Sosyal fobi Maddi imkansizlik Giyinememek

Ahahah ben sana öğreteyim gel. Cırt cırt yolarız
Aha !! Ben de bir yandan ütü yapıyorum bir yandan burada geziniyorum az sonra da valiz yapacağım. Aksilik olmazsa yarın yola çıkıyorum Ankaradan istediğin birşey var mı

Konu sahibi sosyal fobisi olduğu için her işte çalışamaz diye düşünüyorum. Sosyal fobi ha deyince yenilecek türden birşey değil. İnsanlar bunun için tedavi görüyor. Kendini zorlayarak sadece daha da zorlaştırır durumunu. Başlangıç aşamasında insanlarla muhatap olmayacağınız bir bölümde çalışmaya başlayın. Mağazacılık part time olabilir. Kasa da değil de reyonda hörev alın. Maaşınızın bir kısmını psikoloğa kişisel gelişim kitaplarına ayırın. Bir tanıdığımızın oğlu varsı. Liseyi üniversiteyi açıktan okudu ve bu süreçte hiç çalışmadı bir işte. Sonra bir mağaza da reyon görevliliğine utana sıkıla başladı şimdi yükselmişmiş bile. Bu kişi biz misafirliğe gittiğimizde yüzümüze bakamaz ellerini ayaklarının arasına alır yere bakarak konuşurdu. Mağazada tutunması bana devasa bir şey gelmişti. O yaptıysa herkes yapabilir diye düşünüyorum

Kesinlikle aynısını yaşadım. Çok ciddi hayal kırıklığı yaşamıştım. Yurdumuzun hemen yanı tiyatroydu, arkadaşlarıma yalvarırdım gidelim diye. Oturup ciddi ciddi Seda Sayan izlerlerdi, en iyisi yine Beyaz Showdu
Kendileri kaybetti ben 3 liradan tüm oyunları izledim

Bir yerlerden burs almaya ve part time işlerde harçlık çıkarmaya çalışın bence. Hayat maalesef herkese eşit değil Ve para insanın özgüvenini çok yükselten bir şey bunu kimse inkar edemez bence

Vakıf üniversitelerinden uzak durun derim. Bazı üniversiteler adeta gençlik dizisinden fırlama gibiler. Zengin veya zengin görünmeye çalışanlarla dolu. Bana komik görünüyorlar.

Her neyse, ben devlette okudum üniversiteyi. Tişört ve pantolon giymeyeni dövüyorlardı. Hala da öğrenciler benzer tarzda giyiniyorlar. Çoğunun durumu çok da iyi değil. Her gün kafelere gidilmiyor. Para olmadığı halde kıvırmalar yok. Tabii arkadaş çevrenize bağlı. Kabul göreyim diye havalı (!) gruplarla takılmayın. Fazlasıyla ezik hissedersiniz. Siz kabul göreyim derken sizi parmağınızda oynatırlar da.

Artık üniversitelerde oryantasyon programları oluyor. İlk hafta okula adapte olmak için etkinlikler yapılıyor. Ona katılırsınız. Biriyle ilişki kurunca da gerisi gelir. Kulüp ve kariyer merkezlerinde eğitimler de oluyor. Onlara da katılın. Okulun ilk günü yemekhanenin nerede olduğunu birilerine sorup onlarla yemekhaneye gidebilirsiniz. Kısa süreli muhabbet edince onlar sizi gördüklerinde selam verirler ve böyle böyle muhabbetiniz olur.

İlla bir gruba dahil olmanıza da gerek yok. Kendinizi şartlamayın. 3 sene grupsuz takıldım. Amfide ve laboratuvarda yanımdakilerle sohbet ederdim. Son sene ödev sebebiyle bir grubumuz oldu da sonra beraber takıldık.

Para konusuna gelince de, para gider diye ucuza veya beleşe yerler bakardık Halimize gülerdik. Kimse de bizi yargılamazdı.

Üniversite ortamı lisenin devamı zaten. Türkiye'nin her yerinden öğrenci olacak.

Aha !! Ben de bir yandan ütü yapıyorum bir yandan burada geziniyorum az sonra da valiz yapacağım. Aksilik olmazsa yarın yola çıkıyorum Ankaradan istediğin birşey var mı
Beypazarı kurusu rica edeyim. Ağda yapmayı öğretmenin bedeli beypazarı kurusudur

Eğitim fak profesörü konferans vermişti psikolojiyle ilgili genel bir konuda mesela, hem genel kültür hem mesleki anlamda faydalı bir şey git dinle… tek başıma gittim kimse gelmedi. Önemli konserlere, tiyatro oyunlarına da öyle yalnız gittim.

