• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz arifesinde..

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.266
3.777
198
Sözlenme arifesindeyim. -deydim, yani dün akşama kadar..

Dün memleketten yaşadığım şehre döndüm. Erkek arkadaş kişisi ile aynı şehirdeyiz, o da benden önce döndü. Bayramda ailesi ile bize gelmişti, annem pek sıcak bakmıyor evlenmeme ama ben istiyordum. İşte ileriye dönük konuşuldu, seçim sonrası söz yapalım vs. gelmelerinde problem olmuştu biraz, annem kabullenemediğinden. Olayların altyapısı biraz problemli yani.

Ben de dün yoldayken her şey düzelecek moralimi bozmayayım evrene pozitif enerji yollayayım falan diyorum , kendi kendime telkin veriyorum. Annem istemiyor ama beni mutlu görünce fikri değişir kabullenir diye düşünüyorum. Baktım erkek arkadaşım bir soğuk, yani bayramdan sonra görüşmedik ama mesajları onu gösteriyor. Ben dönmüşüm bir konuşalım görüşelim yok. Canım şuan istemiyor, hevesim kırıldı türevi şeyler yazmalar, ilk defa bu kadar isteksiz gördüm yani onu. Önceden ben yapıyordum tamam az tavrımı çekmedi ama bilmiyorum yaptıklarıma karşılık olarak mı anlamam gerekiyor bunu. Bu da mı karşılıklı ki, alttan mı almam gerekiyordu (kesinlikle alasım falan da yoktu. ) Dayanamadım bayağı bir şey yazdım ben de, evet biraz haksızlık etmiş olabilirim ama şuanda da gönül alasım falan da gelmiyor. En tatlı zamanlar olması gerekirken yaşadığım duyguların tarifi yok ya. Hevesim kursağımda, her şey burnumdan geldi.

Onun da içinde biriktirip biriktirip patladığını farkettim, eski meseleleri gündeme getirmeler falan. Ailemde problemler var ve farkettim ki şuan olan her problemi de böyle gündeme getirecek ileride. Ben salak gibi ailem onu kabul etmeyince onları karsıma alıyorum, o ailemle aranı hiçbir problem olmadan kötüleştirirsen kaybeden sen olursun yazıyor bana. Haklı olduğun bir konuda tabi ki seni atmam dese de kesinlikle inanasım gelmiyor. Bile bile lades demekte istemiyorum ama.. şuan zaman durmuş gibi, hiçbir şey yapasım gelmiyor. Her yerden sildik birbirimizi, konuşulsa çözülecek evet ama tekerlekte dönen fare gibi bu sorunlar. bu şehirden gitmediğim takdirde hemen atlamam sanırım. Aynı kurumdayız bir de.

Sizce de bu ilişkiden artık bir yol olmaz değil mi? Yaptığım her şeyin yanlış olacakmış hissi ile başa çıkamıyorum. Ne yapmalıyım, gerçekten bilemiyorum.

- Doğru bir üslup ile olan tüm eleştirilere açığım, teşekkürler.

Sözlenme arifesindeyim. -deydim, yani dün akşama kadar..

Dün memleketten yaşadığım şehre döndüm. Erkek arkadaş kişisi ile aynı şehirdeyiz, o da benden önce döndü. Bayramda ailesi ile bize gelmişti, annem pek sıcak bakmıyor evlenmeme ama ben istiyordum. İşte ileriye dönük konuşuldu, seçim sonrası söz yapalım vs. gelmelerinde problem olmuştu biraz, annem kabullenemediğinden. Olayların altyapısı biraz problemli yani.

Ben de dün yoldayken her şey düzelecek moralimi bozmayayım evrene pozitif enerji yollayayım falan diyorum , kendi kendime telkin veriyorum. Annem istemiyor ama beni mutlu görünce fikri değişir kabullenir diye düşünüyorum. Baktım erkek arkadaşım bir soğuk, yani bayramdan sonra görüşmedik ama mesajları onu gösteriyor. Ben dönmüşüm bir konuşalım görüşelim yok. Canım şuan istemiyor, hevesim kırıldı türevi şeyler yazmalar, ilk defa bu kadar isteksiz gördüm yani onu. Önceden ben yapıyordum tamam az tavrımı çekmedi ama bilmiyorum yaptıklarıma karşılık olarak mı anlamam gerekiyor bunu. Bu da mı karşılıklı ki, alttan mı almam gerekiyordu (kesinlikle alasım falan da yoktu. ) Dayanamadım bayağı bir şey yazdım ben de, evet biraz haksızlık etmiş olabilirim ama şuanda da gönül alasım falan da gelmiyor. En tatlı zamanlar olması gerekirken yaşadığım duyguların tarifi yok ya. Hevesim kursağımda, her şey burnumdan geldi.

