- 10 Şubat 2015
- 3.047
- 3.041
-
- Konu Sahibi bella-donna
Inan bende cok sinir oldum tatlım. Erkek arkadasım o kadar çocuğa odaklanmıski annesinin pasif davranmasına bile sadece rahatsız oldum diyor. Ben olsam kusura bakmayın ama bu şartlar altında ders veremem derdim. Yukarıda baska bi arkadasada yazdım, çocuğun sınıf öğretmeni erkek arkadasım ders verdigi icin Sınıfta bırakmaktan vazgeçmiş cocugu, oda simdi Sorumluluğu artık bende, dersleri düzelene kadar yardımcı olmalıyım diyor. Olda kendi evinde yada Sınıfta ol be adam. Ben bile bu kadar sımarmıyorum erkek arkadasıma, millet her istediğini yaptırıyor
Yanında gitmem uygun olmazda dedign gibi dile getireyim bunu yoksa ben sinir hastası Olacağım. Yanlıs anlar,ona güvenmiyorum zannetmesin diye söyleyemedim ama herkes dile getirmem konusunda hemfikir zaten, konuşacağım haftasonuVallahi bişey diyimmi ben olsam arsızlığı ele alır yanında giderdim.Ya ders vermicek yada beni de götürcek.Yırtarım.Yırtamazsam ayrılır giderim öylede pisim.Aaayy tansıyonum çıktı resmen.Bence en azından sen rahatsız olduğunu bi söyle yahu zaten medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar çok anlayışta iyi değil yani.
Kesinlikle tatlım, bende cevreden bisey duyarım dogru olmasa bile iftira bile atılsa rahatsız olurum. Zaten maddi durumları olmadığı icin erkek arkadasım gönüllü ders veriyor. Gönüllü yapacak baska kimseyi bulacaklarını sanmıyorum acıkcası bende yapmazdım. Erkek arkadasım fazla fedakar bu konuda millette bunu lehine kullanıyor sanki
Dediklerin o kadar dogru şeylerki tatlım inan bende bu iftira olayını falan düşündüm, acaba abartıyormuyum diyede vazgeçtim bu düşüncelerden. Ama kadının ruh sağlığı cok cok yerinde değil, esinden dolayı dengesizliği var biraz bunu erkek arkadasımda farketmiş, ben bişey demeden kendisi dedi bunu. hadi hepsini geçtim bide etraftan iftira atan olursa diye düşündüm, trde değiliz ama etrafta cok tanıdık ve Türk Komşular var. Kadın iftira atmasa bile etraftakiler atabilir, erkek arkadasımda Haksızlığa gelemez her sekilde bi olay olacak gibi bi his var içimde cok huzursuz oldum. Söyleyemedim basit bi kıskançlık diye düşünsün istemedim, hatta kendimde acaba kıskançlıkmı yapıyorum diye emin olmadığım icin konu açtım. Hepinize cok tesekkürler kızlar, iyiki varsınız. Rahatsizligımı kesinlikle dile getireceğim hatta ihtimallerinde bi kısmını anlatarak.Çocuğun özel derse ihtiyacı olduğu belli, burası kabul.
Ama burası Türkiye. Genç ve boşanmış bir kadının evine genç bir erkek giriyor. Yarın öbür gün bu kadının mahallede adı çıkabilir mi? Evet. Erkek arkadaşınıza birşey olur mu? Düşük ihtimal. Kadına olur mu? Yüksek ihtimal.
Biraz paranoyakça olacak belki ama diyelim ki kadın erkek arkadaşına pas attı. Erkek arkadaşın da buna yanıt vermedi. Kadın erkek arkadaşına iftira atar mı, evde bana tecavüz etmeye kalktı diye? Bir ihtimal. Peki bu kadının ruh sağlığı acaba yerinde mi? Yine yarın öbürgün bilinmez bir nedenle bu adam evimize girdi, benim çocuğumuzu taciz etti diyebilir mi? Teorik olarak evet. Ondan sonra ayıkla pirincin taşını. Erkek arkadaşının başı belaya girer.
Çözüm ne: Erkek arkadaşın kadına diyecek ki: Bakın hanımefendi, sizin eve girmem doğru değil. O yüzden çocuğunuza artık okulda ders vereceğim (okulda kameralar vs var diye varsayıyorum).
Çocuğu da karşısına alacak, diyecek ki, artık sana okulda ders vereceğim. Sonuçta çocuklar annelerine naz yapar ama öğretmenlerinin sözünü dinlerler, onları daha çok sayarlar.
Aklıma başka çözüm gelemdi. Ama o eve girmesi çok yanlış.
Çocuk okulda ders almak istemezse de vermesin, eminim ihtiyacı olan başka çocuklar da vardır ders almak isteyen.
