• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SORUN BEN DE Mİ ??

Sierer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2016
91
58
88
32
Merhabalar ben bu konuda fikri olanlardan yorum yapmalarını istiyorum çünkü bazen gerçekten sorun ben de mi acaba deyip vicdan azabı çekiyorum anlatayım ve siz karar verin iki buçuk senelik evliyim bugüne kadar eşimin ailesi öezllikle annesi ve babasıyla hiç ısınamadam ilk sene uzaktaydılar belirli bi sorun yaşamadık taki evliliğimizin ikinci senesi bizim olduğumuz şehire yanımızda kışı geçirmeye gelmelerine kadar ki ben bunu istemedim

çünkü kayınvalide ile aynı evde oturmak istemediğimi başında da eşime söylemiştim yine de eşim ilk defa gelecekler biraz bizde biraz ablamda kalırlar dedi kabul ettim ama asla böyle bişe olmadı ve hep birlikte kışı geçirmeye başladık kayınvalidem ilk geldiği anda beni yok saymaya evimi sahiplenmeye başladı sanki hala o bu evin hanımı bende bi sığıntıymışım gibi davranmaya başladı ilk başlarda önemsemedim örneğin eşim gelir benden önce kapıyı açmaya koşar yemek yaparız bi tek eşime yedirmeye çalışır sürekli benden önce

eşime istedikleri kızları anlatır durur ayrıca ben ilk iki gebeliğimde düşük yaptım birgün oturuyoruz eşimin akrabasının karısı doğum yapmıştı böyle zayıf minyon tipli biri bende aksine kiloluyum dedim maşalllah çok zayıf zorlanmıştır doğum yaparken dedim kaynanam demesin mi o o haliyle doğurdu sen bi çocuğu beceremedin diye o an benim için bitti zaten sanki benim elimdeymiş gibi o kadar zoruma gitti bunun gibi bir sürü laf sokmalar mesela suratları hep asıktır kaynana kayınbaba eşim der takma boşve r ama insan bunalıyor sürekli birileri surat asınca sürekli beni kızlarına çekiştirir ikinci olay ise iyice soğumama sebep

oldu ben trafikten ehliyet alacaktım randevu aldık eşimle eşim dedi ben işten oraya gelirim sende gel halledelim kaynana kayınbaba evde ki onlarda bliliyorlar nereye gittiğimi eşimle buluşacağımı vs sonra ben gittim trafikte sorun çıktı fotoyu filan kabul etmediler vs işimiz baya uzadı eşimle bi saat sürecek iş üç saat sürdü yani eşim iş yerine döndü ben eve geldim ama suratlar beş karış kayınbaba burnundan soluyor beni terslemeler falan işte bi saat dedin kaç saat oldu diyorum erginle beraberdik böyle böyle oldu açıklama yapıyorum e bi saate biter dedin akşam oldu yani bi saat işini hallettin diğer saatler ne yaptın demeye

getiriyor çok takmamaya calışıyorum ama gına geldi artık sanki yanlış bişe yapmışım gibi muamele ediyorlar eşim geldi eşimin yanında iyice coştu ama ne derse desin çünkü biz eşimle hallettik o saatte de geldim eşim bi patladı dedi siz ne saçmalıyonuz benim yanımdaydı falan diye baya kızdı benim şarteller de attı dedim ne demeye getiriyon ben ne yapmış olabilirim ne düşündün diyom o an kayınbaba yüzseksen derece döndü ben kötü bişemi diyom parası varmıydı yokmuydu oralarda aç susuz ne yaptı diye merak ettim ondan diym diyor yani bu ve buna benzer şeyler yüzünden nefret ettim eşimin anne ve babasından ve artık eşime dedim ben kesinlikle aynı evde yaşamam böyle bir düşüncen varsa direk adliyeye gidelim hiç beni yorma dedim yok d

edi zaten o kış gittiler ve eşim bi daha çağırmadı da zaten ama bu kış yine geldiler bende şuan hamileyim bu yüzden annemi getirdim bizde kalmadılar kızlarında kaldılar tabi suratları beş karış oğullarında kalamıyorlar ya kaynanam aynı saçmasapan laf sokmalar istemediğimi de anladılar zaten peki size soruyorum çünkü bazen vicdan azabı çekiyorm istemediğim içn ama sonra yaptıkları aklıma geliyor boş ver diyorum dışardan okuyanlar olarak bana yorum yapar mısınız?????

