Sorun benim sanrm

mesela evdeki neti kapat...nasılsa tüm gün iştesiniz eşinle..akşamda vaktin yok temizliğe bunalmışsın yorgunsun..net parası yerine temizlikçi nasıl fikir?

Kesinlikle temizlikçi şart ... Ben de en az senin kadar, hatta bazen evde sabahlayacak kadar yoğun çalışıyorum. 15 günde bir temizlikçi de paklamaz senin evini ... bir ev en azından 3 günde bir temizlik ister ve senin dediğin gibi 1 hafta 10 gün temizlik ütü yapılmıyorsa, bu bugün olmasa bile yarın öbür gün koca dırdırının yanı sıra sağlık risklerini de beraberinde getirecektir.
Ben yarım gün olarak haftada iki gün temizlikçi alıyorum. SAlı günü temizlik ve Cuma günleri temizlik ve ütümü yapıyor ve hafta sonuna tamamen temiz bal dök yala bir evle giriyorum. Neredeyse aylardır hiç temizlik yapmadım; zaten kızımı yıkamaya bile zor vakit buluyorum ki onu da eşim küvete girip yıkadığı halde ben dışarıdan sadece destek olduğum halde yetişemiyorum malesef. Bence en azından haftada bir birini almalı ve mümkünse kendisinden 2-3 çeşit basit de olsa yemek yapmasını rica edebilirsin. Böylece en az 2-3 akşam yiyecek yemeğin çıkıyor. Bir iki akşam da basit şeylerle geçirebilirsin veya haftada bir akşam kayınvalidende yiyebilirsiniz yemeği .... ama her akşam her akşam ne anladım ben o evlilikten ... Evcilik oyunu o ... evliliğin ruhunu öldürür bir kere ... Varacağınız nokta orası ... Çok az vaktin kalıyor zaten onu da kendine, çocuğuna ve eşine ayırmalısın. Eğer ikimiz de çalışıyorsak ve o da yardımcı olmuyorsa ya da yardım edecek hali ve vakti yoksa, temizlikçiye hiç karıştırma senin kararın olmalı. Ben öyle yaptım ve o şu an hayatından ve ona vakit ayırabildiğimden çok mutlu ... Tavsiye ederim ... Hem temiz evde uyumak gibisi var mı ? :)

Bu temizlik , ev işleri her evlilikte ve evde farklı yürür... Kiminin eşi yardım eder, kimi elini sürmez; kimi temizlikçi alır , kimi asla almaz ... Herkesin kocası farklı... Gönül ister ki , beyler ev işlerinde

yardımcı olsun hep , kadına düşmesin her iş.. Ama öyle olmuyor malesef:1no2:

Çalışıp çalışmamanız da kocanızın yardım etmesi için fark etmiyor çoğu kez.. Yardım eden, karısı ev hanımıysa da eder, etmeyen karısı çalışsa da etmez.. Dediğim gibi , bu mizaç meselesi , alışma
meselesi..

Kendi eşimden örnek veriyim , kayınvalidem eşimin yıllarca suyunu dahi ayağına getirmiş , gak dese yemek , guk dese su vermiş.. Tahminleriniz üzere eşim , inanılmaz üşengeç ve ayağına

bekleyen bir tip .. Değişmiyor da malesef... Çalışınca belki değişir diyorum ama yine de çok umudum yok...Değişse de azıcık olur , çok değil !

Ben eşinizi değiştirmenizin zor olduğunu düşünüyorum , o yüzden size tavsiyede bulunayım... Strateji değişikliği yapın siz, " Madem ev dağınık diye söyleniyorsun, bundan böyle eve erken

gelinecek , ben gelip evimi toparlıcam her akşam.." diyin.. Çalışan birçok bayan eve gelince yapıyor çünkü , gece 10 da değil... Kayınvalidenize her gün gitmeyin , haftada 2 ye düşürün gitmeyi...

ış yeriniz kendinize aitse daha erken çıkmaya bakın, evinize gelince dağınıklıkları toparlayın , bulaşıkları ve yemeği halledin...detaylı temizliğinizi haftada 1 gün evde olduğunuzda yaparsınız...

