Söz Kesimi Söz kesme prosedürleri

Ekimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
776
177
73
Ankara
kısaca anlatıyım...istemeye geldiler, babam biraz düşünelim ailece inşallah kısa zamanda yine görüşürüz dedi ..neyse gittiler..bugün erkek arkadaşım diyoki bundan sonra baban arayacak biz müsaitiz gelin diye babam kız tarafı onun araması uygunmu Allah aşkına böyle saçmalık varmı ya..neymiş herşey le çok özenip gelmişler babamın bu davranışına çok kırılmışlar..bide babam neden kravat takmamış bana dediği laflar bunlardı (( çok kötüyüm tarifi imkansız ne olacak şimdi akıl verin nolur

gelin, kızımı alın der gıbı aramak uygun düşmez bence de. siz onlara iade-i ziyaret yapsanız tanıma amaçlı,sonra onlar da istemeye gelseler son kez.. ben bekarım tam bılmıyorum nasıl yürüyor bu işler.
kıravata takılmak da cok anlamsız. küçük şeyler sorun edılmese keşke. yolun açık olsun canım.

usül bu..
eğer onlar bir kere gelip niyetlerini belli etmişlerse evet baban arayacak şu gün müsaitiz buyrun gelin diyecek..
bir de özel günler bunlar kravat taksaymış daha iyi olurmuş saygı duyuldugunu ciddiye alındıgını ifade eder nihayetinde bencede..
sen niye kötü oldun anlamadım ben?

neden kıyafete önem veriliyo ona üzüldüm..sonuçta kot pantolon üzerine swit giyilmedi ki..kumaş pantolon üzerine gömlek..onlar kaç kere gelcez deyip gelmediler yada gelemediler onlar bize göre değil biz onlara göre ayarladık hep..babasının tekrar araması lazım bence

amin teşekkür ederim..bende onu diyorum işte.tamam vermedim ama şimdi veriyorum gelip isteyin bende vercem der gibi.

babanın kravat takıp takmaması kımseyı ılgılendırmez bana kalırsa saygısızlığı erkek arkadasın etmıs

arkadaşlar ben yeni geçtim bu yoldan..
düzen böyledir..
he onun dışında sizin istediğiniz zamanlarda istediğiniz şekillerde olmamasına bizlerin diyecek birşeyi olmaz
ne yaşadığınızı bilemeyiz..
lakin olay örgüsü bu şekilde işliyor.. kıyafet olayı da çok önemli değil benimde kayınpederim kravatsız gelmişti herkesin yetiştirilişi birbirinden farklı.. bizimkiler kravat olayına takılmadılar o müstakbel sözlünün ve ailesinin kuruntu etmesi diye düşünüyorum..

canım tabi böyle günde kıyafete önem verilecek.başka nerede takacaktı ki baban kravatı.düşünmek isteyebilir tabi hakkı ama bence böyle şeyler önemli seni istemeye gelen kişi pantalon gömlek giyse baban affetmezdi ama.karşılıklı saygı lazım.erkek arkadaşının yerinde olsam ben de bozulurdum ama söz konusu etmezdim.çünkü bunlar küçük şeyler daha şimdiden bunlara takılırsa oooo düğün için neler der neleeeeeer.

Herkese göre saygı daha farklıdır, kılık kıyafette saygının bir göstergesi olabilir sonuçta ben de kravat takılmasını isterim özel günlerde.. ama bunu erkek arkadaşının bu şekilde söylemesi pek hoş olmamış.
Belki sizinkiler de bir ziyaret gerçekleştirebilir adettendir denilip, daha yakından tanışma amaçlı.
ama gelin kızımızı alın gibi dünden razıymış gibi aramak hoş olur mu bilmiyorum.. sanmıyorum.

lütfetmişler özenip bezenmekle
ne diyecekmiş baban gelin kızımı isteyin mi?
oldu olacak bir de çiçek çikolata yaptırıp siz onu isteyin

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunda tuhaf birşey yok.Gayette mantıklı.Biz biraz düşünelim karar verdiğimizde size haber veririz.Olması gereken bu değil midir zaten?
Bu demek değil ki gelin isteyin biz de hemen vereceğiz.
Bence sen boş yere canını sıkma.Aramanızda bir abeslik yok.Ama kıravat olayına ben de katılmıyorum.Kıravat takmak şart değil.

bende görücü usulü evlendim
babam tamam evlensinler diyene kadar tam 5 kez geldiler hiçde biz çağırmadık
kusura bakmada ayıp etmiş sevglin adet bu kız evi nazlıdır
sonuçda

Arkadaşım benim baba tarafım Trakyalı..
Bizde, erkek tarafı gelir ister.
Kız babası dedesi amcası artık kim verecekse, biz biraz düşünelim kısmetse olur der. Bu nazdır..
Erkek tarafı tamam der ve 1 HAFTA GEÇMEDEN, çat kapı gelir bir kez daha ister ve verilir.
Vermeyecekse zaten yok der.
Eğer kısmet mısmet diyorsa nazdır ve kabul görülür.
Kız tarafı o hafta muntazam hazır bekler, erkek tarafı lap diye gelir haftası dolmadan..

