Aha !! Ben de bir yandan ütü yapıyorum bir yandan burada geziniyorum az sonra da valiz yapacağım. Aksilik olmazsa yarın yola çıkıyorum Ankaradan istediğin birşey var mıAhahah ben sana öğreteyim gel. Cırt cırt yolarız
Kesinlikle aynısını yaşadım. Çok ciddi hayal kırıklığı yaşamıştım. Yurdumuzun hemen yanı tiyatroydu, arkadaşlarıma yalvarırdım gidelim diye. Oturup ciddi ciddi Seda Sayan izlerlerdi, en iyisi yine Beyaz ShowduKonuyla belki çok alakalı olmayacak ama üniversitede lisedekinden daha güzel ve doyurucu ortamlara gireceğimi, kitap zevki müze gezmek gibi hobiler paylaşabileceğim arkadaşlar edineceğimi sanmıştım. Meğer lisedeki saçma sapan tipler öyyylece üniversiteye geçiyormuş.kısacası kimseyi gözünde büyütme. Aralarına giremem muhabbete katılamam diye kasma. Atomu parçalıyor değiller yani
Beypazarı kurusu rica edeyim. Ağda yapmayı öğretmenin bedeli beypazarı kurusudurAha !! Ben de bir yandan ütü yapıyorum bir yandan burada geziniyorum az sonra da valiz yapacağım. Aksilik olmazsa yarın yola çıkıyorum Ankaradan istediğin birşey var mı
Eğitim fak profesörü konferans vermişti psikolojiyle ilgili genel bir konuda mesela, hem genel kültür hem mesleki anlamda faydalı bir şey git dinle… tek başıma gittim kimse gelmedi. Önemli konserlere, tiyatro oyunlarına da öyle yalnız gittim.Kesinlikle aynısını yaşadım. Çok ciddi hayal kırıklığı yaşamıştım. Yurdumuzun hemen yanı tiyatroydu, arkadaşlarıma yalvarırdım gidelim diye. Oturup ciddi ciddi Seda Sayan izlerlerdi, en iyisi yine Beyaz Showdu
Kendileri kaybetti ben 3 liradan tüm oyunları izledim
Üniversite okurken aynı zamanda çalışıyordum hem sosyalleşme hem de aileye yük olmamanı sağlar. Sen kendin gibi ol elbet seni de seveceklerdir neden sevmesinler etrafta yapay insan sevmekten iyidir merak etmeKizlar benim sorunum su ki ben universteye baslayacagim Bu konuda birkac cekincem var
1) maddi durumum berbat Dolabimda hic kiyafetim yok desem yeridir Bi kot iki tisortum vardir adam gibi Ayakkabi canta mont desenjz zaten o kadar kotu ki hepsi en son on yil once annemin aldıklarını kullaniyorum hala cocukca seyler
Alisveris yapmaya yapmaya giyinmeyi bile bilmiyorum neyi neyle uydurabilirim bilmiyorum bakiyorum genc kizlar cok guzel giyiniyor benim param olsaydi bile ne alacagimi bile bilmezdim kendimi hic gelistirmeye imkanim olmadi bu konuda
2) sosyal fobim var arkadaslik kuramiyorum insanlarin arasina karisamiyorum beni sevmeyeceklerini sikilacaklarini beni istemeyeceklerini dusunuyorum Kalabalik bi grubun arasina girmeye cekiniyorum
Mesela ilk gun diyelim oturmus bi grup kantinde sohbet ediyo olsun aralarina girebilmem mumkun degil bunu nasil asacagim ki
Bi insanla konusurken bile heyecandan neresine bakacagimi sasiriyorum goz goze uzun sure gelemiyorum saga sola bakiyorum yere bakiyorum elimdeki nesneyle oynuyorum sohbetine anlattigi seye bile komsantre olamiyorum sonra kendisiyle ilgilenmiyorum gibi yanlis anlasiliyo
Bide iki tl nin bile tasarufunu yapmaya calisiyorum param olmadigi icin uzun yol olsa bile yuruyerek gidiyorum ben nasik kantinde oturur cay icerim nasil beni cagirdiklari yerlere giderim nasil bi gruba katilabilirim ki bu halde
