Sorun ev sahibinde mi bizde mi?

Bizim cin fikirliler de yapmaya çalışmıştı aynı şeyi. Asla ödemedim. 3 aydır oturduğum evinin kombisi bozulmuş, kendi getirdiği tamirci "bu sorun birkaç senede ortaya çıkmış" dedi, niye ödeyeyim ki elalemin bozuk kombisinin tamir parasını? Kiradan kestim, umrumda olmaz valla.

Eğer sizden önce olan bir sorunsa bu sorunu ev sahibi gidermeli, masrafları da ona ait olur. Ancak eğer imzaladığınız kontratta sağlam teslim edildiği yazıyorsa ispat da edemezsiniz. Eğer evde uzun süre oturacaksanız bunu çok dert etmeyin bu durumda derim zaten yapabileceğiniz bir şey yok yasal olarak ıspatlayamazsınız çünkü. Bu arada sizi zorla falan çıkaramaz, yasalar kiracıdan yana.

bende ilk taşındığımda 3-4 ay sonra kombi arıza yaptı ev sahibim ödemedi
ben sağlam verdim kullanan sizsiniz sonuçta kışı geçirdiniz dedi biz karşıladık
kombide ufak tefek sorunlar olmaya devam ediyor tanıdık kombici ile çok uyguna yaptırıyoruz
hiç ev sahibiyle muhatap olup başımızı ağrıtmıyoruz

senin çeşme dediğin evin içindeki normal çeşme mi yoksa kombinin çeşmesi mi
yani bi fiyat alın çok pahalı değilse yaptır geç kafan ağrımasın
kombilerle alakalı bi de borularda sızıntı olması durumundada sorun çıkabiliyor
ama sizinki boru sızıntısı değil anladığım kadarıyla çünkü
borularda sorun olsa evde kırıp dökmeli tadilat yapılması gerekir bunuda ev sahibi kendisi yapar zaten
kiracıya yaptırıp riske atmaz

eski evimde su baskını olmuştu boru patlamıştı
taşınalı daha 1.5 ay olmuştu
tesisatı değiştirmeniz lazım demişti bize ahaha yok deve
20 senelik boru eskimiş bana patladı piyango
50 lira için kavga eden gurursuzun tekiydi
taşındım kurtuldum

bu arada depozitoyu vermemek için kırk takla atıyor genelde ev sahipleri
her şeyi bahane edebiliyorlar
baktınız taşınacağınız zaman yaklaştığında depozito konusunda sorun çıkaracak bi tipse
anlarsınız zaten
ya son kirayı ödemeyin yada çıkarken yapmanız gereken bi işlem varsa mesela badana gibi
onu yaptırmayın
bu konuda iletişimi yazılı olarak yapın
vermediğiniz depozitoma sayıyorum yapmıyorum dersiniz uğraşsın dursun
genelde uğraşmazlar ama
yada oyalarsınız şu gün yapıcam bugün ödicem falan diye diye
yapmazsınız
bu sözüm haksız yere depozitoya konan ev sahipleri için geçerli bu arada

Benim bir kiracim vardı, duvara çaktığı çiviyi kiradan kesiyordu. Biriside mutfak lavabosu su doldu gitmiyor diye aramıştı 😒 Demirbaş bozulursa ev sahibi öder, kullanımda bozulan eşyalar kiracıya ait.
Kombi ilk bozulduğunda ev sahibine söyleyip onun yaptirmasini isteyebilirdiniz. Haberi olmadan yaptırdığınız icin karşı çıkmış. (Bazı insanlar öyle dolandırıcı ki belki yaptırmanız bile ev sahibi nereden bilsin)
Çeşmede sızıntı olduğunu siz goremiyor musunuz orayı tam anlamadım ama duvarin içindeki borularda problem varsa ev sahibi, çeşmelerde problem varsa kiracı öder.

bu hayatta ne kadar yumuşak olursan o kadar eziliyorsun. kiradan kesin yollayın sizi çıkarabilme ihtimali de yok

X