Sorun ev sahibinde mi bizde mi?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.752
17.647
27
Merhabalar gece gece stresten uyuyamadım resmen,

Kirada kaldığımız evde henüz ilk taşındığımızda kombide bir sıkıntı vardı. Sıcak su ara ara kesiliyordu ve bunu ev sahibi biliyordu. Taşınma işimiz acil olduğu için eve giriş yaptık. Bize kombideki bu problemi altındaki ayarlar sayesinde havasını alıp çözebileceğimizi söylediler. Tabii bu geçici bir çözüm. Sonrasında kombi iyice çalışmamaya başladı. Kış günü buz gibi soğukta kaldık ve acilen tamirci çapırıp yaptırdık. Durumu da ev sahibi ile paylaştık. Ev sahibimiz asla ücret ödemeyeceklerini, bunu bizim karşılamamız gerektiğini ve daha öncesinden haber vermemiz gerektiğini söyledi. Tamamdır haklısınız dedik ve konuyu kapattık.

Uzun süredir faturalar çok geliyordu meğerse su sızıntısı varmış. Bir süredir evde yoktum. Yetkililer ev sahibini arayıp çeşmelerde sızıntı olabileceğini söylemiş. Ev sahibi de beni aradı ve çeşmeleri de bizim yaptırmamız gerektiğini, evin içinde bizim oturduğumuzu söyledi. Büyük ihtimalle bu sızıntı biz taşınmadan önce de vardı zaten. Kombi olayında hata ettiğimizi düşünsem de bu çeşme olayına anlam veremedim. Demirbaş ev sahibine ait değil midir? Ben bu şahısların evlerini mi yenileyeceğim?
Esas önemli konu her şeyi cebimizden karşılamamıza rağmen evden çıkmak istediğimde depozitodan kesinti yapacaklarını bunun için bir şeyleri bahane edeceklerini düşünüyorum. Böyle bir durumda hakkımı nasıl koruyabilirim?
Bugün zaten üstü kapalı tehdit etti evden çıkarmakla ilgili. Çok baskın bir karakter cin gibi biri. Sizce nasıl davranmalıyım?

Kirada kaldığımız evde henüz ilk taşındığımızda kombide bir sıkıntı vardı. Sıcak su ara ara kesiliyordu ve bunu ev sahibi biliyordu. Taşınma işimiz acil olduğu için eve giriş yaptık. Bize kombideki bu problemi altındaki ayarlar sayesinde havasını alıp çözebileceğimizi söylediler. Tabii bu geçici bir çözüm. Sonrasında kombi iyice çalışmamaya başladı. Kış günü buz gibi soğukta kaldık ve acilen tamirci çapırıp yaptırdık. Durumu da ev sahibi ile paylaştık. Ev sahibimiz asla ücret ödemeyeceklerini, bunu bizim karşılamamız gerektiğini ve daha öncesinden haber vermemiz gerektiğini söyledi. Tamamdır haklısınız dedik ve konuyu kapattık.

Uzun süredir faturalar çok geliyordu meğerse su sızıntısı varmış. Bir süredir evde yoktum. Yetkililer ev sahibini arayıp çeşmelerde sızıntı olabileceğini söylemiş. Ev sahibi de beni aradı ve çeşmeleri de bizim yaptırmamız gerektiğini, evin içinde bizim oturduğumuzu söyledi. Büyük ihtimalle bu sızıntı biz taşınmadan önce de vardı zaten. Kombi olayında hata ettiğimizi düşünsem de bu çeşme olayına anlam veremedim. Demirbaş ev sahibine ait değil midir? Ben bu şahısların evlerini mi yenileyeceğim?
Esas önemli konu her şeyi cebimizden karşılamamıza rağmen evden çıkmak istediğimde depozitodan kesinti yapacaklarını bunun için bir şeyleri bahane edeceklerini düşünüyorum. Böyle bir durumda hakkımı nasıl koruyabilirim?
Bugün zaten üstü kapalı tehdit etti evden çıkarmakla ilgili. Çok baskın bir karakter cin gibi biri. Sizce nasıl davranmalıyım?
Muslukların sızdırıp sızdırmadığını göremiyor musunuz? Sızdırıyorsa zaten başlığı sıkıştırılır, basit bir iş. Bu tipte kullanım kaynaklı ufak şeyleri bence kiracı karşılamalı. Musluk damlatıyor, priz çalışmıyor diye ev sahibini aramak anlamsız.

Evi sağlam teslim ettikten sonra depozitoyu vermemezlik yapamaz. Çıkmadan önce konuşursunuz, evde kontrolünü yapar, parayı alır, anahtarını veririsiniz. Mutlaka bu işi aynı zamanda yapın. Bizim eski ev sahibimize anahtarı vermiştik, depozitoyu verene kadar bizi bayağ oyaladı.

