Sosyetik Kayınvalide

uzun_hikaye

Bazen hiç gidememekten korkarsın...
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
211
99
Merhaba kızlar. Artık beni delirten, evliliğimi problemli bir hale getiren bir kayınvalide sorunum var. Şöyleki eşimin anne ve babası ayrı çok çok uzun yıllardır. Kayınvalidem yalnız yaşıyor. Yani bir sevgilisi vardı, onunla yaşıyordu ama artık o da yok ayrılmışlar. Biz eşimin ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidemin babasından aldığı 3 aylık maaşı var. Kirada oturuyor. Fakat şöyle bir durum var çocuklarına tabiri caizse çok özür dileyerek söylüyorum asalak gibi yapışmış durumda. Eşim 3 kardeş. Kayınvalidem 3 çocuğundan geçiniyor ve bunu çocuklarına bana bakmak zorundasınız köpek diye dile getiriyor. İnanın ihtiyacı olsa başımın üzerinde yardım ederim fakat durum şu. Kayınvalidem her gece içkili bir eğlence mekanında arkadaşlarıyla buluşuyor. İnanmayabilirsiniz ama gayet ciddiyim. Her gece sözde arkadaşım benim o para vermiyorum dese de haftanın 6 günü sabah 4'e kadar buraya gidiyor. Buraya gitmek için taksiye biniyor, her gün kuaföre gidiyor, yiyor içiyor, günde 2 paket sigara içiyor, gündüzleri arkadaşlarıyla kafelerde geziyor. 15 günde bir dip boyası için ayrı kuaföre gidiyor, henüz benim yokken son model çıkan 3.000'TL lik cep telefonu kullanıyor. Evinin tüm faturalarını eşimin abisinin üzerine yıkmış, cep telefonunu ( 3000 TL lik telefonu faturasına yansıtmış) kızına ödetiyor, eşim 4 yıldır annesinin kredi kartı borcu için çektiği krediyi ödüyor. Bir yandan da 2000 TL'lik kirada oturuyor ve 5 yıldır kirasını bir gün bile ödemediği için ev sahibi tarafından mahkemeye verildi aynı zamanda da apartman kentsel dönüşüme girdiği için yeni bir kiralık ev bulması gerekiyor. Bulduğu evlerin en ucuzu 2500 TL'den başlayan yeni apartmanlar. Kendisine çocukları anne tek başınasın 1+1 daha ucuz bir semtte ev bak dediklerinde size mi soracağım köpek nerede istersem orada otururum vereceksiniz kiramı, sizin karılarınız tatilde gezmeyi biliyor diyor. İnanın abartı yok bunlarda. Üstelik artık şunu da düşünüyorum sanırım eşim benden gizli annesine para yolluyor. Çünkü bizim bir türlü paramız olmuyor. Allaha şükür evimize 6500 TL ayda para giriyor. Fakat bizim sürekli borcumuz var. Eşimin aldığı parayı bir gün bile görmedim. Eşim bir tek ev kredisini ödüyor. Gerisinde para ne oluyor bilmiyorum. Eşime ne yapıyorsun parayı, gel koyalım parayı ortaya çıkaralım gelir giderimizi bilmiyorum senin nereye borcun harcın var dediğimde beni sen paragözsün her şeyin para olmuş senin diye benimle kavga edip konuşmuyor. Ama ben artık bıktım. Ben yılda 1-2 kere gece dışarıya çıkarken, ben kendim 65 metrekare evde otururken, dip boyamı evde kendi kendime yapıp kuaföre gitmezken, telefonum bozuk olduğu halde bir şekilde idare ederken kayınvalidem lüks yaşasın diye evimin rızkını ona vermek bana çok koyuyor. Şunu düşünüyorum eşimi karşıma alıp gerçekten resti çekmek istiyorum. Evimin rızkını kimseye vermek istemediğimi, her ay tüm paranın ortaya konup oradan harcamamızı isteyeceğim. Kabul etmezse de bilmiyorum ama işler değişecek. Biliyorum biraz uzun oldu ama nolur bir akıl verin. Böyle para konuları yüzünden yüz göz olmayı sevmiyorum ama artık bıktım.

