• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söylenenlere aldırmamak neden bu kadar zor?

Eşimin dıdısının dıdısı yaşlı bir nine beni açık olduğum için (ki oraya giderken daha üsturuplu bir kumaş pantolon ve gömlek giymeme rağmen) "böyle gelin olmaz." Diye herkesin içinde üzdü. Ben de cevaben "Ben de böyle bir gelinim işte" dedim. Eşime söylediğimde "O yaşlı ne söylediğini bile bildiğini sanmıyorum,yaşlı kadına ne diyeceğim,cevabını verdin zaten." Dedi. Yakın akrabalarının olduğu bir mecliste "Kimse olive'e karışmasın,biz birbirimizi böyle tanıdık ve sevdik." Demişti. Ancak bazı durumlarda sen cevabını veriyorsun işte diyerek kenara çekildiği de oluyor.(Asla kimsenin kalbini kırsın istemiyorum ama o bir tavır koysa herkes daha düzgün davranır.)
Hatta öyle ki oraya gittiğimde bana up uzun bir elbise bile hediye ettiler. Nezaketle geri çevirdim. Bazen de üstündekiler seni yakar sana daha rahat şeyler verelim diyerek bol ve uzun şeyler giydirmek isteyebiliyorlar. Ben bertaraf ediyorum ama eşim de çok suya sabuna dokunmuyor açıkçası. Kalp kırmak istemiyorum ama işin içinden de çıkamıyorum. Çünkü bazen aynı şeyleri tekrar tekrar yapıyorlar böyle olunca:deli:

ben olsam mümkün mertebe gitmezdim. çok zaruri mi bu ziyaretler? cahil bi sülaleye düşmüşsünüz.

Düğünde aynı şeyleri yaşadım. Sözümde, nişanımda da ağlatmayı başardı. Bana da senin dediğin gibi karışmaya kalktı, izin verirsem hiç bir zaman susmayacağını ve oğlunun da sen yanlış anladın o hep iyi niyetinden demesi bitmeyeceği için ilk başta tepkimi koydum. Bana batıyor, ondan tavsiye, öğüt vs almak istemiyorum. Başta ben de çok anlayışlıydım baktım doğmamış çocuğumun adını bile koymuş. Nasıl alışırsa sana karşı ömür boyu öyle gidecek. Kaldırabilirim, takmayabilirim diyorsan sen bilirsin ancak ben yapamadım. Onun bana verdiği her öğütte eşime susturur musun dedim, tartıştım. Şimdi her gün bebek bebek diye tutturan kadın (5.torun olacak ilk değil) ben doğurmayı hiç düşünmüyorum dediğimde hayırlısı diyip susuyor. Bu kadar derdin arasında egosunu tatmin edecek başka bir şey bulsun, gelin değil.

Eşinize mi söylediniz her defasında? Evet alttan alıp kalp kırmayayım zaten az görüşüyoruz dedikçe hamile olunca karnımı asla göstermeyecek bollukta bir şeyler giymem gerektiğine kadar yorum yapıyor. Benim de doğmamış bebeğime düşündüğü bir isim var ve erkek olacağından çok emin kayınvalidem.Aynen söylediğiniz gibi oluyor.

Eşim annesinin söylediği her şeyi kafama takarak abarttığımı,konuşmayı çok sevdiğini ve iyi niyetle konuştuğunu,benim takmamam çok üzülürsem cevap vermem gerektiğini söylüyor. Ama ben asla eşime laf söylettirmem. Ailem şaka bile yapsa eşim belki alınır öyle demeyin diye eşimin yanında anında müdahil olurum. Bazen kızıp annemle konuşayım mı diyor ama bir şey olunca müdahale etse bi küçük de olsa tavır koysa böyle olmayacak. Durup dururken neden arasın söylensin değil mi?

Bazen abartıyorumdur belki ama biriktirdikçe içim şişiyor. O düğün olayını zaten çok zor unutucam kesin.