Bi cagirir iki çağırır gelmezse cagirmazki kimse anlamazki durumunu
Hadi anladi diyelim ogrenci haliyle o mu bana cay ismarlayacak olmaz ki oyle
3) saclarim cok seyrek bide oldugumdan cok buyuk teyze gibi gorunuyorum kendime hic guvenim yok
Lutfen bana yardim edin fikir verin ben bu konuyu sizden baska kimseye anlatamazdim gozlerim dolu dolu yaziyorum
Benim universitede edindigim ilk arkadasimjn da cebinde parasi yoktu ama ozguveni yerinde bi kizdi. Yurumeyi severdi(mecburiyetten de biraz ama hobi olarak da yururdu, besiktastan sariyere yururduk mesela) uzun uzun yururduk, sohbet ederdik ve cok eglenirdik, ben ona İstanbul'u ogrettim oyle yuruye yuruyeYazan herkese tesekkur ederim
Bana destek olabilecek bi ailem yok maalesef
Mecbur calisacagim dediginiz gibi
Yine de kendime hic guvenim yok
Yani icimde hep bi hayatta 10 0 geride olma hissi var burukluk var
Ne yaparsam sizce insanlar beni arkadas olarak sever kabul eder
Yabi birileriyle ilk nasil arkadaslik baslatabilirim
Lisedeyken de hic aralarina karisamazdim herkes tenefuse cikardi ben sinifta tek kalirdim bazen anlasilmasin diye wc de beklerdim zilin calmasinj
Garip bi sekilde gruplara dahil olamiyorum
Bedenin, boy & kilon ve tarzın ne? Kapalı mısın açık mı? Bana özel mesaj ile kargo bilgisi yollarsan ben bazı eşyalar göndermek isterim sana. Kullanılmamış şeyler.Kizlar benim sorunum su ki ben universteye baslayacagim Bu konuda birkac cekincem var
1) maddi durumum berbat Dolabimda hic kiyafetim yok desem yeridir Bi kot iki tisortum vardir adam gibi Ayakkabi canta mont desenjz zaten o kadar kotu ki hepsi en son on yil once annemin aldıklarını kullaniyorum hala cocukca seyler
Alisveris yapmaya yapmaya giyinmeyi bile bilmiyorum neyi neyle uydurabilirim bilmiyorum bakiyorum genc kizlar cok guzel giyiniyor benim param olsaydi bile ne alacagimi bile bilmezdim kendimi hic gelistirmeye imkanim olmadi bu konuda
2) sosyal fobim var arkadaslik kuramiyorum insanlarin arasina karisamiyorum beni sevmeyeceklerini sikilacaklarini beni istemeyeceklerini dusunuyorum Kalabalik bi grubun arasina girmeye cekiniyorum
Mesela ilk gun diyelim oturmus bi grup kantinde sohbet ediyo olsun aralarina girebilmem mumkun degil bunu nasil asacagim ki
Bi insanla konusurken bile heyecandan neresine bakacagimi sasiriyorum goz goze uzun sure gelemiyorum saga sola bakiyorum yere bakiyorum elimdeki nesneyle oynuyorum sohbetine anlattigi seye bile komsantre olamiyorum sonra kendisiyle ilgilenmiyorum gibi yanlis anlasiliyo
Bide iki tl nin bile tasarufunu yapmaya calisiyorum param olmadigi icin uzun yol olsa bile yuruyerek gidiyorum ben nasik kantinde oturur cay icerim nasil beni cagirdiklari yerlere giderim nasil bi gruba katilabilirim ki bu halde
Bi cagirir iki çağırır gelmezse cagirmazki kimse anlamazki durumunu
Hadi anladi diyelim ogrenci haliyle o mu bana cay ismarlayacak olmaz ki oyle
3) saclarim cok seyrek bide oldugumdan cok buyuk teyze gibi gorunuyorum kendime hic guvenim yok
