• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyadan biriyle tanışma ve ailemin tepkisi

Sende bu ailenin sozunden cikmama varken kimseyle dogru duzgun tanisamazsin ancak yine nisan yapip tanimaya calisirsin iyisine denk gelirsen ne ala gelmezsen yine nisan atmayla sonuclanir. Ne mezunusun merak ettim?
Neden öyle diyorsunuz ki Allah korusun aynı şeyleri tekrar yaşamayı da kimsenin yaşamasını da istemem öyle söylendiği kadar kolay değil çünkü
Ne mezunu olduğumun bir önemi var mı? Hafız ve Arapça hocasiyim . Biriyle tanışmak için yeterli midir sizce :)

Neden öyle diyorsunuz ki Allah korusun aynı şeyleri tekrar yaşamayı da kimsenin yaşamasını da istemem öyle söylendiği kadar kolay değil çünkü
Ne mezunu olduğumun bir önemi var mı? Hafız ve Arapça hocasiyim . Biriyle tanışmak için yeterli midir sizce :)
Biriyle tanismak icin soylemedim ailenin rizasi disinda hicbirsey yapamadiginiz icin sordum. Kolay degilse duzgun yollardan tanismanin yolunu bulun yoksa yazi tura atmak gibi sizin es bulma seruveniniz.

Siz de cidden abartmissiniz yani. Yüz yüze bile gelmediğiniz insanla mesajlaşarak nasıl ciddiye bindirebiliyorsunuz. Öyle şey mi olur evleneceğim diye bu kadar da gözünüzü karartmayın.
Kim mesajlaşarak tanimadigi insanla ciddiye gider ya. İyice sasirmişsiiniz, aileniz az bile tepki vermis

Adam gerçekten iyi biri de olabilir. Başka bir şekilde tanıştırın ailenizle. Yani bir arkadaş vasıtasıyla olabilir. Böyle direkt internet derseniz yanlış anlaşılabilir. Ve çok erken daha fazla tanıyın mutlaka. kestirip atmak üzücü olmuş bence şans verilmeli.
Asiri muhafazakar aile ile oyle bir ortami olabilecegini sanmiyorum

Siz de cidden abartmissiniz yani. Yüz yüze bile gelmediğiniz insanla mesajlaşarak nasıl ciddiye bindirebiliyorsunuz. Öyle şey mi olur evleneceğim diye bu kadar da gözünüzü karartmayın.
Kim mesajlaşarak tanimadigi insanla ciddiye gider ya. İyice sasirmişsiiniz, aileniz az bile tepki vermis
Nuranka da boyle mesaj yorumlarken tanisip evlendi kocasiyla dbdbdbvd belli mi olur bu islrr bxjxj

Sosyal medyadan tanışmaya karşı değilim asla, eşimle twitterdan tanıştık ve evlendik gayet de mutluyuz ama sizin 10 gün sonra hemen ailenize anlatmanızı anlayamadım

Ne zaman kimseye anlatamayacagim birşey yaşasam kendimi burada buluyorum.
Eski konularımdan bilen vardır belki 7 ay önce nişan attım, çok zor günler geçirdim ama çok şükür toparlandım. Yaklaşık 10 gün önce bir reels videosuna yaptığım yorum vesilesiyle biriyle tanıştım , evlilik öncesi taniyabilmekle ilgili bir videoydu ben de tanıdığın zaman nişan atmak bir ömür çekmekten iyidir gibi bir yorum yazmıştım . Yorumuma karşılık verip sonrasında özelden mesaj attı , normalde engellerim ama cevap verdim ve bir şekilde konu ciddiyete bindi. Ben istemedim ailem çok muhafazakar olduğu için onlara da zaten söylemem diyip bitirdim konuşmayi ama ısrar etti bunlari halledebilriz dedi.

Ben 24 o 32 yasindaydi.Kendisi de daha önce nişan süreci geçirmiş ve 8 yıl olmuş ayrilali, maddi sebeplerden ayrıldığını ve bu yüzden ev alip maddi olarak yeni hazır hissettigi için böyle bir yola çıktığını söyledi. Normalde güvenmek çok saçma geliyor böyle birine ama gerçekten güvenilir geldi. Evini , isini, kendisini arastirabilecgim sürekli gidip geldiği vakıfları falan söyledi , buradan konuşmayı uzatmayıp gelip ailenle tanışalım dedi.bunlar bana çok güven verdi. Ve kafa yapılarımiz gercktn uyuştu, çok kibar, anlayışlı biri gibiydi. Bir haftada taniyamam ama insan yine bir açık verir diye düşünüyorum.