Allah sabır versin kardeşim, çok zor biliyorum. Benzer şeyleri ben de yaşadım, çok sömürüldüm. Eşimin ailesine borç diye giden paralar geri dönmedi, bizim en sıkışık olduğumuz zaman onlar parayı vermedikleri gibi kv her hafta bir sürü kıyafet alır, dediğin gibi iki haftada bir dip boyası için manikür pedikür için kuaföre gider, her gittiğinde de 150-200 lirayı bırakır gelirdi. Seyehatlere çıkar, evine eşyalar alırdı. Bize gelince para yok denirdi. Soramazdık, sorarsak da aşağılanır, paragöz ilan edilirdik. Ben kendime birkaç ayda bir kıyafet alamazken, bir sene kuaföre gitmemişken onların bu tavrı bana da çok koyardı. Ben de eşime rest çektim, ama sonucunda ağzımın payını aldım. Bir konum var, istersen ordan detayları okuyabilirsin bu konuyla ilgili. Şimdi eşimle aram bozuk, eşimin ailesiyle ise hiç görüşmüyorum. Para burda mevzu değil aslında, aile olarak seçtiğin insanın seni ailesi olarak benimseyip haklarını koruyamaması. Bu durum kendini değersiz hissettiriyor değil mi?

Allah sabır versin kardeşim, çok zor biliyorum. Benzer şeyleri ben de yaşadım, çok sömürüldüm. Eşimin ailesine borç diye giden paralar geri dönmedi, bizim en sıkışık olduğumuz zaman onlar parayı vermedikleri gibi kv her hafta bir sürü kıyafet alır, dediğin gibi iki haftada bir dip boyası için manikür pedikür için kuaföre gider, her gittiğinde de 150-200 lirayı bırakır gelirdi. Seyehatlere çıkar, evine eşyalar alırdı. Bize gelince para yok denirdi. Soramazdık, sorarsak da aşağılanır, paragöz ilan edilirdik. Ben kendime birkaç ayda bir kıyafet alamazken, bir sene kuaföre gitmemişken onların bu tavrı bana da çok koyardı. Ben de eşime rest çektim, ama sonucunda ağzımın payını aldım. Bir konum var, istersen ordan detayları okuyabilirsin bu konuyla ilgili. Şimdi eşimle aram bozuk, eşimin ailesiyle ise hiç görüşmüyorum. Para burda mevzu değil aslında, aile olarak seçtiğin insanın seni ailesi olarak benimseyip haklarını koruyamaması. Bu durum kendini değersiz hissettiriyor değil mi?

Allah sabır versin sana da. Dilerim en kısa zamanda düzelir her şey. Allahtan eşim biraz da olsa beni savunuyor. Annesi karılarınız tatil yaparken iyi deyince herhalde yapacak kız bütün yıl eşek gibi çalışıyor diyor. Bir de çok ayıp yaptığım ama hayatımda ilk defa eşimin telefonuna baktım geçenlerde annesi yine para istemiş mesajla. Eşim de yok anne bizim de durumlar sıkışık demiş. Ama işte illa ki veriyor. En kötü abisi arıyor, anneme aramızda para topluyoruz borcunu ödemek için diyor tüm kardeşler veriyor ama banane. Abisi vermek istiyorsa versin neden biz de vermek zorundayız k?!

Allah sabır versin sana da. Dilerim en kısa zamanda düzelir her şey. Allahtan eşim biraz da olsa beni savunuyor. Annesi karılarınız tatil yaparken iyi deyince herhalde yapacak kız bütün yıl eşek gibi çalışıyor diyor. Bir de çok ayıp yaptığım ama hayatımda ilk defa eşimin telefonuna baktım geçenlerde annesi yine para istemiş mesajla. Eşim de yok anne bizim de durumlar sıkışık demiş. Ama işte illa ki veriyor. En kötü abisi arıyor, anneme aramızda para topluyoruz borcunu ödemek için diyor tüm kardeşler veriyor ama banane. Abisi vermek istiyorsa versin neden biz de vermek zorundayız k?!
tabi ki her cocuk ailesine yardım etmeli ama sizin ki resmen sömürüyo. ne annler var ya kıt kanaat emekli maaaşıyla cocuklarına bile yardım ediyo. bu da lüks yaşam derdinde. ne diyim anne işte atsan atılmaz satsan satılmaz. ne dersen de vericek eşin. sal gitsin. kavga edip arayı bozsan da verecek. o yüzden aranızı bozmaya değmez. güzellikle konuşmayı dene yine de ama baktın ortam geriliyo kapat konuyu. başka probleminiz yoksa bunun için kötü olmaya değmez.

tabi ki her cocuk ailesine yardım etmeli ama sizin ki resmen sömürüyo. ne annler var ya kıt kanaat emekli maaaşıyla cocuklarına bile yardım ediyo. bu da lüks yaşam derdinde. ne diyim anne işte atsan atılmaz satsan satılmaz. ne dersen de vericek eşin. sal gitsin. kavga edip arayı bozsan da verecek. o yüzden aranızı bozmaya değmez. güzellikle konuşmayı dene yine de ama baktın ortam geriliyo kapat konuyu. başka probleminiz yoksa bunun için kötü olmaya değmez.