Lutfen bana yardim edin fikir verin ben bu konuyu sizden baska kimseye anlatamazdim gozlerim dolu dolu yaziyorum
Yaa demeyin öyle.Karşınıza iyi insanlar çıksın inşallahBen biraz kiyafetlerimden dolayi biraz da dedigim gibi saclarim cok dokuk tepesi kel gibi Allahin gucune gitmesin belki çoğunuzun sohbet etmek istemeyecegi gorunuste biriyim
Galiba insanlara itici geliyorum bu yuzden kimse benle yakinlik kurmak istemiyo cirkin ordek yavrusu gibi
Şuraya birkaç burs imkanı ekleyeyim; esnaf odaları, sanayi odaları da burs veriyor. Meslek odaları genelde kendi meslek adaylarına burs veriyor, mimarlar odası mimarlık öğrencilerine gibi... Vakıflar, dernekler güzel burs verir, onları da araştırmak lazım. Özel büyük şirketler, holdingler hem burs hem staj imkanı sağlıyorlar. Eşimin ekibinde üç yıldır çalışan aynı stajyer var mesela. Part time çalışıyordu, bu sene mezun olunca muhtemelen tam zamanlı eleman olarak alacaklar işe. Yetişti çünkü artık, öğrendi her şeyi.Ben de üniversite okuyorum ve elime lisede olduğundan daha çok para geçiyor, belki senin de öyle olur direkt umutsuzluğa kapılma. Burs çıkmazsa da ihtiyacın olduğu için krediyi mutlaka al. Büyük şehirlerdeysen belediyeler öğrencilere burs veriyor. Mesela İzmir bu sene aylık 400 lira veriyordu, İstanbul yılda 3 bin lira. İyi bir bölümde okursan, burs veren çok yer var gerçekten. Onun dışında çalışabilirsin, benim çoğu arkadaşım çalışıyor. İstanbul'da günlük işlerde 150 lira veriyorlar en az, diğer şehirlerde öğrenci için bu kadar iş alternatifi olduğunu görmedim ama çok detaylı bildiğim konular da değil.
Burslu olarak özel üniversite falan yazmazsan maddi durumun sıkıntı olmaz çünkü ülkede herkes şu an zor dönemlerden geçiyor. Öğrenciler kendi aralarında senin düşündüğün gibi sınıflandırmalar yapmıyor o yüzden. Mesela bu sene arkadaşlarla yemekhaneye gitmiştik, okuldan tanıştığımız bir kız da bizimle geldi. Neyse oturduk devlet üniversitesinde 3,5 liraya aldığımız yemeği falan yedik, sonra biz metroya giderken o kız 'ben arabayla geldim' dedi. Üstü açık spor arabası varmışbizim üniversiteyi yazmasına da çok anlam veremedik ama sonuç olarak insanlar üniversitede böyle şeyleri daha az umursuyor.
Bir de üniversite öyle bir ortam ki, gerçekten kafa dengi birilerini bulmak daha zor o yüzden insanlar sosyalliğe daha aç oluyorlar ve herkes birileriyle tanışmaya daha hevesli. Dış görünüşe göre arkadaş seçen insanlardan zaten bir şey olmaz ve ben de o tarz muhabbetlerle ortaokulda karşılaştım sanırım en son.
Dediğim gibi kredi alırsan ve günlük ya da part time işlerde çalışırsan her öğrenci gibi yaşayacağını düşünüyorum. Yeni bir ortama gireceksin, istediğin kişi olmak için çok güzel bir ortam o yüzden sosyal fobi konusunu umarım aşarsın. İnsanları bu kadar önemseme, kendi yaşıtlarının olduğu bir ortam en son çekineceğin yer olmalı. Üniversiteye geçince birden herkes çok havalı, çok akıllı ya da güzel olmuyor. Dümdüz devam ediyoruz kaldığımız yerden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?