Ama işler sizde nasıl işliyor bilmiyorum.

bende onun ablasıyla annesiyle ilgili kırıldığım şeyler oldu ama o kırılmasın diye dile getirmedim..kız evi naz evidir evet ama biz naz yapmıyoruzki dedim..sadece 2.ci kez arayıp geleceksiniz yüzüğümüz takılcak kesin dedim..hatta babam kırılmasınlar diye (sevgilim görev dolayısıyla şehir dışında bir ay sonra gelecek) mustafa oğlum gelince tekrar konuşuruz demişti...neden saçma sapan şeylere takılıyorlar anlayamadım..sevgilimin bunları bana direkt söylemesi ne kırıcı

canım ya sen çok mu seviyorsun bu çocuğu.benim burnuma pek hoş kokular gelmedi.küçük şeylerden huzursuzluk çıkarması,kravatı sana demesi,siz arayacaksınız demesi.bir kere bu çocuk aile içinde konuşulanların çok etkisinde kalıyor.üstelik sana hissettiriyor.biz dört kardeşiz hepimiz evli.bu süreçleri iyi bilirim.biz neler gördük neler...yengemin babası söze kazakla katıldı mesela.ama kimse bir şey demedi.daha bu en ufağıdır.ama hep üstü örtüldü tatsızlık çıkmasın diye unutuldu.bu çocuk da ben pek hayır göremedim.biraz düşünün babanın dediği gibi gerçekten.

canım normalde siz daha sonra dediğiniz için zmanı sizin belirlemeniz lazım:) fakat erkek tarafıda arayabilirmi evet arayabilirler ama adet sizin uygunuz diye haber vermeniz... onlarında ilk seferde vermediler kırıldık diye caz yapmalarına gerek yok manavdan armut almıolar sonuçta:) baban krvatmı takmamış olabilir nolmuş yani adam belki takmayı sevmiyo üstü temizmiydi evet kumaş pantolon gömlek varmıydı evet benim kp.de takmamıştı ama sorun etmedik çünkü adam sevmiyo üstü başı temizdi ciddi giyinmişti ohooooooo takılcak daha neleeeeeer neleeeeeeeeer çıkcak kravatı hatırlamıcakısnız bile:) ama sonu çok güzel oluyo çekilen tüm sıkıntılara değiyo emin ol:)
azcık kurnazlık yapim diosanda arasın kv. bizimkiler şu gün müsaitlermiş gelebilirsiniz derim sonrada anneme anne şu gün gelmek istiolarmış derim oh mis orta bulundu:) gelirler isterler:) sıkam böle şeler için canını sakın:)

evet bizdede öyle ama bunlar hiççç çabasız..bide çaba sarfetmişler ondan bahsediyo

canım kız evi naz evi. ilk gelişte daha alın kızı gidin diycek diil baban. tabiki yaptığı doğru en kısa zamanda görüşürüz inşallah ne demek hayırlısıysa olsun demek. bunu anlamıyolar mı yani. ufak tefek şeyler için tatsızlık çıkarmasın sevgilin de. ya daha büyük sorun çıkarsa çarşınıza ne olacak. insan sevdiğinin yanında olmalı bence

güzelim yanlış anlama ama senin sevgili nerde yaşıyor avrupada mı? deseydin ona burası türkiye diye..
hayret bişey yaa öyle şeymi olur..adetler var usüller var..nedemek gelin müsaitiz denirmi?
bu kız isteme usülünde adettir babanın verdiği tepki gayet doğal...ve çok doğru yapmış baban, elbette düşünelim diyecek..kızı istemeye gelecekler, kızın babası da oh oh oh aman ne iyi ettiniz verdik gitti mi diyecek töbe töbe :)
elbette usülen düşünelim diyecek..
kızın babası düşünelim der, bir süre sonra oğlan tarafı tekrar telefon eder, kız babası olumlu bakıyorsa müsaitiz buyurun gelin der, olumsuzsa reddeder...
bunun kaidesi budur..
aynı şey beni istemey geldiklerinde olmuştu, kayınpederim istedi, babam düşünelim dedi...
bi kaç hafta sonra kayınpederim tekrar aradı, babam da zaten bu süre zarfında olumlu karar aldık diye buyurun gelin dedi, geldiler istediler hayırlı olsun denildi tatlı falan yenildi..
bu iş böyledir..siz sevgilinizin gözüne sokun bence burdaki yorumları...:)

evet bizdede öyle ama bunlar hiççç çabasız..bide çaba sarfetmişler ondan bahsediyo

Yok deme öyle.
Bilmiyorlardır.
Benim sözlüm Adıyamanlı ve onlarda evden gitme yokmuş..
Orada verdin verdin, vermedin vermedin yani.
Anlatamadık.
Yok diyor kalkmayız biz babamgilleri ,hayatta giderse geri gelmez.
Çektik karşımıza adetimiz bu dedik ama isterseniz yapmayız dedik. Bir- iki düşündüler ama Allah razı olsun anlayışlı karşıladılar.

Sende düzgün düzgün anlat.
Hatta al anneni de yanına, beraber anlatın..

Bilmiyordur erkek tarafı, hemen yüklenme onlara da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…