sorun bebeğim ve çok yanlızım...

Bakamayacaksin neden cocuk yapiyorsun....

Bakamiyorum diye birsey yok,buraya gelip yazmayi biliyorsunuz internette onca website lar var bebek bakimi ile ilgili acinda oralari okuyun...

Ne garip insanlar var yahuuu,fesubhanallah.....

BAKAMIYORUM DIYE BIRSEY YOOOK.

katılıyorum..

ama bu arkadas bakamamaktan öte sanki çocuğu bırakmak istiyor gibi geldi bana

Aynen ya madem bakamaycaksın ne diye doğurursun çocuk?
Hem bebeği bırakabileceğim bir yer biliyor musunuz diye sorman o kadar garip ki?
Bu yazdıklarının altında başka bir şeyler var eminim!
Amaç başka. Yoksa ben inanmıyorum bi anne buraya konu açmayı bilecek, evinde neti var, dergi gazete alır öğrenir bir şeyler yine bakar çocuğuna. Ayrıca annelik güdüsü denen şey var.
Sürekli yalnızım yalnızım demek de ne oluyor hem? Çocuğu yaparken iyi sonra yalnızlığa sığınıp kendime zarar vermekten korkuyorum de.!! Eşin yanında ya işte, o da araştırsın öğrensin bir çözüm bulun.
Ne kolay di mi? Doğur sonra geri çekil. Bi de 27 yaşında bir insansın.
Zaten hala inanmıyorum böyle bir şey olabileceğine.
Başka bir haltlar var bu işin içinde.
Allah o bebeğe yardım etsin, yazık.

Son düzenleme:
Sonuna kadar yazdıklarınızı okudum. Anlayabiliyordum yazdıklarınızı bebeğim olmamasına rağmen ama daha 7 aylık bebek için bırakabileceğim güvenli bir yer var mıdır deyince bende ipler koptu. Bebeğe bakamayabilirsiniz, yetemediğiniiz düşünebilirsiniz, yalnızlıktan bunalabilir, hiç dışarıya çıkamıyor felan ollabilirsiniz ama o bebeği bırakmayı düşünemezsiniz asla. 7 aylık bebeğe ne kreş bakar ne bakıcı. Bakıcı tutarsınız ama kimse el kadar bebeğe sizin kadar iyi bakamaz en kötü olduğunuz haliniz bile yabancı birinden iyidir çünkü bebeğinizin bu dönemlerde sizin varlığınıza, kokunuza ihtiyacı var. Profesyonel yardım almalısınız bu burada çözebileceğimiz bir sorun değil anladım ki. Aileniz uzakta olsa annen arada sırada gelemiyor mu ya da kaynanan. Bebeğin artık büyümüş alışveriş merkezlerine gidebilirsiniz eşinle haftasonları onu da alıp sonra beraber markete felanda gidebilirsiniz. Onunla bu hayatı devam ettirmelisiniz o can sizden sorumlu artık. Hiçbir yardım almayıp kaç çocuk bakan var. Bu durumda başka çocuk nasıl yapacaksınız. Artı herşey elimizin altında ne sorun varsa araştırın okuyun bakın buraya girmişsiniz sorunları anlatmışsınız bu sitede bile bebek bakımı ile ilgili herşey var. Evde de mutsuzluk yomuş maddiyat sorunu yokmuş. Bebeğinizi düşünün ve yardım alın en kısa zamanda. Ben de yalnızım ailem başa şehirde kaynanam yaşlı ama bebeğim gelse de baksam uykusuz kalsam yeter ki gelsin diyorum. Onu uyutacağım, banyo yaptıracağım, mamalar hazırlayacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum ve asla yalnızım ne yaparım demiyorum en fazla evişim aksar diyorum ama hayat depresyona da girebilirim olabilir yanii..

Arkadaşlar,
Mümkünse sonrasında altından kalkamayacağımız bir durumla karşılaşmayı ihtimal haline getirebilecek, önyargılı tahminsel fikirlerimizi bu konuya yazmayalım.
Pek çok nedeni hatta amacı olabilir konuyu açan arkadaşın.. Burada konu açan her arkadaştan en az bir ikisinin vakit geçirmek için konu açtığı da ihtimal olabilir...
Ancak böyle hassas konularda fikirlerimizi dikkatli paylaşmaya özen gösterelim..

Zira postpartum sendromu ise.. böyle bir ihtimal var ise.. tabloyu kötüleştirebilir yorum ve düşünceleriniz...

Benilcim.. sen de sakin ol.. yarın pazar... herhangi basit bir sendrom da olabilir..
Çok yorgun olduğunu tahmin edebiliyorum.. Ama bu durumunla ilgili buraya yazman, aklında ürettiğin çözümlere destek araman sana bir sonuç getirmeyecektir..
Bulunduğun yeri bana özel mesaj atabilirsen, seni bu konuda uzman bir arkadaşa yönlendirebilirim..
En azından tabloyu bir inceler.. Buradan Meltem hanıma da yazabilirsin.. O da seni yönlendirebilir bence..
Hiçbir yere çıkamayacak kadar yorgun hissediyorsan bana mail adresini atabilirsin..
Seni bir arkadaşıma yönlendirebilirim..