Hem sevgi gösterin hem mesafeli olun. Ben öyle yapıyorum mesela.. Benim kayınvalidem de çok iyi bir insan, Allah var bir kötü niyetini görmedim. Kendi annem bile kaynanalık yapmayan tek kayınvalide seninkini gördüm der. Ben yine de mesafeyi koruyorum.

Bu dengeyi kurduğum gün çok mutlu olacağım inşallah. Varsayalım ki bir şeye karışmak istedi nasıl bir tavırla itiraz ediyorsunuz?

ben olsam mümkün mertebe gitmezdim. çok zaruri mi bu ziyaretler? cahil bi sülaleye düşmüşsünüz.

Bayram seyranda mecburi. Eğer ben gitmezsem olmadık birsürü dedikodu yapıp eşimi çok üzerler. Üstelik bayramda aileye değil sülaleye gidiyorum gerçekten. Arefeden gidip ilk gün her zaman eşimin ailesinin evinde olmalıyım. Mümkün mertebe gitmemeye çalışıyorum bunun dışında. Bir de o şehre taşınma ihtimalimiz var ki bu beni çok korkutuyor.

Kayınvalidemi çok sevdiğim için ondan yana yine bir şekilde kendimi sakinleştiriyorum ama bende kayınvalide bir değil ki birsürü. Benden yaşça küçük kuzenler bile konuşma hakkını kendinde görüyor bazen. Ben beklerdim ki kayınvalidem buna da izin vermesin ama susuyor onlara sonra arkalarından yanlış yaptılar diyor.

Aslında çocuk değilim herkesi susturabilirim ama annesine karşı eşim çok hassas. Az gerilsem odaya çekip anneme iyi davranır mısın diyor.

Bu dengeyi kurduğum gün çok mutlu olacağım inşallah. Varsayalım ki bir şeye karışmak istedi nasıl bir tavırla itiraz ediyorsunuz?
Şunu şöyle yap derse "Yok ben bu şekilde yapıyorum" diyorum ve bildiğimi yapıyorum.
Geçen Ramazan sürekli eşimi sıkıştırıyor, bize iftara gelmek istiyor. Bana bir şey diyemiyor tabi ama ben hissediyorum. Ben de kimseyi çağırmıyorum Ramazanlarda.. Neyse, eşim en sonunda annemler iftara geleceklermiş dedi. Bana neden haber verilmedi dedim ve hemen kayınvalideye bir mesaj.. "Anne gelmek istiyormuşsunuz heralde neden bana söylemiyorsun? Bizde böyle şeyler evin hanımına söylenir" dedim. "Ayy ben müsait olduğunuzda demiştim" falan.. "Gelmeyelim rahatsızlık vermeyelim" gibi ajitasyonlar.. Daha da bana sormadan evime gelemez.

Baştan tavrinizi koymaniz gerek aman kv kırılmasin aman eşim üzülmesin derseniz üzülen siz olursunuz...

Bayram seyranda mecburi. Eğer ben gitmezsem olmadık birsürü dedikodu yapıp eşimi çok üzerler. Üstelik bayramda aileye değil sülaleye gidiyorum gerçekten. Arefeden gidip ilk gün her zaman eşimin ailesinin evinde olmalıyım. Mümkün mertebe gitmemeye çalışıyorum bunun dışında. Bir de o şehre taşınma ihtimalimiz var ki bu beni çok korkutuyor.

Kayınvalidemi çok sevdiğim için ondan yana yine bir şekilde kendimi sakinleştiriyorum ama bende kayınvalide bir değil ki birsürü. Benden yaşça küçük kuzenler bile konuşma hakkını kendinde görüyor bazen. Ben beklerdim ki kayınvalidem buna da izin vermesin ama susuyor onlara sonra arkalarından yanlış yaptılar diyor.

