nerde yaşıyor avrupada mı? deseydin ona burası türkiye diye..
hayret bişey yaa öyle şeymi olur..adetler var usüller var..nedemek gelin müsaitiz denirmi?
bu kız isteme usülünde adettir babanın verdiği tepki gayet doğal...ve çok doğru yapmış baban, elbette düşünelim diyecek..kızı istemeye gelecekler, kızın babası da oh oh oh aman ne iyi ettiniz verdik gitti mi diyecek töbe töbe :)
elbette usülen düşünelim diyecek..
kızın babası düşünelim der, bir süre sonra oğlan tarafı tekrar telefon eder, kız babası olumlu bakıyorsa müsaitiz buyurun gelin der, olumsuzsa reddeder...
bunun kaidesi budur..
aynı şey beni istemey geldiklerinde olmuştu, kayınpederim istedi, babam düşünelim dedi...
bi kaç hafta sonra kayınpederim tekrar aradı, babam da zaten bu süre zarfında olumlu karar aldık diye buyurun gelin dedi, geldiler istediler hayırlı olsun denildi tatlı falan yenildi..
bu iş böyledir..siz sevgilinizin gözüne sokun bence burdaki yorumları...:)

yok canım benim niye yanlış anlayım doğru söyledin ağzına sağlık..yorumun çok hoştu güldürdün Allah razı olsun :)) saçma sapan işler yapıyolar beni sinirlendiriyo eften püften şeylere.

zaten problem sevgilimde ki..tamam babacım söylerim dese bana bunlardan bahsetmeseydi.yada ne biliyim aradan zaman geçince babası da müsaitmiş baba istersen bi ara diyebilirdi bende babama sölerdim olur biterdi ama anlayamıyo galiba :(

canım ya sen çok mu seviyorsun bu çocuğu.benim burnuma pek hoş kokular gelmedi.küçük şeylerden huzursuzluk çıkarması,kravatı sana demesi,siz arayacaksınız demesi.bir kere bu çocuk aile içinde konuşulanların çok etkisinde kalıyor.üstelik sana hissettiriyor.biz dört kardeşiz hepimiz evli.bu süreçleri iyi bilirim.biz neler gördük neler...yengemin babası söze kazakla katıldı mesela.ama kimse bir şey demedi.daha bu en ufağıdır.ama hep üstü örtüldü tatsızlık çıkmasın diye unutuldu.bu çocuk da ben pek hayır göremedim.biraz düşünün babanın dediği gibi gerçekten.

malesef ben de üzülerek elektraya katılıyorum...benim de burnuma hiç hoş kokular gelmiyor... bir ömür böyle geçecek eğer sevgilinle evlenirsen.sonradan hiç birşey değişmiyor inan bana, amaan kapımızı kapattık mı biz kocamla anlaşırız diye düşünme..Allah hakkında hayırlısını versin..ama çoook iyi düşün derim..sonra aşk biter öylece kalırsın...:ssz:

zaten problem sevgilimde ki..tamam babacım söylerim dese bana bunlardan bahsetmeseydi.yada ne biliyim aradan zaman geçince babası da müsaitmiş baba istersen bi ara diyebilirdi bende babama sölerdim olur biterdi ama anlayamıyo galiba :(

Bence biraz sevgilini ailesi etkiliyor gibi.Seni istemeye geliyorlar ve o heyecanla babanın kıravatsız olduğuna dikkat ediyor sevgilin.Üstelik böyle şeylere genel olarak erkekler dikkat etmez.Dikkatlerini çekmez bile :)

kendileri seni istemeye simokin falan mı giydi acaba kravat konusuna bu kadar takılı kalmıslar anlamadım.ayrıca bu kravat konusu evdeki diğer insanlar tarafından konusulmus ki erkek arkadasında sana bunu dile getirmiş.

çok duygulandım yazdıklarına canım benim ya çok samimi yazmışsın çok sağol :(( sosyete gibi görünüyolar ama hiç alakaları yok bunada çok üzülüyorum insan neyse o