Muslukların sızdırıp sızdırmadığını göremiyor musunuz? Sızdırıyorsa zaten başlığı sıkıştırılır, basit bir iş. Bu tipte kullanım kaynaklı ufak şeyleri bence kiracı karşılamalı. Musluk damlatıyor, priz çalışmıyor diye ev sahibini aramak anlamsız.

Evi sağlam teslim ettikten sonra depozitoyu vermemezlik yapamaz. Çıkmadan önce konuşursunuz, evde kontrolünü yapar, parayı alır, anahtarını veririsiniz. Mutlaka bu işi aynı zamanda yapın. Bizim eski ev sahibimize anahtarı vermiştik, depozitoyu verene kadar bizi bayağ oyaladı.
Kombiye 2500 tl ödedik. Tamirci çağırmadan önce haber etmeliydiniz dediler peki tamam dedik. Yok sızıntı yok kombi. Ev eski dolayısıyla böyle sorunlar hep olacak. Burada hangi eşyaları ev sahibi hangilerini kiracı karşılamalı emin olamıyorum. Ev sahipleri iletişime çok kapalı direkt savunmacı tutum sergiliyorlar. Zam zamanı da yaklaştı yol mu yapıyorlar sorusu da aklımı kurcalıyor.

20 yıllık kiraci olarak cevap vermek istiyorum. Eğer sizin kullanım hatanizdan kaynaklı ise siz karşılarsiniz ama kullanım ömrü dolayısıyla bir yıpranma arıza varsa ev sahibi karşılar. Düşünsenize 5 yılda 2 ev hatta 3 ev değiştiren var.Her kiraladığı evde kombi çeşme vs problemleri oluyor. Hepsni kiracı karşılasa altından kalkamaz ki.

Doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama mantigim soyle diyor (kiraciyim)

Duvarlarin icindeki musluklarsa problem sorunu ev sahibi cozer (demirbas)
Cesmeler de sorun varsa, kiraci oder, cunku kullanim kaynakli olabilir.

Sozum meclisten disari kiraci kotu kullaniyorsa o sebeple cesme akitiyorsa bunu niye ev sahibi odesinki?

Misal biz ne yapiyoruz, sirf ev sahibimizi urkutmeyelim diye?

Klozet akitiyordu, duvar icleri dahil tum aparatlarini biz yeniledik.
Balkon akitti, apartmanin genel gider borusuydu problem, kesinlikle ev sahibinin sorumluluğuydu, yonetim bunu bildirdi ev sahibine ama biz odedik.
Simdi yonetim asansorle alakali demirbas bakim ucreti cikarmis, normalde direkt ev sahibine rucu ediyordu, niyeyse bize borc gostermisler, bu yuzden biz odeyecegiz.

Bu seneye dek ev sahibimiz (4.senemiz bitecek) site yonetiminin borclarini hep kendi oduyordu, bu sene ne olduysa odememeye basladi, bi cesit yildirma politikasi sanırım, bilemedim.

Kombiye 2500 tl ödedik. Tamirci çağırmadan önce haber etmeliydiniz dediler peki tamam dedik. Yok sızıntı yok kombi. Ev eski dolayısıyla böyle sorunlar hep olacak. Burada hangi eşyaları ev sahibi hangilerini kiracı karşılamalı emin olamıyorum. Ev sahipleri iletişime çok kapalı direkt savunmacı tutum sergiliyorlar. Zam zamanı da yaklaştı yol mu yapıyorlar sorusu da aklımı kurcalıyor.
Baştan hata olmuş. Tutarken ev sahibiyle birlikte kontrol edilmeliydi. Ama olan olmuş artık. Umarım sıkıntılı insanlar değilledir. Musluk, priz, sifon gibi ufak tefek şeyler genelde kullanım kaynaklı oluyor. Onlar kiracıya ait. Bildiğim kadarıyla kombinin yıllık bakımı kiracıya ait. Ama buna rağmen kombi bozulduysa ve kullanıcı hatası değilse ev sahibine ait. Aidat kiracıya aitken, binanın çatısıyla ilgili masraflar ev sahibine ait gibi.

İlk evimizde kombi oldukça eskiydi ve sorun çıkarttı. Tamirci parça değişmesi lazım dedim. O zaman benim bir kiram kadardı. Ev sahibi ben ödemem dedi, bende takın ama çıkarken parçamı alırım ben ödedim nasıl olsa dedim 😆 parça parasını ödedi, tamirci parasını biz verdik.

Musluk sorunu kullanıcı kaynaklı olabilir.2. Evimde mutfak musluğu bozuldu biz değiştirdik.

Bakım ve kullanıcı hatası hariç demirbaş masrafları ev sahibine aittir. Normal kullanıma bağlı masraflar da dahil buna.

O tarz ev problemlerini ev sahibinin yaptırması gerekir. Yaptığı şeyler zorbalıktan başka bir şey değil. Sizi pasif gördüğü için sonuna kadar zorluyor da olabilir, evden çıkmak istemiyorsanız, çıkın ısrarlarına devam ettiği taktirde yasal haklarınıza başvuracağınızı söyleyebilirsiniz.

