Sorun benmiyim?

Çirkeflikle seni susturmaya çalışıyor
Kavga etmemen güzel bir şey, bugün ona hafta sonu köye gitmeyeceğini, ayaklarını uzatıp evinde dinleneceğini söylemeyi dene. Bence de gerçekten dinlen, ev işi, yemek falan dursun bir kenarda, bu tempo insanı yorar. Eşin tipik bir Türk erkeği, öğrenmesi, yontulması için zaman lazım. Ama sen kararlı durmazsan bu sıkıntıların artarak devam eder

Haklısınız :KK43:

Ben sizi çok takdir ettim canım:)) Ne kadar anlayışlı, uyumlu ve olgun bir bayansınız öyle:)) Allah kocişinize ve ailesine sizin değerini anlamayı nasip etsin,ne diyeyim...Çoookkk mutlu olun :KK68:

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Çok sagolun..

sorun sende değil...sana fazlasıyla sorumluluk yüklenmiş ev kadını+gelin+eş+iş kadını tamam herkes evlenince bunları oluyor ama sizden ayrı ayrı sadece tek biriymişsiniz gibi sorumluluk bekleniyor..bu da sizi çok çok yoruyor..evet siz de sorun yok ama en büyük sıkıntı içinize atmanız, susmanız..bu hafta sonu gitmeyeceğim dediğinizde çok net ve açık olmalısınız..eğer istemediğiniz noktayı söyler ve kararlı duruşunuzu bozmazsanız kimse size yaptıramayacağını anlar..

İşte beni, özetlediniz aynen böyleyim... Ama kimsenin kırılmasını istemiyorum annemlerle uzun zamandır vakit geçirmiyoruz cumartesi annemlerle piknige gitcez pazar günü köye gitmezsem ben senin ailene geliyorum ama dicektir. Ve pazar akşamda arkadaşımın düğünün var köyden gelip duş alıp hazırlancam ve düğüne gitcem işte böyle bir hayatım var.. Popomun üstüne oturamıyorum :)

Bence kayinvalidene bisey soyleme olay esinde bitiyor. Uygun bir dille ben seninle yalniz vakit gecirmek istiyorum evimle ilgilenmek yorgunlugumu atmak istiyorum de. Vajinismusun gecmesi icin onunla yalniz vakit gecirmek iyi gelecektir bunlari soyle. Taksitlere falan gelince asla canini sikma senin paran benim param diye ayirma sonucta bir yuvadasiniz sevgi saygida var diyorsun bu seyleri sorun etme. Tek sorun esini kendi tarafina cekmek onuda uygun bir dille yaparsin anca, ailesini kotulemeden sabirli sakin bir sekilde olacaktir. Ayrica esinizin tutumlu olmasi kotu bisey degil disarda orda burda harcayan eve ekmek getiremeyen insanlar var. Simdi taksite verdikleriniz taksitler bitince birikiminiz olacaktir.

canım bız de boyleyız ıkı hafta da bır kvye gıderız senın yuzunden anam babamla görusemedım der 5 yıllık evlıyız artık ne dusundugunu cok da sallamıyorum bız de ıkı sene kadar sureklı borc odedık öğretmenız ıkımız de dogru durust dısarı cıkıp yemek yemıslıgımız yoktu o ıkı senede ama bı sure sonra alışıo ınsan kavga etme her dedıgını de yapma umursama yanı sana benden abla tavsıyesıı aynı seylerı yasadım cunku benımkı de cok zor sartlarda okumus falan onun aılesı candır benımkıler kırk kat yabancıdır falan bazen sınır krızlerı gecırmek ıyı oluyo evlılıgın selametı acısından