Üniversite okurken aynı zamanda çalışıyordum hem sosyalleşme hem de aileye yük olmamanı sağlar. Sen kendin gibi ol elbet seni de seveceklerdir neden sevmesinler etrafta yapay insan sevmekten iyidir merak etme

Benim universitede edindigim ilk arkadasimjn da cebinde parasi yoktu ama ozguveni yerinde bi kizdi. Yurumeyi severdi(mecburiyetten de biraz ama hobi olarak da yururdu, besiktastan sariyere yururduk mesela) uzun uzun yururduk, sohbet ederdik ve cok eglenirdik, ben ona İstanbul'u ogrettim oyle yuruye yuruye hic de para harcamazdik. Benim canim bir sey cekerse ona da ismarlardim o zamanlar bir sey ismarlamak mesele degildi gercekten, simdi ogrenciler ancak kendini doyuruyordur, o yuzden para harcama konusunda cekinceli davranmani kimse yadirgamaz.
Gelgelelim benim arkadasim islere girdi, calisti parasini kazandi, ustune basina istedigini de aldi, istedigi restoranda yemegini de yedi. Merakli ve kesfetmek icin yasayan bir kizdi, biz okulu bitirdik o yine sinava girip hem ikinci uni okudu, hem calisti. Simdi doktora icin yurtdisina gidecek, hepimizin su an hayalini kurdugu sey calisti, basardi. Senden tek farki ozguveniydi, sen de onu bu yeni hayatina basladiginda yavas yavas kazanacaksin eminim, yeter ki iste sana ayak uyduracak arkadaslarin da olacaktir.

Üniversite lise gibi değil merak etme. Market reyon işlerinde stand hostesi olarak gunluk para alıyordum. Haftada ıkı gun duruyordum haftasonları. Sonra bır marketler zıncırınde parttıme kasıyer olarak ıse basladım. Ogrencılerı alıyorlar parttıme. (17:30/22:00) Isı ogrenene kadar bır ay ezıldım musterıler salak dedı falan ama bır ay sonra ogrendım kasayı ( herkes bır haftada ogrenmıs) musterılerle ışetısım kura kura hem ıletısımım gelıstı hem de sımdının aylık uc bını gıbı bır para gecıyordu elıme onunla da cafeye de gıttım ust basta aldım. Yorucu tempoda bıraz da zayıfladım. Okulum bır donem uzadı ama degdı valla.

Okul acilana kadar bir ise girin calisin para biriktirin ikinci el kıyafet uygulamalarinda hesap acin uygulamayi ogrenin orda temiz kiyafetleri cok uyguna kullanilmamis etiketli kiyafetleri bile alabilirsiniz. Dis gorunus hersey olmasada cok sey. Kendiniz kombin yapamiyosaniz inatagramdan guzel giyinen birilerini takip edin onlar ne giyiyorsa benzerlerini alin giyin bu kolay kisim. Sosyal fobi icin destek almaniz lazim kendi basiniza halledebileceginiz bisey degil siz hossohbet keyifli birisi olursaniz illaki kendinize arkadas bulursunuz ayni zamanda okurken ufak tefek islerde calisip burs almaya calisirsaniz bir sekilde aralarina katilirsiniz bukadar karamsar olmayin

Ben biraz kiyafetlerimden dolayi biraz da dedigim gibi saclarim cok dokuk tepesi kel gibi Allahin gucune gitmesin belki çoğunuzun sohbet etmek istemeyecegi gorunuste biriyim
Galiba insanlara itici geliyorum bu yuzden kimse benle yakinlik kurmak istemiyo cirkin ordek yavrusu gibi

Üniversiteye başladığımda bir tane pantolonum vardı o pantolon mezun olana kadar uzerimdeydi hatta son bir hafta kala yırtıldı üzerimde. Mezuniyete katılamadım elbisem yok alamadım diye. Yani yalnız değilsiniz ama bu bende ozguvensizlik yaratmadı tamam öyle çok sosyal değildim ama öyle insanlardan kaçacak kadarda uzak değildim. Çok zor geçti okul hayatım ama buda bana ders oldu kpss yi kazanıp atandım şükür. Şimdi ki aklım olsaydı part time çalışırdım ailevi nedenlerden dolayı çalışamadım ama çalışan arkadaşlarım vardı ve kendilerine çok güzel yetiyorlardi sizde çalışın

Bedenin, boy & kilon ve tarzın ne? Kapalı mısın açık mı? Bana özel mesaj ile kargo bilgisi yollarsan ben bazı eşyalar göndermek isterim sana. Kullanılmamış şeyler.
En azından bir sorununu çözeriz. Sosyal fobi sende olan bir konu, bol bol gelişim videosu izle. Kombine de internetten bak. Elinde beyaz pantolon varsa beyaz pantolon kombini diye.

Yaa demeyin öyle.Karşınıza iyi insanlar çıksın inşallah

Para yoksa mecbur okurken çalışıyorsun öyle yapacaksın. Şehir dışında okumanı tavsiye etmem zaten para yokken bu devirde çok zorlanırsın. Kendi şehrinde tercih edeceksin ama iyi üniversiteler tutuyorsa zaten burslara da başvurursun.

