- Konu Sahibi Ekimyagmur
-
canım normalde siz daha sonra dediğiniz için zmanı sizin belirlemeniz lazım:) fakat erkek tarafıda arayabilirmi evet arayabilirler ama adet sizin uygunuz diye haber vermeniz... onlarında ilk seferde vermediler kırıldık diye caz yapmalarına gerek yok manavdan armut almıolar sonuçta:) baban krvatmı takmamış olabilir nolmuş yani adam belki takmayı sevmiyo üstü temizmiydi evet kumaş pantolon gömlek varmıydı evet benim kp.de takmamıştı ama sorun etmedik çünkü adam sevmiyo üstü başı temizdi ciddi giyinmişti ohooooooo takılcak daha neleeeeeer neleeeeeeeeer çıkcak kravatı hatırlamıcakısnız bile:) ama sonu çok güzel oluyo çekilen tüm sıkıntılara değiyo emin ol:)
azcık kurnazlık yapim diosanda arasın kv. bizimkiler şu gün müsaitlermiş gelebilirsiniz derim sonrada anneme anne şu gün gelmek istiolarmış derim oh mis orta bulundu:) gelirler isterler:) sıkam böle şeler için canını sakın:)
bende onun ablasıyla annesiyle ilgili kırıldığım şeyler oldu ama o kırılmasın diye dile getirmedim..kız evi naz evidir evet ama biz naz yapmıyoruzki dedim..sadece 2.ci kez arayıp geleceksiniz yüzüğümüz takılcak kesin dedim..hatta babam kırılmasınlar diye (sevgilim görev dolayısıyla şehir dışında bir ay sonra gelecek) mustafa oğlum gelince tekrar konuşuruz demişti...neden saçma sapan şeylere takılıyorlar anlayamadım..sevgilimin bunları bana direkt söylemesi ne kırıcı
Ya aslında sevgilinle aranda halledebilirdin bile.Mesela baban bi daha gelmeleri için karar verdiğinde sen sevgiline söyleseydin baban arasın babamı diye.Sevgilin de babanın kararından bahsetmeden babasına bi daha arayalım deseydi sorun olmazdı.Bu konuda herkesin bakış açısı farklı.
Mesela bizde de babam karar verince biz arayalım dedi.Aradık davet ettik.
güzelim yanlış anlama ama senin sevgili nerde yaşıyor avrupada mı? deseydin ona burası türkiye diye..
hayret bişey yaa öyle şeymi olur..adetler var usüller var..nedemek gelin müsaitiz denirmi?
bu kız isteme usülünde adettir babanın verdiği tepki gayet doğal...ve çok doğru yapmış baban, elbette düşünelim diyecek..kızı istemeye gelecekler, kızın babası da oh oh oh aman ne iyi ettiniz verdik gitti mi diyecek töbe töbe :)
elbette usülen düşünelim diyecek..
kızın babası düşünelim der, bir süre sonra oğlan tarafı tekrar telefon eder, kız babası olumlu bakıyorsa müsaitiz buyurun gelin der, olumsuzsa reddeder...
bunun kaidesi budur..
aynı şey beni istemey geldiklerinde olmuştu, kayınpederim istedi, babam düşünelim dedi...
bi kaç hafta sonra kayınpederim tekrar aradı, babam da zaten bu süre zarfında olumlu karar aldık diye buyurun gelin dedi, geldiler istediler hayırlı olsun denildi tatlı falan yenildi..
bu iş böyledir..siz sevgilinizin gözüne sokun bence burdaki yorumları...:)
Ya aslında sevgilinle aranda halledebilirdin bile.Mesela baban bi daha gelmeleri için karar verdiğinde sen sevgiline söyleseydin baban arasın babamı diye.Sevgilin de babanın kararından bahsetmeden babasına bi daha arayalım deseydi sorun olmazdı.Bu konuda herkesin bakış açısı farklı.
Mesela bizde de babam karar verince biz arayalım dedi.Aradık davet ettik.
canım ya sen çok mu seviyorsun bu çocuğu.benim burnuma pek hoş kokular gelmedi.küçük şeylerden huzursuzluk çıkarması,kravatı sana demesi,siz arayacaksınız demesi.bir kere bu çocuk aile içinde konuşulanların çok etkisinde kalıyor.üstelik sana hissettiriyor.biz dört kardeşiz hepimiz evli.bu süreçleri iyi bilirim.biz neler gördük neler...yengemin babası söze kazakla katıldı mesela.ama kimse bir şey demedi.daha bu en ufağıdır.ama hep üstü örtüldü tatsızlık çıkmasın diye unutuldu.bu çocuk da ben pek hayır göremedim.biraz düşünün babanın dediği gibi gerçekten.
zaten problem sevgilimde ki..tamam babacım söylerim dese bana bunlardan bahsetmeseydi.yada ne biliyim aradan zaman geçince babası da müsaitmiş baba istersen bi ara diyebilirdi bende babama sölerdim olur biterdi ama anlayamıyo galiba
çok duygulandım yazdıklarına canım benim ya çok samimi yazmışsın çok sağol( sosyete gibi görünüyolar ama hiç alakaları yok bunada çok üzülüyorum insan neyse o
canım benim tabi her yörenin adeti farklıdır:)siz ne taraflısınız bilmiorum ama bizde böle die yazdım diğer arkadaşlar başka şeylerde yazmışlar:) sen benim kaynanamı görsen bir yemek yer sanarsın kraliyet ailesinden lady dayanının büyük büyük annesi:) allahım kocasıda tam tersi bir insan bu kadar doğal olur ortaya salata koyarım oh mis gibi suyuna ekmeğini döşer elleriyle yer bıçak falan bırak çatal bile zor kullanır:) samimi bi adam ama tabi onlar gelince özenip güzel güzel sofralar hazırlıyorum kv. bir sosyete davranır ben utanırım yane yemek yememden:) ama evine git hiç önemsemez hatta anneme bidiğin bayat yemek koymuş önüne kadının:) kendilerini neler neler sanarlar bi bilsen:) benim kaynanamcım bu gecede baya dedikodusunu yaptımkadının bana geçmişi anlatıodu ben şöle güçlüydüm böyle güçlüydüm diye zirvesini 100 kiloluk demir döküm sobayı 4 kat çıkardıgını idda ederek yaptı varmı böle bişe bi cimicik kadın dmeir döküm soba çıkarabilirmi içi yuglalı sobalardan:) bide kendilerini överler:)
malesef ben de üzülerek elektraya katılıyorum...benim de burnuma hiç hoş kokular gelmiyor... bir ömür böyle geçecek eğer sevgilinle evlenirsen.sonradan hiç birşey değişmiyor inan bana, amaan kapımızı kapattık mı biz kocamla anlaşırız diye düşünme..Allah hakkında hayırlısını versin..ama çoook iyi düşün derim..sonra aşk biter öylece kalırsın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?