Sorun benmiyim?

Nasıl başlarsa öyle gider. .
başta alıştırdınız..
tabi bekler her hafta k.valide ..
çalışıyorsunuz da ..
bıraksınlar da hafta sonu başbaşa olun..

maddi olarak tek çözüm kendi ofisinizi açmanız canım hakimlik savcılık düşünüyor musunuz maddi olarak çok rahatlatır sizi o_O yani sürekli ailesine gitmeniz hiç hoş değil sen taviz verdikçe hep daha fazlasını isteyecektir harçlığın varmı diye sormamasının da iki sebebi var bence 1- sen çalışan bayansın illa ki vardır 3-5 bişeyler diye düşünüyordur 2- dediğin gibi tutumluysa para istersen diye korkuyordur o da borç ödüyormuş bu senenizin böyle geçmesi çok normal ben ortada psikologlug birşey göremedim ama eşin için iyi olur bence

Evet çalışan bir bayanım ama maaşımın %80nini veriyorum zaten. Psikologa gitmek isteme sebebimde saygımızı kaybetmeden birisi müdahale etsin bize çok tartışıyoruz. 1 gün ayrı kalamıyoruz çok seviyoruz ama bir araya gelince birbirimizi yiyoruz. Anneye babaya anlatamıyorum üzülmesinler diye.. Son care bu geldi aklıma

Evet çalışan bir bayanım ama maaşımın %80nini veriyorum zaten. Psikologa gitmek isteme sebebimde saygımızı kaybetmeden birisi müdahale etsin bize çok tartışıyoruz. 1 gün ayrı kalamıyoruz çok seviyoruz ama bir araya gelince birbirimizi yiyoruz. Anneye babaya anlatamıyorum üzülmesinler diye.. Son care bu geldi aklıma
sen öyle düşünüyorsun da eşin öyle düşünmez işte tatlım sende olanı sana yeter sanıyordur iyi yapmışsın gidin tabi sorun kesinlikle sende değil ama sen de biraz fazla taviz veriyormuşsun gibi geldi bana baştan nasıl alıştırırsan öyle gider şekerim dikkat etmen lazım

Çok mantıklı yaklaşıyorsun olaylara karşı.
ama para kavramını arkaya atmalısınız. "maaşının büyük kısmını vermen" senin bir artın değil bence. Sonuçta ortak bir hayatı ortak amaçlar üzerine kurdunuz.

sorun sende değil...sana fazlasıyla sorumluluk yüklenmiş ev kadını+gelin+eş+iş kadını tamam herkes evlenince bunları oluyor ama sizden ayrı ayrı sadece tek biriymişsiniz gibi sorumluluk bekleniyor..bu da sizi çok çok yoruyor..evet siz de sorun yok ama en büyük sıkıntı içinize atmanız, susmanız..bu hafta sonu gitmeyeceğim dediğinizde çok net ve açık olmalısınız..eğer istemediğiniz noktayı söyler ve kararlı duruşunuzu bozmazsanız kimse size yaptıramayacağını anlar..

Ah sen de haklisin. Hani kocan biraz tutumlu ya paradan dem vursan? Yol.parasi gidiyor cok fazla falan desen de anlamaz mi? Ya da biraz sabredeceksin. Belki zamanla duzelir..

Birde dün ne geldi başıma onuda anlatayım aradım kayınvalideyi anne işleriniz bittimi bahçelerde dedim. Yok ne bitecek iki kişiyle bitecek işmi dedi bana.. Bende canınız sağolsun dedim sustum. Gelde yemegimizi filan yap dedi. Çalışıyorum nasıl geleyim anne dedim. Eşimi sordu oda mı çalışıyor dedi. Sanki biz burda yatıyoruz. Bal gibide biliyor oglununda çalıştıgını hergün konusuyorlar. Bana psikolojik baskı uygulamak için kurdugu cümleye bakarmısınız?