Eşinizle sakin bir dille konuşmak istediğiniz söyleyin, bu bize aktardığınız şekilde çalışıp yoruldugunuzu ,2 haftada bir haftasonları ailesine gitmek istediğinizi,ev işlerindede siz süpürürken onun silmesini, yada toz almasını ,yemek yaparken salata yapmasını rica ettiğinizi dile getirin.
Kayınvalidenizlede konuşmayı redderse siz arayıp anne ben çalışıyorum ve tek bir günüm var, temizlik v.s yapıp dinlenmem için, artık köye gelmeleri 2 haftada bir yapmak istiyorum diye açıklama yapın yoksa bu tempo bir yerden sonra sizi dahada çok yorucak.
Alışveriş vs kısmında pek diyebilicek bişeyim yok benim eşimde pek sevmez alışveriş olayını ,ama eşinize artık sizin bir aile oldugunuzu ve çok yoruldugunuzu anlatmanız gerek.Şuan için henüz bir düzen kurulamamış ama zamanla sizin kurduğunuz düzene ayak uydurması gerekicek, isteklerinizi sakince ve onunda düşüncelerini dinleyip anlayarak anlatırsanız çok büyük sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum

Burada birsürü fikir sunulacaktır mantıklı onu geçiyorum ben. Size tek diyeceğim atalante başta nasıl giderse öyle devam ediyor. Sakın zamanla oda benim isteklerimi görür veya beni düşünür diye beklentiye girmeyin. Istekleriniz ve reddettiklerinizde net olun. Mesela bir hafta gidiliyorsa kv ye ikinci hafta gitmiyorum diyin veya gidin ama sonra sıkıştığınız durumda ev işlerinde ütüde eşinizden yardım isteyin. İtiraz ederse lafı yapıştırın hemen. Eşinize ben hallederim görüntüsünü vermeyin güvenmesin size kalınca kalsın bırakın rahatsız olsun oda. Bakın çok yenisiniz başta nasılsa öyle yol tutturulur. Net olun gevşeklik gösterilen konular illaki olacak fakat çalışan bir bayan olarak iki kat sorumluluk üstündesiniz. Sizede yazık

Dün konuştum ve beni anladıgını,yoruldugumu gördügünü ve iki üç hafta gitmeyelim dedi. Ve bu sabah kalktı küçücük birşeyden kavga çıakrdı. Bende yoruluyorum senin kadar ne yapayım yani dedi. Çünkü dünkü verdiği karardan pişman olmuştu...

Bana sanki kocaniza evlilik sorumlulugu biraz agir gelmis ondan boyle davraniyor gibime geldi.

Her ise siz atilmayin kotude yapsa ona verin bazi seyleri. Mesela misafir gelecegi gun eve gelde beraber markete gidelim demeyin. Bitanem misafir gelecek eve gelmeden markete ugra karpuz kavun icecek al diyin. Pazarlara onu gonderin faturalari felan kesinlikle ustlenmeyin o yatirsin.

Ayrica butceleri birlestirin ikinizde aldiginiz maasi ortaya koyun bu evimizin maasi diyin. Sonra birlestirdiginiz paradan giderlerinizi kiranizi ayirin kalan paradan harclik alin. Kira senin taksit benim olayina girmeyin.

Her hafta sonu koye gitme konusunda da soyle esnetme yapabilirsiniz. Cumartesi sabah beraber temizlik yapalim ogleden sonrada gezelim koyede pazar gunu gidelim diyin. Ben haftaici seni ozluyorum basbasa kalmak istiyorum kocamla vakit gecirmek istiyorum gibi yumusak cumleler kurun.

