• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun benim sanrm

sorun sende değil canım.bu kadar işe yetişemem normal. eşinde yardım emiyor madem.
yapılacak tek şey var haftada 1 kadın al. 15 günde bir alsan en azından rahat edersin.
maddi olarak zorlamazsa bence denemelisin.
yoksa çok yıpranırsın.

sorun sende değil canım.bu kadar işe yetişemem normal. eşinde yardım emiyor madem.
yapılacak tek şey var haftada 1 kadın al. 15 günde bir alsan en azından rahat edersin.
maddi olarak zorlamazsa bence denemelisin.
yoksa çok yıpranırsın.

yıpranıyorum zaten. aslında alabilirim ama biraz birikim yapalım diye kısıyorum işte.. ama hergün bir laf sokması dır dır dır. sıkıyor. boğuluyorum artık..düşündükçe sinir oluyorumkendi kendime.
annenin evinde temizlikçi mi vardı diyorum..
kendim suçlayıp duruyorum.
sonra ha şimdi kızdı ha şimdi kızcak.
geriliyorum.. düşünüyorum öyle saf saf
sonra n edüşünüyorusun bu kadar diyo
hiçç diyorum öyle dalmışım.

2. hamileliğimde son 15 güne kadar çalıştım izne ayrılıncada evde çalıştım yok kapı sil o halimle camları bile sildim.eşim sağolsun hiç yardımcı olmadı.e noldu değerim arttı.salak kafam işte.şimdi eşimle ogünleri konuşurken bile ağlamaklı oluyorum.ve eşim artık bana hak veriyor.kayınvalidem halıları yıkatmama bile karşı onların her sözünü dinlersen kendi evlerini de sana temizletirler.yapman gereken önce evini toparla sonra halıları yıkamaya ver.halılar gelene kadar KADIN AL evi temizlesin sen dolaplarını düzenle bak ne kadar mutlu olucaksınız.zaten sende bundan sonra düzenli tutmaya çalışacaksın..

Canım sen niye hatalı olasınki..Yorgun olman gayet doğal

Eşin düzelmez yani bundan sonra sana yardım edeceğini falan sanmıyorum..

K.walidenle konuş..ışleri yetiştiremediğini bunun için ewe erken gitmen gerektiğini söyle..ordaki bulaşıkları yıkayacağına erken gelip ewini düzenleyebilirsin..yani sana yıkmasınlar bulaşıkları falan..

Bu durumda sana yardım edebilecek tek kişinin k.waliden oldugunu düşünüyorum

yıpranıyorum zaten. aslında alabilirim ama biraz birikim yapalım diye kısıyorum işte.. ama hergün bir laf sokması dır dır dır. sıkıyor. boğuluyorum artık..düşündükçe sinir oluyorumkendi kendime.

kocanı çok rahata alıştırmışsın
yardım etmiyor
söyleniyor
kadında almana karışıyor
eeeee
çok fedakar kadınlar erkeklerin gözünde kıymetli olmuyor.
siz kendi değerinizi bilinki eşinizde sizin değerinizi bilsin.
bir daha mı dünyaya geleceksiniz.

2. hamileliğimde son 15 güne kadar çalıştım izne ayrılıncada evde çalıştım yok kapı sil o halimle camları bile sildim.eşim sağolsun hiç yardımcı olmadı.e noldu değerim arttı.salak kafam işte.şimdi eşimle ogünleri konuşurken bile ağlamaklı oluyorum.ve eşim artık bana hak veriyor.kayınvalidem halıları yıkatmama bile karşı onların her sözünü dinlersen kendi evlerini de sana temizletirler.yapman gereken önce evini toparla sonra halıları yıkamaya ver.halılar gelene kadar KADIN AL evi temizlesin sen dolaplarını düzenle bak ne kadar mutlu olucaksınız.zaten sende bundan sonra düzenli tutmaya çalışacaksın..

evet onlara kalırsan halı çok yıkanmaz.. silecekmişim.. kendi g. tümü kaşımaya vaktim yok..halı koltuk nere silcem...öyle bu adamlara para harcayan kadın lazım. bunları düşündükçe tepene çıkıyorlar haklısınız kızlar ya..
nolursa olsun bi kızım var dağınık bi evde yaşamasını istemiyorum.
mazallah o da öyle alışmasın kaydirigubbakcemile3

