• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz arifesinde..

Cok zorlama. Kendi haline birakinca ne olacaksa olur. Akisina birak yani. Anlamaya calis.

söz arifesi en mutlu olunan zaman değildir.
söz, nişan , düğün en sıkıntılı en pis zaman dilimleridir. iki farklı aile , ikisi de oğluna-kızına kimseyi yakıştıramama, ikisi de beklenti içine girme, oğlanla-kızın hem arayı bulma çalışmaları hem de ailelerini atmama çabaları hepsi var.
harika evlendim, ailelerde tek sorun olmadı, ailem hep destekti falan filanları %95 bu dönemlerde olmaz.
siz de bu kaosun içinde birbirinizi boşeyere kırmışsınız. boşyere de engellemeler, silmeler olmuş.
madem o zamanında çok alttan aldı sen de alabilirsin. ha şu saatten sonra poposunu kaldırma ama bir adım atarsa da büyütme.

ha şu saatten sonra poposunu kaldırma ama bir adım atarsa da büyütme.
sanmıyorum atacağını, cünkü son tartısmalarda ben duramayıp yazmıştım yine bekler benden , yapmayacağım için böyle bitti sanırım.

diğer yorumunuz için de, valla dışarıdan herkes cok mutlu görünüyordu arkadaşlarımda bile.. kimsenin ailesi sorun cıkarmıyor, her şey doğal ilerliyor gibi, sanki bir tek bende farklı gibi geldi işte :C

Sen de hevesim yok triplerine girmişsin bı zamanlar. O da öyle. İkiniz de birbirimizi yeterince sevmiyor olabilir misiniz?

şunu bilir şunu söylerim
büyüklerimizin bir bildiği var

beyefendi şimdiden burnundan kıl aldırmak istemiyor
iyi düşünün derim

Bu cocuk bahanelerin arkasına sıgınıyor. İstemedıgı apacık ortada sen aileni Karsına almısken o trıp pesınde hıc Bosuna ugrasma yol ver gitsin derim.

Evlenince de değişeceğini sanmam zaten senin Annen de beni zamanında istememisti der çünkü en başta olan olaylar unutulmuyor ısıtılıp ısıtılıp konuyor ortaya

Sözlenme arifesindeyim. -deydim, yani dün akşama kadar..

Dün memleketten yaşadığım şehre döndüm. Erkek arkadaş kişisi ile aynı şehirdeyiz, o da benden önce döndü. Bayramda ailesi ile bize gelmişti, annem pek sıcak bakmıyor evlenmeme ama ben istiyordum. İşte ileriye dönük konuşuldu, seçim sonrası söz yapalım vs. gelmelerinde problem olmuştu biraz, annem kabullenemediğinden. Olayların altyapısı biraz problemli yani.

Ben de dün yoldayken her şey düzelecek moralimi bozmayayım evrene pozitif enerji yollayayım falan diyorum , kendi kendime telkin veriyorum. Annem istemiyor ama beni mutlu görünce fikri değişir kabullenir diye düşünüyorum. Baktım erkek arkadaşım bir soğuk, yani bayramdan sonra görüşmedik ama mesajları onu gösteriyor. Ben dönmüşüm bir konuşalım görüşelim yok. Canım şuan istemiyor, hevesim kırıldı türevi şeyler yazmalar, ilk defa bu kadar isteksiz gördüm yani onu. Önceden ben yapıyordum tamam az tavrımı çekmedi ama bilmiyorum yaptıklarıma karşılık olarak mı anlamam gerekiyor bunu. Bu da mı karşılıklı ki, alttan mı almam gerekiyordu (kesinlikle alasım falan da yoktu. ) Dayanamadım bayağı bir şey yazdım ben de, evet biraz haksızlık etmiş olabilirim ama şuanda da gönül alasım falan da gelmiyor. En tatlı zamanlar olması gerekirken yaşadığım duyguların tarifi yok ya. Hevesim kursağımda, her şey burnumdan geldi.

Onun da içinde biriktirip biriktirip patladığını farkettim, eski meseleleri gündeme getirmeler falan. Ailemde problemler var ve farkettim ki şuan olan her problemi de böyle gündeme getirecek ileride. Ben salak gibi ailem onu kabul etmeyince onları karsıma alıyorum, o ailemle aranı hiçbir problem olmadan kötüleştirirsen kaybeden sen olursun yazıyor bana. Haklı olduğun bir konuda tabi ki seni atmam dese de kesinlikle inanasım gelmiyor. Bile bile lades demekte istemiyorum ama.. şuan zaman durmuş gibi, hiçbir şey yapasım gelmiyor. Her yerden sildik birbirimizi, konuşulsa çözülecek evet ama tekerlekte dönen fare gibi bu sorunlar. bu şehirden gitmediğim takdirde hemen atlamam sanırım. Aynı kurumdayız bir de.

Sizce de bu ilişkiden artık bir yol olmaz değil mi? Yaptığım her şeyin yanlış olacakmış hissi ile başa çıkamıyorum. Ne yapmalıyım, gerçekten bilemiyorum.

- Doğru bir üslup ile olan tüm eleştirilere açığım, teşekkürler.
Annen neden istemiyor? Vardır bir bildiği....

o konuda hak veriyorum ama benim sucum değil ki annemin tepkisi. haklı bir sebebi yok içgüdü ise ben bilemiyorum yani. annem sürekli kusur buluyordu, 24-31 yaşlarımız ona laf söylüyordu ve türlü şeylere.. onun ailesi anlayışlıydı. yani benim gibi hödük değil kendisi, her konusulanı söylemiyordu sanırım bilemiyorum. ben her haltı söylüyordum yanlıs yapmısım.

