Sorun benmiyim?

Gel de yemeğimizi yap nedir hizmetçi misiniz?? Gel bahçede çalış nedir zorunlu musunuz siz evlenmeden önce kim yapıyorsa o yapsın.

Yani kocanız da bu insanlar da sizi yumuşak bulmuş sindirmişler.

1. Ev işini bölün kocanız da yapsın, yemeği siz yapıyorsanız bulaşığı o yıkasın yoksa paralanırsınız. Temizliği de bölüşün.

2. Eşiniz tutumlu değil cimri . Bu herifi bu huyundan vazgeçirin.
3. Hizmetçi kafasından çıkın önce ne bu herife hizmet etmek zorundasınız ne de ailesine az yiyip hizmetçi tutsunlar.

4. Kuzu kuzu kimseyr yaranamazsınız sömürürler. Deveye diken adama .... gerek malum.

Madem sıkıntıdasınız arabayı satın , maddi sıkıntınız bitene kadar köye gitmeyiversin paşanız. Hem de dinlenmiş olursunuz.

Affınıza sığınıyorum ama bu kafayla siz nasıl hukuk fakültesi kazandınız??

Psikolojik desteğe başvurmanız çok yerinde bir karar olmuş. Eşinize profesyonel birinin yol göstermesi çok etkili olacaktır. Burdan bizlerin size vereceği taktiklerin işe yarama olasılığı yok gibi. Mecburiyetinizi anlayabiliyorum. Her hatfasonu köye gidiyorsunuz ve buna karşı koyamıyorsunuz. Bence hepimiz yaşıyoruz böyle mecburiyetler ve burda herkesin gitme bu haftasonu köye demesiyle siz bunu yapabilecek değilsiniz zaten gitmeme şansınız olsa gitmezdiniz burdan birilerinin bu büyük aklı size vermesine gerek yok.

Yazını okurken ablamı görmüş gibi oldum o da bu sorunları evliliğinin iki senesi yaşadı ve boşanma eve dönem vs çok sıkıntı yaşadılar en sonunda ablam bildiğin kavga etti kaynana kayın babaya ağzına geleni saydı hala da sayıyr da sayıyor tolumda rezil ediyor yani laf çarpıyor vs vs şimdi korkuyorlar ablama sormadan oğlunu bile arayamaz oldu. Tabi ailen de öenmli sana destek vermeli alıp karşılarına senin ailen onun ailesi ve eşinle konuşmalı resmen bedavaya gitmişsin

eşiniz sizi sürekli oraya götürerek bencillik yapıyor
6 madde keşke kapatmayarak bunlar alınacak deseydiniz seni bekliyorum
bu erkekler para görünce veresi gelmiyor az olunca veresi geliyor
bunların yapısı bu galiba

Madem esiniz yardimci olmuyor ona sorumluluk almasi icin ortam yaratin. Cok yorulup her seyi yapicam diye insan ustu guc sarf etmeyin. Yormayin kendinizi. Yemegi yapin yemek yiyin. Yorulduysaniz birakin masayi toplamayin. Rahatsiz olup kendi toplasin. Copleri atmayin biriksin. Birakin o atsin. Evde sorumluluk almaya baslasin. Sabredin o yapana kadar rahatsiz olana kadar yapmayin. Yemekten sonra yorgun oldugunuzu yoplayacak gucunuzun olmadigini soyleyin. Ona da sen yapar misin demeyin ki kavga cikarip yapmamak icin bahane bulmasin. Rahatsizlik duyup yapmak zorunda hissetsin. Madem hafta sonlari hep koydesiniz camasirlari biriktirin. Giyecegi temiz kiyafet kalmasin. Bir sey derse de napayim hayatim yikayacak zaman yoktu diyin. Ondan sonraki hafta isterse yine koye gotursun sizi yine giyecek bi sey bulamasin. Kendinizi dusunun azicik da olsa