Onun da içinde biriktirip biriktirip patladığını farkettim, eski meseleleri gündeme getirmeler falan. Ailemde problemler var ve farkettim ki şuan olan her problemi de böyle gündeme getirecek ileride. Ben salak gibi ailem onu kabul etmeyince onları karsıma alıyorum, o ailemle aranı hiçbir problem olmadan kötüleştirirsen kaybeden sen olursun yazıyor bana. Haklı olduğun bir konuda tabi ki seni atmam dese de kesinlikle inanasım gelmiyor. Bile bile lades demekte istemiyorum ama.. şuan zaman durmuş gibi, hiçbir şey yapasım gelmiyor. Her yerden sildik birbirimizi, konuşulsa çözülecek evet ama tekerlekte dönen fare gibi bu sorunlar. bu şehirden gitmediğim takdirde hemen atlamam sanırım. Aynı kurumdayız bir de.

Sizce de bu ilişkiden artık bir yol olmaz değil mi? Yaptığım her şeyin yanlış olacakmış hissi ile başa çıkamıyorum. Ne yapmalıyım, gerçekten bilemiyorum.

- Doğru bir üslup ile olan tüm eleştirilere açığım, teşekkürler.
Tabiki zor, tabiki kalbiniz acıyor.Ama sonradan mutsuz olmaktansa şimdi üzülmek daha iyi.Daha güzel insanlar çıksın inşallah karşınıza.

Bencr acele etmemelisin. Bak inan zorlaya zorlaya bir yerlere getiriliyorsa muttttlaka bit yerde patlak veriyor. Ben de oyle bi cok seyi gormezden geldim ve al nooldu ailesi dugunumde olay cikardi bagris cagris.. bizim hic aliskin olmadigimiz kabaliklar cingenelikler... su an aileler gorusmuyor mesela bizim. Ben de cok sogugum onlara karsi.. kizim dogdu oyle gorusmeye basladim ben de gorusmuyordym.. ilerde gorusturtmek istemiyorum resmen cocugumu onlarla.. :/

Hickimse karsi taraf onu istemedigini duyunca zil takip oynamaz. Insanlar kirilir, incinir. Annenizin hakli sebebleri varsa bile öyle birseyi duymak kimsenin hosuna gitmez. Erkek arkadasin icin de kolay bir durum degil..Ama iki tarafinda hareketlerine bakinca evlilige hazir degilsiniz

o konuda hak veriyorum ama benim sucum değil ki annemin tepkisi. haklı bir sebebi yok içgüdü ise ben bilemiyorum yani. annem sürekli kusur buluyordu, 24-31 yaşlarımız ona laf söylüyordu ve türlü şeylere.. onun ailesi anlayışlıydı. yani benim gibi hödük değil kendisi, her konusulanı söylemiyordu sanırım bilemiyorum. ben her haltı söylüyordum yanlıs yapmısım.

Tam olarak neyi paylaşamıyorsunuz ?
Şu aşamada söz sağlıklı bir karar değil bence

Valla bilemiyorum derdimiz ne, beraberken de mutluyduk halbuki. beraber neler atlattık. ama un ufak oldu bir kaç darbe ile. Ailesi destekleyip acele ediyordu, bence de değil sanırım şu aşamada...

Bencr acele etmemelisin. Bak inan zorlaya zorlaya bir yerlere getiriliyorsa muttttlaka bit yerde patlak veriyor. Ben de oyle bi cok seyi gormezden geldim ve al nooldu ailesi dugunumde olay cikardi bagris cagris.. bizim hic aliskin olmadigimiz kabaliklar cingenelikler... su an aileler gorusmuyor mesela bizim. Ben de cok sogugum onlara karsi.. kizim dogdu oyle gorusmeye basladim ben de gorusmuyordym.. ilerde gorusturtmek istemiyorum resmen cocugumu onlarla.. :/

katılıyorum. sinyallerini geliyor, hissediyorsun. Sonrasında olay oluyor zaten. Ben zaten sana sınyal göndermiştim neden anlamadın diyor sanırım hayat. Ama bu her şeyde böyle ya arkadaşlık iliskilerinde bile... Of o kadar karışığım ki.. Napacağımı bilemiyorum, ufak bi tatile gitmeliyim sanırım. ama döneceğim yer gene burası.

Akışına bırak bence. Hiç müdahale etme kendiliğinden çözülürse ne âlâ ama zorlama. Bir kere "ailemle iyi anlaş" lafı geçince o erkekten korkulur artık. Hakkınızda hayırlısı olsun

Bence bu aşamada ilişkinize biraz ara verip düşünüp , gözlem ve istişare yapın.
Yaşı 45'e gelmiş bir kadın olarak şunu söyleyebilirim; içinize sinmeyen bir şeyler varsa zamanla düzelir diye düşünmeyin.
Düzgün başlamayan ilişkiler süreçte de düzelmiyor .
Size vereceğim en iyi tavsiye şu olabilir.
Romantik ilişki yaşadığınız kişiyle ilgili her düşündüğünüzü ve yaşadığınızı ailenize,
ailenizi de ona anlatmayın.
Sizin üzerinde durmadığınız, öylesine anlattığınız ayrıntılar gün olur size dert olarak geri döner. Her şey gönlünüzce olsun.