canım benim tabi her yörenin adeti farklıdır:)siz ne taraflısınız bilmiorum ama bizde böle die yazdım diğer arkadaşlar başka şeylerde yazmışlar:) sen benim kaynanamı görsen bir yemek yer sanarsın kraliyet ailesinden lady dayanının büyük büyük annesi:) allahım kocasıda tam tersi bir insan bu kadar doğal olur ortaya salata koyarım oh mis gibi suyuna ekmeğini döşer elleriyle yer bıçak falan bırak çatal bile zor kullanır:) samimi bi adam ama tabi onlar gelince özenip güzel güzel sofralar hazırlıyorum kv. bir sosyete davranır ben utanırım yane yemek yememden:) ama evine git hiç önemsemez hatta anneme bidiğin bayat yemek koymuş önüne kadının:) kendilerini neler neler sanarlar bi bilsen:) benim kaynanamcım bu gecede baya dedikodusunu yaptımkadının bana geçmişi anlatıodu ben şöle güçlüydüm böyle güçlüydüm diye zirvesini 100 kiloluk demir döküm sobayı 4 kat çıkardıgını idda ederek yaptı varmı böle bişe bi cimicik kadın dmeir döküm soba çıkarabilirmi içi yuglalı sobalardan:) bide kendilerini överler:)

canim usül bu sekilde

olur sanirm,cünkü karsidakai kisler ee düsündünüz mü diye aramazlar sanirim..

bende yeni nisanlandim ama benimkinde önceden tansilma oldu nisan olacagi zamanda istendi...

kravat takmamissa ne olmus yani,demek k endi aralarinda böyle konusuyorlar..

canım benim tabi her yörenin adeti farklıdır:)siz ne taraflısınız bilmiorum ama bizde böle die yazdım diğer arkadaşlar başka şeylerde yazmışlar:) sen benim kaynanamı görsen bir yemek yer sanarsın kraliyet ailesinden lady dayanının büyük büyük annesi:) allahım kocasıda tam tersi bir insan bu kadar doğal olur ortaya salata koyarım oh mis gibi suyuna ekmeğini döşer elleriyle yer bıçak falan bırak çatal bile zor kullanır:) samimi bi adam ama tabi onlar gelince özenip güzel güzel sofralar hazırlıyorum kv. bir sosyete davranır ben utanırım yane yemek yememden:) ama evine git hiç önemsemez hatta anneme bidiğin bayat yemek koymuş önüne kadının:) kendilerini neler neler sanarlar bi bilsen:) benim kaynanamcım bu gecede baya dedikodusunu yaptımkadının bana geçmişi anlatıodu ben şöle güçlüydüm böyle güçlüydüm diye zirvesini 100 kiloluk demir döküm sobayı 4 kat çıkardıgını idda ederek yaptı varmı böle bişe bi cimicik kadın dmeir döküm soba çıkarabilirmi içi yuglalı sobalardan:) bide kendilerini överler:)

ahahahaha çok güldüm :))evet bende öyle hissediyorum sosyeteler güya ama s si yok yani:)örneğin poğaça bıçakla yenmez benim bildiğim :) çatala takar ısısrıp yersin ama bu öle değil..

malesef ben de üzülerek elektraya katılıyorum...benim de burnuma hiç hoş kokular gelmiyor... bir ömür böyle geçecek eğer sevgilinle evlenirsen.sonradan hiç birşey değişmiyor inan bana, amaan kapımızı kapattık mı biz kocamla anlaşırız diye düşünme..Allah hakkında hayırlısını versin..ama çoook iyi düşün derim..sonra aşk biter öylece kalırsın...:ssz:

aminnn inşallahh Allah herkes içn hayırlısı neyse onu nasip etsin

Babanın kravat takmaması kimseyi ilgilendirmez. Neticede babanın açısından sadece bi aile tanışması olmuş. Sanki düğün merasimimi var bunu laf yapmaları ve sana söylemeleri son derece ayıp. :20:

Haklı sevgilin.
Kızı vermemiş baban bir düşünelim demiş,araştıracak mı yoksa öylesine mi düşünelim dedi bilmiyorum.
Bu adam senin zaten sevgilinse zaten şimdiye kadar düşünmeniz gerekmiyor muydu ?
Madem gönlü yoktu neden gel dedin ki sevgiline ve ailesine.
Yani sırf kız babasıyım diye işi zora sokmaya ne gerek var.
İnsanlarda kız istemeye gelmişler size saygı duymuşlar hazırlanmışlar,baban da özenseymiş iyi olurmuş.
Onlar için değil kızı için..

Kayınvalidemler belki 10 kız baktılar şimdiye kadar onların görücü usülü hep işleri.
Onlar da böyle kız bkamaya istemeye gider,kız tarafı sonra kararını verir erkek tarafına bildirir.
Kızını vermiyorsan elbette sonra bizim için uygun demek babana düşer kime düşecek.
Bunu böyle namus meselesi haline getirmenin ne alemi var?
Kız tarafıyım naz yapacağım diye düşünüleceğine insan kendini erkek tarafının da yerine koyarsa böyle oyunlara gerek kalmaz.