Annenizin de uzun kalmamasını sağlayın,çünkü ben eşimin ailesine gösterdiğim tavrı kendi aileme de gösteriyorum çoğu zaman,henüz 20. Haftadaymışsınız gebelikte bi 20 hafta daha sonrasında lohusalık derken uzun uzun kalacak mı anneniz? Ben örneğin evde minik ailemiz dışında kimsenin uzun kalmasına izin vermiyorum,adil olduğum için sıkıntı yaşamıyorum

Önce nokta kullanarak şu cümleleri bir ayır, okuyana eziyet etme. Haldır haldır yazmışsın, okurken çok zor oluyor.

Görüşmek zorunda değilsin, bunu güzel bir şekilde, aileyi kötülemeden eşine anlatıp araya mesafe koyabilirsin bence.

Vicdan yapmmana gerek yok.. Hasta değiller,bakıma muhtaç değiller.. Haksız olsan kocan seni desteklemezdi en azından.. Dilleri rahat dursa, yüzleri gülseydi de istenselerdi..
Hiç takma kafana.. Onlar düşünsün, "biz naptik da böyle oldu?" diye..

Önce nokta kullanarak şu cümleleri bir ayır, okuyana eziyet etme. Haldır haldır yazmışsın, okurken çok zor oluyor.

Görüşmek zorunda değilsin, bunu güzel bir şekilde, aileyi kötülemeden eşine anlatıp araya mesafe koyabilirsin bence.
Uyarını dikkate alacağım teşekkürler.

Hiç vicdan azabı çekme hiç. İnsanlıktan anlamamışlar. Millet onlara evini açmış onlar hala laf sokmalık hinliğin peşinde. Çok iyi yapmışsın.

Merhabalar ben bu konuda fikri olanlardan yorum yapmalarını istiyorum çünkü bazen gerçekten sorun ben de mi acaba deyip vicdan azabı çekiyorum anlatayım ve siz karar verin iki buçuk senelik evliyim bugüne kadar eşimin ailesi öezllikle annesi ve babasıyla hiç ısınamadam ilk sene uzaktaydılar belirli bi sorun yaşamadık taki evliliğimizin ikinci senesi bizim olduğumuz şehire yanımızda kışı geçirmeye gelmelerine kadar ki ben bunu istemedim

çünkü kayınvalide ile aynı evde oturmak istemediğimi başında da eşime söylemiştim yine de eşim ilk defa gelecekler biraz bizde biraz ablamda kalırlar dedi kabul ettim ama asla böyle bişe olmadı ve hep birlikte kışı geçirmeye başladık kayınvalidem ilk geldiği anda beni yok saymaya evimi sahiplenmeye başladı sanki hala o bu evin hanımı bende bi sığıntıymışım gibi davranmaya başladı ilk başlarda önemsemedim örneğin eşim gelir benden önce kapıyı açmaya koşar yemek yaparız bi tek eşime yedirmeye çalışır sürekli benden önce

eşime istedikleri kızları anlatır durur ayrıca ben ilk iki gebeliğimde düşük yaptım birgün oturuyoruz eşimin akrabasının karısı doğum yapmıştı böyle zayıf minyon tipli biri bende aksine kiloluyum dedim maşalllah çok zayıf zorlanmıştır doğum yaparken dedim kaynanam demesin mi o o haliyle doğurdu sen bi çocuğu beceremedin diye o an benim için bitti zaten sanki benim elimdeymiş gibi o kadar zoruma gitti bunun gibi bir sürü laf sokmalar mesela suratları hep asıktır kaynana kayınbaba eşim der takma boşve r ama insan bunalıyor sürekli birileri surat asınca sürekli beni kızlarına çekiştirir ikinci olay ise iyice soğumama sebep

oldu ben trafikten ehliyet alacaktım randevu aldık eşimle eşim dedi ben işten oraya gelirim sende gel halledelim kaynana kayınbaba evde ki onlarda bliliyorlar nereye gittiğimi eşimle buluşacağımı vs sonra ben gittim trafikte sorun çıktı fotoyu filan kabul etmediler vs işimiz baya uzadı eşimle bi saat sürecek iş üç saat sürdü yani eşim iş yerine döndü ben eve geldim ama suratlar beş karış kayınbaba burnundan soluyor beni terslemeler falan işte bi saat dedin kaç saat oldu diyorum erginle beraberdik böyle böyle oldu açıklama yapıyorum e bi saate biter dedin akşam oldu yani bi saat işini hallettin diğer saatler ne yaptın demeye