Dün konuştum ve beni anladıgını,yoruldugumu gördügünü ve iki üç hafta gitmeyelim dedi. Ve bu sabah kalktı küçücük birşeyden kavga çıakrdı. Bende yoruluyorum senin kadar ne yapayım yani dedi. Çünkü dünkü verdiği karardan pişman olmuştu...
Ozaman gerçekten bir terapi yardımı almalısınız,eşiniz evliliğin sorumluluğunu sadece size yüklemiş tamam dediği olaylarda bile sizden acısını çıkarmaya çalışıyo, bu arada çok yapıcı bir insan oldugunuz kanaatine vardım ama bu kadar kendinizden ödün vermeyin, yoksa gerçekten uzun süreler ezilmek zorunda kalıcaksınız.
Eşiniz baskın bir karakter olmaya çalışıyo sanırım siz kurnazlıkla onun daha önüne geçmeye çalışın

bence sen kayınvalidene aç durumu anne sakın yanlış anlama fakat bende çalışıyorum çok yoruluyorum de o söyler kocana

bence öne su hayatınızın akışını biraz değiştirin.
ne öyle sadece iş ve hafta sonu köy.
gitmeyiverin köye.evinizde kafa dinleyin.dışarı çıkın.siz hayatı rutine bağlamışsınız.her zaman aynı şeyleri yapmak tabi ki insanı sıkar.bu arada eşinizle konuşun sıkıldıgınızı belli edin.
herseyi kabullenmiş gibi duruyorsunuz.böyle giderse evlilikten hiç bir şey anlamazsınız....

senin kaynanan senden eskilerin tabiriyle gelinlik bekliyormuş bahçe işleri için söylediğini şimdi okudum .aman hemen ayağını kes yakında birde bahçe işi başına çıkacak :KK43:

En çok masraf yaratan şey araba onu da her hafta sonu onun ailesine gitmek için almışsınız. O bile ailesinin ne kadar sorumsuz olduğunu gösteriyor. Mümkünse arabayı satın. Benzin kasko vs.den elinizde her ay dünya kadar para kalacak. Köyde biriyle anlaşın. Haftada bir gitsin onlara yardıma siz de biraz para gönderseniz?

Valla artık konuşup halledecen gerekirse kavgayla. Adam almış başını gidiyor uçmuş yani indirmek lazım.

Bence kayinvalidene bisey soyleme olay esinde bitiyor. Uygun bir dille ben seninle yalniz vakit gecirmek istiyorum evimle ilgilenmek yorgunlugumu atmak istiyorum de. Vajinismusun gecmesi icin onunla yalniz vakit gecirmek iyi gelecektir bunlari soyle. Taksitlere falan gelince asla canini sikma senin paran benim param diye ayirma sonucta bir yuvadasiniz sevgi saygida var diyorsun bu seyleri sorun etme. Tek sorun esini kendi tarafina cekmek onuda uygun bir dille yaparsin anca, ailesini kotulemeden sabirli sakin bir sekilde olacaktir. Ayrica esinizin tutumlu olmasi kotu bisey degil disarda orda burda harcayan eve ekmek getiremeyen insanlar var. Simdi taksite verdikleriniz taksitler bitince birikiminiz olacaktir.

canım bız de boyleyız ıkı hafta da bır kvye gıderız senın yuzunden anam babamla görusemedım der 5 yıllık evlıyız artık ne dusundugunu cok da sallamıyorum bız de ıkı sene kadar sureklı borc odedık öğretmenız ıkımız de dogru durust dısarı cıkıp yemek yemıslıgımız yoktu o ıkı senede ama bı sure sonra alışıo ınsan kavga etme her dedıgını de yapma umursama yanı sana benden abla tavsıyesıı aynı seylerı yasadım cunku benımkı de cok zor sartlarda okumus falan onun aılesı candır benımkıler kırk kat yabancıdır falan bazen sınır krızlerı gecırmek ıyı oluyo evlılıgın selametı acısından

Hepiniz haklısınız.. Ama kayınvalidemede suç bulamıyorum dokuz ay boyunca gidip gidipte bir iki hafta ara verince dikkat çekiyor. Tüm suç bizim. Ben hafta sonu köye gidecez diye tüm misafirlerimi hafta içi ağırlıyorum hemde yemekli.. Evimin temizliğini hafta içi yapıyorum. Pazar günüde düğün var köyde eşimin arkadaşının gündüz oraya gidicez akşam benim arkadaşımın düğününe yetişicez.. Birde gecen hafta sormuşlar bana gideriz tamam demişim :KK43: Hiç hatırlamıyorum. Kayınvalidemde eşimde gideriz düğüne dedin diyorlar :KK43: Kafayı yiyorum iyice galiba..