Bu durumun geçici olduğunu bil..
Doğumdan önce plasentanın da ürettiği o tatlı ve sana kendini iyi hissettiren endorfincikler, doğumdan sonra yoğun oranda düştü... Bu hormonal değişiklikler, eğer zaten var olan sorunların varsa içinde bulunduğun durumu biraz daha güçleştirdi... Lütfen sana bunu bir uzmanın söylemesine müsaade et..

Tek yapman gereken bu..
Şu an sağlıklı düşünememek de bir acizlik ya da bir ayıp falan değil..
Biraz molaya ihtiyacın var.. Biraz nefese.. o kadar..
Sonra derin bir nefes alıp kaldığın yerden devam edebilirsin...
Eşinden bu konuda yardım iste.. Bir gün bebeğe o bakıversin.. sen biraz hava almaya çık.. O esnada belki bir de bir uzmana vakit ayırabilirsin..

Son düzenleme:

bebegımı emanet edebılecegım guvenılır bı yer var mıdır acaba?? Boyle bı yer bılıyor musunuz??

ilk mesajdan 2.sinin gelecegi belliydi 1.si bebegm ne olacak şimdi 2.si bebegmi bırakabilecgm güvenilir bi yer varmı? Umarım yanliş anlamışımdır ama üzüldüm tatlım ama yavrun icin dahada çok üzüldüm yazık muhtaç çaresiz yavrunu güvenilir bi yer buldugunda napıcaksın orayamı teslim ediceksın ve senin bütün ruh halin düzelicek öylemi peki sonra ne yapıcaksın? Bence çözüm aramaktan çok kurtulmaya çalışıyorsun gibi geldi bana, bak tatlım aynı yaştayız biri 3.5 biri 2.5 yaşında 2 tane oglum var büyügü 6 aylıkken tekrar hamile kaldım bugüne gelene kadar neler yaşadım ne depresyonlar atlattım bi kez doktora gitmeden, tek bi ilaç almadan kendi kendimin doktor oldum seninkinden dahada zor günlerim oldu ama hep çocuklarımı düşündüm onlar benim bana muhtaç vs.bunları anlattm sana örnek olmak ıstedim çünkü, kendını topla böyle seylerı at kafandan annesı varken o yavruya annesızlıkmı yasatıcaksın buna hakkın yok, hakkımız yok....!!!

Son düzenleme:
BENiL lütfen bebegine bu kötülügü yapma onu annesiz birakma

düsünsene o daha minicik bir beden atsan beni niye atiyorsun diyemez,vursan canim aciyor yapma diyemez

hele ki baska eller ona sen gibi bakar mi? Senin gibi sarip sarmalar mi? Yoksa bi pacavra gibi sinirlendiklerinde itip kakarlar mi?Kim bilir dövüp ativerirler bi köseye hickiriklariyla beraber..

SEN BU KADAR VICDANSIZMISIN PEKI?

kendinizi yetersiz gormeyin...
kimse anasinin karnindan bebek bakmayi bilerek dogmuyor...ogrenirsiniz yavas yavas...
sizin psikolojik sorunlariniz mi var? fazla evhamlisiniz ve bu sizi cok kotu etkiliyor sanirim...bebeginizi baskasina bakim icin vermeyi dusunecek kadar hem de!

Son düzenleme:
Konu basliginda sorun bebegim ve yanlizligim diye acmissin ama bebekde sorun yok be güzelim, saglikli mis gibi bir bebek dünyaya getirmissin.
Belki dogum sonrasi depresyona girmissindir, bence bir doktoruna bu konuyu ac bakalim o seni dogru yöne yönlendirir. Ilac falan almadanda dogru ve iyi tedavi yapilir.

maddi durumun iyi ise ev işlerinde sana yardımcı olacak günlük bir yardımcı tut, hiç değilse sabahtan öğlene kadar gelsin, bi nefes al, hem hanımla muhabbet eder açılır destek görürsün. kimsesizlik kolay değil, fakat kimsen de yokmuş, kendine bir şey yaparsan o bebeğe erkek başına eşin bakamaz, alıverirler bebeğini.
şu yardımcı işini düşün, benim kuzenim de benzer durumdaydı kapıcısıyla konuştu onun yönlendirmesiyle birini buldu. beraber ev işi yemek yapıp çocuğa baktılar. hem arkadaşlık olur hem kafanı toparlarsın.

bazı arkadaşlar çok canice davranmışlar.hiç duymadınız mı arkadaşlar doğum sonrası sendromu yaşayan bunalıma girenleri.neden hemen incitici konuşuyorsunuz.bi çare sunmak gerekiyor.

