• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme söz de kıyafeti kim alır?

Bende kendim aldım söz kıyafetimi kendin al derim nişanda zaten erkek tarafı alacak,
alyansları da o bana bende ona aldım. tüm ikramlarda yine bize aitti.

Söz*de herkes kendi kıyafetini alır kız erkeğin yüzüğünü erkekte kızın yüzüğünü alır diye biliyorum.Nişan*da erkeğin kıyafetini kız tarafı kızınkini ve yüzükleri erkek tarafı; düğün zaten erkeğe ait diye biliyorum canım şimdiden mutluluklar:nazar::nazar::nazar:

Elbiseni tabiki kendin almalısın bence sözde erkek tarafı alır diye bşy yoktur ki nişanda erkek alır nişan kıyafetini.
Yüzükleride aynı şekilde kızınkini erkek, erkeğinkini kız alırr bizde böyle..
Şahsen ben gidip aldırmayı hiç düşünmedim kıyafeetimi saçma geliyo bana :/

bende kendin alırsın die biliorum cnm..yalnız yüzkleri erkek tarafı almıştı bizim bi tanıdığın sözünde..

bizdede ben kendim almıştım :) onunkinide birlikte seçmiştik ama kendi ödemişti. Nişanda erkek alır ama sözde erkek almaz. Söz zaten ilişkinin resmileştirilmesinin en basit halidir. Tanıma evresinin başlangıcıdır. Sen eş olarak yeni tanımaya başladığın birine kıyafet aldırmamalısın bence. Ayrıca İstanbul içindeysen sana çok şık bir elbisemi ödünç verebilirim.

eğer büyük bir söz olacaksa onlara aldır...
ama kendi aranızda olacaksa hiç tenezzül bile etme derim...
tabi nişan da almak zorundalar...
damatın yüzüğünü kız tarafı,çkızın yüzüğünüde erkek tarafı alır bizde böyle...

benim elbisemi ve ayakkabımı erkek arkadaşım aldı. ama bizde kız kendi elbisesini kendisi alıyor. karşı tarafa söyledim kendim alırım diye olmaz bizde adet böyle diyince bende bişey demedim. ben beğendim onlar aldı.

ya arkadaşlar benım erkek arkadasım hıc adetlerı bılmıyor
bu yuzden ben boyle soyle soyle deyınce na garıp gelıyor ınanamıyor bıle bazen
kayınvalıde adayımında elı acık degıl hıc
ben bunları nasıl soyleyecegım onu merak edıyorum
hadı soz kıyafetını aldım ettım
arkadaslarımın nısan fotolarını goruyorum hepsının el kolları dolu
bana hıc yapmayacaklar gıbı gelıyor
zaten cogu seyımızı kendımız alıcaz
sevgılımde altın almaya meraklı erkeklerden degıl sanırım ıcımde kalacak boyle:(

Benimde sözüm yakında oluyor isteme ile birlikte. :1rolleyes:Ben kendim giyineceğim ağır ama şık bir kıyafetim vardı ama onlar söz kıyafeti kesin alacağız dediler gerek yok dedim ama ısrar edince ii dedim. Şimdi normaldede giyebileceğim bi kıyafet alacağız çanta ayakkabı falan. Ama ben sözümde kendi kıyafetimi giyicem. Yeni alacağım daha sade bişey olacak.
Yani bu durumlar aileye göre değişir. Malatyada adet böyleymiş böyle yapıyoruz.

Bu arada burası yeri değil ama bugün korse aldım NBB marka süper inceltti. Kesinlikle tavsiye ederim eğer göbeğiniz falan varsa mutlaka edinin :)

arkadaşım benim fikrim daha babanın evindesin.durumun varsa kendin al kıyafetini.kimseye minnet etme.bilmiyolarsa zaten böyle şey denmez ki..bence kendin al.ilerde öyle şeylerle karşılaşıyor ki insan şaşırıp kalıyor.daha babanın evindesin.babanın himayesinde.kendin al ve kendi evinde nasıl giyindiğini göster.bunlar küçük şeyler ama çok şey anlatıyor emin ol.ayrıca ben adet madet pek takılmam öyle şeylere.neticede insanız hepimiz adet bile olsa kafadan geçecek düşünce hep aynı.insan beyni..

Daha isteme oluyor. seni ailenden almamışlar ki elbiseni bilmem neyi alsınlar, sen daha kendi evindesin mantıklı olarak.
bi yüzüğü takta sonra ne alıncaksa usule göre alsınlar.

bizim isteme-söz beraber oldu

bizde söz erkek tarafına aittir o yuzden kıyafeti ve yuzukleri onlar aldı

değişiyor bunlar onlar bize sormustu ama bizde söledik adet böle diye sormasalar biz alıcaktık lafını etmicektik bile

sözlüm kendi yapmak istedi yaptı

bizde kimse bırsey almadı hıcbırsey de demedıler.......söz-isteme beraberdi zaten....eşim bana tek taş aldı çıkolata çiçek falan işte..nişan da yıne eşim aldı kıyafetı yuzuklerı karsılıklı aldık......

Son düzenleme:
benım bıldıgımde sadece ısteme sırasında kız kendı alıyor sonrakı alınan hersey erkek tarafından oluyor yanı hatta ozel alısverıse cıkılır nişan alısverısı iç çamasır takı ayrıca gıymesı ıcın bı takım elbıse ayakkabı hatta canta fılan hepsını erkek tafı alıyor bı tek alyans alırken erkegın alyansı ve bır saat alınıyor erkege kız tarafından kıyak :)

Back