şu vajinusmusu yenerseniz ki ben inanıyorum :KK8: heeepppssiii düzelecekkk :KK14: bu kesin ve net bilgi sana canım..

daha çok yenisiniz birbirinize vakit ayırın..

Ben bulaşıgı öyle tezgahın üzerinde bırakınca kocam bana görevlerini yerine getirmiyorsun diyor.. Bu sabahta son sabrımı taşıran bu oldu zaten.

Ay siz nasıl avukatsınız anlamadım
Bulaşık yıkamak kadının görevi mi hukukta siz daha iyi bilmeniz lazım.

Siz neden eşinizin size psikolojik şiddet uygulamasına izin veriyorsunuz?

Siz böyle yaparsanız bizi kim savunacak?

Siz evinizin işini ne zaman yapıyorsunuz? Evde bir sürü yıkanacak çamaşır beni bekliyor mesela, haftasonu gelse de yapsam diye. Hafta içi zaten yetişemiyorum, ancak yemek.

Siz neden kendinizi sevmiyorsunuz anlamadım ki? Neden kendinize değer vermiyorsunuz? Kendi kıymetinizi enden bilmiyorsunuz?

Siz böyle yaparsanız kimse size değer vermez ki. Önce kendinizle konuşun bi. Ben hafta sonu evde kalmak istiyorum deyin kendinize. Kendinize inanın önce. Sonra eşinize deyin ki benim yapacak işlerim var bu haftasonu. Sen istersen git. Bırakın kayınvalidenize o yapsın açıklama. Siz arayıp gelemiyorum demeyin. Sizin muhatabınız eşiniz değil mi?

Bir kuaföre filan gitmiyor musunuz haftasonu? Sinemaya? Arkadaşınız yok mu buluşacağınız?

Ay anlamıyorum vallahi. Siz niye kendi haklarınızı savunmuyorsunuz?

sizin gösterdiğiniz empatiyi ne eşiniz ne kvniz size göstermiyor ama.evlilik demek kök aileden ayrılıp kendi aileni kurmak demek.belki eşiniz evliliğe alışma döneminde belki kafasındaki evlilik fikri eşim ben ne dersem yapsın,sorgulamasın gibi ataerkil bir yapıda.bana kalısa bu kadar kendinizden vermeye bir son vermelisiniz.bu evlilikte sizin de ihtiyaçlarınız ve istekleriniz var. ben olsam kocamın karşısına dikilirim,ne olacaksa olsun diye. hep sizin verdiğiniz eşinizin aldığı bu düzen değişmeli.eğer değişmeyecekse de size yazık böyle bir birliktelik gün geçtikçe psikolojinize zarar verecek.

Ay siz nasıl avukatsınız anlamadım
Bulaşık yıkamak kadının görevi mi hukukta siz daha iyi bilmeniz lazım.

Siz neden eşinizin size psikolojik şiddet uygulamasına izin veriyorsunuz?

Siz böyle yaparsanız bizi kim savunacak?

Siz evinizin işini ne zaman yapıyorsunuz? Evde bir sürü yıkanacak çamaşır beni bekliyor mesela, haftasonu gelse de yapsam diye. Hafta içi zaten yetişemiyorum, ancak yemek.

Siz neden kendinizi sevmiyorsunuz anlamadım ki? Neden kendinize değer vermiyorsunuz? Kendi kıymetinizi enden bilmiyorsunuz?