Evinize mis gibi kokular sıkın, çiçekler alın vazoya koyun.. Ohhh... Evin dağınık ya da düzenli olması / kötü ya da misler gibi kokması insanın ruh halini de etkiler..

Ve inanın evinizle birlikte siz aslında iç dünyanızı da temizleyecek ve depresyondan kurtulacaksınız ama strateji değişikliği şart...

hergün k.validenize gitmeye mecburmusunuz?
birgün eşiniz tek gtisin..siz evinizi temizleyin..
eşiniz orda yemeğini yesin çocuğunuz alsın gelsin...
siz o zaman kadar en azından dağınıklığınızı toplarsınız..
o evde bebeğiniz de var yani ne bilim o dağınıklı ve temizleme sürelerinin uzun oluşu bebeğinizin sağlığınıda etkiler..
temizlikçiyi neden eşiniz istemiyorki..
siz yetişemiyorum diyosanız o zaman elbette yardıma ihtiyacınız var..temizlikçi veinizi temizler siz ütü çamaır işlerine bakarsnınız..bunu eşinize anlatın bence..kendide toplu olsun..ben gece 02:00 de ütü yaptığımı bilirim..yetiştiremdeğimden...saat 03:00 de ymisafirlemirme yemeği yetiştiremem diye yemek hazırladığımı bilrim..ve kendi işim değil 07:00 de kalkıyorum hergün..başa gelince çekiliyo bazı durumlar..

kızlar hepinizin yorumlarınızı okudum.
ayrı ayrı herkese teşekkür ederim
bana destek verdiğiniz için
bense bütün bunları okumadan önce
yani bu konuyu açmadan önce
kendimi yapma zorunluluğunda hissediyordum
yetişemediğim için kızyıordum kendime
evet haftada bir yaptığım temizliği yada en geç 10 -12 güne kalıyor bu
eşimi gönderip kendim yapıyorum..
ama çoğu zaman yetişemiyorum
birgün yine evi temizledim komple akşam 8 de geldim evi temizldim
sadece tuvalet banyo kaldı çok yoruldum
yarın yapayım dedim.. pazar nasıl olsa diye
uzandım.. geldi yattı yanıma benimki
ne dese beğenirsiniz. bunalrı ne zaman yapacaksın?
yapmazsın artık sen.. ıvır zıvır
kalkıverdim gecenin 1 -2 sine kadar onlarala uğraştım
sabah dedim.
rahatladın mı. huzuraa erdin mi...
bazen çekemiyourm
akşam eve giderken kısa bi mevzu geçti
dedim zaten şu evi bi kere daha temizliyim
daha yapamam dedim
ben mi yapcam dedi
sen yapmazsın bende yapamıcam artık dedim
evden nefret ettim dağınıklıktan vaktim yok
eee dedi
eee si temizlikçi alcaz dedim
yok canım dedi sırıtarak..
sonra yanımıza enişte gelince konu öyle kaldı..
diretçem bakalım
bu arad abi müddet annemcim gelcek.. kızıma bakmaya..
düzen görsün gözümüz artıkım....
sonrasındada karar verdim böyle olmuyor
haklısınız kızlar. mutlakaa birini bulmak gerek
böyle hayat geçer mi..

Çalışan kadın ne kadar uğraşıp didinsin evi derli toplu çok zor olabilir... Çok gördüm kadın çalışıyor mutfağın da elimi koyacak yer bulamıyorum yağdan onun da kabahati değil ki ne yapsın süpermen değil ya..
Bazen hak veriyorum kadın evin de oturmalı..Hem anne ,hem eş evde ,işte yorul genç yaşta çöküyoruz sonra..Eşinde bi zahmet yardımcı tutsun erkek eve bakmakla mükelleftir ne böyle.klava:....
Ev pis olunca insanın içine kasvet gelir anlayamdığın bi suçluluk dugusu oluşuyor.İnsan depresyona bile girer .Bilemiyorum ben bu durumu ciddiye aldım..Eşine çoook kızdım..

