- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.586
- 798
- Konu Sahibi Ekimyagmur
-
ben biraz farklı düşünüyorum konu sahibi kusura bakmasın..
eskiden görücü usulu varmış, insanlar birbirini tanımazmış o zaman ilk istemeye geldiklerinde vermek olmaz tabiki ..erkek tarafını damadın huyunu suyunu araştırmak için düşüneceğiz denir zaman istenir..
ama bak erkek arkadaşım diyorsun birbirinizi tanıyorsunuz evlilik kararı almış yetişkin insanlarsınız..tabiki adetler devam etmeli ama şu an isteme durumu daha çok işe resmiyet kazandırma , ailelerin birbirini tanıması ve aldığınız evlilik kararının aileler tarafından da onaylanması için değil mi??
insanlar özenip bezenip gelmiş bence kırılmakta haklılar..neyi düşünecek ki babanız?? bunun söylenebileceği tek bir durum olabilir; ailesini ya da erkek arkadaşını beğenmez size uygun görmez seni vazgeçirmek için zaman isteyebilir..
kısaca anlatıyım...istemeye geldiler, babam biraz düşünelim ailece inşallah kısa zamanda yine görüşürüz dedi ..neyse gittiler..bugün erkek arkadaşım diyoki bundan sonra baban arayacak biz müsaitiz gelin diyebabam kız tarafı onun araması uygunmu Allah aşkına böyle saçmalık varmı ya..neymiş herşey le çok özenip gelmişler babamın bu davranışına çok kırılmışlar..bide babam neden kravat takmamış bana dediği laflar bunlardı (( çok kötüyüm tarifi imkansız ne olacak şimdi akıl verin nolur
Arkadaşım benim baba tarafım Trakyalı..
Bizde, erkek tarafı gelir ister.
Kız babası dedesi amcası artık kim verecekse, biz biraz düşünelim kısmetse olur der. Bu nazdır..
Erkek tarafı tamam der ve 1 HAFTA GEÇMEDEN, çat kapı gelir bir kez daha ister ve verilir.
Vermeyecekse zaten yok der.
Eğer kısmet mısmet diyorsa nazdır ve kabul görülür.
Kız tarafı o hafta muntazam hazır bekler, erkek tarafı lap diye gelir haftası dolmadan..
Ama işler sizde nasıl işliyor bilmiyorum.
kısaca anlatıyım...istemeye geldiler, babam biraz düşünelim ailece inşallah kısa zamanda yine görüşürüz dedi ..neyse gittiler..bugün erkek arkadaşım diyoki bundan sonra baban arayacak biz müsaitiz gelin diyebabam kız tarafı onun araması uygunmu Allah aşkına böyle saçmalık varmı ya..neymiş herşey le çok özenip gelmişler babamın bu davranışına çok kırılmışlar..bide babam neden kravat takmamış bana dediği laflar bunlardı (( çok kötüyüm tarifi imkansız ne olacak şimdi akıl verin nolur
eskiden kız evi naz eviymiş şimdi oğlan evi naz evi oldu..
kimsenin kimseyi aramasına gerek yok..sen arkadaşına şu gün uygunuz buyrun dersin o da ailesine söyler..bunu büyütmeye gerek yok..
ama kimseye ailene laf ettirme sakın..babanın kravatına kadar müdahale hakkı yok kimsenin..ister takar ister takmaz.önemli olan davranış şeklidir.bu konuda taviz verme.
Haklı sevgilin.
Kızı vermemiş baban bir düşünelim demiş,araştıracak mı yoksa öylesine mi düşünelim dedi bilmiyorum.
Bu adam senin zaten sevgilinse zaten şimdiye kadar düşünmeniz gerekmiyor muydu ?
Madem gönlü yoktu neden gel dedin ki sevgiline ve ailesine.
Yani sırf kız babasıyım diye işi zora sokmaya ne gerek var.
İnsanlarda kız istemeye gelmişler size saygı duymuşlar hazırlanmışlar,baban da özenseymiş iyi olurmuş.