Siz böyle yaparsanız kimse size değer vermez ki. Önce kendinizle konuşun bi. Ben hafta sonu evde kalmak istiyorum deyin kendinize. Kendinize inanın önce. Sonra eşinize deyin ki benim yapacak işlerim var bu haftasonu. Sen istersen git. Bırakın kayınvalidenize o yapsın açıklama. Siz arayıp gelemiyorum demeyin. Sizin muhatabınız eşiniz değil mi?

Bir kuaföre filan gitmiyor musunuz haftasonu? Sinemaya? Arkadaşınız yok mu buluşacağınız?

Ay anlamıyorum vallahi. Siz niye kendi haklarınızı savunmuyorsunuz?

İşte bende böyle avukatım.. Önce 17 yaşında üniversiteye başladım sonra 4 yılda okul bitirdim. Daha stajım başlamadan nişanladındım. Stajım bitmeden evlendim. İşimde canavar gibi ama evinde fare gibi.. Evet sevmiyorum kendimi. Çünkü yaşama sevincim kalmadı. Çünkü hayatta tek başıma kaldım..

Ozaman gerçekten bir terapi yardımı almalısınız,eşiniz evliliğin sorumluluğunu sadece size yüklemiş tamam dediği olaylarda bile sizden acısını çıkarmaya çalışıyo, bu arada çok yapıcı bir insan oldugunuz kanaatine vardım ama bu kadar kendinizden ödün vermeyin, yoksa gerçekten uzun süreler ezilmek zorunda kalıcaksınız.
Eşiniz baskın bir karakter olmaya çalışıyo sanırım siz kurnazlıkla onun daha önüne geçmeye çalışın

sizin gösterdiğiniz empatiyi ne eşiniz ne kvniz size göstermiyor ama.evlilik demek kök aileden ayrılıp kendi aileni kurmak demek.belki eşiniz evliliğe alışma döneminde belki kafasındaki evlilik fikri eşim ben ne dersem yapsın,sorgulamasın gibi ataerkil bir yapıda.bana kalısa bu kadar kendinizden vermeye bir son vermelisiniz.bu evlilikte sizin de ihtiyaçlarınız ve istekleriniz var. ben olsam kocamın karşısına dikilirim,ne olacaksa olsun diye. hep sizin verdiğiniz eşinizin aldığı bu düzen değişmeli.eğer değişmeyecekse de size yazık böyle bir birliktelik gün geçtikçe psikolojinize zarar verecek.

İşte kendim zarar gördüğümü anladıgım için psikolojik yardım almaya karar verdim. Ama tek başıma değil eşimle birlikte.. Az önce arayıp randevu aldıgımı söyledim. Çok iyi bir karar vermişin dedi.

İşte bende böyle avukatım.. Önce 17 yaşında üniversiteye başladım sonra 4 yılda okul bitirdim. Daha stajım başlamadan nişanladındım. Stajım bitmeden evlendim. İşimde canavar gibi ama evinde fare gibi.. Evet sevmiyorum kendimi. Çünkü yaşama sevincim kalmadı. Çünkü hayatta tek başıma kaldım..

Böyle karamsar olmayın lütfen. Bakın okumuş, ekonomik gücü elinde şanslı bir kadınsınız. Neden hayatta tek başına kaldınız? Hem hayatta tek başına kalmak çok kötü bir şey değil, kendinize yetebilirseniz tek başına olmanız da yeter.

Psikolojik yardımın size iyi geleceğini düşünüyorum. Eşinizi biraz egoist gördüm. Türk erkeklerinin çoğu gibi. Okumuş olması önemli değil. Ama sizi her hafta sonu köye götürmesi normal değil. Yani sizinle hiç bir şey yapmak istemez mi hafta sonu. Karıcım beraber şuraya gidelim dese. Arabanız da varmış, evde yapın börek, kurabiye. Termosa doldurun çayı, gidin yeşil bir yerde yiyin için. Başbaşa olun, bir şeyler paylaşın. Bunu da istemiyor oluşu garip.