Valla bilemiyorum derdimiz ne, beraberken de mutluyduk halbuki. beraber neler atlattık. ama un ufak oldu bir kaç darbe ile. Ailesi destekleyip acele ediyordu, bence de değil sanırım şu aşamada...

katılıyorum. sinyallerini geliyor, hissediyorsun. Sonrasında olay oluyor zaten. Ben zaten sana sınyal göndermiştim neden anlamadın diyor sanırım hayat. Ama bu her şeyde böyle ya arkadaşlık iliskilerinde bile... Of o kadar karışığım ki.. Napacağımı bilemiyorum, ufak bi tatile gitmeliyim sanırım. ama döneceğim yer gene burası.
Heh işte el ogluna ananin babanin her dedigini anlatinca en zor zamaninda seni onunla vuruyorlar. Kan kusup kizilcik serbeti ictim diyeceksin anlatmayacaksin bunlara.. sana ders olmus.. ayrica yine hicbir el oglu icin aileyi karsiniza almayin. En iyisinin poposunda ignesi saklidir. Boylesi daha isabetli olmus sizin icin sonrasinda maddi manevi daha buyuk yikimlara sebep olacakti.

ayy ne zor şeyler bunlar ya
okudukça vazgeçiyorum her şeyden:KK43:

Konu sahibi sana da tavsiyem bir süre ara vermen, hazır daha ciddi bir adım yokken aceleye getirmenin bir mantıgı yok.

Fevri davranıp ilerde acaba dememek için ilişkiye bir ara şart bence hemen kestirip atmayın derim ben.

Sevmek, sevilmek, güvenmek, bir insanı tanımak zor zanaat bu devirde:işsiz:

Anneniz ve siz adamı bıktırmışsınız.
Adam da uzaklaşmaya başlamış.
Seviyor ve güveniyorsanız önce annenizi usturacaksınız sonra sis gelgitlerinizden kurtulacaksınız.
Fazla naz aşık usandırır demişler.

Sizin en büyük hatanız ailenizin söylediklerini erkek arkadaşınıza anlatmanız olmuş bence. İstenmeyen biri olarak hissetmiş kendisini, bu duruma alınması gücenmesi de normal ama çare ergen gibi birbirinizi her yersen silmek yada bahaneler uydurup görüşmeyelim demek değil. Oturulup konuşulur, aşılamayacak problemler varsa da ilişkiye son verilir.

Hele bir de eski meseleleri ısıtıp ısıtıp önünüze getiren bir yapıdaki adamla anlaşmak çok çok zor.

Ne olursa olsun aranız bu durumdayken sorunlarınızı çözmeden ciddi adımlar atmayın. Zorlamayla atılan adımlar neticesinde yapılacak evlilik en büyük hata olur.

Bu cocuk bahanelerin arkasına sıgınıyor. İstemedıgı apacık ortada sen aileni Karsına almısken o trıp pesınde hıc Bosuna ugrasma yol ver gitsin derim.

valla üzülüyorum gerçekten , aile kavramı önemli ama bi laf söyledim die bile bu sekılde önyargılı olursan olmaza getirdi. ana kuzusu dememek ıcın zor tuttum kendımı ama daha ağırlarını söyledim iste.. belki de doğrusunu o yapıyor, insan ailesine neden laf söyletsin, doğru ama suan bulundugum durum cok baska geliyor bana

Annen neden istemiyor? Vardır bir bildiği....

yaşa takılıyordu, bi de sonunun kötü olmasına filan.. ben mutlu olabileceğimi düşünüyordum esasında ama kücük seyler bile yıkmaya yetiyormus iste.

Heh işte el ogluna ananin babanin her dedigini anlatinca en zor zamaninda seni onunla vuruyorlar. Kan kusup kizilcik serbeti ictim diyeceksin anlatmayacaksin bunlara.. sana ders olmus.. ayrica yine hicbir el oglu icin aileyi karsiniza almayin. En iyisinin poposunda ignesi saklidir. Boylesi daha isabetli olmus sizin icin sonrasinda maddi manevi daha buyuk yikimlara sebep olacakti.

kesinlikle... yanında destek olarak görüyosun sonra senı acılarınla vurabiliyorlar. arkadaşların bile yapıyoken. aslında bana cok ders oldu bu konu ama uslanmıyorum.. kalbimde saklayamıyorum cogu şeyi. paylastıkca geçecek sanıyorum.. geçemıyorum bu sınavdan o yuzden Allah cıkarıyor karsıma sürekli.

Ailenizin tepkisi kendisini soğutmuş olabilir. Bu şekilde kopma noktasına geldiyseniz henüz hazır olmadığınız anlamına geliyor. Bekleyin.

Biraz zamana bırakın gorusmeyın seviyorsa istiyorsa döner gelir uzak kalın ikinizde kafanızı dinleyin ona göre karar verın

Olmuyorsa zorlamamak gerek ... evlilik bu bir süre sonra görmezden gelinen sorunlar patlak veriyor.

Olmuyorsa zorlamamak gerek ... evlilik bu bir süre sonra görmezden gelinen sorunlar patlak veriyor.
başka çarem yok sanırım :( şuan dönüşü olsa da ileride aynıları olacaksa canımı yakmaktan baska ne geçer ki elime

Back