- 11 Kasım 2009
- 211
- 99
- Konu Sahibi uzun_hikaye
Merhaba kızlar. Artık beni delirten, evliliğimi problemli bir hale getiren bir kayınvalide sorunum var. Şöyleki eşimin anne ve babası ayrı çok çok uzun yıllardır. Kayınvalidem yalnız yaşıyor. Yani bir sevgilisi vardı, onunla yaşıyordu ama artık o da yok ayrılmışlar. Biz eşimin ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidemin babasından aldığı 3 aylık maaşı var. Kirada oturuyor. Fakat şöyle bir durum var çocuklarına tabiri caizse çok özür dileyerek söylüyorum asalak gibi yapışmış durumda. Eşim 3 kardeş. Kayınvalidem 3 çocuğundan geçiniyor ve bunu çocuklarına bana bakmak zorundasınız köpek diye dile getiriyor. İnanın ihtiyacı olsa başımın üzerinde yardım ederim fakat durum şu. Kayınvalidem her gece içkili bir eğlence mekanında arkadaşlarıyla buluşuyor. İnanmayabilirsiniz ama gayet ciddiyim. Her gece sözde arkadaşım benim o para vermiyorum dese de haftanın 6 günü sabah 4'e kadar buraya gidiyor. Buraya gitmek için taksiye biniyor, her gün kuaföre gidiyor, yiyor içiyor, günde 2 paket sigara içiyor, gündüzleri arkadaşlarıyla kafelerde geziyor. 15 günde bir dip boyası için ayrı kuaföre gidiyor, henüz benim yokken son model çıkan 3.000'TL lik cep telefonu kullanıyor. Evinin tüm faturalarını eşimin abisinin üzerine yıkmış, cep telefonunu ( 3000 TL lik telefonu faturasına yansıtmış) kızına ödetiyor, eşim 4 yıldır annesinin kredi kartı borcu için çektiği krediyi ödüyor. Bir yandan da 2000 TL'lik kirada oturuyor ve 5 yıldır kirasını bir gün bile ödemediği için ev sahibi tarafından mahkemeye verildi aynı zamanda da apartman kentsel dönüşüme girdiği için yeni bir kiralık ev bulması gerekiyor. Bulduğu evlerin en ucuzu 2500 TL'den başlayan yeni apartmanlar. Kendisine çocukları anne tek başınasın 1+1 daha ucuz bir semtte ev bak dediklerinde size mi soracağım köpek nerede istersem orada otururum vereceksiniz kiramı, sizin karılarınız tatilde gezmeyi biliyor diyor. İnanın abartı yok bunlarda. Üstelik artık şunu da düşünüyorum sanırım eşim benden gizli annesine para yolluyor. Çünkü bizim bir türlü paramız olmuyor. Allaha şükür evimize 6500 TL ayda para giriyor. Fakat bizim sürekli borcumuz var. Eşimin aldığı parayı bir gün bile görmedim. Eşim bir tek ev kredisini ödüyor. Gerisinde para ne oluyor bilmiyorum. Eşime ne yapıyorsun parayı, gel koyalım parayı ortaya çıkaralım gelir giderimizi bilmiyorum senin nereye borcun harcın var dediğimde beni sen paragözsün her şeyin para olmuş senin diye benimle kavga edip konuşmuyor. Ama ben artık bıktım. Ben yılda 1-2 kere gece dışarıya çıkarken, ben kendim 65 metrekare evde otururken, dip boyamı evde kendi kendime yapıp kuaföre gitmezken, telefonum bozuk olduğu halde bir şekilde idare ederken kayınvalidem lüks yaşasın diye evimin rızkını ona vermek bana çok koyuyor. Şunu düşünüyorum eşimi karşıma alıp gerçekten resti çekmek istiyorum. Evimin rızkını kimseye vermek istemediğimi, her ay tüm paranın ortaya konup oradan harcamamızı isteyeceğim. Kabul etmezse de bilmiyorum ama işler değişecek. Biliyorum biraz uzun oldu ama nolur bir akıl verin. Böyle para konuları yüzünden yüz göz olmayı sevmiyorum ama artık bıktım.