sanırım bendeki hep yorgunluk hissi, sürekli uyuma isteği ver her daim uyumak için yer yadırgamama bundan ibaret.. napim bide çok uyuyorum diye kızıyor.. oyyy
keşke dedim bende az uyusam.. ama olmuyor. yapamıyorum uyuyakaliyorum. ve öyle çabuk uyuyorum ki aklınız almak. kafamı koydum mu uyurum. yani benim adam dişini fırçalayıp gelene kadar çoooktan uyumuşo lurum. çoğu zaman salonun ışığını söndürmeye gider. geldiğindeben uyumuşolurum :kedi:

buraya yazıp sonra da cevaplara bakmak yerine bayağı bir ütü yapardınız. ya da dağınıklık toplardınız. biraz tembellik ruhunuzda gibi. her akşam kayınvalide de olacağınıza bırakaın kocanızı ve çocuğu sıvayın kolları temizledikçe içiniz açılır . hem aniden misafir gelse ya da bi hastalık rezil olursunuz valla.

aslında bence çokta zor değil
belki sen biraz rahat olduğundan dolayı sana zor geliyo olabilir
akşam eve gelince her gün 1 saat evinle ilgilensen sana yeterde artar bile
zaten kayınvalidende yiyorsunuz yemek gibi bi problemin yok
sadece vin temizlenmesi çamaşır ve ütü kalıyo geriye
haftada 1 gün ütü yapsan o da yeter çamaşırları zaten elinde yıkamıyorsun atıyorsun makinaya o yıkıyor asman sadece 15 dk nı alır çokta problem değill yerleştirmesinide kızın uyumadan önce yapacaksın
geriye bi evin temizliği kalıyo
her gece yatmadan önce evi şöyle bi topla dağınık kalmasın
haftada bi temizliğini yapıyorsan 15 de bi de temizlikçi tutarsın o da sana yeter zaten yatmadan yatmaya geliyorsunuz mademm
amaaaa tabikii ailenle görüşmen konusunda bişey diyemiyorum
bu konuda eşinle konuşmalısın ailene ihtiyacın olduğunu seninde onun gibi ailene görmeye hakkın olduğunu söylemelisin
bide neden annenlere gitmek istemiyo eşin onu da anlamış değilimm henüz...
bi sor bakalımm neden istemiyormuş

Valla bazen bende aynen sizin gibi hissediyorum.

Şu günleri 30 saate çıkarsalar bir huzura ereceğim ki anlatamam.

İşten geliyorsun yorgunsun, sabahtan akşama kadar masa başında otursan bile yorgunsun sonuçta beden yorgunluğu bir dert insanın kafasının sürekli meşgul olması ayrı dert.

Valla bana destek olunmasına rağmen bazen işi yap yap yap sonu gelmeyince yeteeeeeeeeeeeerrr diye bağırasım geliyor Allahta biliyor ya.

Dediğin gibi birde hakikaten saat akşam 10' u buldu mu insanın kılını kımıldatası gelmiyor o da ayrı bir bunalım.

Güzelim senin destekçinde yokmuş bırakta artık sende bunalabilesin yani robot değilsin sonuçta. Şayet ki durumun müsaitse hiç düşünme temizlikçi al. Bunu da kendinde bir eksiklikmiş gibi görme bir insan kaç parçaya bölünebilir ki.

kendı ısınmıs zaten bıraz kendıne zaman ayırabılırsın
ayrıca neden kocan goturcek annene akrabana cık gıt kendın zor mu

bı yerden baslamak lazım zor olur duzen kurulmus aama ımkansız degıl:)

Kusura bakmazsan bana biraz pasaklısın gibi geldi.Tek çalışan sen değilsinki. Üstelik sabah çıkıp akşam eve geliyorsun,evi dağıtacak kimse yok evde, o kadar karışmaması lazım normalde, çamaşırı elinde yıkamıyosun,fazla biriktirmeden ütü yapabilirsin,mademki yapamıyosun tut bir kadın,eşin istemiyo diyosun söyleme sende ruhu bile duymaz.
Kadınlar yeterki istesin herşeyi başarırırz biz.
erkek milleti eve geldiğinde düzgün görmek ister,adamcağızda bıkmış demekki görüntüden.
annenleri görmeye gelince gurbetteki bir insanın dört ayda bir ailesini görmesi az bir şeymi arkadaşlar.
bende evlendiğimden beri gurbetteyim, kışın annem gelir, yazın biz gideriz.

