- 16 Haziran 2011
- 14.612
- 59.619
Memur saçmalamış. Çift soyadliyim.simdiki aklım olsa sadece kendi soyadımi kullanırdım.
Bir gün hastanede kayıt yapan bir memur kadının bir hastaya şöyle dediğini duydum:
"Demin bir kadın geldi. Çift soyadliymis. Kadının kendi soyadını kullanması ne demek? Kocan senin ananla evli demek" işte bu gerizekalı kadını görünce kimsenin boş konuşmasının önemi kalmadi
Lise çağındaydim. Ama iyi bildiğim bir şey vardı: salak insanlarla muhatap olmamak
Türkiye'de yetişkin olarak söyledikleriniz bile ciddiye alınmazken reşit olmayan birinin şikayetini kim dinleyecek? Sana ne, sana mı dedi diyecekler.Çalıştığı işe ve kuruma yakışmayanları yetkili kişiye şikayet etmek de bir çözüm. Hele ki söylediği söz bu denli affedilemez bir sözse.
Yaa doğumda çocuğumu babamın soyadıyla yazmışlardı benim deEvet bir de espri konusu olabiliyor bazı ortamlarda. Genelde doktora gidince doktorlar dalga geçiyor
Benim de ismim ayşe fatma yılmaz şen diyelim. fatma yılmaz diye kullanıyorum. Geçen gün çocuğu oyun grubuna götürecektim. Adımı soyadımı sordular. Fatma şen dedim. Karıştırmasınlar çocuğumu diye hhahah
Türkiye'de yetişkin olarak söyledikleriniz bile ciddiye alınmazken reşit olmayan birinin şikayetini kim dinleyecek? Sana ne, sana mı dedi diyecekler.
Bir gün işle ilgili olarak bir dilekce verdim milli eğitime. Sonuç çıkmayınca gidip sorayım dedim. Adamlar dilekçemi kayda almak yerine ben odadan çıkar çıkmaz çöpe atmışlar.
Erkek zihniyeti her yerde.tek Kendi soy adınızı alın eşiniz sorun yapamıyosaKadın değil erkektiEşim problem yaratmıyor bana bırakıyor.
Memur cidden ürküttü beni kararsız kaldım ama iyiki konu açmışım yarın tekrar gidip halledeceğim:)
O ders oldu zaten, tekrar gittiğimizde öyle kayıt yok dendi. Çöpten mi cikarmislardi tam hatırlamıyorum, evrak numarası vermemelerine çok şaşırmıştım. Aşağılık insanların arasında yaşadığımızı görmüş oldum, bu da ders.Haklısınız. Dilerim , o çalışanın ayıbı yanına kâr kalmamıştır.
Dilekçeyle alakalı yine forumdan öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım. Dilekçeyi verdiginiz anda : tarih yazılı işlem kayıt , takip numarasını talep etmemiz gerekiyormuş.
Sonrasında internetten baktım. Kanunda dilekçe hakkı olarak geçiyor. Dilekçe hakkının engellenmesi suçu dahi var kanunda. Bir kuruma dilekçe verirken sizin de aklınızda bulunsun.
Su an tek soyadi kullanabiliyoruz kanun olarak demissiniz. Bunu anlamadim. Ben 2020de evlendim. Sadece kendi soyadimi tasimam mumkun degildi. Mecburen esimin soyadini da aldim ve iki soyadli oldum. Kanun degisti de benim mi haberim yok acaba? Lutfen aydinlatinMerhaba kendi evlendiğim dönem tek kendi ailemin soyadını alamıyorduk ve ben de aynı sebeplerden (herkes adım ve soyadımı beraber söylüyordu marka gibi) iki soyası aldım. Eşim de sorun çıkarmadı 14 senedir evliyim memnunum çift soyadı kullanmaktan. Benim adım soyadım 7 harfti eşimin soyadı sadece 10 harfti. Ona üşenmeyen 2 soyada üşenmez zaten diye kendimi ikna ettim. Şu an tek soyadı kullanabiliyoruz kanun olarak ama çok alıştım ikisine de.
Geçen sene değişti evet. Benden sonra bir kere daha olmuştu 2015 gibi sonra yine kalktı şimdi tek soyad olabiliyorSu an tek soyadi kullanabiliyoruz kanun olarak demissiniz. Bunu anlamadim. Ben 2020de evlendim. Sadece kendi soyadimi tasimam mumkun degildi. Mecburen esimin soyadini da aldim ve iki soyadli oldum. Kanun degisti de benim mi haberim yok acaba? Lutfen aydinlatin