özelde çalışıyorsunuz belli,evet yoğun bir çalışma
temponuz var sanırım,akşamda kızınızla ilginmekten iyice yoruluyorsunuz,
işim iyi demişsiniz,maddi anlamda zorlamayacaksa
bence 15 günde bir eve temizliğe yardımcı alın,
hem ev işi,hem çamaşır,hemde ütünüzü yaptırırsınız,
ailenizi ziyaret edemiyorsunuz ama anlattığınız bu tempoda
zaten çok zor,sadece yıllık izninizde gidebilirsiniz sanırım...
sorun sizde değil arkadaşım,sorun
herşeyi büyüten,büyük sorun haline getiren
çevremizdeki en yakınlarımız da...
siz rahat olun,takmayın kafanıza...
herşey yoluna girer,öncelik kızınızın sağlığı...
sevgiler...

Son düzenleme:
Canım sen niye hatalı olasınki..Yorgun olman gayet doğal

Eşin düzelmez yani bundan sonra sana yardım edeceğini falan sanmıyorum..

K.walidenle konuş..İşleri yetiştiremediğini bunun için ewe erken gitmen gerektiğini söyle..ordaki bulaşıkları yıkayacağına erken gelip ewini düzenleyebilirsin..yani sana yıkmasınlar bulaşıkları falan..

Bu durumda sana yardım edebilecek tek kişinin k.waliden oldugunu düşünüyorum
inşallah.. iyidir kayınvalidem...sağolsun ama şimdi bide ona anlatıp olayı büyütmeyim diyorum. eşim çocuğun ağzını bile silmez. o yemek yiyene kadarben bakarım sonra veririm etrafımda döner durur. aheste anan daha yemek yemedimi.. drydenss ağzını sil. kayınvalidemde senin elin yok mu kendin sil dedi geçen gün..
bunlara düşünceli kadın olmayacaksın..

kocanı çok rahata alıştırmışsın
yardım etmiyor
söyleniyor
kadında almana karışıyor
eeeee
çok fedakar kadınlar erkeklerin gözünde kıymetli olmuyor.
siz kendi değerinizi bilinki eşinizde sizin değerinizi bilsin.
bir daha mı dünyaya geleceksiniz.
haklısınız kızlar ya.. heba ediyorum kendimi yok yere..
ben kendi değerimi bilmiyorum ki o bilsin..
eşek kafam :oklava: sevince gözüm görmüyor işte
ama bunaldım artık. bunaldıkça batmaya başladı.
bende insanım ya benimde canım var
gösteririm sana danaaa kötükedihüso

özelde çalışıyorsunuz belli,evet yoğun bir çalışma
temponuz var sanırım,akşamda kızınızla ilginmekten iyice yoruluyorsunuz,
işim iyi demişsiniz,maddi anlamda zorlamayacaksa
bence 15 günde bir eve temizliğe yardımcı alın,
hem ev işi,hem çamaşır,hemde ütünüzü yaptırırsınız,
ailenizi ziyaret edemiyorsunuz ama anlattığınız bu tempoda
zaten çok zor,sadece yıllık izninizde gidebilirsiniz sanırım...
sorun sizde değil arkadaşım,sorun
herşeyi büyüten,büyük sorun haline getiren
çevremizdeki en yakınlarımız da...
siz rahat olun,takmayın kafanıza...
herşey yoluna girer,öncelik kızınızın sağlığı...
sevgiler...

teşekkür ederim canım. en önemlisi can tabi.. kocamdan bile önce.. başlarım danaya...
zaten bi pazarım oluyor onuda temizlik yaparak gecirmek istemiyourm.zaten çocuğumu doğru düzgün bi gün görebiliyorum.. kaçırdığım bi anını geri getiremiyorum ki :gitme:
evet işim kendi işim ama erken çıkma lüksüm olmuyor. belik 15 günde bir ya erken gideyimde evi topliyim diyom .. ikimizinde kendi dükkanı var çok şükür.
biraz cimri miyim ne :jeyyar: kızlar yaa çok cimri gördüm kendimi hakket.
kendimden önemlimi deyip parayı harcayamıyorum bi türlü. eşek kafam :oklava:oysa para her zaman kazanılır. önemli olan sağlık. zaten bel fıtığı başlangıcım var..
arkadaşın dediği gibi ben kendi kıymetimi bilmiorumki elin oğlu ne bilsin.. kafamçokkarıştı

