• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme söz de kıyafeti kim alır?

esraa86

benim aşk dolu yuvam...
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
5.598
2
156
İstanbul
ben damada aldırıcam ama öyle mi olur yaa? bilemedim tam.erkeğin yüzüğünü de kız mı alır bide?

benim bıldıgım buyuk söz olmuycaksa ısteme arasında olucaksa kendin alıcaksın

söz kıyafetini niye erkek alsınki? ben kendim alıcam,nişanıda öyle...benim bildiğim bi gelinliği erkek alıyor...

alyanslarıda kızınkini erkek,erkeğinkini kız alıyor....

Sözde erkek kıyafet ayakkabı çanta ve yüzükleri alır canım tabi çiçek ve şekerde :) bende böle olcak ama nası dicem bilemiorm :))

biz ikimizde birbirimize almadık kendimiz giyindik.
çünkü istemeye geldiler o gece söz oldu
ben kendim giyinmiş ayrıca sözde bana sadece tektaş takıldı
eşime yüzük takmadık.1 ay sonra nişanım olmuştu o zman
alyans tatktık

ya herkes farklı yapıyo genel bişi yok sende bi fikir almaktan ziyade duruma göre hareket etmek daha mantıklı benim bildiğim isteme söz beraber olcaksa kıyafetını sen kendın temın edersın nişan zaten kız tarafı yapar dıye bılıyorum gelınlığı erkek alır dedıgım gıbı sen duruma göre hareket et cünkü herkes öyle yapmıs baksana kaydirigubbakcemile5

Ben söz kıyafetimi kendim almıştım, alyansınıda ben aldım, sözlümde tektaş yüzüğümü aldı.
Nişanda aynı alyansı takacak tekrar.

Bizim isteme söz bir oldu söz kıyafetini kendim aldım, yüzükleride ben sözlüme, sözlüm bana aldı.

cnm bize nişandan önce 3 kez geldiler..yüzükler nişanda takkıldı nişan elbisemi nişanlım aldı...isteme sırasıında 2 kez ben aldım 3.en sonuncu gelmelerinde nişanlım aldı..ama genel olarak adetlerde yüzügün takıldıgı gün erkek alır kıyafeti:)

adetler böyledir diye bişi yok... yani ortaya konmuş kurallar hiç yok... ben ve çevremdekilerde benim gördüğüm.... söz ve nişan kıyafetini herkes kendi alır... gelinliği erkek alır hatta birçok yerde damatlığıda kız tarafı alıyor... ama yüzük olayı heryerde aynı erkeğin alyansını kız kızınkini erkek alır...

nişan kıyafetimi de söz kıyafetimide kendim aldım.normalde nişan alışverişi erkeğe aittir. yüzklerin ikisini de o aldı. onun yüzügünü benim almam lazımdı tabi. acleye geldi birazcık bizimki.ama geldi geçti.düğünüme var daha herşeyi içime sine sine alıyorum.mobilya b.eşya..yavaş yavas

ben damada aldırıcam ama öyle mi olur yaa? bilemedim tam.erkeğin yüzüğünü de kız mı alır bide?

alıyosa aldır canım, ne sakıncası var ki? ben elbisemi almıştım. isteme günü sevgilim beni kuaföre bırakmadan önce ayakkabıya baktık. o aldı, çorabımı da aldı. sonuçta bazıları söz bohçası da yapıyor, elbiseyi de, çamaşırı, ayakkabı, çantayı da alıyorlar. alıyorsa şımart kendini bence. opuyorumnanaktan

ısteme söz aynı gün içinde olmuştu bizim herkes kendi kıyafetini kendi aldı. Söz yüzüklerimizi eşim aldı. Kayınvalidem bilezik takmıştı. Nişandada bnm kıyafetimi erkek tarafı, onun kıyafetini biz almıştık. Yüzüklerde onlardandı. Yine kayınvalidem bilezik takmıştı.

söz için herkes kendi alır, nişanda erkek kızın elbisesini ayakkabısını alır, kız da erkeğin takımını ve ayakkabısını.

Benim bildiğim ve az önce anneme sorduğum kadarıyla söz kıyafetini erkek tarafı alıyor canım. Tabi gelenekler her yere göre farklı olabilir. Bu benim bildiğim. ;)

kendin de alabilirsin, eşine de aldırabilirsin... küçük çaplı bişey olcaksa kendin al bence...

normalde nişan söz bi arada değilse kendin alırsın.. ama bnm kayınvalidem kızı olmadığından benide kızı gbi bağrına bastığından... donuma kadar almıştı.. :)) yüzüğüde geline erkek damada kız tarafı alır... :)))

Söz nişan kıza aittir.Kıyafetler,pasta,ayakkabı herşeyi kız alır kız tarafı yapar..
Size alyansınız söz yüzüğünüz tek taş sıra taş artık ne takacaklarsa alırlar sizde alyansını alırsınız.
Bizde nişan söz hep birlikte olduğundan takacaklarıyla birlikte alyansımı,sırataş tek taş pırlant ımı aldılar.Bizde alyansını ve saatini almıştık.

Back