Bence evet güzelim sorun sende. Hemde sonuna kadar. Canına mı kastediyorsun sen. Belliki hayatın hızına vücudun dayanamıyor işaretlerinide veriyor. Erkenden kendinii böyle yıpratmaya değer mi? Ya da ev almak için diyorsun evi böyle dişinden tırnağından arttırarak aldın. Sağlığın gittikten sonra o eviin ne anlamı var. Eşine sert bir şekilde tavrını koy ne kızından taviz ver ne kendinden. Herşeyden kısılır ama sağlıktan kısılmaz. Eşine de de ya hizmetçi tut ya da şu bulaşıkları yıka. Kabul etmiyorsan kusura bakma ben hiç bir şeye elimi vurmayacağım de. Olay bu kadar basit.

buraya işteyken yazıyorum canım. evde tv bile açmam.. ev işlerini yapayım diye.

evet yerleştiremesini kızım yatmadan önce yapmak bende istiyorum.. ama biz eve 10 da geliyoruz ve kızım yarım saate uyuyor. o arada maması üstünü değiştirmesi bezi vs sonrada uyuyor.. ve bizim apartmanda saat 10 dan sonra sesli ev aletleri çalıştırmak yasak.yalıtım kötü. komşunun hapşurduğunu bile duyuyorsunuz...

bölünemiyorsun problem yaşıyorsun zaten. temizlkiçi olayını iki güne bi önüne sürüyorum. ısrarla yanaşmıyor.

kendi işin olsaada serbest piyasa dükkanını bırakıp gedimoyrsun. işin olur diye. gelen olursa eleman bakamazsa diye sürekli dükkanda duruyrsun

evet tek çalışan ben değilim. ama evet evi dağıtacak bizden başka kimse yok..
ben eşime söyemeden birşey yapma taraftarı değilim.ve ben söylemezsem duymaz gibi birşey olamaz. bana kazandığım parayı sorunca ne cevap vereceğim sizce? aynı işi yapıyoruz ve sürekli iç içeyiz dükkanlar agelip gidiyoruz.. öyle gizli saklı iş yapmak adetim değildir..

haklısın canım. olmuyor işte. geçen gün dedimki bana yardım et.. çıkardığını katlayıp koymakda bi yardımdır. yada traş malzemelerini dolaba koymakda bi yardımdır. kirlilerini sepetin üstünedeğilde içine koymak dabir yardımdır.. gülüyor.
hiçbirşeye gelmiyor bu adam beni öldürcek genç yaşta sonra üstüme evlenir utanmadan...

ben arkadaşı anlıyorum. bende dükkan bekliyorum başkasının dükkanını, işçiyim yani patron değil. ama akşama kadar pc başında oturup nette gezebiliyorum gel gör ki evdeki işler aynen duruyo. aman ben burda oturacağıma eve gidip işimi yapayım gibi bir durum söz konusu olmuyor malesef. işçi de olsan patron da olsan. her an için müşteri gelebilir veya telefon gelebilir mecburen bekleniyor dükkan olunca. eve gidince de işler bekliyor.

Calisan bir kadinin evi zaten dört dörtlük olamaz.Olanda var gerci ama nadir.
Onlarda da maasallah bitmeyen bir direnc var.Benim kizkardesimin görümcesi
öyle.Kadin isten gelir,dur duraksiz 3 saat boyunca hergün ev temizler.Sonra yemek
yapar.Hatta ise sabahin 5 inde gitmesine ragmen bazen kalkip ütülerini gecenin 4 ünde yapiyormus.Böylelerine sasiriyorum yaaa.Allah böylelerine direnc hediye vermis.Drydenis bende ayni senin gibiyim.Benim vücudumda hic demir yok.
Doktor serum verdi.kendimi bazen
yasamiyor gibi hissediyorum.Gözlerim hep yari kapali.
Vallahi Almanya'da temizlikci pahali olmasaydi,bende alirdim ama burada mümkün degil benim icin.Sen al,ne duruyorsun.Erkekler kesinlikle kiymet bilmezler.Hic bir
zaman.