getiriyor çok takmamaya calışıyorum ama gına geldi artık sanki yanlış bişe yapmışım gibi muamele ediyorlar eşim geldi eşimin yanında iyice coştu ama ne derse desin çünkü biz eşimle hallettik o saatte de geldim eşim bi patladı dedi siz ne saçmalıyonuz benim yanımdaydı falan diye baya kızdı benim şarteller de attı dedim ne demeye getiriyon ben ne yapmış olabilirim ne düşündün diyom o an kayınbaba yüzseksen derece döndü ben kötü bişemi diyom parası varmıydı yokmuydu oralarda aç susuz ne yaptı diye merak ettim ondan diym diyor yani bu ve buna benzer şeyler yüzünden nefret ettim eşimin anne ve babasından ve artık eşime dedim ben kesinlikle aynı evde yaşamam böyle bir düşüncen varsa direk adliyeye gidelim hiç beni yorma dedim yok d

edi zaten o kış gittiler ve eşim bi daha çağırmadı da zaten ama bu kış yine geldiler bende şuan hamileyim bu yüzden annemi getirdim bizde kalmadılar kızlarında kaldılar tabi suratları beş karış oğullarında kalamıyorlar ya kaynanam aynı saçmasapan laf sokmalar istemediğimi de anladılar zaten peki size soruyorum çünkü bazen vicdan azabı çekiyorm istemediğim içn ama sonra yaptıkları aklıma geliyor boş ver diyorum dışardan okuyanlar olarak bana yorum yapar mısınız?????

tabi ki haklısın
yine de, eşinin de gönlü olsun diye, 3-5 gün alabilirsin bence

yalnız galiba siz bu sorunları sürekli yaşayacaksınız
eşin yokken susup, eşini arkana alarak patlamak (şalterlerin atması) doğru değil bence
her ne kadar eşin arkanda da olsa, zamanla evliliğini yıpratırsın
tepkilerini olay anında vermen lazım
diyelim ki kv, kp ve sen yalnızsınız sana laf soktular
işte o an, sert tepkini vermen lazım (saygısız kelimeler kullanmadan tabi)
bunu da eşine anlatmaman lazım, şikayet eder gibi olur
çok istiyorlarsa onlar anlatırlar, onlar seni şikayet etmiş olurlar
sen de böyle böyle oldu diye ondan sonra anlatırsın
bir iki üç, bakarlar ki kendini ezdirmiyorsun, onlar da susar zamanla

Vicdan azabi cekecek birsey yok Allah muhafaza cocuguna birsey olsa sinirden stresten. Cocugun kisiligi bile anne karnina dusup canlandiktan sonra sekilleniyor. Senin hamileligin sikintili gecerse stresli o cocuga da yansiyacak. Sanki sokaga mi attiniz, elleri var ayaklari var hem ne diye milletin evine gelirler. Otursunlar kendi evlerinde. Eger ille geleceklersede huzur getirsinler.

Annenizin de uzun kalmamasını sağlayın,çünkü ben eşimin ailesine gösterdiğim tavrı kendi aileme de gösteriyorum çoğu zaman,henüz 20. Haftadaymışsınız gebelikte bi 20 hafta daha sonrasında lohusalık derken uzun uzun kalacak mı anneniz? Ben örneğin evde minik ailemiz dışında kimsenin uzun kalmasına izin vermiyorum,adil olduğum için sıkıntı yaşamıyorum
Ben de aynı fikirdeyim hani onun ailesi ile bu şekilde olduğu için değil normalde de annemler uzakta yaşıyorlar eşim bunu teklif etti annen gelsin çünkü benimde rahimağzı yetmezliğim var ve sürekli yatarak geçiriyorum doktor böyle söylediği için yirmisekizinci haftaya kadar kalacak annem normal bi hamilelik olsa zaten kendim hallederim