Birde bazı kızlarımız şimdiden eşlerinin ailelerini yermeye başlamış,görgüsüzlükle suçlarmış.
Madem beğenmiyorsunuz evlenmeyin,sonra ilerde daha da büyük sorunlar oluyor.

üstüne para da verecek mi?
neyse çok aşırı tepki vermeyin işi inada bindirir...
güzellikle konuşmaya çalışın...
cnmm genelde ilk gelişte kız verilmez.... ailenin bu konuda anlayışlı olacağını düşünüyorum... sonuçta sadece bizim oraya özgü değil genel olarak heryerde buşekildedir...şöyle düşün hiç tanımadığın bir aile gelip kızını istedi kızın ne kadar istesede düşüniim dersin dimi... sonuçta o senin evledın ve sende tanımak istersin karşı tarafı... burada ailemin yaptığı herhangi bir yanlışlık yok... benim yanlışım olabilir evet o da sanki ilk gelişte verecekler izlenimi yaratmış olabilirim....

tarzı bir konuşma yapabilirsin :34: ama bekle onlar pes edinceye kadar... ve konuyu sakın açma elbet pes edeceklerdir... daha şimdiden onlara pes etme nasıl olsa dediğimize geliyor durumuna düşersin... konuyla ilgili kırıcı emrivaki konuşmamaya çalış...
eğer sen istemiyorsun demeye gelirse olay ki istediklerini yaptırtmak için diyebilir sevgilin, cnmm seni de ailenide sonunda anlayışlı olacağına inanıyorum... yani ortada bir yanlışlık olmadığını göreceğinize inanıyorum... deyin... uzatmamaya çalışın o konuşsun ikna etsin ailesini....
daha şimdiden ailesi için sizi kırmasın

ben biraz farklı düşünüyorum konu sahibi kusura bakmasın..

eskiden görücü usulu varmış, insanlar birbirini tanımazmış o zaman ilk istemeye geldiklerinde vermek olmaz tabiki ..erkek tarafını damadın huyunu suyunu araştırmak için düşüneceğiz denir zaman istenir..

ama bak erkek arkadaşım diyorsun birbirinizi tanıyorsunuz evlilik kararı almış yetişkin insanlarsınız..tabiki adetler devam etmeli ama şu an isteme durumu daha çok işe resmiyet kazandırma , ailelerin birbirini tanıması ve aldığınız evlilik kararının aileler tarafından da onaylanması için değil mi??

insanlar özenip bezenip gelmiş bence kırılmakta haklılar..neyi düşünecek ki babanız?? bunun söylenebileceği tek bir durum olabilir; ailesini ya da erkek arkadaşını beğenmez size uygun görmez seni vazgeçirmek için zaman isteyebilir..

sana katılmıyorum cunku herkesın adetı farklı..bızdede oyle mesela ben nısanlıyım..onlar gelıp ıstedıler babam dusunelım dedı 1 hafta sonra aradı buyrun gelın konusalım dedı....bu kendını agırdan satmaktır canım aslında

adetinizi pek bildiğimden değil ama bu tarz isteme olayını uzatan arkadaşlar var onlardan duymuştum bende bikaç kere geliyormuş oğlan tarafı ama mantıken düşündüğünde de babanın araması çok abes sonuçta sıradan bir komşu oturması değil bu hadi gelin bi daha demek yanlış bana göre. Erkek tarafının tekrar araması gerekir gelmek için. ayrıca babanın kravatından onlara neymiş herkesin giyim tarzı kravat takmadı da saygısız mı davrandı ayrıca gençler bu konulara takmaz demekki kv ve kp in bu konuda konuştularki sevgilinin aklına soktular. Umarım sürekli aynı şey olmaz

Onlar ilk kez böyle bir ortamda bulunuyo herhalde

İlk istemede kız verilmez , zaten kız evi naz evi sözünden ziyade bir de tanışma faslı vardır

Tabi ki babanız değil onlar arayacak ? Düşünelim demiştiniz ne zaman müsaitseniz biz tekrar gelmek istiyoruz gibisinden..

Babanızda uygun birgün söyler, o gün tekrar gelir görüşürler..

Ayrıca çok tuhaf buldum babanızın kravatına kadar karışmalarına.. Sanki onlar kız evi :1: İlle birşey arıyorlar.. Düğün değil ki bu adam takım elbise kravatla gezsin, evinde misafir ağırlıyor ve kravatta öyle çok rahat birşey değil..

Kravat takması gereken babanız değil, damat adayı..

Back