Neyse bugün anneme söyledim bana çok bi tepki vermedi direk kestirip attı sonra ablamla konuşmuş ablam beni aradı ve gerçekten çok üzüldüm söylediklerine . Bırak konusmayi , evlenme meraklısı gibi tanımadığın adamla konuşuyorsun ailenin zoruna gitmez mi böyle meraklı gibi olman falan dedi halbuki ablam 20 yaşında evlendi ben de bunu söyledim ben 18 yaşında değilim , kötü niyetim olsa hemen sizinle paylaşmam dedim ve istemeyerek de olsa yüzyüze bile görüşmeden bitirmek zorunda kaldım . O yine çok olgun karşıladı , keşke bir tanişsalardi dedi ama kararima da saygı duydu. Ama ben ablamın söylediklerini hazmediyorum. Zaten çok süreçler geçirdim , aylarca agladim , ruh gibi yaşadım şimdi hayatıma birini almak istemem evlenme meraklısı olmam anlamına mı geliyor?

Uzun olduysa kusura bakmayın içimi dökmek istedim...

Ailenizin tepkisi kötü olmuş üzüldüm ama sakın yanlış anlamayın ben yine de temkinli olmanızı tavsiye ederim. Muhakkak siz de dikkat ediyorsunuzdur zaten. Ben internetten bulunan ilişkilere karşı çok sıcak bakamıyorum. Mutlaka iyileri de vardır ama üstelik evlilik gibi bir süreç için 1 haftada oldukça kısa özellikle ailelerin tanışması için.

Evlenecegimi değil tanışmak istedigimi söyledim :)
Aynı ilde olsanız neyse tanışırsın ama senden kaç il uzakta birisiyle nasıl tanışmayı düşünüyorsun bulunduğun ilde hiç mi erkek kalmadı

Aynı ilde olsanız neyse tanışırsın ama senden kaç il uzakta birisiyle nasıl tanışmayı düşünüyorsun bulunduğun ilde hiç mi erkek kalmadı
Erkek kalmadığı için değil bulunduğum ilde de tanismak isteyenler var ama ısrarla yazan ben değildim istemediğim halde ısrar edince ilerledi bir şekilde. Evet uzak olması da çok sıkıntı

Ailenizin tepkisi kötü olmuş üzüldüm ama sakın yanlış anlamayın ben yine de temkinli olmanızı tavsiye ederim. Muhakkak siz de dikkat ediyorsunuzdur zaten. Ben internetten bulunan ilişkilere karşı çok sıcak bakamıyorum. Mutlaka iyileri de vardır ama üstelik evlilik gibi bir süreç için 1 haftada oldukça kısa özellikle ailelerin tanışması için.
Haklısınız ama bu süreci uzatsam yine bana zarar olarak dönecekti. Sosyal medyadan konuşmayı uzatmayıp en azından görüşüp olumlu ya da olumsuz bir yol çizmek istedim

18 yaşında değilim diyorsunuz da öyle davranıyorsunuz. 10 günlük bir konuşmayı da ciddiye bindirip ailenize söylerseniz tabiki de evlilik meraklısı olursunuz. Bu merakla nişan atabilmenize şaşırdım açıkcası.

18 yaşında değilim diyorsunuz da öyle davranıyorsunuz. 10 günlük bir konuşmayı da ciddiye bindirip ailenize söylerseniz tabiki de evlilik meraklısı olursunuz. Bu merakla nişan atabilmenize şaşırdım açıkcası.
Bu merakla nişan atabilmek mi ?
Göz göre göre devam mı etmeliydim
Karşıma çok kişi cikiyo meraklisi olsam şimdiye kadar çoktan evlenmiştim.
Bu da gerçekten iyi hissettirdi bana o yüzden bir adım atmak istedim tanışmak için hepsi bu

Margaret Hale Margaret Hale @earthling komik olan nedir sizce?
Bir esprim var değil bir derdim var diyorum farkindaysaniz
Espri değil, trajıkomik bir durum var ortada. Sosyal medyadan 10 günde tanıdığınız adamla evliliği düşünecek kadar yokluktaysanız evet bu tepkiyi hak ediyorsunuz. Bir de soruyorsunuz. 🤦🏻‍♀️

Back