Aynen öyle. Allaha şükür ailemin durumu iyi ama atla devesi de yok ve asla bize yardım etmek zorunda değiller. Ona rağmen arabamızı babam aldı, her hafta pazara markete gider 3 torba kendilerine alıyorlarsa 1 torbasını bize getirirler.Tatile gidecek oluruz babam gizliden para sıkıştırır çantama. İşte ben böyle bir ailede büyüyünce buna anlam veremiyorum. Ne yazık ki belki yanlış düşünüyorum ama ben kabul edemiyorum ve kabul etmeyeceğim bu konuyu. İnan ihtiyacı olsa başımla bir başımın üstünde krallar gibi bakarım ama biz kendi çarkımızı bir şekilde zar zor döndürürken sefa sürsün diye kimseye para yediremem. Sonuçta o bizim evimizin parası. Ne ben ne de eşim birbirimizden habersiz evimizin parasını kimseye vermemeliyiz. Başka problemimiz yok ama bu konu yüzünden başka problemlerimiz de oluyor. Çünkü eşimin aklı ne zaman annesi abisi para istese dağılıyor ve bizim ilişkimize yansıyor. Yani bir nevi bizim tüm ev hayatımızı derinden sarsıyor.

Ya tamam annesidir yeri geldimi destek yapar, yaparda bu ne??
Köpek ne demek ya, ne kadar terbiyesiz bir kayınvalideniz var.

Herkesin hayatı kendisine, gezmeyi tozmayı seviyordur alkolü seviyordur bize ne.
Fakat bu yaptıklarını evlatlarına mâl etmesi kabul edilebilir birşey değil.
Gezmeyi tozmayı biliyorsa kendi kirasını da ödemesini bilmeli, özel ihtiyaçlarını da.
Tamamdır annedir, hakkı vardır amenna.

Ama bu kadarına pes doğrusu.
Allah sabır versin, iyi sabretmişsiniz.

Çalışan bir kadınmısınız bilmiyorum fakat eğer çalışıyorsanız kendi hesabınız vardır.
Kendi paranızı kendiniz biriktirin.
Öyle bir durum söz konusu değil ise, eşiniz her ay kazancından belli bir mebla size versin.
İhtiyaçlarım var, benim de kendimce giderlerim var dersiniz ayırırsınız.

Allah yardım etsin size...

Benim eşim de güya beni savunuyormuş, öyle diyor ama ne duydum ne gördüm savunduğunu. Kendisi " eşim iyilikten başka ne yaptı size" demiş ailesine, öyle söyledi. Gerçekten söyledi mi bilmiyorum. Ama bana ailemle aramdaki mevzuya sen karışamazsın dedi. Beni dış kapının mandalı ilan edince bozuştuk. Ailesinin bencilliği yüzünden zaten onlarla görüşmüyorum. Senin durumda zaten eşin senin hakkını yedirmez, öyle görünüyor. Kayınvaliden için bence tüm kardeşler toplanıp bir çözüm üretmeli. Bir süre sadece zorunlu ihtiyaçlarını karşılarak yapabilirler bunu. Değirmenin suyu kesilince belki kendine gelir kayınvaliden. Yoksa bu şekilde ne de olsa her ihtiyacının karşılandığını bilerek azıttıkça azıtmış

Ya tamam annesidir yeri geldimi destek yapar, yaparda bu ne??
Köpek ne demek ya, ne kadar terbiyesiz bir kayınvalideniz var.

Herkesin hayatı kendisine, gezmeyi tozmayı seviyordur alkolü seviyordur bize ne.
Fakat bu yaptıklarını evlatlarına mâl etmesi kabul edilebilir birşey değil.
Gezmeyi tozmayı biliyorsa kendi kirasını da ödemesini bilmeli, özel ihtiyaçlarını da.
Tamamdır annedir, hakkı vardır amenna.

Ama bu kadarına pes doğrusu.
Allah sabır versin, iyi sabretmişsiniz.

Çalışan bir kadınmısınız bilmiyorum fakat eğer çalışıyorsanız kendi hesabınız vardır.
Kendi paranızı kendiniz biriktirin.
Öyle bir durum söz konusu değil ise, eşiniz her ay kazancından belli bir mebla size versin.
İhtiyaçlarım var, benim de kendimce giderlerim var dersiniz ayırırsınız.

Allah yardım etsin size...

Aynen dediğiniz gibi. Çocuklarına nasıl davrandığını görseniz inanamazsınız, benim sinirlerim bozuluyor artık. Çalışıyorum hatta şöyle ki evin birçok ihtiyacını ben karşılıyorum. Kredi kartı, faturalar. Eşim bir tek ev kredimizi ödüyor, kalan para ne oluyor bilmiyorum. Dediğinizi deneyeceğim en azından diyeceğim ki her ay eve ben en fazla 1500 lira veririm kalan benimdir diye. Ama şuna emin değilim eşim kalanları ödeyecek mi acaba?