Ben de üniversiteye gittiğimde benzer durumdaydım, çok fazla kıyafetim yoktu, olanlar da dandik şeylerdi. Gençliğimde heves bile edemediğim için şimdi hala giyinmeyi beceremiyorum. O durumda olmak da biraz ezik yapıyor insanı, giderken çok stresliydim ama sınıfta muhakkak senin gibi sakin kişiler de olacak birbirinizle arkadaşlık edin, hergün dışarda takılıp cafelere giderseniz o okul bitmez zaten. Vizelere finallere haftalar önceden çalışmaya başlamak lazım, ben okuldan çıkıp yurda gelir düzenli tekrar yapardım, sınavlar da rahat geçerdi. Ara sıra sınıfta kafanın uyduğu kişilerle takılırsın bakarsın ilk sene bitmiş bile. Gözünde çok büyütüp kendini strese sokma, ben yaptım ordan biliyorum :) benim bölümüm de eğlenceliydi grup projeleri, ortak deneyler filan vardı, öyle olunca arkadaşlık da kuruluyor. Bir de derslerin iyi olursa herkes seninle arkadaş olmaya çalışıyor zaten, not isteyenlerin yoğun ilgisi oluyor, not vererek arkadaşlık kurma kimseyle, çıkar üzerine dostluk olmaz.

Ben Türkiye'de değilim malesef ama orada olan arkadaşlar da az kullandıkları iyi durumdaki çanta, kıyafet gibi eşyalarını böyle öğrenci arkadaşlarla paylaşsalar güzel olur.

Okul başlayana kadar kuaförde çalışmanı tavsiye etmişler muhakkak dene, ben hep diyorum keşke üniversite okuyacağıma kuaför ya da terzi olsaydım, özellikle yurt dışında çok iyi meslekler. İyi bir terzi mühendisten daha çok kazanıyor, hem eğlenerek çalışmış hem de daha az yorulmuş oluyor. Onlar bana, ben onlara özeniyorum

Ben de üniversite okuyorum ve elime lisede olduğundan daha çok para geçiyor, belki senin de öyle olur direkt umutsuzluğa kapılma. Burs çıkmazsa da ihtiyacın olduğu için krediyi mutlaka al. Büyük şehirlerdeysen belediyeler öğrencilere burs veriyor. Mesela İzmir bu sene aylık 400 lira veriyordu, İstanbul yılda 3 bin lira. İyi bir bölümde okursan, burs veren çok yer var gerçekten. Onun dışında çalışabilirsin, benim çoğu arkadaşım çalışıyor. İstanbul'da günlük işlerde 150 lira veriyorlar en az, diğer şehirlerde öğrenci için bu kadar iş alternatifi olduğunu görmedim ama çok detaylı bildiğim konular da değil.

Burslu olarak özel üniversite falan yazmazsan maddi durumun sıkıntı olmaz çünkü ülkede herkes şu an zor dönemlerden geçiyor. Öğrenciler kendi aralarında senin düşündüğün gibi sınıflandırmalar yapmıyor o yüzden. Mesela bu sene arkadaşlarla yemekhaneye gitmiştik, okuldan tanıştığımız bir kız da bizimle geldi. Neyse oturduk devlet üniversitesinde 3,5 liraya aldığımız yemeği falan yedik, sonra biz metroya giderken o kız 'ben arabayla geldim' dedi. Üstü açık spor arabası varmış bizim üniversiteyi yazmasına da çok anlam veremedik ama sonuç olarak insanlar üniversitede böyle şeyleri daha az umursuyor.

Bir de üniversite öyle bir ortam ki, gerçekten kafa dengi birilerini bulmak daha zor o yüzden insanlar sosyalliğe daha aç oluyorlar ve herkes birileriyle tanışmaya daha hevesli. Dış görünüşe göre arkadaş seçen insanlardan zaten bir şey olmaz ve ben de o tarz muhabbetlerle ortaokulda karşılaştım sanırım en son.

Dediğim gibi kredi alırsan ve günlük ya da part time işlerde çalışırsan her öğrenci gibi yaşayacağını düşünüyorum. Yeni bir ortama gireceksin, istediğin kişi olmak için çok güzel bir ortam o yüzden sosyal fobi konusunu umarım aşarsın. İnsanları bu kadar önemseme, kendi yaşıtlarının olduğu bir ortam en son çekineceğin yer olmalı. Üniversiteye geçince birden herkes çok havalı, çok akıllı ya da güzel olmuyor. Dümdüz devam ediyoruz kaldığımız yerden.

Şuraya birkaç burs imkanı ekleyeyim; esnaf odaları, sanayi odaları da burs veriyor. Meslek odaları genelde kendi meslek adaylarına burs veriyor, mimarlar odası mimarlık öğrencilerine gibi... Vakıflar, dernekler güzel burs verir, onları da araştırmak lazım. Özel büyük şirketler, holdingler hem burs hem staj imkanı sağlıyorlar. Eşimin ekibinde üç yıldır çalışan aynı stajyer var mesela. Part time çalışıyordu, bu sene mezun olunca muhtemelen tam zamanlı eleman olarak alacaklar işe. Yetişti çünkü artık, öğrendi her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…