Bu nasil kaynana yahu, senin gelinin calisiyor sen ona gel yemegimi yap diyorsun. Canim keske bastan alistirmasaydin, suc sende. Calisan bi insana bu lafi soyleyen anlayissizdir ve emin ol sen zaten onun gozunde kotusun, cunku istedigi kaliplara girmemissin. Resmen isi birakip ırgatlik yap bile der bunlar bahcelerinde. Maalesef elini vermissin, kolunu kaptirma bari. Her haftasonu nasil katlaniyorsun, is yorgunlugunla bi de gidip orda calisiyorsun. Yazik valla, hayir de biraz. Esinin daha gercek yuzu cikmamis olabilir cunku ona hic hayir dememissin. Zaten esim kavgaya meyilli diyorsun. Acilen cozum bulun bu konuya.

işte bu zihniyeti anlamıyorum hoop hemen varı yoğu sat yada borç varken hemen araba al. Yazık gerçekten.Ağırlığını koy yoksa 1.yılın dolmadan ya boşanırsın..yada aranıza ulaşılmaz bir soğukluk girer.

Çık işten ne hali varsa görsün.

Benim arkadaşım işten çıktı borçları ile baş başa bıraktı kocasını sonra mum gibi oldu. yalvardı ondan habersiz 5 kuruş harcayamıyor artık

Bi de tek geliniymissin heves ediyormus, tek gelinini borcla gelin etmis ama. Oglu da gelini de borc icinde yirtiniyor, Allah saglik versin oduyormussunuz. Sen isi birakip bahcede calissan bes kurus faydasi olcak mi size? Ya insanlarin bencilligine ben sasiriyorum.

Bence terapistlik bir durum yok.
Sadece artık istemediğin durumlarda Hayır demekten korkmamalısın Sebeplerini söyleyebilmelisin.
Söylediğin halde değişen bişey yoksa karşı taraf kavgaya teşebbüs ediyorsa eğer bu kez takmama duygusunu devreye sokabilirsin.

Bazı adamlar malesef hanımefendilikten anlamazlar. Sen ne kadar naif ve iyi niyetle yaklaşırsan yaklaş asla değer görmezsin.
Senin eşin bu sınıftan malesef. 9 ay evlilkten her hafta sonu ailesiyle yaşayacaksa niye evlendi o zaman?
Evlenmeseydi zaten hafta içi çalışıp hafta sonu ailesiyle olacaktı.

Lütfen kendinize gelin. Ve bu gidişe bir dur deyin.
İnanın eşiniz sizin güvenli durusunuzu gördükçe 1 kavga eder 2 kavga eder 3 dee oda noluyoruz der.

canım ya hepimizde aynı dert var malesef erkeklr de düşünce yok ,ilgi yok yardım yok canları nasıl isterse öyle davranıyorlar .Bi laf desek diceğimize pişman oluyoruz demesek bundan az üzülürüz anlıyorum seni zamana bırak..

Bence terapiste gidin. Çünkü profesyonel birisi onun davranışları hatalı gerçeğini ona kabullendirmedikçe hep kendinizi ezdirirsiniz.

Bir de susmaya başlıyorum demişsiniz bu hiç iyi değil. İlk evliliğimde size yakın çok şeyler yaşadım. Susmak çözüm olmuyor. Üniversite de dahil olmak üzere hep ikinci el kıyafetle büyüdüğüm ve bu konudaki hevesimi eski eşime söylediğim halde her kıyafet aldığımda problem çıkarırdı. Kaldıki doğru dürüst bişi de almazdım pek. Göze küçük görünen bu konular gitgide birleşip büyüyor ve suskuınluk arayı soğtuyor. Umarım sorunlarınızı halledersiniz. Bencil bir ilişki, Allah sabır versin..