Onlar için değil kızı için..
Kayınvalidemler belki 10 kız baktılar şimdiye kadar onların görücü usülü hep işleri.
Onlar da böyle kız bkamaya istemeye gider,kız tarafı sonra kararını verir erkek tarafına bildirir.
Kızını vermiyorsan elbette sonra bizim için uygun demek babana düşer kime düşecek.
Bunu böyle namus meselesi haline getirmenin ne alemi var?
Kız tarafıyım naz yapacağım diye düşünüleceğine insan kendini erkek tarafının da yerine koyarsa böyle oyunlara gerek kalmaz.
Birde bazı kızlarımız şimdiden eşlerinin ailelerini yermeye başlamış,görgüsüzlükle suçlarmış.
Madem beğenmiyorsunuz evlenmeyin,sonra ilerde daha da büyük sorunlar oluyor.
babam ileri görüşlü insandır ilk kızıda ben değilim nerde ne yapacağını bilen birisi..bunu kendisinede söyledim zaten..o şehir dışında geldiğinde mecbur yine gelincek..neyse tşk
Bana trip atmana gerek yok.
Kayınvaliden değilim çok şükür :)
O zaman sevgiline söyleyecektin babam ilk seferde vermez bizde devlet töreni yapılır o göre sizde pek önemsemeden gelin diyecektin.
Onlar ne giyineceklerdi özenli ne de kızı verirler diye düşüneceklerdi.
öyle size akşam oturmasına gibi gelmiş olacaklardı.
Burada kabahatli olan onlar değil ki onları uyarmayanlar.
Nereden bilsinler sizin aile kurallarınızı insanlar?
Memlekette bin tane etknik köken var.Hepsinin türlü türlü usulü var.
Bizde de şehir dışından geldiler eşimin ailesi 8 saatlik yoldu.
Ben eşimi aylar evvel getirip babamla tanıştırmıştım zaten yıllardır sevgilimdi.
Diyorum ya görücü usulüyse söylediklerim sizin için katiyyen geçerli değil.
Haklı sevgilin.
Kızı vermemiş baban bir düşünelim demiş,araştıracak mı yoksa öylesine mi düşünelim dedi bilmiyorum.
Bu adam senin zaten sevgilinse zaten şimdiye kadar düşünmeniz gerekmiyor muydu ?
Madem gönlü yoktu neden gel dedin ki sevgiline ve ailesine.
Yani sırf kız babasıyım diye işi zora sokmaya ne gerek var.
İnsanlarda kız istemeye gelmişler size saygı duymuşlar hazırlanmışlar,baban da özenseymiş iyi olurmuş.
Onlar için değil kızı için..
Kayınvalidemler belki 10 kız baktılar şimdiye kadar onların görücü usülü hep işleri.
Onlar da böyle kız bkamaya istemeye gider,kız tarafı sonra kararını verir erkek tarafına bildirir.
Kızını vermiyorsan elbette sonra bizim için uygun demek babana düşer kime düşecek.
Bunu böyle namus meselesi haline getirmenin ne alemi var?
Kız tarafıyım naz yapacağım diye düşünüleceğine insan kendini erkek tarafının da yerine koyarsa böyle oyunlara gerek kalmaz.
Birde bazı kızlarımız şimdiden eşlerinin ailelerini yermeye başlamış,görgüsüzlükle suçlarmış.
Madem beğenmiyorsunuz evlenmeyin,sonra ilerde daha da büyük sorunlar oluyor.
namus meselesi haline getiren karşı taraf zaten..bence erkek tarafı kızın yerine koymalı kendini..
bu kızın ailesi Türk filmlerinde ki gibi 20 kez gönderecek hali yok :)
alt tarafı ikinci kez gelecekler..
ve kız alıyorlrasa böyle ufak şeylere eyv. demek zorundalar..
anladığım kadarıyla burnu havada bi aile..anlattığına göre bariz belli..
çünkü hiç bir aile ikinci kez gidecek diye böyle konuşmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?