Soybagi reddi

Anne baba da reddedemiyor.

Türk hukuk sisteminde ebeveynlere çocuklarını evlatlıktan reddetme hakkı tanınmamıştır. Anne ya da baba, çocuğunu “evlat” olarak görmeyip evlatlıktan “manen” reddedebilir. Ancak, bu evlatlıktan ret eyleminin hukukî bir karşılığı bulunmamaktadır.

Ben de avukata sormuştum da edebilir demişti belki de bahsettiği budur maddi açıdan reddetmektir. Miras gibi. Avukatın bana söylediği '' babanız sizi evlatlıktan reddedebiliyor evet ancak siz ona ölümü itibari ile sadece miras reddi davası açabilirsiniz '' ya da açıklamaya çalıştığı şeyi ben yanlış anladım. Ama aynen böyle söyledi.

Arastirdim kizlar avukat arkadaslarima sordum saklı pay diye bir durum olabiliyormus onlar mesela beni miraslarindan red bile etseler ben bunun icin dava acabilir miraslarina ortak olabilirmisim.

Benzer durumdayım. Babamla görüşmüyorum hatta nerede olduğunu bile bilmiyorum. Üstelik kendisi baya baya dolandırıcı. 18 yaşıma geldigimde araştırmıştık ve o zamanlar bulduğumuz bir avukat dedemin nüfusuna geçersem kurtulacagimi söyledi bizde öyle yaptık. (Kimlikte baba adı silinmedi malesef sadece soyadım değişti) yıllar sonra karşıma çıkan bir yazıyla şok oldum. Soyadı değişikliği de -ki bu değişiklik evlatlık davasıyla mümkün oldu- borçtan kurtulmaya yetmiyormuş. Öldüğünü öğrenince reddi miras yapmam gerekliymiş. Sıkıntı şu ki hiç bir bağım yok, öldüğünü nasıl öğrenirim bilmiyorum ve bende sisteme her gün sövüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…