Eşinizle sakin bir dille konuşmak istediğiniz söyleyin, bu bize aktardığınız şekilde çalışıp yoruldugunuzu ,2 haftada bir haftasonları ailesine gitmek istediğinizi,ev işlerindede siz süpürürken onun silmesini, yada toz almasını ,yemek yaparken salata yapmasını rica ettiğinizi dile getirin.
Kayınvalidenizlede konuşmayı redderse siz arayıp anne ben çalışıyorum ve tek bir günüm var, temizlik v.s yapıp dinlenmem için, artık köye gelmeleri 2 haftada bir yapmak istiyorum diye açıklama yapın yoksa bu tempo bir yerden sonra sizi dahada çok yorucak.
Alışveriş vs kısmında pek diyebilicek bişeyim yok benim eşimde pek sevmez alışveriş olayını ,ama eşinize artık sizin bir aile oldugunuzu ve çok yoruldugunuzu anlatmanız gerek.Şuan için henüz bir düzen kurulamamış ama zamanla sizin kurduğunuz düzene ayak uydurması gerekicek, isteklerinizi sakince ve onunda düşüncelerini dinleyip anlayarak anlatırsanız çok büyük sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum

Burada birsürü fikir sunulacaktır mantıklı onu geçiyorum ben. Size tek diyeceğim atalante başta nasıl giderse öyle devam ediyor. Sakın zamanla oda benim isteklerimi görür veya beni düşünür diye beklentiye girmeyin. Istekleriniz ve reddettiklerinizde net olun. Mesela bir hafta gidiliyorsa kv ye ikinci hafta gitmiyorum diyin veya gidin ama sonra sıkıştığınız durumda ev işlerinde ütüde eşinizden yardım isteyin. İtiraz ederse lafı yapıştırın hemen. Eşinize ben hallederim görüntüsünü vermeyin güvenmesin size kalınca kalsın bırakın rahatsız olsun oda. Bakın çok yenisiniz başta nasılsa öyle yol tutturulur. Net olun gevşeklik gösterilen konular illaki olacak fakat çalışan bir bayan olarak iki kat sorumluluk üstündesiniz. Sizede yazık

Arabayı almak zorunda kaldık çünkü köye ulaşım biraz sıkıntılı cumartesi gidince pazartesiye kadar olda kalmak zorunda kalıyorduk. Pazar dönüş otobüsü yok. Pazarteside işe ordan gelmek çok zor oluyor ne duş alabiliyorum ne kıyafet değişebiliyorum.. Araba lazımdı yani :KK43:
Uygun bir sey alsaydinız ya da taksitleri butçenize gore ayarlasaydınız.
Gerci burda arabadan daha önemli sıkıntılar var eşiniz anlayışsız. Üff niye siz siz deyip duruyorum hiç de sevmem böyle konusmayı. :KK48:
Canım eşinle ciddi ciddi otur bu yazdıklarını konuş. Ya da isyan bauraklarını çek rahatına nasıl geliyisa öyle davran. Sıkışıksınız evde filminizi izleyin. Bütcenize göre aktiviteler bulun. Aksam yemeği bulaşığı seni çok zorluyosael atsın kocan da erken bitsin beraber vakit gecirin. Sen her şeye koşmaya çalışırsan tabi vakit kalmaz.:KK20:

Yeni evli çiftin her hafta sonu kayınvalidende ne işi var. Birlikte en azından haftanın bir günü de olsa başbaşa bişeyler yapın.

Ayrıca taviz tavizi doğuruyor. Oldu çalışırken git bir de yemeklerini yap. İnsanoğlu Çiğ süt emmiş, her zaman ilişkide ve iyilikte mesafe Şart

Çok mantıklı yaklaşıyorsun olaylara karşı.
ama para kavramını arkaya atmalısınız. "maaşının büyük kısmını vermen" senin bir artın değil bence. Sonuçta ortak bir hayatı ortak amaçlar üzerine kurdunuz.

tabiki benim artım değil. Ben zaten evime bir faydam olmucaksa eşime katkım olmucaksa çalışmaya gerek yok. Ben azıcık eşimin yükünü hafifletmek için çalışıyorum. Ama o kadar çok toruluyorum ki. Yoruldugumun karşısında çarşıya çıkıp kendime bir kıyafet alamıyorum çünkü ay sonu param kalırsa alırım mantıgı oluştu bende.