Bence bu aşamada ilişkinize biraz ara verip düşünüp , gözlem ve istişare yapın.
içinize sinmeyen bir şeyler varsa zamanla düzelir diye düşünmeyin.

Sizin üzerinde durmadığınız, öylesine anlattığınız ayrıntılar gün olur size dert olarak geri döner. Her şey gönlünüzce olsun.

ah bi de uygulamaya koyabilsem hayatım yoluna girecek ve belki cıkmayacakta :{

o konuda hak veriyorum ama benim sucum değil ki annemin tepkisi. haklı bir sebebi yok içgüdü ise ben bilemiyorum yani. annem sürekli kusur buluyordu, 24-31 yaşlarımız ona laf söylüyordu ve türlü şeylere.. onun ailesi anlayışlıydı. yani benim gibi hödük değil kendisi, her konusulanı söylemiyordu sanırım bilemiyorum. ben her haltı söylüyordum yanlıs yapmısım.

Siz gidip annenizin her söylediği negatif şeyi, sevgilinize anlatiyorsunuz. Anneniz tanişmada negatif davraniyor ve siz halen "alttan almak istemiyorum" diyorsunuz öyle mi?

Bunu bir erkek bir kadina yapsa, herkes hakli olarak yadirgardi. Burdan çok yüksek egolu ve henüz olgunlaşmamiş biri olarak görünüyorsunuz. Evliliğe hazir değilsiniz bence.

Anneniz neden istemiyor sebep ne ?
evlenmemi istemiyor haliyle karşı tarafa bahane buluyor, yaştan olsun başka şeylerden olsun. kim olsa bulabilir diye dusunuyorum artık

Siz gidip annenizin her söylediği negatif şeyi, sevgilinize anlatiyorsunuz. Anneniz tanişmada negatif davraniyor ve siz halen "alttan almak istemiyorum" diyorsunuz öyle mi?

Bunu bir erkek bir kadina yapsa, herkes hakli olarak yadirgardi. Burdan çok yüksek egolu ve henüz olgunlaşmamiş biri olarak görünüyorsunuz. Evliliğe hazir değilsiniz bence.

annem tanışmada normaldi, anlasıyordu gayet. onun gel gitleri beni de tereddüte düşürüyor, anne sözüdür dinlemeyip pisman olmayayım diyorum, sonra tam emin oluyorum yine bişeyler yolumdan döndürüyor beni. ayrıca egolu olduğumu düşünmüyorum, hatta yaşıma göre geçmişte yaşadığım şeyler de ağır.o yüzden gayet erken olgunlaştığımı dusunuyorum. ama bu konu kapsamdışı.

Hep şehri, işini terkeden kadınlar oluyor.

Bence düzeninizi bozmayın. Arkanızda duramayan bir adam için hiç değmez.

Değişiklik şart diyorsanız, yalnız eve çıkın. Aileniz süper insanlar olsa bile inanın tek başına yaşamanın keyfi başka.

Hep şehri, işini terkeden kadınlar oluyor.

Bence düzeninizi bozmayın. Arkanızda duramayan bir adam için hiç değmez.

Değişiklik şart diyorsanız, yalnız eve çıkın. Aileniz süper insanlar olsa bile inanın tek başına yaşamanın keyfi başka.

Bence evlilik adımını atacak olgunluğa sahip değilsiniz.
Adam istenmediğini biliyor, bunun üzüntüsünü yaşıyor, siz daha da üsteliyorsunuz.
Ailenizde olan biten her şeyi koştur koştur erkek arkadaşınıza anlatmanız da başınıza bela açar.

Bir de konuşmanın devamında muhtemelen senin ailen, benim ailem mevzusu olmuş, ki bu adam size kendi ailesi ile ilgili yorum yapmış.

Onun ailesi size saygılı davranıyor, ilişkinizi onaylıyorsa, kendi aileniz güzünden sucu olmayan insanlara yok yere bilenmeyin.
Henüz ortada bir şey yok siz çoktan başlamışsınız...
bence uzun uzun düşünün

Onun ailesi size saygılı davranıyor, ilişkinizi onaylıyorsa, kendi aileniz güzünden sucu olmayan insanlara yok yere bilenmeyin.
Henüz ortada bir şey yok siz çoktan başlamışsınız...
bence uzun uzun düşünün

işin garibi yazdıklarınızı ben de onaylıyorum, evet durum böyle..
ama tuhaf olan elimden, içimden bir şey gelmemesi değil mi sizce de .. ne çözer bu durumu. ya da cözülmez mi
kendimden eminsem , kararlarıma saygı duymayan annemin sözünü dinlemeyip içimden geleni mi yapmalıyım bilmiyorum. işte ben öyle yapınca karşıdan reaksiyon alamadığımda benm de hevesım gıdıyor, ki gitti de dün mesela.. Karşılıklıymış demek ki.
bi an tamam deyip her şeyi tek basına gögüsleyecek güçte hissedip sonra akışına bırakma dusuncem.. ben normal değilim sanırım.

Back