Aslında çocuk değilim herkesi susturabilirim ama annesine karşı eşim çok hassas. Az gerilsem odaya çekip anneme iyi davranır mısın diyor.

gitmeyeceksiniz o zaman. siz üzüleceğinize arkanızdan konuşsunlar eşiniz üzülsün biraz da. biraz kendinize kıymet verin. cahil ailenin elinde oyuncak olmayın. ilk gün onlaırn evinde olma zorunluluğunuz kanun mu, allahın emri mi? gitmeyin bi sefer, bakın nasıl yola geliyor eşiniz.

elin çocukları benim hakkımda konuşacak da ben de hala ayıp olmasın diye o ortama gidicem. gitmem arkadaş. sokakta yeterince cahil var bi de siz tutup kendinize iyice içlerine sokuyorsunuz.

Merhabalar,öncelikle konuyu okuyan,cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Yaklaşık 1 senelik evliyim ve iş/okul dolayısıyla benim ve eşimin memleketinden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Çok sancılı bir düğün periyodu yaşadım. Benim ve eşimin aile yapılarımız biraz farklı.Eşimin ailesi daha muhafazakar ve geniş bir aile. Düğünümde yapacağımız her şey için yaklaşık 7-8 kişiden onay almam,telefon trafiği yaşamam gerekti ve bu süreçte çok yıprandım. Öyle ki balayından döndüğümde kurulu bir düzenim henüz yoktu ve evimizi eşimle tek başımıza eşyalarımız geldikçe yerleştirdik.

Düğünde eşimin ailesinin bana taktıkları altınlar zor bela ve ısrar kıyamet bizde kaldı. Yakamıza takılan altınları almak istediler vermedik.Takı töreninde annesi ve babası yanımızda durmadığı için gelen herkes onların da taktıkları şeyleri görmeleri için altınları onlara verdiler. Bu altınların bizim geleceğimizi kurmamız için olduğunu söyledim,istedim ancak vermediler. Bir sürü insan karıştı ve olmayacak bir sürü söz işitip oradan ayrıldık. Buna rağmen eşimin üzülmemesi için ben yine bunları sineye çekerek özellikle küçük ailesiyle iyi ilişkiler geliştirdim.
Ancak olanları sürekli ısıtıp ısıtıp eşimin önüne de koydum bazen bunalttım onu ama çok da içimde kaldığı için elimden gelmeden böyle davrandım.
Ben eşimin annesini çok seviyorum. Ancak yaşam tarzı benimkinden çok farklı ve konuşmayı çok seviyor ama söylediği şeyler bana dokunuyor.
Örneğin:Yüzüne ne olmuş çok sivilcelenmişsin bizim komşu ıslak mendille sile sile geçirdi yüzünü ıslak mendille sil.(Bir sürü kozmetik ürünüm var ve cildime iyi bakıyorum sınav stresi cildimi bozdu.)
Senin saçların mı azalmış biraz kestir kesince sağlıklı olur.
Zayıflamışsın bunu ye şunu ye(Zayıf değilim.)
Bulaşık makinesine şunu şunu koy bunu bunu koyma.
Şu eşyan burada çok kaba durmuş.
Torun istiyorum. Sen bakamazsan ben bakarım yap bana ver.(Şaka yapıyormuş.)

Onlara kalmaya gittiğimde de eşimle uyuduğumuz odaya asla kapı tıklatmadan giriveriyor. Bir de akrabaları da sürekli bana kapanmamı söyleyip duruyor.(Eşim yaşlı onlar boşver diyor.)

Bunun gibi davranışları dışında öyle iyi birisi ki. Eşim bazen annesine kızıyor ancak ben bunları ona anlattığımda annesinin böyle biri olduğunu ne yapmamı istediğini çok rahatsızsam mesafe koymamızı söylüyor. Bana sürekli annesinin niyetinin iyi olduğundan bahsediyor ama niyet iyi olsa da ben alınıyorum.Amacım uzaklaşmak değil ama cevap versem ayrı dert vermesem ayrı..
Siz olsanız bunlara takılmamayı nasıl başarırsınız? Çok uzun oldu kusura bakmayın..