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla evinize bir sihirli el değmeli onu bunu boşverin bir temizlikci tutun her hafta gelsin...
Hem eviniz temiz olur düzeniniz.. Hemde gelecek kişide sizin sayenizde iş sahibi olmuş olur:kahve:

Esine sinir oldum...hem icaat yok hem yardimci olmuyor ama can can konusmayi biliyor lakin esinden ziyade sanada kizdim...:delphin:

Güzelim calisiyorsun hemde cok yogun anladigim kadariyla...Annesin...tabikide
Süpergirl de degilsin, hicbirimiz degiliz.... ev hanimi olan bayanlar bile zor yetisiyor sen nasil hepsine birden kosasinki?

Esine sorman gerekmiyor bence...tut kendine bir yardimci...bu konuda bana göre onun hic mic hic söz hakki yok...
Ayrica ben olsam haftada bir defa kaynanama yemege gider diger günler evimde yerim..iki yumurtada kirsam hic fark etmez...

Sen evini otel gibi kullaniyorsun...evinden soguman bu yüzden zaten..evinde dogru düzgün vakit gecirmiyorsunki!

Aliskanliklarinizi degistirmeniz gerek...bence

Vallahi güzelim aynı durum bende de var, üstelik bendeki çocuk sayısı 2 ve ikiside dağdan adam alan cinsten. Ama benim koca ev pismiş temizmiş pek takmaz, akşamları bir şeyler yapmaya çalışınca da boşver dinlen der. Tabi benimde canıma minnet. Ben hafta sonları yapıyorum temizliğimi.

birikim yapayım derken kendinden eksiltiyorsun sen
anladığımca aslında sen de yardımcı almak istemiyorsun..
kendinin almak istememesine kılıf aramışsın.. bulmuşsun da..
( "annemin evinde var mıydı" dediğininden zannettim böyle )
nasılsa eşin almayalım diyor ya,
aslında seni rahatlatıyor, yükünden alıyor..
ama ilk birkaç defa yardımcının rahatlığını yaşarsan, sen de istersin
yarın öbürgün bu kendini zorlamalarının neticesini allah muhafaza sağlığından ödün vermek zorunda kalabilirsin
sen de çalışıyormuşsun.. eşinin karışmasını öyle yada böyle engelle, bir yol bul
ve yardımcı al.. yavaştan değil,hızlıdan düzenlensin işlerin..
zihnin de rahatlar
giden maddiyat olsun.. sağlık en mühimi..

kendinize iyi bakın a.s.

ben ev hanımıyım ve yardımcı alıyorum :sinifsinif:

senın mutlaka alman sart canım ya yerimseniben

ayırca esınde ne ole hıc bıseye yardım etmıyo benımkı hamıleyım dıye ev supuruyo toz alıyo evı topluyo:lepi:

ay benım herıf vala bulunmaz hint kumaşı-tatlicadiarzu-

deryacımmm şekerümmmm, valla aynı dağınık modda takılıyorumm.ev savaş alanı sanki , yerlerde ne ararsan var, ama ben fazla takmamaya çalışıyorum, her daiöm olamıyorsun işte. ben gece 11:30 dan önce oturamam ama bana soldan soldan geldiğini gören eşim allah razı olsun, kızım annen dellendi gene gel yatalım der gider uyutur, altını değiştirir, yemeğini yedirir, banyosunu yaptırı maaşllaaahhh tütütütü, dönem dönem pc başından kalkmadığı da oldu . onlar kendileri düşünüp yapmazlarrr bacım . senin söylemene bile gerek yok kuzun biraz daha hareketlensin dillensin. ben önce kızın elien bezi tutuşturmakla başladım git kızım babaya altını değiştirsin. bezi alır giderdi baba baba diye. eşimde bağırırdı hayatıım bu neeee. beeeeeezzzzz görmüyomusun. napcam ben bunu. değiştiricenn. yapma yaa nasıl becercem . olur olurrrr. hadii bak elim dolu. süt ısıtıyom hadi şekerüm aşkım bitanem, sonra bu yemek yedirmek oldu, banyo yaptırmak oldu, git kızım baban çıkarsın üstündekilerii, baba çıkar diye bağrınıyoooo benim cadı. hadi derimmm hadi banyoya gğirin ebn geliyorum. bu şekilde.