Bence sizin en büyük probleminiz birbirinize vakit ayıramamanız. Birlikte bir paylaşımınızın olmaması.. İletişim sorunu. bence kendinizden fazla ödün vermeyin. Hafta sonuna plan program yapın. Bunu da eşinize iletin. Her hafta her hafta eşinin ailesinin yanına gitmek zorunda değilsiniz. Siz evlisiniz. Siz artık ayrı bir ev yuva oldunuz. Sizin de planınız programınız olacak. Bence siz çok alttan almışssınız. Resti çekeceksin. Eşinizle konuşun. İsteklerini, arzularını, düşüncelerini paylaş..
Kayınvaline gittiğin de onların hizmetçiliğini yapmak zorunda değilsin. İş de yapma. Yapsan ne fayda, kıymet mi bilecekler. Hiç kendini yorma şekerim. Gideceksen de ayda bir git.
Eşin de çok nankör bulaşık yorumunuzu okudum da üzüldüm. Madem bulaşık senin görevinmiş. Evi geçindirmek de bir erkeğin asli görevi. Adam olsaymış da kirayı faturaları kendi ödeseymiş.. Borcu da bahane etmesin. Borcunu bitirip, öyle evlenseymiş. Sende erkek gibi sabahtan akşama kadar çalışıyorsun. Ev işlerin de eşinin de yardım etmesi gerekir.
Malesef canım sen çok iyi niyetli davranmışsın. Bu hayatta biraz bencil olmak gerekiyor. kendini düşün şekerim. Hiç yıpratma kendini..

Kızlar ben ne kayınvalidemi ne eşimi tamamen suçlamıyorum. Ben kendime kızıyorum. İlk başta kimse üzülmesin kırılmasın diye her istediklerini yaptım. Ve şuan davranışlarımın cezasını çekiyorum. Ben nişanlılık dönemime geri dönemem ve şu dakikadan sonrada onu yapmam bunu yapmam dersem evliliğime zarar veririm. Ki benim istediğim birşey değil. Psikologa gitmek en mantıklısı sanırım.Ve benim sizden yardım istememdeki sebebpte eşimi uygun bir dille nasıl kendimi açıklarım. Bunu anlamak istiyorum ben.

• Beğen
Reactions: tse
Gel de yemeğimizi yap nedir hizmetçi misiniz?? Gel bahçede çalış nedir zorunlu musunuz siz evlenmeden önce kim yapıyorsa o yapsın.

Yani kocanız da bu insanlar da sizi yumuşak bulmuş sindirmişler.

1. Ev işini bölün kocanız da yapsın, yemeği siz yapıyorsanız bulaşığı o yıkasın yoksa paralanırsınız. Temizliği de bölüşün.

2. Eşiniz tutumlu değil cimri . Bu herifi bu huyundan vazgeçirin.
3. Hizmetçi kafasından çıkın önce ne bu herife hizmet etmek zorundasınız ne de ailesine az yiyip hizmetçi tutsunlar.

4. Kuzu kuzu kimseyr yaranamazsınız sömürürler. Deveye diken adama .... gerek malum.

Madem sıkıntıdasınız arabayı satın , maddi sıkıntınız bitene kadar köye gitmeyiversin paşanız. Hem de dinlenmiş olursunuz.

Affınıza sığınıyorum ama bu kafayla siz nasıl hukuk fakültesi kazandınız??

Ben meslek değiştircem zaten kişisel özelliklerim uyuşmuyor :)

Az önce Facebook'a yazdığını gördüm merak ettim neden acaba diye bu yüzdenmiş demekki.

Canım benim sorunların özü her hafta Köye gitmemizden kaynaklanıyor bence. Daha öncede konuşmuştuk hatırlarsan.

Terapiye gidecekmişsiniz. Muhtemelen terapist birbirinize vakit ayırın diyecektir. Bunu bir uzmandan duymak belki eşine iyi gelir.