Dediklerin o kadar dogru şeylerki tatlım inan bende bu iftira olayını falan düşündüm, acaba abartıyormuyum diyede vazgeçtim bu düşüncelerden. Ama kadının ruh sağlığı cok cok yerinde değil, esinden dolayı dengesizliği var biraz bunu erkek arkadasımda farketmiş, ben bişey demeden kendisi dedi bunu. hadi hepsini geçtim bide etraftan iftira atan olursa diye düşündüm, trde değiliz ama etrafta cok tanıdık ve Türk Komşular var. Kadın iftira atmasa bile etraftakiler atabilir, erkek arkadasımda Haksızlığa gelemez her sekilde bi olay olacak gibi bi his var içimde cok huzursuz oldum. Söyleyemedim basit bi kıskançlık diye düşünsün istemedim, hatta kendimde acaba kıskançlıkmı yapıyorum diye emin olmadığım icin konu açtım. Hepinize cok tesekkürler kızlar, iyiki varsınız. Rahatsizligımı kesinlikle dile getireceğim hatta ihtimallerinde bi kısmını anlatarak.
Evet mantıklı aslında,o zaman konuyu belki dahada ciddiye alır, diger türlü aman basit bi kıskançlık diye bile düşünebilir, böylelikle bunu düşünmesine fırsat vermemiş olurum. Özellikle Bulunduğum ülkede çocuk istismarı konusunda cok katı, burdan girebilirim konuya tesekkür ederim canım :)Eğer yurtdışında iseniz durum daha vahim. Çocuk istismarı çok önemsenen bir konu.
Kendi rahatsızlığınızı çok yansıtmadan "canııımmmm, ya aklıma birşey geldi, sana taciz iftirası atarsa dengesizin biri ne yaparız, çok endişeleniyorum ben, sen ne düşünüyorsun" diye konuyu açsanız?
Doğrudur, kadının psikolojisi cok iy değil zaten, cocuklara bazen öyle bir bagırırki çocuk korkusundan nefes alamaz ama iş ders almaya gelince ya cok ağlıyor siz bize gelseniz olurmu mantigi biraz adam kullanmak gibime geliyorBence annesi çocuğun babası olmadığı için her dediğini yapmaya çalışıyor
Muhabbet etmelerinde bile sıkıntı yok aslında, tek huzursuz oldugum nokta evine girmesi. Güvensizlik değil, sadece içim cok huzursuz olacak bişey olacağından değil ama ya iftira atılırsa yada başka Görenler yanlıs anlarsa diye endisemYa cocuk var ona ders verecek zannettigin gibi bir durum olmaz merak etme evet bende yerinde olsam ilkten bi endişeye kapılabilirdim ama düsününce ne olacak yani ders arası havadan sudan muhbte bile giremezler bak görürsün tek konu çocuk olur sıkma canınııııı
Kadın hakkında iyi düşünmediğimi Kadından şüphelendiğimi hangi mesajımda yazmışım acaba? dolayısıyla yeeaa ben erkek arkadasıma güveniyorum ama etrafındakiler onu kapar diye bi korkumda yok, aldatılma korkumda yok aldatırsa bile kendi bilir. Benim derdim baska, içimde bi huzursuzluk var, iftira atarlar bişey söylerler baska bişey olur diye içim huzursuz sadeceHiç tanımadığımız bir kadın hakkında ön yargılı olunmamasını tavsiye ederim.
Muhabbet etmelerinde bile sıkıntı yok aslında, tek huzursuz oldugum nokta evine girmesi. Güvensizlik değil, sadece içim cok huzursuz olacak bişey olacağından değil ama ya iftira atılırsa yada başka Görenler yanlıs anlarsa diye endisem
Öyle tabi ama çocuk ders verdigi Sınıfa gitse kimse bişey diyecek malzeme bulamaz. Acıkcası etrafımda cok iy niyetli insanlar yok sanırım endişem bundan. Biz evlenmek istiyoruz ufak bi iftira bile mide bulandırır, bununla yıpranmak istemiyorum acıkcası. Evine gelmese kimseye malzeme vermemiş olurİnsanların önüne geçenezsin kadın gelse eve dedikodu cıkaracakları varsa yine cıkarırlar..
İnsanların iyilikleri suistimal etmesinden nefret ediyorum. İyilik ayaklarına gelsin istiyorlar. Erkek arkadaşınız çok güzel şeyler yapıyor ancak bu iyi niyetini istismar ettirmemeli. O çocuğun ayağına giderse diğer çocuklara haksızlık olmayacak mı diye sorun bence.Aynen bende dedim aynısını, bide o kadar yogunki bazen haftalarca cocukların dersi Yüzünden buluşmuyoruz, 5 Kuruşta almıyor almadığı gibi cocuklara hediyeler alır, yemek yapar, yedirir içirir harçlık verir, bitek buna değil hepsine. Annesi cok pasif çocuğa söz geçiremiyor diyor ama komşuya kızdım acıkcası, sımarıklıgına göz yumuyor sanırım rahatsız oldugum konuda bu
Ders vermesine karışmam zaten hatta desteklerim ama mekan sıkıntı iştedersi versin her halukarda da, mekana azıcık el atabilirsiniz bence