bak aynıyız aslında bende 9:30 da eve geliyorum . heryer dağınık. ama haftasonu yaprım. eşim hatat bırak gel oturalım der, ama yeri geldiğinde de ütülü gömlek ister o ayrı. o kızla ilgilenirken ben ütümü yaparım.öle kendi yapmasını beklemem eline tutuşturum olur biter. ben sürekli ayaktayımdır, e madem beraber vakit geçirmek istiyoo o zaman bişeyin ucundan tutacak, kendisi ne isterse mutlaka tutacak. öyle yağma yok.

he bişey daha deryacım, her akşam kayınvaldiende yemek zorunda değilsin. alır eşin kızını sen o arada eve gidersin pratik birşeyler hazırlarsın. hergünde çeşitçeşit yemesin canım. yemeğinizi yedikten sonra gir topla heryerini , oda kızını oyalasın ,uyutsun.

hafiften dellen aradaaa, ağlamayan çocuğa mama vermezler bacummmmm.

Canım,çok yıpranmışsın ve kimsenin buna hakkı yok..öncelikle eşin madem yardım etmiyor ve sen çalışıyorsun evine mutlaka yardımcı al..Ben çalışmıyorum,bebeğimle ilgileniyorum..evime mutlaka 15 günde bir temizliğe 15 günde bir ütüye yardımcı gelir..birazda kendini düşün,yardımcı al,akşamları alın bebeğinizi kayınvalidenden yemeğinizi evinizde yiyin..zaten her akşam 1 saat ayırabilsen ev işlerine,her zaman düzgün olur..sonrada bebeğinle ilgilen ve kendini üzme lütfen.allah korusun hasta olursun..

canım madem eşin yardım etmiyor,eve temizlikçi almak istemiyor.ozaman yardım eder tıpış tıpış,
çok yıpranmışsın,çocuk var ne eve,ne ona vakit ayırabiliyorsun,bel fıtığı başlangıcıda varmış,neden kendine işkence yapıyosun ki,70-80 tl bişey,ayda bir alsan bile işini görür,canım bide kayınvalidengile çocuğa baktığı için hergün gidiyosunuz,yemeğinizi yiyorsunuz,10 dan aşağı kalkamıyorum demişsin daha erken kalkma şansın yok mu peki????

benımde bır kucuk cocugum var annem bakıyor saolsun
aksamları yemegımızı annemde yer evımıze gecerız
genelde cocukla oynasır meyve faslı falan derken yatarız
hafta sonu calısmıyorum ve yapabıldıgım kadarını cumartesı yapmaya calısıyorum ve pazar gunu esımle basbasa kalmaya calısıyorum ama olmuyor ancak ısı ustunden yapmıs oluyorum
detaylı ve buyuk ıslerım ıcın ara ara yardımcı alıyorum
cok sık olmasa da ayda ıkı kez oluyor
calısan ve cocuklu bır hanımın tek basına ıslere yetısmesı bence mumkun degıl
yetısmeye calısması da kendıne yapılmıs bır haksızlıktır
kasma kendını bu kadar bosver kocanın ne dıyecegını al yardımcı sen de rahat et evınde duzenlı olsun

işiniz var,arabanız var..eşinizin de işi var..Allah a şükür neden bu kadar dertlisiniz ki hala..
insanların bi çogunde ne dertler var..
dagınıklığa gelince ben mesela hayatım boyu hep cok düzenli oldum ...herkes bunu beceremez ya da herkesin alışkanlığı bu degildir..siz yoruluyor olabilirsiniz,içinizden gelmiyor da olabilir..ayda bi verilen 100tl temizlik parası sizi sarsmaz bence..
ayrıca yakında hasta olup stresten doktora para vermek yerine yerinde olsa gündelikçi tutarım 15te bir mis gibi olur evim..

Back