Bakım ve kullanıcı hatası hariç demirbaş masrafları ev sahibine aittir. Normal kullanıma bağlı masraflar da dahil buna.
Kullanıcı hatası olmadığına eminim. Zaten bizden önceki kiracı 10 sene oturmuş ama eve hiç bakmamış. Bunun kullanıcı hatası olmadığını nasıl ispat edebilirim onu da bilmiyorum.

O tarz ev problemlerini ev sahibinin yaptırması gerekir. Yaptığı şeyler zorbalıktan başka bir şey değil. Sizi pasif gördüğü için sonuna kadar zorluyor da olabilir, evden çıkmak istemiyorsanız, çıkın ısrarlarına devam ettiği taktirde yasal haklarınıza başvuracağınızı söyleyebilirsiniz.
Sonuçta siz oturuyorsunuz diyip duruyor asla susmamacasına konuşuyor. Böyle her şeyi biz ödeyeceksek işimiz var. Kombi meselesinde bile zeytinyağı gibi üste çıktı.

canım demirbaşlarda sizden kaynaklanmayan tamirat ev sahibine aittir kiradan düşebilirsiniz,evden çıkarma konusunda 10 senesi dolmayan kiracıyı kolay kolay çıkaramaz 5 senesi dolmuş kiracıya karşı kira tespit davası açabilir sadece,ev sahibinin sizin oturduğunuz evden başka evi varsa kirayı ödememezlik yapmazsanız asla çıkaramaz

Evde bozulan şeylerde oturan yaptırır kiradan düşülür ya da ev sahibi yaptırırır diye biliyorum öyle görmüştüm
Ben de öyle biliyorum ama siz oturuyorsunuz kullanıcı hatasıdır diyor. İlk oturduğumuzda da hafif sızdırıyordu ama uzaktayken iyice artmış. Biliyorum hata kaynaklı olmadığını. Ev zaten eski diyince ben size yeni eşya vermek zorunda mıydım ki diyor

canım demirbaşlarda sizden kaynaklanmayan tamirat ev sahibine aittir kiradan düşebilirsiniz,evden çıkarma konusunda 10 senesi dolmayan kiracıyı kolay kolay çıkaramaz 5 senesi dolmuş kiracıya karşı kira tespit davası açabilir sadece,ev sahibinin sizin oturduğunuz evden başka evi varsa kirayı ödememezlik yapmazsanız asla çıkaramaz
Tadilat için hep kendi tanıdıklarını yolluyor. Tanıdık kişiyle anlaşıp kullanıcı hatası dedirtebilir. Kombiyi yaptırdığım kişi tanıdığı değildi diye ödemem dedi çıktı işin içinden.

Tadilat için hep kendi tanıdıklarını yolluyor. Tanıdık kişiyle anlaşıp kullanıcı hatası dedirtebilir. Kombiyi yaptırdığım kişi tanıdığı değildi diye ödemem dedi çıktı işin içinden.
o çok sorun değil yalan söyleseler de bilirkişi anlar zaten.kiracının sebep olduğu kusurlar basit şeyler işte boya badana kırılan cam kapı vb kombi eskidir muhtemelen zaten

o çok sorun değil yalan söyleseler de bilirkişi anlar zaten.kiracının sebep olduğu kusurlar basit şeyler işte boya badana kırılan cam kapı vb kombi eskidir muhtemelen zaten
Evet kombi eskiydi kendileri de biliyordu ama tamirci tanıdıkları değil diye ödemediler ve biz yeni kombili ev vermek zorunda mıyız diye üste çıktılar.

ev kiralanırken hangi şartlar varsa o geçerlidir siz eve girerken kombi vardı ya tamir edecek ya yenisini alacak sakın korkmayın geri adım atmayın

Bizim eski ev sahibi böyleydi. Müteahhit bile hatasını kabul etti 20 dairenin 19 u tadilat gördü 1i görmedi yüzde 50 50 ödeyeceklerdi
Petek bağlantıları hatalı idi sıfırdan yapılması gerek dediler benim için boş odaydi yine kabul etmedi vay benden sonra evin makyajına güvenip girenin haline
Biz evi 2 gün kullanırken çok kıymetliydik ne zaman oturmaya başladık evi eskidi geçen süreçte oturma sebebim hep farklı idi müstakil evi akıl edemedim şu an çok mutlu olduğum bir evdeyim istediğim hayatı tam olarak yaşıyorum hayal bile edemezdim ve bu evde ufak şeyleri yaptırıyorum ztn eski kiracı icra ile çıkarılmış kira ödemiyormus
Büyük parçaları girmeden yaptırdılar sineklik eklendi tadilat yapılmış şimdilik büyük aksaklık yok ama bir sorun olursa yaptıracağız demişlerdi

X