Güzelim ben de bir zamanlar aynı senin gibiydim akşam kızımı almaya kayınvalideme gider ordan eve gelmem 10'u bulurdu ne temizliğimi ne ütümü düzene koyabilirdim, eşim desen aynı senin eşin gibi temizlikçi olayına karşıydı gerçi benimki için bu tür masraflar her zaman fuzuli masraf olur niyeyse?

Baktım olacak gibi değil kendi kendime dedim ki serenay sen bu canı sokakta mı buldun, sen kendini parçalıyon da kıymet bilen mi var cevabım yok oldu hadeeeeeeee dedim eşime bu eve haftalık kadın gelecek hemde cuma günleri ben c.tesi ve pazar günü elimi bir işe sürmeyeceğim kızımla ilgilenip gezmeye gideceğim varmı itirazın dedim ne gerek var kadına para vermeye para biriktirip ev almamız gerek bizim falan filan geveledi bana bak ben seni ev sahibi yapmak için mi evlendim yoksa evliliğimden senden ve evladımdan zevk alarak mutlu bir şekilde yaşamak için mi evlendim bu eve ya kadın gelecek ya da kadın gelecek işine gelirse gelmezse de yiyecek bir lokma ekmek bulamazsın hergün lokantadan yersin dedim onu dinlemedim ve kadın tuttum hemde haftalık ve inan bana o kadar rahat ettim ki evim temiz, ütüm yapılmış kadıncağız vakti kalırsa 2-3 çeşit te yemek yapıyordu sağolsun ohhhh bi mutluydum bi mutluydum o rahatlıkla 2. çocuğumu yaptım şimdi de alıyorum 15 te bir yine rahatım

bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz drydennis unutma bunu ayrıca saçını süpürge de etsen yinede en son söylenecek lafı her zaman en başta söyler senin bütün emeğinin içine ederler.

Kal sağlıcakla

İmza Seloş

canım bendr gittim ama bana birşeyin yok herşey normal dedi.. uykun varsa uyu diyo.. tekrar bi dr gitcem ama nereye gideceğimi bilemedim.. dahiliye ciye gitmiştim.. evet hiç kıymet bilmiyorlar. bi toplıyım evimi ondan sonra düzenle almak istediğim i söyliyim inş.

umarım bende senin yaptığını yapabilirim canım.. ama yapım gereği haklı da olsam itiraz edemiyorum yaa.. ne salağım ben :tomato:

hepinize teşekkür ederim beni anladığınız için yaaa.. a.s.a.s.a.s.
benim adamı hala ikna ededim.
ilk önce işe kendimi değiştirmekten başladım. akşam yine 10 gb eve gittik.
kızımı yatırdım çay koydum. o ara mutfağı topladım. çay yapıp balkonda oturduk konuştuk eşimle.. o yattı ben çamaşırları topladım falan
sonra yarım saat kadar kitap okudum.
bugünde biraz birşeyler yapmayı planlıyorum...

valla bende cok calisan iki cocuklu arkadaslarim var
ve mansallah hepsi isinede evinede yetisebiliyor
bende bundan 1 sene öncesine kadar calisiyordum
ve üstelik kayinvalidemle yasiyordum ama her is bana bakiyordu
bence kendinizi biraz toparlayin ve bir gün güzel bir temizlik yapin
eminimki bidaha öyle dagilmasina izin vermezsiniz
ayrica bütün gün evde yoksaniz evi kim pisletiyor ???
cikmadan yataginizi toplasaniz etrafdakileri toplasaniz bence daha güzel olur
ayrica isten cikma saatiniz 10 degil herhalde anladigim kadariyla
kayinvalidenize birde yemege kaliyorsunuz
kalmayin bacim
gidin evinizde bir zeytin ekmek yiyin ama ondan sonra koyulun isinize
yarin bir gün kayinvalidenizde nekadar pasaklisiniz derse dahada zorunuza gider
orda yemek felan yediginiz bogaziniza dizilir
valla nekadar istesende istemesende ben sende görüyorum hatayi
ayreica herkes tuturmus bir depresyon dur gidiyor bakalim nereye kadar
saglicakla kalin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…