Söyleme.. üzülür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.877
158
Merhaba bayanlar,
Eşimin kuzeni var.. bir birimizden çok hoşlanmıyoruz. (Eşimle sevgiliyken bana çok laflar sokmuştur bende alttan almamışımdır. Ama öyle kavga tartışma olmadı.. Bir birimizi gülerek dövdük :) Kendini görümcem sanmalar falan.. )
Her neyse 2 miz de aynı dönem evlendik o benden 1 ay önce evlendi aynı yaştayız.

Sonra eşimin kuzeni çok sıkıntılar yaşadı boşanmaya doğru (gerçi benim de pek iyi geçmedi ilk aylarım şuan çok şükür hersey mükemmel)
Ama onunki çok ciddiydi şiddet falan gördü evlendiği adam psikopat çıktı. Bir kavgada evi dağıtıp evden çıkıp gitmeler falan bir de bunları hamileyken yaşadı. Hemen hamile kaldı. Daha sonra çocuğunu düşürdü kuzeni. Geçmiş olsun mesajı attım. Çocuğunu kaybedince çok ağlamış deli gibi çocuk istiyordu çünkü.. çok üzüldüm.

Aradan yıl geçti bende yakın zamanda çocuk düşürdüm. Hala da onun üzüntüsü içindeyim.. bana hiç mesaj atmadı. Daha doğrusu aklıma bile gelmedi onun bana mesaj atması atmaması cidden çok üzüntü yaşadığım için. Kim mesaj attı kim mesaj atmadı derdine düşemedim hiç..

Ammaaa ne oldu !! Kuzencik yine hamile kalmış.. cinsiyeti bile belli ( İnşallah sağ sağlim kucağına alır ne olursa olsun en büyük duam )
Eşim duymuş aramış hayırlı olsun diye demiş AdaLovelace ye söyleme düşük yaptı üzülür.
Eşimde üzülmez daha çok adına mutlu olur senin adına demiş. Kuzen de olsun sen yine söyleme demiş.

Dün akşam oturuyoruz ben ablamın kızıyla görüntülü konuşuyordum 3 yaşında her akşam konuşuruz :) Teli kapattıktan sonra eşim bana bu durumda çok etkilendin hamilelik haberleri bebek haberleri seni üzüyor mu diye sordu?
Dedim niye üzsün dünya da bundan güzel haber mi olur.. oldu benim olmadı başkasınında olmasın diye mi düşüneyim. Beni üzen sadece insanların saçma sapan soruları dedim.
Sonra eşim hamile haberini verdi.. dedim üzülcem diye mi şimdi söyluyorsun..
Yok kuzen dedi AdaLovelace üzülür diye.
Sen ne dedin dedim.. anlattı.
O gereken cevabı verdiği için hiç bir şey demedim.

Gerçekten iyi niyetli mi bu kuzencik? Uzun oldu ama k.bakmayın

Aranızdaki eski husumetleri bilmiyorum ama bana kötü niyetli gibi gelmedi.
Ben de üzülmesinden çekinip ne kadar geç öğrense o kadar iyi olur diye düşünürdüm sanırım.
İnsanların acılarını kötü hatıralarını hatırlatmak asla istemem.

Böyle düşündüğünüzde bizler daha çok.sinir oluyoruz üzülüyoruz aslında bende düşük yaptım milletin gebelik haberini ondan. Bundan öğrendim hep niye düşük yaptım diye peeeh

Bence art niyetli soylememistir. Hani o cocuk dusurdu ya simdi bu tarz bebek haberleri cocuk haberleri ona dusen cocugunu hatirlattigi icin uzuntulu zamanlar gecirmistir. Simdi de seninle empati kurmustur. Hani kendi bebegi aklina gelir uzulmesin diye dusunmustur.

Aman hiç oralı olmazdım
Aranızda gereksiz bir rekabet hissettim
Geçmiş olsun
Allahım isteyen herkese nasip etsin

İnanın benim tarafımdan rekabet yok hiç.
Kendi işimde gücümde olan kendi çevrem olan bir insanım.
Normal günlük yaşamda hiç aklıma bile gelmiyor.. anca böyle doğum ölüm ve kötü olaylarda duyuyorum haberini. Onun haricinde hiç konuşmamız mubabbetimiz yok. O eşimi ara ara arar. Çok kalabalık ailem ve çevrem olduğu için benim aklıma o hiç gelmiyor.

bence ortada art niyet yok. iyi niyetli bi davranış var. öküz altında buzağı aramayın.

Kuzencik kendi kendine yarışa girmiş.

İzin verirseniz bir tavsiyede bulunmak isterim: hamile kalinca 12-16 hafta kimseye haber vermeyin. Eşinizle paylaşın.

Benimde çocuğum yok
Milletin de olmasın mı yani?
Hiç öyle düşünmüyorum ben
Umursamazdım
Nasip kısmet bu işler

Böyle düşündüğünüzde bizler daha çok.sinir oluyoruz üzülüyoruz aslında bende düşük yaptım milletin gebelik haberini ondan. Bundan öğrendim hep niye düşük yaptım diye peeeh
Size katılmıyorum.
Geçtiğimiz sene çok kötü bir sekilde 2 yaşındaki kuzenimi kaybettik.
Bir müddet ailedeki hic kimse o çocukla yaşıt olan kimseyi yengemin evine götürmedi. Arkadaşlardı çünkü küçükler,annesi görünce ağlar üzülür diye.
Şimdi konusu lafı geçince yengem çok hassas davranıp ona gore hareket ettiğiniz için hepinize minnettarim der.
Yani kişiye göre değişebiliyor,kimi ne münasebet kıskanç mıyım da söylemiyor moduna girerken bir kısım bak üzgün olduğumu bildiği halde söyledi diyor.
Hassas terazi,inanın bu tür durumlarda herkesin tepkisi beklentisi bir olmuyor o yüzden ben kuzen de kötü niyet görmedim.

Bu kadar saçma bir düşünce mi olur!
Bu kadar bencil insanlar mıyız?
Hala onun icin dua ediyorum sağlıkla kucagina alsın diye

Herkes çeşit çeşit gerçekten
Bir arkadaşım bebek 5 aylık olana kadar eşine bile söylememişti
daha neler demiştim

Doğurunca mı söyleyecekti :)
Doğurunca söylemek değil,ne kadar geç öğrenirseniz o kadar iyi diye düşünmüştür.
Ben bir kuzenimin hamile olduğunu 9.ayda öğrenmiştim,doğumdan 2 hafta önce ki bu 9 ayda 1 2 defa konuşmuştuk söylemeyi unutmuş eğer dusuk geçmişim olsaydi kesin o yüzden söylemedi der kotu niyet arardim:) kendi kendinizi boşuna yıpratmayın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…