tabi ki haklısın
yine de, eşinin de gönlü olsun diye, 3-5 gün alabilirsin bence

yalnız galiba siz bu sorunları sürekli yaşayacaksınız
eşin yokken susup, eşini arkana alarak patlamak (şalterlerin atması) doğru değil bence
her ne kadar eşin arkanda da olsa, zamanla evliliğini yıpratırsın
tepkilerini olay anında vermen lazım
diyelim ki kv, kp ve sen yalnızsınız sana laf soktular
işte o an, sert tepkini vermen lazım (saygısız kelimeler kullanmadan tabi)
bunu da eşine anlatmaman lazım, şikayet eder gibi olur
çok istiyorlarsa onlar anlatırlar, onlar seni şikayet etmiş olurlar
sen de böyle böyle oldu diye ondan sonra anlatırsın
bir iki üç, bakarlar ki kendini ezdirmiyorsun, onlar da susar zamanla
[/QUOTE

eşim yokken susmadım düzgünce açıkladım işim uzadı fotoğrafı kabul etmediler filan diye kendileri uzattılar ben açıklama yapınca konu kapandı sanıyoken kendileri eşim gelince açtı ben o zaman çok sinirlendim aynı zaman da geldikleri ilk hafta bir hafta bizde kaldılar hiç kalmadılar değil ve yine aynı değişen hiçbir şey yok eşim de anlaşmamızı istiyor ama olmuyor sadece eşim üzüldüğü için vicdan azabı yaşıyorum sonuçta annesi babası ama biz aynı evde olmuyor

iyi de adil olalım adil olalım derken
iki tarafa da aynı sürede kal demek de adil değil ki
eğer bir taraf sana neşe veriyor, huzur veriyor, seni sevip bağrına basıyor ama diğer taraf kan kusturuyorsa o zaman iki tarafa da aynı süre kal demek adaletli olmuyor ki

arkadaşım kv sini çok sever
kadın geldiğinde bir hafta-10 gün kalır, herkes mutludur
çocuklar bayılır babaannelerine
kendi annesi hayatı onlara dar eder, her şeyden yakınır, damada da söylemediğini bırakmaz haksız yere
çocukları da azarlar bazen
arkadaşım annesi 2-3 günde gitsin ister

şimdi kızın annesi böyle iken kv'ye de 3 gün kal demek doğru olur mu?

o haliyle doğurdu sen bi çocuğu beceremedin
kayınvalidenin sırf bu lafı yüzünden bile o anda kovardım evimden!
haklısın hiç vicdan yapma.
anne baba hakkı varsa çocuğun da hakkı var ana baba üzerinde..

Hak ettikleri muameleyi görmüşler siz vicdan azabı çekmeyin.onlar yaptıkları hataların bedelini ödüyor

işte onu diyorum
hadsiz şeylere açıklama yapma
sert tepki ver
ne açıklıyorsun neredesin, sizi ilgilendiren bir durum yok de
size açıklama yapmak zorunda değilim de
siz kime neyin hesabını soruyorsunuz de
sen alttan alıp açıklama yapmaya çalışırsan uzaaar gider

ben size hak verdim sen bir çocuğu doğurmayı beceremedin ne demek ya kadın kadını böyle bir yerinden vurmamali ayrıca evli barklı kadınsın istersen eve gelmezsin hesap vereceğin kişiler onlar mı sanki? Eşine söyle bak zaten bir hayal kırıklığı yaşadım hamileliğimi düzgün geçirmek istiyorum de gerekirse doktora git rica et riskli desin eşine sinir stresden uzak durmak istiyorum de kalmasın sizde hep kızında dursun bu ne be bu yaştan sonra da anne babayla yaşayıp hesap vereceksen eğer bari git kendi anne babanla yaşa onlara hesap ver hiç yoktan dedi laflar zoruna gitmez

kayınvalidenin sırf bu lafı yüzünden bile o anda kovardım evimden!
haklısın hiç vicdan yapma.
anne baba hakkı varsa çocuğun da hakkı var ana baba üzerinde..
teşekkür ederim destekleriniz için biraz rahatladım ki çok hassasım çocuk konusunda iki defa düşük yaptım teselli edeceğine öyle dedi

Artik bazi ailelerin ogullarini kışı gecirecek evimiz olsun diye evlendirdiklerini dusunuyorum.

Evi sahiplenmeye calismalarindan belli , bu sekilde devam edin esiniz de arkanizda fazla yuz goz olmayin.
Herkes kendi evinin yolunu bilsin.

Back