Birde dün ne geldi başıma onuda anlatayım aradım kayınvalideyi anne işleriniz bittimi bahçelerde dedim. Yok ne bitecek iki kişiyle bitecek işmi dedi bana.. Bende canınız sağolsun dedim sustum. Gelde yemegimizi filan yap dedi. Çalışıyorum nasıl geleyim anne dedim. Eşimi sordu oda mı çalışıyor dedi. Sanki biz burda yatıyoruz. Bal gibide biliyor oglununda çalıştıgını hergün konusuyorlar. Bana psikolojik baskı uygulamak için kurdugu cümleye bakarmısınız?
Kayınvalidenizin siz evlenmeden önce ne yaptıgınıda çok merak ettim açıkcası sanki doğduğunuz günden beri onlara yardım edip bikaç haftadır etmiyomuş izlenimi veriyo bana, baştan alıştırmayın bu git gellere net tavrınızı koyun yoksa önüne geçemiyeceğiniz ortada şimdiden.

Uygun bir sey alsaydinız ya da taksitleri butçenize gore ayarlasaydınız.
Gerci burda arabadan daha önemli sıkıntılar var eşiniz anlayışsız. Üff niye siz siz deyip duruyorum hiç de sevmem böyle konusmayı. :KK48:
Canım eşinle ciddi ciddi otur bu yazdıklarını konuş. Ya da isyan bauraklarını çek rahatına nasıl geliyisa öyle davran. Sıkışıksınız evde filminizi izleyin. Bütcenize göre aktiviteler bulun. Aksam yemeği bulaşığı seni çok zorluyosael atsın kocan da erken bitsin beraber vakit gecirin. Sen her şeye koşmaya çalışırsan tabi vakit kalmaz.:KK20:

Ben bulaşıgı öyle tezgahın üzerinde bırakınca kocam bana görevlerini yerine getirmiyorsun diyor.. Bu sabahta son sabrımı taşıran bu oldu zaten.

Aaaa senin kaynanan da fenaymis biraz. Ama iyi demissin sen. Haftasonu da gitme bak bence. Gelemem de. Ben de insanim yorgunum falan de..

sen çok fena alışıtırmışsın hem eşini hem de ailesini...baksana kvalidenin her lafı sitem. yok bahçe iki kişiyle biter miymiş yok gel de yemeklerimizi yap vs...sen olmadan önce ne yapıyorlardı acaba bu insanlar? sizin ikinizin ayrı bir hayatı olduğunu kabullenmeleri lazım. buna da eşinle ortak noktayı bularak başlamalısın. senin dinlenmeye beraber zaman geöirmeye ihtiyacın olduğunu, evliliğin KARŞILIKLI özveriden ibaret olduğunu anlat. tek taraflı özveride bulunan senmişsin gibi duruyor çünkü. hsonu aktiviteleri ayarla, ne bileyim tiyatro bileti al mesela. hevesle heyecanla aşkımm bak önce yemek yer şurayı gezer akşam da bu oyunu izleriz gibi planlarını anlat. kıramaz diye düşünüyorum.

bence sen kayınvalidene aç durumu anne sakın yanlış anlama fakat bende çalışıyorum çok yoruluyorum de o söyler kocana

bence öne su hayatınızın akışını biraz değiştirin.
ne öyle sadece iş ve hafta sonu köy.
gitmeyiverin köye.evinizde kafa dinleyin.dışarı çıkın.siz hayatı rutine bağlamışsınız.her zaman aynı şeyleri yapmak tabi ki insanı sıkar.bu arada eşinizle konuşun sıkıldıgınızı belli edin.
herseyi kabullenmiş gibi duruyorsunuz.böyle giderse evlilikten hiç bir şey anlamazsınız....

senin kaynanan senden eskilerin tabiriyle gelinlik bekliyormuş bahçe işleri için söylediğini şimdi okudum .aman hemen ayağını kes yakında birde bahçe işi başına çıkacak :KK43:

En çok masraf yaratan şey araba onu da her hafta sonu onun ailesine gitmek için almışsınız. O bile ailesinin ne kadar sorumsuz olduğunu gösteriyor. Mümkünse arabayı satın. Benzin kasko vs.den elinizde her ay dünya kadar para kalacak. Köyde biriyle anlaşın. Haftada bir gitsin onlara yardıma siz de biraz para gönderseniz?

X