Mesafe koyuyorum çünkü bik bik diye sebepelerini sıralayacağına kv ile arana mesafe koy,eger eşin farkederse ve niye mesafe koyduğunu sorarsa size öyle geliyor de.. Biz kadınlar ne yapacağımıza uzun uzadıya konuşup karşı taraftan onay almayı bekleriz ve ben 7 yıllık evliliğimde öğrendim ki buna gerek yok,düşün ve yap sadece. Bir de herşeye cevap vermeniz gerekmiyor,ben işime gelmeyen eleştirileri duymuyorum mesela,hiç cevap vermiyorum. işime gelen bi konuysa muhabbete katılıyorum.

Şunu şöyle yap derse "Yok ben bu şekilde yapıyorum" diyorum ve bildiğimi yapıyorum.
Geçen Ramazan sürekli eşimi sıkıştırıyor, bize iftara gelmek istiyor. Bana bir şey diyemiyor tabi ama ben hissediyorum. Ben de kimseyi çağırmıyorum Ramazanlarda.. Neyse, eşim en sonunda annemler iftara geleceklermiş dedi. Bana neden haber verilmedi dedim ve hemen kayınvalideye bir mesaj.. "Anne gelmek istiyormuşsunuz heralde neden bana söylemiyorsun? Bizde böyle şeyler evin hanımına söylenir" dedim. "Ayy ben müsait olduğunuzda demiştim" falan.. "Gelmeyelim rahatsızlık vermeyelim" gibi ajitasyonlar.. Daha da bana sormadan evime gelemez.

:KK5: Son anlattığınız durumda eşim bana biraz kızardı sanırım ama tamam diyip geçiştirmek yerine hayır ben böyle yapıyorum demek çok mantıklı. Çok teşekkür ederim

Eşinize mi söylediniz her defasında? Evet alttan alıp kalp kırmayayım zaten az görüşüyoruz dedikçe hamile olunca karnımı asla göstermeyecek bollukta bir şeyler giymem gerektiğine kadar yorum yapıyor. Benim de doğmamış bebeğime düşündüğü bir isim var ve erkek olacağından çok emin kayınvalidem.Aynen söylediğiniz gibi oluyor.

Eşim annesinin söylediği her şeyi kafama takarak abarttığımı,konuşmayı çok sevdiğini ve iyi niyetle konuştuğunu,benim takmamam çok üzülürsem cevap vermem gerektiğini söylüyor. Ama ben asla eşime laf söylettirmem. Ailem şaka bile yapsa eşim belki alınır öyle demeyin diye eşimin yanında anında müdahil olurum. Bazen kızıp annemle konuşayım mı diyor ama bir şey olunca müdahale etse bi küçük de olsa tavır koysa böyle olmayacak. Durup dururken neden arasın söylensin değil mi?

Bazen abartıyorumdur belki ama biriktirdikçe içim şişiyor. O düğün olayını zaten çok zor unutucam kesin.
Düğün altınlarım gitti zaten, eşim verecek borçları var dedi peki dedim. Meğer evinin içini yaptıracakmış. Umutmayacağım tabi ki..
Evet her seferinde eşimle odaya geçip bağırıp, çağırdım, küstüm, gitmek istemiyorum annenden soğuyorum kaç yaşında kızım, annemden bu kadar akıl almıyorum diye dırdır ettim. Keşke bunlara gerek olmasaydı da eşim anne karışma lütfen diyebilecek olgunluğu gösterseydi. Ama yapamadı, zorla yaptırdım. Çoğu seferinde ben çekemem, annen de değişmez, biz bitirelim diyip soğuk durdum. Mantıklı düşününce de hak verdi ve susturdu. Kv susmadı tabi huy değişir mi ama eşim anneeee diye bağırınca tamam karışmıyorum diyor.

gitmeyeceksiniz o zaman. siz üzüleceğinize arkanızdan konuşsunlar eşiniz üzülsün biraz da. biraz kendinize kıymet verin. cahil ailenin elinde oyuncak olmayın. ilk gün onlaırn evinde olma zorunluluğunuz kanun mu, allahın emri mi? gitmeyin bi sefer, bakın nasıl yola geliyor eşiniz.

elin çocukları benim hakkımda konuşacak da ben de hala ayıp olmasın diye o ortama gidicem. gitmem arkadaş. sokakta yeterince cahil var bi de siz tutup kendinize iyice içlerine sokuyorsunuz.