Benim eşim de güya beni savunuyormuş, öyle diyor ama ne duydum ne gördüm savunduğunu. Kendisi " eşim iyilikten başka ne yaptı size" demiş ailesine, öyle söyledi. Gerçekten söyledi mi bilmiyorum. Ama bana ailemle aramdaki mevzuya sen karışamazsın dedi. Beni dış kapının mandalı ilan edince bozuştuk. Ailesinin bencilliği yüzünden zaten onlarla görüşmüyorum. Senin durumda zaten eşin senin hakkını yedirmez, öyle görünüyor. Kayınvaliden için bence tüm kardeşler toplanıp bir çözüm üretmeli. Bir süre sadece zorunlu ihtiyaçlarını karşılarak yapabilirler bunu. Değirmenin suyu kesilince belki kendine gelir kayınvaliden. Yoksa bu şekilde ne de olsa her ihtiyacının karşılandığını bilerek azıttıkça azıtmış

Biz ailesinden farklı bir şehirdeyiz. Yani eşim evlenince benim ailemin olduğu şehire geldi. Kardeşler anneyle aynı şehirde. Bir de ne yazık ki kardeşler ne yazık ki ne deseniz de veriyorlar. Eltim de bu konudan bıktı. Hafta sonu epey dert yandı. Ama abi söylense de vazgeçmiyor ve ben veriyorum siz de vereceksiniz diyor. Zaten vermezse de kayınvalidem kapılarına dayanıyor para ver, şuraya borcum var, buradan icra geldi, eve geçerken sigara bırak, para bırak diye. Yani nasıl bir girdap çıkamıyorum işin içinden. Anadır baş tacıdır, ben bir evladım olsun diye her yolu deniyorum ama bilmiyorum böyle annelik olmaz olsun...

Biz ailesinden farklı bir şehirdeyiz. Yani eşim evlenince benim ailemin olduğu şehire geldi. Kardeşler anneyle aynı şehirde. Bir de ne yazık ki kardeşler ne yazık ki ne deseniz de veriyorlar. Eltim de bu konudan bıktı. Hafta sonu epey dert yandı. Ama abi söylense de vazgeçmiyor ve ben veriyorum siz de vereceksiniz diyor. Zaten vermezse de kayınvalidem kapılarına dayanıyor para ver, şuraya borcum var, buradan icra geldi, eve geçerken sigara bırak, para bırak diye. Yani nasıl bir girdap çıkamıyorum işin içinden. Anadır baş tacıdır, ben bir evladım olsun diye her yolu deniyorum ama bilmiyorum böyle annelik olmaz olsun...
Haklısın çok zor, Allah kolaylık versin. Ama bence yine de kayınvalideni değiştirmenizdense eşinin kardeşlerini ikna etmeniz daha kolay. Bir araya gelip bir formül üretsinler. Her ay herkesin verdiği para belli olsun mesela. Kayınvaliden duvarlara da tırmansa o miktarın üstüne çıkmasın hiçbir kardeş. Bu sistemi kardeşler güçlü olup oturtturabilirse kayınvaliden de zamanla bakar ki ağzını her açtığında para gelmiyor artık, ayağını yorganına göre uzatmayı öğrenir artık. Ama kardeşlerin bu tavırda kararlı durması şart. Kadını mağdur etsinler de demiyorum. Kardeşler konuşup ortalama bir evin ne kadar parayla dönebileceğini hesaplasın, o miktar üçe bölünsün kapansın olay. Tamamen vermesini engelleyemezsin zaten, o zaman eşinle aran bozulur, haklıyken haksız duruma düşersin, bence hiç girme o topa

Malesef biz kadınların, özellikle çalışan kadınların en büyük hatası bu.
Sen değil aslında eşinin düşünmesi lazım o ödemelerin zamanında ve düzenli yapılması gerektiğini.
Ya sen çalışmıyor olsaydın? Evini tek başına geçindirmek zorunda kalsaydı eşin?
Bir de bunları düşünsün bence...

Fazla yormayın psikolojinizi.
Bırakın bir de böyle deneyin bakalım ne olacak.
Hayat müşterek ise, her alanda müşterek.

şu formda o kadar kayın valide konusu okudum kii

ilk defa sizin gerekçenizi haklı buldum...

evladına bile bencilce .egoistçe davranan ,
ağzından ne çıktığını bilmeyen ...
insana bir kıl bile verilemez...

neyse ki eşinizin hödükçe , göbek bağını anneden daha koparmamış gibi davranışları yokk

konuşursanız çözeceğinizi düşünüyorum

X