benil Allah ın izni ile atlatırsın yalnızlık seni bu duruma getirmiş.ne güzel bebeğini 7 aylık etmişsin.en zoru atlatmış başarmışsın.
yalnızlığın tadını çıkar bence.bebeğini alıp dışarı çıkma ,gezme şansın yok mu yada eşinle beraber vakit geçirme.

bebişin seni yoruyordur eminim ama bi dillensin bi anne babadesin koşa koşa sana sarılsın o zaman değerini daha iyi anlarsın.

ben napıyım gurbet elde yanımda kimse olmicak bi de iki çocukla.bide bende panik atak var şimdiden daralıyorum birde bebişler büyüdü içerde iyice nefes darlığı çekiyorum.bunalıyorum.hiç kimse yok burada tanıdığım.var olanlar da riyakar.şükret haline.
bi annem var ameliyat olacak gidemiyorum bile

balkonun varsa çık otur çay demle iç.kapı önün varsa çık otur. bebişini alıp bakkala gitmen bile hava almak için yeter.
biz burda arabasız iki adım atamıyoruz çünkü burada ulaşım sıkıntısı var ve bakkal bile yok yakınımızda.burası kıbrıs ayrıca.ne canım sıkıldığında gezebiliyorum ne dışarı çıkabiliyorum.

bunları senin için rahatlasın diye anlattım beterin beteri var diye.üzülme hayırlısıyla herşeyin üstesinden geliceksin.

Konu sahibinin başka konulardaki mesajlarına da baktım da yazdığı şeyler yaşadığı depresyonun ne derecede olduğunu gösteriyor.
Uzman desteği alması şart,ama eşine de çok iş düşüyor
Umarım kısa zamanda bu durum geçer sen ve bebeğin çok mutlu olursunuz,ama bunun için gayretli ol,çünkü sen annesin.

bende baktım diğer başlıklarına ve yorumlarına.

bence mükemmel bir anne bebeği için çok çaba gösteren ,araştıran ,bilgili olmak için elinden geleni yapan bir anne.

sadece terapi yada danışmana ihtiyacı var o kadar.psikiyatriye falan değil.

ailesini kaybetmiş kimsesi olmayan bebeğine iyi bir anne olabilmek için elinden geleni yapan yemek yemediğinde kendini heba eden mükemmel bir anne var.

ben kesinlikle dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ,kafasını toparlaması gerektiğini düşünüyorum.

bi başlıkta çalıştığını söylemişsin hala çalışıyor musun? çalışmıyorsan bi anda evde olmakta seni bunalıma sokmuş olabilir.

Evet sana aynen katılıyorum Melitta.
Zaten Bu durumu çoğu anne yaşar bebeğine yetemediği düşüncesini.Benil de çok çabalamış çok yorulmuş.Daha önce yaşadığı ailevi durumlar da üzerine eklenince birikmiş birikmiş ve artık katlanamayacağı boyuta ulaşmış.
Bence bu durumdan çıkabilir hatta ben onun bu psikolojiden kurtulup mutlu bir anne olma aşamasını bu konudan takip etmeyi çok isterim,inş çaba gösterir bize de buradan anlatır bebeği ve kendi için gösterdiği çabayı.

Slm,
bak bende cocugumu tek büyüttüm sayilir.
Inan herseyi haline birakirsa sende basarirsin, senden iyi kimse bakamaz.
Ben Almanyada yasiyorum, istersen beraberce msnden sana yardimci olayim. Ne yapman gerektigini beraberce cözeriz. Istersen tlf danda görüsebiliriz, ben sana yardimci olmaya calisirim.
Sen su an kendini toparlamalisin, ve inanki Depresyonun ne demk oldugunu cok iyi bilirim.
Secim senin.

ben beril in çabasından vazgeçeceğini düşünmüyorum ne kadar yorulsa da azimli birine benziyor.

bende sana katılıyorum.sadece birikim ve yorgunluk.

anne adayıyım pek tecrübeli değilim ama kesinlikle araştırırım ve bilgili üye arkadaşları yönlendiririm.el birliği ile destek oluruz.

dediğin gibi çoğu anne yaşıyor bebeği yemeyince çıldıran ne anneler gördüm.çevremizde çok.

beril sakın üzülme Allah ın izni ile atlatıcaksın.

neden böyle önyargilisiniz?
Siz hic Depresyon vs yasadinizmi, insanlarin ruh halini bilemezsiniz.
Bende cocuklarimi kendim büyüttüm ve cok sükür hic problem yasamadim, ama herkes ayni degil. Üstelik baska konulardada siz belki acemisinizdir. Bence kadin olarak daha yardimci olmaslisiniz. Sonuncda karsinizda ölümü bile düsünen biri var.

berılcım şuan çok karışık duygular ıçerısınde oldugun ıçın böyle duşunuyorsun ankaradaymışsın sanırım neresındesın bak bende ankaradayım ıstersen sana yardımcı olabılırım

Benilcim hangi semtte oturuyorsun, yazarsan, yakınlarında oturan arkadaşlar sana destek olsun. Bana yakınsan memnuniyetle yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…