Ben de onu söyledim eşime. Her zaman ilk senin ailene neden gidiyoruz? Biz arefe mezarlıklara gideriz benim anneannem ve dedemi mezarda ziyaret etmeye, ilk kez ailemin elini öpmeye hakkım yok mu? Dedim. Senin ailen bu konuda anlayışlı ama diyor. Bizde sülalece bayramlaşmak ilk gün bir gelenek diyor. Gelinlerin hepsi geliyor diyor :)
Kısacası anlayışlı olmak bazen ezilmeye neden oluyor. Bazı kesin şartlar koydum eşime. Önümüzdeki günlerde neyin ne olacağını göreceğiz bu konuda. Baktım olmuyor ben de zaten bir hal çaresine bakacağım.

Ha bir de bende 2 görümce var, kv nin yanına geçip bakışlarıyla ateş ediyorlar. Oğullarını dolduruyormuşum. Anneleri iyi niyetliymiş. Onlardan ayrı laf yiyorum. Kusura bakmasınlar eskidendi gelin ezilir ayakları. Kendileri kv lerine senede 1 giderler, ben gitmeyince olay çıkıyor. Sonuç gitmiyorum artık. Mecburen bayramda, o da eşim için.

Benim kvde iyi kadındır ama inanılmaz müdahalecedir mesela,ben kesinlikle planlarımızı onunla paylaşmam,çünkü hoşuma gitmeyen 85 tane yorumu olur çoğu zaman dolayısıyla genelde biçok şeyden haberi olmaz,genelde de soğuk davranırım ama eşim varken bi tık daha sıcağımdır,misafir varsa çok daha keyifliyimdir bol bol muhabbet ederim, "burçak gibi bi gelinin varken canın sıkılmaz çok hoşsohbet dediler geçende benim yanımda" o da imalı imalı "kesinlikle öyle " dedi,halbuki normalde kadınla muhabbet etmiyorum çünkü en son sohbet ettiğimizde ayarı kaçırıp kp ile cinsel hayatlarından bahsetmişti,öyle patavatsız ama çok fedakar,napcan herkes bi çeşit :KK76:
bu arada ne patavatsız oldugundan ne müdahaleci oldugundan eşime bahsettim şu güne kadar:KK49:
hayır söylesem ne olacak anası işte toz mu konduracak,şöyle iyi niyetli böyle tatlı ballı diye anasını övecek daha çok sinir olucam:eğlence: o yüzden kötülemeden takık oldugunuzu hissettirmeden bildiğinizi okuyun :rapci:

Düğün altınlarım gitti zaten, eşim verecek borçları var dedi peki dedim. Meğer evinin içini yaptıracakmış. Umutmayacağım tabi ki..
Evet her seferinde eşimle odaya geçip bağırıp, çağırdım, küstüm, gitmek istemiyorum annenden soğuyorum kaç yaşında kızım, annemden bu kadar akıl almıyorum diye dırdır ettim. Keşke bunlara gerek olmasaydı da eşim anne karışma lütfen diyebilecek olgunluğu gösterseydi. Ama yapamadı, zorla yaptırdım. Çoğu seferinde ben çekemem, annen de değişmez, biz bitirelim diyip soğuk durdum. Mantıklı düşününce de hak verdi ve susturdu. Kv susmadı tabi huy değişir mi ama eşim anneeee diye bağırınca tamam karışmıyorum diyor.