Ya da hafta sonu evden çıkmayın, bol bol sevişin. bunu da mı istemiyor. Arkadaşlarınıza kahvaltıya gidin, onları çaya davet edin.

Bu ne biçim adam? Her hafta sonu ailesine gitmek isteyen?

Kusura bakmayın, biraz sert yazıyorum ama kocanıza çok kızdım şu an. Sizin için de üzüldüm. Lütfen silkinin, kendinize gelin. Kocanız normal değil. Psikoloğa da mutlaka gidin.

psikolojik destek almaya karar vermeniz gerçekten olumlu bir adım fakat eşiniz psikologtan ne bekliyor acaba.sorunun sizde olduğunu düşünüyorsa eğer,psikoloğun da kendisine hak verip,sizi düzeltmesini ve daha uyumlu bir eşe dönüştürmesi bekleyebilir içten içe. bence siz bireysel olarak psikolojik destek alın kendinizi güçlendirin,ben neden böyleyim dediğiniz durumlara cevap bulun.çok üzgünüm ama bence sorun eşinizde ve eğer değişmeye istekli değilse terapi almanız da sizi bir yere götürmez. iyi bir insana benziyorsunuz,umarım mutlu olursunuz.

psikolojik destek almaya karar vermeniz gerçekten olumlu bir adım fakat eşiniz psikologtan ne bekliyor acaba.sorunun sizde olduğunu düşünüyorsa eğer,psikoloğun da kendisine hak verip,sizi düzeltmesini ve daha uyumlu bir eşe dönüştürmesi bekleyebilir içten içe. bence siz bireysel olarak psikolojik destek alın kendinizi güçlendirin,ben neden böyleyim dediğiniz durumlara cevap bulun.çok üzgünüm ama bence sorun eşinizde ve eğer değişmeye istekli değilse terapi almanız da sizi bir yere götürmez. iyi bir insana benziyorsunuz,umarım mutlu olursunuz.
dilekleriniz için teşekkür ederim.. Eşim kötü birisi değil sadece evliliğin sorumluluklarının farkında değil ve onun ailesinde evlilik. Koca getirir , eş pişirir ve koca ne derse o olur.. Tabiki tamamen böyle değil ama eğilimi var ve önüne geçmezsem üzülücez ikimizde..

Böyle karamsar olmayın lütfen. Bakın okumuş, ekonomik gücü elinde şanslı bir kadınsınız. Neden hayatta tek başına kaldınız? Hem hayatta tek başına kalmak çok kötü bir şey değil, kendinize yetebilirseniz tek başına olmanız da yeter.

Psikolojik yardımın size iyi geleceğini düşünüyorum. Eşinizi biraz egoist gördüm. Türk erkeklerinin çoğu gibi. Okumuş olması önemli değil. Ama sizi her hafta sonu köye götürmesi normal değil. Yani sizinle hiç bir şey yapmak istemez mi hafta sonu. Karıcım beraber şuraya gidelim dese. Arabanız da varmış, evde yapın börek, kurabiye. Termosa doldurun çayı, gidin yeşil bir yerde yiyin için. Başbaşa olun, bir şeyler paylaşın. Bunu da istemiyor oluşu garip.

Ya da hafta sonu evden çıkmayın, bol bol sevişin. bunu da mı istemiyor. Arkadaşlarınıza kahvaltıya gidin, onları çaya davet edin.

Bu ne biçim adam? Her hafta sonu ailesine gitmek isteyen?

Kusura bakmayın, biraz sert yazıyorum ama kocanıza çok kızdım şu an. Sizin için de üzüldüm. Lütfen silkinin, kendinize gelin. Kocanız normal değil. Psikoloğa da mutlaka gidin.

Bende anlamıyorum. Yada düşünemiyorum artık bilmiyorum.. Bu tempoda yaşayıp gidiyorum..

X