Birbirinizi çok seviyorsunuz ve bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Gerekirse Köye gidince al kayınvalideni Konuş. Anne birbirimize vakit ayıramıyoruz, evliliğimizin selameti açısından sizden biraz Anlayış bekliyoruz de.

Azıcık düşünceli bir insansa evladının mutsuz Olmasını istemez.

Evet çözülmücek problemler değil ama ben bu tempoya dayanamıyorum ki.. :KK43:

Kızlar ben ne kayınvalidemi ne eşimi tamamen suçlamıyorum. Ben kendime kızıyorum. İlk başta kimse üzülmesin kırılmasın diye her istediklerini yaptım. Ve şuan davranışlarımın cezasını çekiyorum. Ben nişanlılık dönemime geri dönemem ve şu dakikadan sonrada onu yapmam bunu yapmam dersem evliliğime zarar veririm. Ki benim istediğim birşey değil. Psikologa gitmek en mantıklısı sanırım.Ve benim sizden yardım istememdeki sebebpte eşimi uygun bir dille nasıl kendimi açıklarım. Bunu anlamak istiyorum ben.

bence "ailenin şu şu davranışları beni rahatsız ediyor sence ben mi alınganlık yapıyorum yoksa annen beni sevmiyor mu vs " deyin tatlı bir dille ifade edin bence sizi ve samimiyetinizi anlayacak yaptıınız fedakarlıkları görecektir.
içinize atarsanız içinden çıkamassınız

suçlamadan söylerek tabi haklısın ailenin yanına gitmeyi ama bende çok yoruluyorum yetişemiyorum beni anlamanı istiyorum gibi

Bu hafta köye gitmek istemediğinizi ve yorgun olduğunuzu söyleyerek başlayabilirsiniz.
Yavaş yavaş gitmemelere başlayın zaten bir haftasonunuz var onu da zehir etmesinler

bence "ailenin şu şu davranışları beni rahatsız ediyor sence ben mi alınganlık yapıyorum yoksa annen beni sevmiyor mu vs " deyin tatlı bir dille ifade edin bence sizi ve samimiyetinizi anlayacak yaptıınız fedakarlıkları görecektir.
içinize atarsanız içinden çıkamassınız

Eşim, ailesi ile benim aramda kalsa kesinlikle ailesini seçer.. Ben haklıysam onlar çook hatalıysa bile. Vardır bir bildikleri der..

suçlamadan söylerek tabi haklısın ailenin yanına gitmeyi ama bende çok yoruluyorum yetişemiyorum beni anlamanı istiyorum gibi

Söyledim dün tamam 2-3 hafta gitmeyelim dedi. Ama bu sabah kavga çıakrdı çünkü dünkü söylediği şeyden pişman oldu..

Hele durun saçmalamayın aaaa...daha dişli olun. İnsanların size yük bindiren isteklerine hayır demeyi kendi fikrinizi söylemeyi öğrenin derim.

Tabiki kendi düşüncelerim fikirlerim var.. Ama saygı görmediğim için içimde kalmış çıkamıyorlar..

Eşim, ailesi ile benim aramda kalsa kesinlikle ailesini seçer.. Ben haklıysam onlar çook hatalıysa bile. Vardır bir bildikleri der..

o zaman ailesiyle iyi anlaşmak zorundasınız eger evliliğinizi devam ettirmek istiyorsanız çünkü böyle bir ömür ikinizi de yıpratmış olur . Her insanın zayıf noktası vardır . Sizce ailesine karşı daha ilgili olun daha çok sevgi gösterin Rabbim onların da kalbini yumuşatır inş. siz haklısınız bence anlattıklarınıza göre .

tamam o zaman sen git ben dinleneyim beni anlamanı istiyorum dersin yoğun tempoya alışık değilim dersin

küçük bir ildeyiz. Köyüne gidip kalsa. Herkes beni soracak iki hafta tek gitse diceklerki ayrıldılarmı küsler mi. Ben hassas bir insanım bu tür lafa söze dayanamam :KK43:

küçük bir ildeyiz. Köyüne gidip kalsa. Herkes beni soracak iki hafta tek gitse diceklerki ayrıldılarmı küsler mi. Ben hassas bir insanım bu tür lafa söze dayanamam :KK43:

Canım benim bende hasastım ama bu insan beni o hassasiyetlikten çıkardılar ama bende yıprandım her söylenene inanmamalı insan bazen kulağını taka canım kalbin temiz iyi niyetlisin
böyle olmaya devam edersen sen kaybedersin
anamın bir lafı vardır kocadan bile dost olmaz

ama canım sen de o üzülmesin o kırılmasın o bunu demesin bu ayıplamasın şu konuşmasın... olmaz ki böyle... çözümsüz bırakıyorsun herşeyi. kendine gel kendini içindekileri dinle. hayal ettiğim evlilik hayat bu muydu diye düşün? sırf anasının köyüne gidin diye adam borca sokup araba aldırmış hafta içi arabanın borcunu ödemek için çalıştığın yetmiyormuş gibi hafta sonu kaynananın evinde çalışıyosun. yemek temizlik görevindir diyeni eyvallah diyorsun. senin hayallerinin isteklerinin yok sayıldığı bir hayat yaşıyorsun?
bu adam ailesini sana tercih edecek diye korkuyosun o zaman sevgisinden nasıl emin oluyorsun. yaşadığın hayat değil işgence. ya kocan kendine çeki düzen versin yada kendi yoluna gitsin olsun bitsin!

Ben öncelikle mesela köye gitmek istemediğinizi söylediğinizde eşiniz ne tepki veriyor onu öğrensem.
Mesela ailemi istemiyorsun diye mi kızıyor, yoksa ben gidelim dediğim halde sen nasıl gitmek istemezsin gibi bişey mi. Tam olarak neye kızıyor

ama canım sen de o üzülmesin o kırılmasın o bunu demesin bu ayıplamasın şu konuşmasın... olmaz ki böyle... çözümsüz bırakıyorsun herşeyi. kendine gel kendini içindekileri dinle. hayal ettiğim evlilik hayat bu muydu diye düşün? sırf anasının köyüne gidin diye adam borca sokup araba aldırmış hafta içi arabanın borcunu ödemek için çalıştığın yetmiyormuş gibi hafta sonu kaynananın evinde çalışıyosun. yemek temizlik görevindir diyeni eyvallah diyorsun. senin hayallerinin isteklerinin yok sayıldığı bir hayat yaşıyorsun?
bu adam ailesini sana tercih edecek diye korkuyosun o zaman sevgisinden nasıl emin oluyorsun. yaşadığın hayat değil işgence. ya kocan kendine çeki düzen versin yada kendi yoluna gitsin olsun bitsin!

:KK9:

Ben artık Tartışma sırasında kendimi ifade etmeye çalışmıyorum canım. Sana da tavsiye ederim.

Bak 7 yıllık Evliyim ve ilk defa geçen ay yatağa yattık ve birbirimize kırıldığımız noktaları konuştuk. Yaklaşık 1,5 saat sohbet ettik ve içimizde acılık kalmadı. Yeri geldi ben özür diledim yeri geldi eşim.

Tartışma esnasında konuşamadığımız şeyleri konuştuk ve hallettik. Ve bunu ara sıra yapmaya karar verdik. Bize çok iyi geldi.

Aileci bir Erkeğe yapılabilecek çok bir şey Olduğunu sanmıyorum. Tek yapabileceğin sakince kendini ifade edebilmek. Susarsan sen yıpranırsın.

Ve şunu unutma evliliğinde bile olsa bu Dünya'da en Kıymetli şey sensin. Sen iyi olursan Evliliğin iyi olur aksi takdirde Evliliği yürütmek için kendinden ödün verdiğinde mutsuz olacaksın.

X