İşte ben dedim ki çocuk değilim ki eşim beni savunmak zorunda kalsın ama hal bu olunca bir şeyler değişmiyor. Kendi annesi sonuçta kendisi söylese daha iyi olur belki de. Bir de böyle yapalım bakalım. Kötü gelin yaftası yerim belki ama sonra eşimle huzurumuzu bozana kadar içimde kalanları dökmekten iyidir. Ben en iyisi itiraz edeyim kendi başıma,baktım baş edemiyorum eşim halletsin :KK58:

Çok haklısınız.
Ben kv 3 yildir konusmuyorum.... aman esimin ailesi esim kirilmasin diye hic dusunmedim....bencilim bu konuda ben uzulecegime onlar üzülsün...kv ne soylediyse cevabini verdim... eltim cevao vermedi ama oda kötü gelin ben cevap verdim bende kötü gelinim.. hic olmazsa icimde kalmadi ;)))

Ha bir de bende 2 görümce var, kv nin yanına geçip bakışlarıyla ateş ediyorlar. Oğullarını dolduruyormuşum. Anneleri iyi niyetliymiş. Onlardan ayrı laf yiyorum. Kusura bakmasınlar eskidendi gelin ezilir ayakları. Kendileri kv lerine senede 1 giderler, ben gitmeyince olay çıkıyor. Sonuç gitmiyorum artık. Mecburen bayramda, o da eşim için.

Bu "iyi niyet" kelime öbeğine alerjim oldu artık :) iyi niyetliyse de sonucu kötü oluyor bunalıyoruz. Haticeye değil neticeye bakmak lazım. Ne niyetmiş yahu:KK57:

:KK5: Son anlattığınız durumda eşim bana biraz kızardı sanırım ama tamam diyip geçiştirmek yerine hayır ben böyle yapıyorum demek çok mantıklı. Çok teşekkür ederim
Bana da kızdı eşim ama mesajları yazarken kibarlığımdan ödün vermedim, yani koz vermedim kayınvalidemin eline.. Sonra geldi özür diledi eşim..

Benim kvde iyi kadındır ama inanılmaz müdahalecedir mesela,ben kesinlikle planlarımızı onunla paylaşmam,çünkü hoşuma gitmeyen 85 tane yorumu olur çoğu zaman dolayısıyla genelde biçok şeyden haberi olmaz,genelde de soğuk davranırım ama eşim varken bi tık daha sıcağımdır,misafir varsa çok daha keyifliyimdir bol bol muhabbet ederim, "burçak gibi bi gelinin varken canın sıkılmaz çok hoşsohbet dediler geçende benim yanımda" o da imalı imalı "kesinlikle öyle " dedi,halbuki normalde kadınla muhabbet etmiyorum çünkü en son sohbet ettiğimizde ayarı kaçırıp kp ile cinsel hayatlarından bahsetmişti,öyle patavatsız ama çok fedakar,napcan herkes bi çeşit :KK76:
bu arada ne patavatsız oldugundan ne müdahaleci oldugundan eşime bahsettim şu güne kadar:KK49:
hayır söylesem ne olacak anası işte toz mu konduracak,şöyle iyi niyetli böyle tatlı ballı diye anasını övecek daha çok sinir olucam:eğlence: o yüzden kötülemeden takık oldugunuzu hissettirmeden bildiğinizi okuyun :rapci:

Kendisi para biriktirmeyi çok sevmesine ve çok iyi bir ev kadını olmasına rağmen eşime hep beni tatile,yemeğe götürmesini, bana yardım etmesini söyler ama karışır da :) Toz kondurmuyorlar tabiki çok da üzülüyorlar hatta anneleriyle aramızda sorun olunca.
İşte benim ayarım biraz kaçtı galiba uygun mesafe bulununca tadından yenmeyecek ilişkimiz :halay:

Ben kv 3 yildir konusmuyorum.... aman esimin ailesi esim kirilmasin diye hic dusunmedim....bencilim bu konuda ben uzulecegime onlar üzülsün...kv ne soylediyse cevabini verdim... eltim cevao vermedi ama oda kötü gelin ben cevap verdim bende kötü gelinim.. hic olmazsa icimde kalmadi :KK66:))

İşte o kötü gelin yaftasına kulak tıkayabilmek de bir meziyet. :) Aslında normalde insan ilişkilerinde ben de böyleyim. Ama kocama olan sevgimden ailesiyle ilişkimin ayarı kaçtı. Bazen ben abartıyorumdur mutlaka ama şişe şişe bu hale geldim.

Back