Merhaba Hanımlar,
Bilmiyorum düğün stresinden mi ne - yada anlayışsızlıktan mı ama Sorunlar bitmiyor...
Ben Almanya'da doğdum büyüdüm ve Türkiye'ye gelin oluyorum... Nikahım düğünümden 5 hafta önce olacak ve Problemler bitmiyor. Annem Babam burda çalışıyor, Babamın izni düğün zamanında. Annem ise Nikahıma gelecek sonra Almanyaya geri dönecek ve düğün zamanında Babamla tekrar gelecekler.
Diğer konumu okuyan varsa, Kaynanam ve Görümcemle pek anlaşıyorum sayılmaz. Sürekli herşeyime karışma merakı var ikisinde. Annem ise sadece fikir istediğimde fikrini veriyor.
Nikahtan birkaç gün önce yaşayacağım şehire gidicez Annemle, akrabalarımız da var ama 40-50 km uzakta. Annem rahatsız ve benim gibi kimsenin yanında rahat edemiyor ve kalmak istemiyor. Dün Babamla konuştuk bunu, ki Babam da asla kimseyi rahatsız etmeme taraftarı. Ya akrabalarda kalırsınız, ya da onlara yakın bir Pansiyon otel bakarsınız dedi. Bunu nişanlımla paylaştım, ASLA KABUL EDEMEYİZ dediler. Annemle konuştular, ikna etmeye çalıştılar ama Annem de pek sıcak bakmadı. Sonuçta 9-10 gün kalacaz... Nişanlımla kavga ettik. Ben oraya gittiğimde, yalnız yaşayan bir büyüklerinde kalıyordum - çünkü buna mecburdum. Sonuçta alınacak, halledilmesi gereken şeyler vardı, Nikah işlemleri, Gelinlik vs. gibi. Şimdi o büyüklerine misafir geliyormuş, ev düğüne kadar müsait değilmiş. Yani bu demek oluyor ki, Annem nikahtan sonra gidicek ve ben düğüne kadar onlarda kalıcam. Bende bunu kabul etmiyorum. Onlarda kalmak istemiyorum. Sonuçta görümcem de kalacak orda ve incik cincik HERŞEYİME karışacaklar. Burdayken bile, eski konularıma bakılınca, mobilyalara falan hep ben bakıyorum burdan, araştırıyorum, kesemize ne uygunsa onları seçiyorum. Bana mesaj göndererek ''Bu güzel, ben bunu beğendim, bunu alın'' gibi mesajlar atıyor görümcem. Demek ki alınacak eşyalara dahil edilse, o beğenecek herşeyimizi. Nişanlıma söylediğim zaman, sende hoşgörü denen birşey yok, hoşgörülü ol diyor...
Evimiz tutuldu ve Allaha Şükür çok güzel bir ev ama biraz ıssız bir yerdeymiş. Sonuçta ev dizilecek, temizlenecek, yerleşecek ve benim bunu yapmak için nerdeyse 1 ay vaktim olacak. Nişanlımda bana ''O eve tek gidemezsin, istediğin zaman Annemle gidersin'' diyor. Ben ne anladım bu işten? Görümcem bana her ev konusu geçtiği zaman ''Senin kadar şanslı değildik, yeni evlerde oturamadık'' gibi laflar sokuyor...
Ya bilmiyorum, ben orda Annem gidince tek kalınca hep onlarla hareket edecekmiş gibi hissediyorum. Babamda asla onlarda düğüne kadar kalmama izin vermez. Napıcam ben?
Nişanlımın son mesajı da ''SAKIN GELMEYİN'' oldu...